Okategoriserade

Varför är folk så gnälliga?

Varför är vissa människor så tröga och tråkiga? ”Man får inte ge sina barn nötter det säger mammorna på min mammagrupp”, sa en kund till mig här om veckan. ”Mmmm näe det måste nog vara så”. ”Den här muslin är för dyr”, sa en annan. ”Mmmm men köp den inte då”. Energibovar. Det finns så många energibovar, jag är så glad för att jag jobbar med så härliga och positiva kollegor som alltid är glada och är de inte glada så visar de inte det på jobbet. Jag gör inte heller det. Man förpestar liksom inte sin omgivning med sina egna problem, man handskas med dem själv. De är till för att lösas och gör det inte genom att sura eller vara dum i huvudet mot andra. Tänk om hela världen skulle bestå av folk som mina kollegor, va?! Då skulle vi ha en väldigt kul, effektiv och produktiv värld kan jag säga.

Jag är proppmätt nu. Eftersom vi hade mycket beställningar från helgen hjälpte jag till att packa och så fort som jag utsätter mig själv för fysiskt arbete i ett par timmar blir jag så jävla hungrig. Vräkte i mig kycklingbröstfilé med massa smält ost och sallad just. Drack kokosvatten till min lunch. Åt säkert 300 gram kycklingfilé känns som att maten typ stannat över bröstet. Eller alltså att jag är full av mat så det ligger ända upp till bröstet. Jag menar bara att jag är proppmätt och verkar inte ha så mycket plats för mat i min kropp längre. Jag väger 69,1 kilo nu. Vecka 27 började i fredags men jag missade visst att dokumentera det. Så på fredag när jag går in i vecka 28 väger jag säkert 70 pannor och då har jag gått upp 14 kilo. 11 från inskrivningen. Helt okej tycker jag. Det känns bra menar jag. Längtar så mycket till att banta igen. Banta har ju blivit något väldigt positivt för mig sen jag började med LCHF!

Aj då en massa pladder bara. Trist. Har inte så mycket att säga verkar det som. Borde jag kanske bara hålla käft då? Jag har så svårt för det.
Katrins Snapshots

Kolla! Jag ser bättre ut idag än vad jag gjorde för 10 år sen! Gjorde nytt körkort därför bilderna.

You Might Also Like

 • Lovisa
  16 september, 2013 at 14:25

  Bättre ögonbrynsform och snyggare! Grattis! Jag är ett element dvs jag sprider energi och värme, de andra kallas dammsugare och de snor energi! Det är dom du menar! Du jobbar med element då, grattis det gör jag med!

 • kjk
  16 september, 2013 at 16:23

  Ibland är man energitjuv ibland ger man energi de som påstår att de bara ger energi är riktiga lögnare som ser upp till sig själva:)

 • Lovi
  16 september, 2013 at 16:25

  Katrin motsäger sig själv. Hon säger att lchf är en livsstil inte en diet. Ändå säger hon klart o tydligt att hon längtar efter att banta igen! Hur går det ihop?

 • kjk
  16 september, 2013 at 16:28

  Vi är gnälliga för att de är så förbannat skönt att gnälla ibland och slippa vara så löjligt falskt glatt tillgjord.:)

 • Evert
  16 september, 2013 at 16:30

  Ha ha ha fy fan vad du år rolig Katrin. Du är ironins drottning nummer ett, men det fattar ju inte puckona här inne, dem bittra små bitterfittorna. (inklusive slembögarna som dräller här inne)

 • Carrie
  16 september, 2013 at 16:46

  Du har verkligen blivit snyggare med åren!!!

 • Lovi
  16 september, 2013 at 17:13

  Och du som har en sån fantastisk läsförståelse,exakt VAD är ironi i denna text?

 • Mia
  16 september, 2013 at 17:47

  LCHF är kan ju användas både som en livsstil på lång sikt och som en mycket effektiv metod att minska i vikt under relativ kort tid.
  Man ändrar egentligen inte alls på sin normala kosthållning fastän man börjar banta.
  Vill man minska i vikt väljer man helt enkelt bara bort eller minskar på en del av de kolhydrater man äter normalt genom vissa nötter, fröbröd och rotfrukter, och minskar något på mängden feta mejeriprodukter som tex grädde och ost. Tar sedan förståss bort alla mellanmål och snacks, om man nu äter dom alls i normala fall.
  Skillnaden är att med en grundkost som LCHF är man fortfarande glad och mätt under sin bantning, trots att man faktiskt minskar på energiintaget.
  Katrin kommer alltså att äta samma LCHF-kost som vanligt när hon börjar banta. Bara lite mindre av vissa saker men utan att behöva svälta, få våldsamma sötsug eller ha känslan av att gå miste om något.
  Katrin, du kommer självklart att snabbt rasa i vikt igen efter din graviditet! Du kommer att fortsätta att vara en glad, energisk och mycket snygg mamma som älskar och är tacksam för sin friska och underbara familj!
  Varm kram Mia

 • Sören
  16 september, 2013 at 19:44

  Jävla brunnäsa!

 • Daniella
  16 september, 2013 at 19:52

  Kommentarerna är underhållande!

 • Tina
  16 september, 2013 at 20:17

  Katrin!
  OBS!
  Man ska inte ge barn under 4 år jordnötter.
  Om de sätter i halsen och nöten åker ner i lungan så fräter nöten och skadar lungan. Så är det inte med annan mat.

 • Tina
  16 september, 2013 at 20:32

  Hur det är med övriga nötter om barn sätter i halsen vet jag tyvärr inte…..

 • Sofia
  16 september, 2013 at 20:52

  Förlåt om jag är trög men vilken bild var den nya? 🙂

 • Leni
  16 september, 2013 at 21:14

  Kom igen Katrin,vem försöker du lura? Jag är lika gammal som du och kan villigt erkänna att nog var vi snyggare för 10 år sen!! Hehe

 • Lisa
  16 september, 2013 at 23:12

  Verkligen sant!

 • Anna
  16 september, 2013 at 23:43

  Dummaste jag hört på länge. Man bör undvika att ge hela nötter till riktigt små barn för att de inte ska sätta i halsen, men det varken ”fräter” i lungorna eller ger några allergier (enl livsmedelsverket bland annat).

  /en som kollar upp fakta

 • malin
  16 september, 2013 at 23:46

  !4 kilo redan? nöjd? jag gick upp 10 kilo på 9 mån hade inte tillåtit mig själv gå upp mer.

 • A
  16 september, 2013 at 23:50

  Och vem bryr sig om hur mycket du gick upp? Den här bloggen handlar inte om dig.

 • ira
  17 september, 2013 at 09:06

  Inte tillåtit? Jisses….. Om du samlat på dig vatten, hade du huggt av foten då? Snacka om att vara viktfixerad.

 • malin
  17 september, 2013 at 13:49

  Ingen behöver gå upp mer oavsett om man samlar vatten. man sätter väl en gräns över vad man stoppar i sig och följer sin viktuppgång ingen vill väl vara fet? ohälsosamt och groteskt…

 • Kom igen. Rimligt pris taaaaack
  17 september, 2013 at 13:53

  Ja men vafan din müsli är ju pissdyr, herregud rena jävla stölden ju!

 • Annika
  17 september, 2013 at 15:15

  Shellack på naglarna? Vilken nyans? Gillar den skarpt.

 • Annika
  17 september, 2013 at 15:29

  ”få våldsamma sötsug eller ha känslan av att gå miste om något.”

  Hon äter nutella till frukost varje dag. Inte sötsugen? Häpp.

 • ´MalinD
  17 september, 2013 at 16:06

  Så om du börjar samla på dig vätska och går upp en massa i vikt så slutar du helt enkelt att äta? Jomen vilken bra lösning! Några månaders svält kan väl inte skada. Jag menar vem behöver väl energi och näring, inte du och knappast din baby.

 • Pernilla Pariserpisse
  17 september, 2013 at 16:52

  Hejsan!!! Jag ryckte till när jag insåg att jag inte ens vet varför jag kommenterar!!!

 • Pernilla Pariserpisse
  17 september, 2013 at 16:53

  BRUNNÄSA? Vad sägs om………………. grönnäsa?

 • Pernilla Pariserpisse
  17 september, 2013 at 16:53

  Alla som inte äter potatis är våldtäktsmän!!!

 • Jessika
  17 september, 2013 at 17:57

  Snacka om att man får en klackspark i röven när man läser att du väger 69 kg som gravid och är 36 bast när en själv är 18 och väger nästan 65 kg. Gymmet nästa!

 • malin
  17 september, 2013 at 21:32

  Vätskan väger inte så mycket så svälta behöver man inte göra. bebisen väger kanske 3 kilo resten 2 varför gå upp mer än 10 kilo då? ingen är snygg som fet inte ens när man är preggo

 • Rönja
  17 september, 2013 at 22:10

  Hahah! Älskar din komentar ira

 • Kim
  18 september, 2013 at 01:10

  katrin är kort, typ 152 cm…

 • Carrie
  18 september, 2013 at 08:01

  Ha ha ha…gymmet nästa! Katrin är 162 cm lång och du kanske har mer muskler och är längre än henne. Vikten säger inte alltid så mycket.

 • Moa
  18 september, 2013 at 13:26

  Måste bara påpeka att en graviditet väger ca 11-12 kg med bebis, moderkaka, fostervatten mm.. Sen håller jag helt och hållet med dig om att man bör absolut inte gå upp för mycket. Det är ju under graviditeten man ska vara extra noga med kosten och inte ursäkta sig med att ”man kan passa på när man ändå är gravid”.