Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Värsta floppen i mitt liv som förälder. Något som skulle bli så kul slutade i den värsta katastrofen. Vi gick till dagis/skola. Gav Rambo cykeln (som råkade bli en trixcykel och inte den på bilden). Rambo i chock. Ringo helt knäckt. Han började gråta och slutade aldrig. Jag har såklart sen klockan 16 försökt med allt. ”Man ska glädjas åt andras lycka” ”Var inte taskig mot din lillebror” ”Din cykel är mycket dyrare (som att han bryr sig)”. Allt! Klockan är nu åtta på kvällen och barnet, min förstfödda ser på mig med sorgsen blick. ”Mamma det är JAG som önskar mig en trixcykel, Rambo är för liten för en sån cykel, du har varit taskig mot mig”. Vad gör jag? Jag kommer naturligtvis att leta reda på en trixcykel till Ringo men jag undrar? Tycker ni att jag gör fel? Borde han få lära sig att livet är orättvist och allt det där. Jag har tänkt så i fyra timmar men nu räcker det. Snällaste, finaste, minst bortskämda pojken är på riktigt skitledsen. Funkar inte i vår familj.

You Might Also Like

 • J
  26 mars, 2018 at 22:59

  Låt honom välja mellan ny cykel nu och julklappar sedan.

 • G-T
  27 mars, 2018 at 08:45

  Jomen han ser det så – känner ju inte er personligen men Ringo verkar inte vara typen ”bara genuint avundsjuk” om man säger så.Då hade det varit lätt. Jag tror nog du vet det oxå – han är genuint ledsen för att inte han också fick en trix-cykel.Så bara ut och köp en.Det är tramsigt att livet skulle vara orättvist och man behöver lära barnen.Det vet de ändå.Barn är inte dumma.De har koll. Att lära dem vad som är rätt och fel, empati med andra osv – det kan man göra på andra sätt.Den här storebrorsan är dessutom kanonfin med sina småsyskon vad jag ser av bilderna, och läser av texterna.

 • Anna
  27 mars, 2018 at 09:25

  Jag tycker livet kan vara tillräckligt hårt i sig självt utan att man som förälder ska demonstrera det för barnen. Det han lär dig av att också få en cykel är ju bara att hans mamma lyssnar på honom, så du tänker rätt där. Hade du inte haft råd hade han nog förstått det också.

 • Jenny
  27 mars, 2018 at 13:35

  Så hemskt ❤❤ tycker självklart du gör rätt i att köpa en trixcykel till Ringo med. Be han om ursäkt också kanske? Och förklara att det inte var meningen att göra han så ledsen. ❤❤ (Vet dok inte hela historien men utifrån det du skrev så är mitt råd ovan)

 • Ullis
  27 mars, 2018 at 16:16

  Hmmm
  Man kan inte få allt, och ibland får andra något bra … Före en själv, ” nästa gång får du”!! Osv..
  Men set är inte lätt, i know, det är bra stt man får lära sig saker… Tror faktiskt att man kan förklara för dom små , ich våren e så kul att ”trixa”…
  Torra gator .. Han e så klok i fin eran Ringo han fattar.. Låt honom trixa..

 • Reductil4you
  27 mars, 2018 at 20:53

  Äkta Reductil till salu.. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi.

  Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]

 • Linda
  28 mars, 2018 at 09:14

  Jag hade köpt en cykel pronto. Hade kanske varit skillnad om han varit väldigt bortskämd. Föräldrar kan göra fel. Bara göra om och göra rätt.