Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag hade just den roligaste lässtunden med Ringo. Moa har en kille som heter Victor som man tydligt ser. ”Men mamma det är väl inte Victor som ligger i soffan där?”, undrade Ringo. ”Jo!”, tyckte jag. Ringo skrattade så han höll på att bryta ihop och sen är hans ord: ”Mamma du ser ju att det är en vuxen som ligger där och den där tjejen är ju ett litet barn de kan ju inte vara ihop?”. ”Ehhh jo… alltså det är inte en vuxen alls det är Victor, Moas kille”. (Jag tänkte på pappa Bingo och att det visst kunde vara helt rimligt med en äldre kille och en yngre tjej). Ringo höll på att bryta ihop. ”Han är ju jättestor – en vuxen och ett barn i soffan. Du ser ju!” Och jag såg ju. ”Sluta flamsa och läs vidare”, försökte jag men det gick inte. Ringo vägrade att gå med på att en vuxen och ett barn skulle vara ihop. Och jag insåg att jag inte heller kunde propsa på att det var så. I några sidor hade vi det jobbigt. ”Helt sjukt, mamma heeeelt sjukt. En vuxen och ett barn”. Sen framgick det att Ringo hade rätt. Det var pappan som låg i soffan. Vilken kväll!

You Might Also Like

 • G-T
  6 mars, 2018 at 20:13

  Barn är väldigt duktig på att tolka bilder, detaljer, se helheten.Det är nåt som vuxna tappar med tiden.
  Så Ringo:HAN såg ju direkt.Hahaha
  Herregud – det har blivit jobbigt att läsa sagor för barn nuförtiden.De är så medvetna om saker som vi tror de inte har en aning om – på gott och ont, förstås.

 • Lilly
  6 mars, 2018 at 23:56

  Det vore intressant att höra vad dig och din psykolog analysera ditt diabetesutspel den här veckan! Dock behöver man en viss intelligensnivå för att kunna tillgodogöra sig terapi. Att du har ”otur” när du tänker är tydligt när man hör dig prata i podcaster och läsa texter.

 • SweTex
  7 mars, 2018 at 03:29

  Bra sagt, Lilly.

 • diana
  7 mars, 2018 at 06:38

  HEJA PETER JIHDE!!

 • Someone
  7 mars, 2018 at 07:44

  Jag följer inte dig men vill bara säga att detta med diabetessprutan var lite taskigt faktiskt. Aldrig tänkt på att det kan vara akut? Hon kanske inte hann gå på en toa? Om du såg en magvalk, so what?

 • Marie
  7 mars, 2018 at 08:25

  Jag fattar inte… Varför propsa på att det är en pojkvän o varför inte se det positivt att han reagerar på att ett barn inte kan vara tillsammans med en vuxen? Varför inte stanna upp och förklara detta för ditt barn? I mitt hem pratar vi öppet om att vuxna inte får vara kära i barn och göra vuxenkärlek osv.

  Det här var ännu ett plumt uttalande som bara blir genant.

 • ÅsaC
  7 mars, 2018 at 10:56

  Alltså, det är ju inte så svårt att lista ut att det var pappan som låg i soffan. Det räcker med att läsa nedersta meningen i sagan och jämföra med vad som står i pratbubblan.
  Sen håller jag med Marie om att det hade varit en bra idé att stanna upp och ta ett samtal om att det inte är ok med vuxenkärlek mellan ett barn och en vuxen. Det är en helt annan sak mellan en äldre vuxen och en yngre vuxen för då är båda vuxna.