Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag har så kul med mina barn märkligt hur man ändrar fokus i livet. Vissa perioder är man helt inne i sig själv, ibland är det jobbet som känns som det viktigaste. Min psykolog sa att det inte alls är som folk tror: att det handlar om kvalitet och inte kvantitet. Det är en bortförklaring folk kör med för att jobba över utan dåligt samvete. Gå på den där AW:n istället för ett gå hem till barnen. Hon säger att det är snarare tvärt om. Att hämta barnen från skolan och att vara där är viktigare. Sen om man städar, röjer, tvättar, stökar hemma spelar ingen roll. Bara man är där. Hon nämnde också att det finns många barn med psykisk ohälsa just för att deras föräldrar inte funnits där som de borde. Vad tror ni? Vad är viktigast? Vara där mer sällan men då vara helt fokuserad eller vara där typ alltid men då vara mer disträ. Alltså om man måste välja.

You Might Also Like

 • G-T
  29 januari, 2018 at 11:14

  Barn måste alltid vara prioritet och känna att det är det. Att föräldrarna är fysiskt och psykiskt närvarande. Men samtidigt blir det olyckligt om det hindrar entreprenörsskap.Då behöver man hjälp och det har du ju!Du har varit klok att inse att du inte KAN vara överallt!För det är en tuff uppgift du har, Katrin!Att få ekvationen att gå ihop kan inte vara lätt och att ha dåligt samvete för sina barn det har nog alla känt.Någon gång.Så lägg inte för mycket energi på samvetet.Barn är ju här och nu.Och förväntar sig att vi vuxna också är det.Det är vår uppgift att guida dem i livet vad som är rätt och fel och om vi inte är på plats – så blir det svårt.Förskola och skola räcker inte till.För många andra barn där som slåss om uppmärksamheten samtidigt. Men är man då trygg i att man blir sedd hemmav för den man är, så är det inget problem, om inte dagarna blir alltför långa.Så tror jag – men jag är ingen expert.Just dina barn får se mycket av världen, massor av aktiviteter – men tänk på att de måste få ha tråkigt också – det kan vara kreativt det med:-) Känns lite grymt att skylla psykisk ohälsa på föräldrarna. Det är mer komplext än så,tyvärr.
  Tror inte en sekund på att de föräldrarna är mindre engagerade i sina barn och ungdomar än andra!
  Sedan kan du aldrig vara helt fokuserad på något dygnet runt oavsett om detgäller barn eller något annat – och det gör dig inte till en dåligt förälder, eller människa.Ha inte så dåligt samvete och fundera för mycket. Bara kör! De har utmärkta farsor också…..glöm inte det.
  Varför är det bara kvinnor som tänker i de här banorna?

 • Anna
  29 januari, 2018 at 13:19

  Att vara hemma tillsammans mk

 • Hilda
  29 januari, 2018 at 16:50

  Lite skillnad på ditt och BB:s tänk.
  Du skulle behöva ge henne några ?

  Så avis på slamomåkandet! Får inte åka iår pga av operation men nästa år ska banne mig min vilding också få åka ??

 • Hilda
  29 januari, 2018 at 16:50

  Råd*

 • Mari
  1 februari, 2018 at 15:02

  Om man måste välja så helt klart att vara där men att vara disträ. Det är ju att dela vardagen som skapar anknytning, inte att bara ses ibland och göra roliga saker.