Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Asså jävla bittra, sura, misslyckade, ansvarslösa jävla människor. Min psykolog har lärt mig: det är DU som ansvarar för att DU mår bra. Man har liksom inte rätten att skylla på andra och annat. Man tar sin situation och så gör man något bra av den. Det går sällan en dag utan att någon suckar eller kommenterar att vi cyklar på fel ställe, kommer med barnvagn och tar plats, står fel, går fel, tar för mycket plats. Imorse kom en sån där jävel. Ja, jag tar upp hela trottoaren när jag går med mina tre barn. Men jag har rätt att göra det. Jag förstår att det kan vara irriterande att behöva gå om oss men jag kan inte förstå hur det kan vara så jävla svårt att bara säga ”ursäkta” och sen gå vidare. Imorse sa hon ”Du tar upp hela trottoaren”, sen stövlade hon förbi oss. Jag brukar ignorera. Förklara för mina små pojkar att människor inte har lika bra liv som oss och därför är missnöjda och arga och då blir de otrevliga. Asså på riktigt jag förklarar det här flera gånger i månaden. Idag har jag mens. ”Men gå någon annanstans då surkärring!”, sa jag högt efter henne. Sen började jag fnissa och såg på två förvånade barn. Den tredje ser oftast förvånad ut så det var ingen skillnad. ”Men man får ryta till ibland annars trampar de sönder en”, sa jag och skrattade. ”Mamma det är inte att sammarbeta”, sa Rambo som lärt sig ett nytt ord. Ringo såg på mig och jag såg vad han tänkte: ”Moget?”. Barn, så uppfriskande. Jag var mest nöjd att jag lyckats hålla mig från att säga ”Jävla” surkärring.

You Might Also Like

 • G-T
  24 januari, 2018 at 09:27

  Du är härlig i dina kommentarer!Hon hade väl glömt hur det är att va morsa. Och cyklister tja….Det är dessutom en bedrift att hålla koll på många små i innerstan.Klart barnen vet om trafiken och så, men det gäller ju att inte släppa dem med blicken ändå.
  För det går så fort. Själv är jag JÄVLIGT irriterad över de som nödvändigtvis måste cykla på torget i min hemstad.Och fort går det också.”Måste till centralen i tid för mitt tåg går” …”Å förlåt jag kollade in i skyltfönstret så jag såg dig inte” är kommentarer man fått höra genom åren när man suttit som nån jäkla kylarprydnad på framgaffeln till deras cyklar.Jo:De cyklar alltså t o m på en bakifrån!Vet inte hur de tänker där…finns t o m en bilist som kört på och dödat en äldre kvinna på torget.Och ett torg i min mening är just – ett torg och där borde man ju vara någorlunda säker – men icke…..inte lätt att samsas i detta stora land.
  Klart man måste ryta ifrån.

 • Annika
  24 januari, 2018 at 10:56

  Jag har förvisso bara ett barn, men nog fan får man väl visa lite hänsyn? Inte måste ni gå i bredd över hela trottoaren, men att du vill det, det är en annan femma, men då blir det lite tjurigt längs vägen.

 • Vero
  24 januari, 2018 at 10:59

  Så bara för att man har barn har man all rätt i världen att at över hela trottoaren? Har mammor glömt hur det är att inte vara mamma? Alla har väl lika stor rätt att samsas på trottaren? Mamma eller ej. Ingen har mer rätt än någon annan att ta upp trottoaren. VI ska väl försöka leva tillsammans och acceptera och respektera varann? Det funkar ju inte, men ändå.

 • ÅC
  24 januari, 2018 at 11:15

  Jag tycker att det börjar bli ett stort problem med Jag-mentailiteten i Sverige. Det är bara jag, jag, jag som ska fram eller få plats. Ta hänsyn och var vänliga mot varandra så blir det mycket trevligare för alla.
  Det innebär ex vis att man försöker hålla ihop en grupp så att man inte tar för mycket bredd på en trottoar så att andra kan komma förbi. Det innebär också att säga ”Ursäkta kan jag få komma förbi” om det är trångt.

 • Smulan
  24 januari, 2018 at 12:57

  ÅC. Jag skriver under alla dagar i veckan. Men visst är det så att om man stöter på ett suro så är bästa sättet att be så hemskt mycket om ursäkt med ett vänligt leende. Vi måste fan det. Annars kommer vi aldrig ur den här spiralen… Men jag förstår Katrin också.. Det var fel dag i månaden..

 • Kira
  24 januari, 2018 at 20:01

  Vart är din man? Har inte sett han på länge?

 • Anonym
  24 januari, 2018 at 21:19

  Människor har inte ett lika bra liv som oss ! Vem försöker du lura ? och varför går du hos psykolog om du mår / har det såå braaa ? Ledsen Katten men Stockholm är en ankdamm ! saker kommer fram och det snackas om dom så på det viset är du ju ”populär” och en människa som mår bra bryr sej inte om att en ”surkärring” har åsikter om dem …. nej du får gå lite oftare hos PSYKologen 🙂 Kram på dej .

 • Sarah
  25 januari, 2018 at 12:01

  haha!! helt rätt av dig ?? svarade surkärringen nåt?

 • Eva
  25 januari, 2018 at 20:24

  Hur skulle det vara om du lärde dina barn att lämna plats så att alla får plats?