Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Så! Nu hann jag lyssna klart på ”Bathina – en podcast”. Jag tackar ju alltid nej till att lyssna eller redigera intervjuer så det är lika kul för er som för mig när de kommer ut. Okej jag skriver min kritik först. Sen ni okej? Jag måste sluta säga ”eeeehhh” det låter förskräckligt. Jag måste sluta gapa så jävligt jag ska lära mig att prata mer sansat och sofistikerat. Annars vill jag förtydliga att en ”babbe” enligt mig är slang för utlänning. Så inte bli upprörda på det. Sen tycker jag att det är otroligt intressant att höra vad ni tycker i frågan. Har ni en positiv inställning till invandringen i Sverige som @bathina.philipson . Är ni godtrogna? Vill de flesta anpassa sig till det land som tar emot dem? Jobba, betala skatt, bidra. Har jag en snedvriden, synisk och ond syn på hur jag uppfattar allt för många invandrare resonera på? Säg gärna att jag har fel jag önskar inget hellre än att jag har fel. Vad tror ni? Helt ärligt. Ni hittar podden på podcaster där lyssnade jag. #bathina

You Might Also Like

 • Daniel
  30 december, 2017 at 01:16

  Fan vilken härlig brud du e.Gillar verkligen dig och bingo ?

 • Ewa
  31 december, 2017 at 13:17

  cynisk

 • E
  31 december, 2017 at 16:35

  Jag tror andelen idioter är rätt jämnt fördelad över mänskligheten överhuvudtaget. Att utgå ifrån högre benägenhet bland en visa folkgrupp är farligt då man mest riskerar att bli blind för alla andra tokstollar.
  Däremot tror jag att många som kommer hit bär med sig trauma, stress och utmattning som gör det svårare för dem att komma in i en ny kultur och även komma igång med att bli självständig- detta även i samklang med hur de blir sedda i sin nya miljö. Det är en lång och korvig spiral som jag hoppas alla blir medvetna om och anstränger sig för att försöka hitta så positiva lösningar i som möjligt. Blandat är oundvikligt i vår globaliserade värld och vi kanske genomgår en kritisk akut fas med integration just nu, men det kommer bli bättre.
  Glöm inte heller att vi sitter med en kraftig problematik i vår egna kultur också. Finns stora problem med patriarkat, familjevåld, psykiatri, ekonomi etc överallt bland oss svenskar också. Man får lära sig identifiera och hålla sig ifrån psykopater helt enkelt, oavsett var de kommer ifrån. Det är 1% som är det, jämnt fördelat och överallt och deras beteenden skiljer sig åt med systematiken är likvärdig. Systemet borde kunna identifiera sådana bättre också men vi vägrar ju sådan diagnostik i det här landet… Och det är väldigt godtroget… Sen är det som sagt skit samma var folk kommer ifrån. Tror de allra flesta som kommer hit när en stor dröm om att stå på egna ben, men med otaliga och många gånger svårgreppade trauman i ryggen kan det nog vara rätt orättvist att gå runt och tro att alla har förmågan till detta med den bakgrund de kommer ifrån.
  Fråga vilken kvinna som helst som levt på flykt från svenska män i Sverige hur mycket det påverkar en att leva med döden bredvid sig, och hur ”lätt” det är att hämta sig från en långvarigt trauma och bli normalt arbetsför igen… Tror många som kommer från krig har precis lika svårt att återgå till ett normalt liv. Det går aldrig att döma någon för det. Frågan är väl snarare hur många vi kan bära på axlarna utan att det blir kaos, men det är säkert rätt många. Det går inte någon större nöd på medelsvensken. Rätta mig om jag har fel. Ibland måste världen hjälpas åt. Det kan låta jobbigt men så är det. Vi delar allt mer med andra länder på olika sätt och världen krymper varje dag, man kan välja att bli rädd/bitter eller försöka se saker objekt i syfte att kunna göra den här världen så bra som möjligt. Det finns bra och dåligt med det mesta, det kluriga är att hitta balansen​ i det.

 • Lo
  3 januari, 2018 at 01:09

  Jag både hoppas och tror att de flesta är vanliga schyssta människor som vill leva vanliga schyssta liv. Jag upplever det oftast lättare att bli bekant och vän med ”invandrare” eftersom de känns mer öppna och intresserade av andra människor. Jag har arbetat och träffat människor från väldigt många olika länder och de har varit fantastiska underbara personer, detta är viktigt att påpeka tycker jag, det är fina härliga människor – inte representanter för sina länder. Jag inser att det finns svårigheter med stor invandring men finns det verkligen något alternativ? Kan vi säga nej till behövande människor. Jag är övertygad att vi skulle kunna sälja av allt vi svennar har i Shurgard förråden och då finansiera en del av ”invandringspolitiken”. Så som svar på din fråga. Jag tror att du är cynisk och fast i materiellt tänkande. Släpp tanken på att ”dina” pengar går till någon som inte har förtjänat dem. Ja det kanske är så men spelar det någon roll? Det är inte pengarna som gör dig lycklig det borde du veta vid det här laget.