Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Vad gjorde jag som var så rätt för att förtjäna tre så fanatiska, friska, kärleksfulla, begåvade barn? Vad gjorde jag? #questionsoflife

You Might Also Like

 • Ann Elisabeth
  13 december, 2017 at 14:14

  Jag tror inte att du gjorde något alls, förutom att bli på smällen 3 gånger och lika lite tror jag att någon som har fött sjuka eller handikappade barn gjorde något för att förtjäna det heller.

 • G-T
  13 december, 2017 at 20:16

  Katrin är ingen dumbom. Jag tolkar det hon skriver som ren lycka över att saker är som de är,bara.Varför vrida till det på det här sättet och övertolka? Och det säger jag som ändå ÄR drabbad av motsatsen….jag kan inte läsa in det du gör i det Katrin skriver, inte alls faktiskt:-)Sök hjälp för de problem du har.Det är mitt råd.Vi alla älskar våra barn hur de än är!Vad som än kommer med på köpet!

 • Ann Elisabeth
  13 december, 2017 at 20:47

  Det överraskar mig föga att du GT hugger direkt jag kommenterar något som du inte tycker är ok att skriva här precis som när du sist kallade mig korkskalle och bad mig vara tyst och försvinna från den här bloggen för att jag skrev att jag tycker att alla sjuka ska ha rätt att behandla sig med CBD olja. Det står jag fortfarande för, har så gjort under många, många år och kommer också att fortsätta sprida information om Cannabisoljans läkande egenskaper. Är det inte retligt så säg?
  Du tolererar inte att folk har en annan uppfattning om saker och ting. Alla som inte tycker som GT ska bara hålla käften och försvinna härifrån. Riktigt oskön stil har du men biter dock inte på mig som kämpar för att vi i Sverige ska få behålla vår rätt att uttrycka oss fritt. Du ber mig söka hjälp, ja för vad? Man kan inte bota Aspergers Syndrom och även om man kunde så skulle jag inte vilja bli botad. Aspergers Syndrom är inget jag skäms för, tvärtom kan jag tänka på ett helt annat sätt än vad ni neurotypiker kan. Ser det mer och mer som en tillgång men visst kommer det många svårigheter också med mitt syndrom tex: att jag läser det mesta väldigt bokstavligt så när Katrin skrev som hon gjorde så trodde jag verkligen att hon funderade över vad hon hade gjort så rätt och då svarade jag för jag tänkte att alla som fått svårt sjuka barn kanske tänker att dem har gjort något fel. Jag vet att du inte är ute efter att förstå någon som mig det har du gjort väldigt klart. Tycker ändå att du ska försöka slappna av lite och förstå att alla är och tänker olika och det är helt ok ?.

 • Mimmi
  13 december, 2017 at 21:25

  Ja den där G-T människan är som gubben i lådan! Våga ha en åsikt som går tvärs emot Katrins (och givetvis hennes) så kommer det en ettrig moralpredikan.
  På ren svenska: Ta dig i brasan G-T och acceptera att alla inte tycker som du. Tror det är du som behöver hjälp snarast!

 • Ann Elisabeth
  13 december, 2017 at 21:55

  Så sant, håller med till fullo Mimmi. Bra kommentar! ? Vet verkligen inte vem hon tror att hon är som poppar upp och moralpredikar så fort hon
  ser en chans ?. Samt ber oliktänkande försvinna från en öppen ocensurerad blogg där till och med rätt grova kommentarer och reductilpiller – reklam tillåts. Ha ha ?
  Tröttsam tant.

 • G-T
  13 december, 2017 at 22:08

  Js jösses om ni inte ger er på Katrin då kan ni för all del ge er på mig. Det rinner av mig fullständigt.Ann Elisabeth: Jag vet PRECIS EXAKT vad Aspberger är. Jag jobbar med det varje dag, som vårdare.Du skriver själv att du tar saker väldigt bokstavligt. JA det gör du för du ser inte nyansen i det som Katrin skriver. Hon är oändligt glad över sin friska barn. Inte ett ord annat.Ingen kommentar om några sjuka barn, eller vad man gjort för att förtjäna just det sjuka. Det är du som drar upp det.Du läser in det som hon inte skriver.Det var det jag påtalade. Att du läser in annat än vad Katrin skriver. Hon är bara genuint glad över att ha friska barn – inget mer.Cannabisolja antar jag är olaglig.Eftersom röka Cannabis är det. Sedan finns de visst de som får dispens.Vilket jag påtalar nu igen.Då tycker människor jag ska ta mig i brasan?
  Det är inte fråga om att TYCKA.Får ni gör hur ni vill med. Jag påtalade då som nu att den är olaglig. Om den sedan hjälper någon – fine. Men likförbannat är den olaglig i Sverige.Och att då propagera för något som är olagligt – varför då, liksom? Blir det mer lagligt då?Biverkningar av användning. Finns väl inte heller,antar jag?Jag menar bara att man inte ska vara så naiv att man tror att cannabis är lösningen på världsproblemen.Hjälp mig om jag har fel:-(

 • Ann Elisabeth
  13 december, 2017 at 22:45

  Om du G-T jobbar med personer med Aspergers så blir jag genuint orolig att behöva möta någon så extremt nedlåtande och intolerant som dig. Om du visste något om Aspergers så skulle du också veta att ta saker bokstavligt är väldigt typiskt för oss och jag tror faktiskt inte att en som jobbar med oss Aspergare skulle försöka förlöjliga det faktum att vi just tar saker väldigt bokstavligt och skälla ut oss för det. Jag vill iallafall inte tro det. Snacka om att isåfall ha helt fel jobb. Sen tror jag också att du skulle känna till att, för att veta EXAKT vad Aspergers är så betyder det att du själv måste vara på autismspektrat och tycker åtminstone att du borde känna till hur det stavas om du nu jobbar med det varje dag. Hoppas verkligen att du ”vårdar” inom familjen och inte är ute i offentligheten med din obehagliga attityd. Du är verkligen en mardröm på riktigt. Toxic AF. När det gäller cbd – oljan som jag förespråkar så vill jag minnas att det var effekten du inte trodde på samt hävdade att Landon Riddle var feldiagnostiserad från början. Det här med Cbd – olja var som jag uppfattade dig något som var så otäckt att man inte ens skulle ges något som helst utrymme att diskutera det trots att det enda jag gjorde var att bemöta en fråga du ställde riktad till mig men istället för att komma med ett motargument så skulle jag tystas och försvinna härifrån. Du vet att om man inte försöker förändra något så förändras inget och att kämpa emot stigmatisering av både hur samhället bemöter oss med ASD eller den mänskliga rättigheten att själv kunna välja hur man vill bota sina sjukdomar är två av min passioner här i livet. Sådana som dig ger mig bara extra drive så egentligen borde jag tacka men det sitter lite långt inne just nu ?

 • K
  13 december, 2017 at 23:00

  Cbd-oljan är ej olaglig i Sverige. Finns olika typer dessutom. Någon tillverkas även i Sverige. Carolina Gynning har skrivit i sin blogg om hur cbd-olja i princip har räddat hennes liv. Oerhört intressant att läsa om oljans egenskaper. Jag anser också att G-T hugger direkt och är osympatisk. Fick känslan.av att det är en man. Du verkar vara en fin människa Ann Elisabeth. Inte särskilt upplyftande att bli nedtryckt med diagnos. Katrin har ju sin stil. Hon fiskar lite efter kommentarer med sin fråga. Hon vet ju själv att hon inte är Guds bästa barn, trots detta tre underbara pojkar.

 • Irene
  13 december, 2017 at 23:35

  Kul att du lyckades!

 • Ann Elisabeth
  14 december, 2017 at 05:35

  Tack K för din vänlighet och förståelse, ska vid tillfälle kika in på den bloggen du nämnde. Vet att proteinbolaget säljer en CBD olja, tror 10 ml går på närmare tusenlappen men används dock droppvis. Det som har varit problematiskt med CBD – oljan är att personer som testat positivt för THC har uppgett att dem bara har köpt CBD olja på nätet och när man utvinner CBD extraheras THC bort så det borde inte gå att komma upp i mätbara blodnivåer av THC som gör att man får ett rus, man kan alltså inte bli hög av CBD olja men uppnår god smärtlindring och kan bota många sjukdomar. Jag tycker personligen att människor ska ha rätt att använda hela växten till att bota sina sjukdomar med, det är bara min åsikt då jag förstår vilken fantastisk förmåga THC har att skilja ut och förgöra cancerceller. Autophagy kan även uppnås vid fasta då kroppen börjar själväta skadade celler men alla kan eller vill inte fasta trots svåra sjukdomstillstånd och Cannabis har använts effektivt som ett förstahandsval vid många sjukdomar fram till 1936 då propagandamaskinen med enorma vinstintressen drogs igång. Effekten – att det har varit och fortfarande är svårt att prata om det här ämnet utan att bli idiotförklarad men alla som har ett öppet sinne och är intresserade kan ju själva hitta vittnesmål, studier och information och därav dra sina egna slutsatser. Det är ju så tänkande människor gör. Ha en bra dag K ?.

 • G-T
  14 december, 2017 at 11:22

  Varför måste man ha AS-diagnos för att veta hur sjukdomen ter sig? Snacka om att idiotförklara. Det jag påtalar är att människor med AS tar saker bokstavligt. Inget konstigt med det. Inget kränkande för den delen heller.Men det kan vara sårande för andra.

  Jag är inte man. G-T står för GammelTJÄRRINGEN. Men blir bedömd som man av ”K” för att jag uttalar mig på ”nåt” sätt som uppenbarligen inte är ”bra” dvs – tydligen manligt, eller??Så då utgår ”K” från att jag är man.Fördomsfullt mot alla män.

  Man gör ALLT för att få den här oljan förbjuden – precis som med THX på 70-talet. Och ärligt talat tycker jag det är bedrövligt att man inte får välja. Överjävligt är det när man hittar nåt som lindrar.Men inte kommer åt det!Men eftersom den nu innehåller spår av Cannabis så är det förståeligt att man funderar på det och kanske inte så lämpligt att göra reklam för, eftersom du inte vet var den är tillverkad beroende på VILKEN olja man får tag i,så att gå ut och göra reklam för dylika preparat på nätet på en personligt blogg, känns oansvarigt.Hur mycket det än hjälper.Om du anser dig vara en tänkande människa så tänk ett steg längre. För du vet aldrig någonsin vad du får med på köpet om du shoppar online i källarbutiken!Tänkande människor tänker efter – före.
  Vore de smarta läkemedelsverket och verkligen brydde sig om hur folk har det, så tog de fasta på det här och utvecklade själva en medicin som är säker. Men där är vi inte idag.Och var inte då på 70-talet heller.Tvärtom så försöker läkemedelsverket att ständigt försöka få bort alla licenspreparat för dem är det skolmedicin tyvärr som gäller.Så det har inte heller å göra med hur öppet sinne du har.Ni har verkligen ingen aning om mig, mina värdering eller hur jag är som person.Vad jag opponerade mig emot var sättet det här framförs på personliga bloggar och totalt utan nyansering. det är inte så enkelt som att sprida information.Det kan kosta människoliv.Så man har ett stort ansvar där..Är ni som ni säger tänkande människor så tänkt till en gång till.

 • Ann Elisabeth
  14 december, 2017 at 14:07

  Okej G-T du tycker att jag gör reklam för något genom att nämna att jag vet att den här specifika oljan säljs på nätet när jag svarade till K. Har aldrig testat den själv och tjänar inga pengar på den. Jag ser däremot inget problem i att tala om fakta och tycker att människor ska ha rätt att köpa cbd – olja som ett kosttillskott om man vill, gmp standard är att föredra. Jag tycker inte att det är farligt att prata om ”kontroversiella” ämnen. Hur det nu kommer sig att denna mångsidiga växt fortfarande 2017 anses vara tabu på många ställen i världen har jag svårt att ta in. Det är min naiva förhoppning att det ska gå att prata om allt i framtiden. Har själv inte behov av den här oljan nu men vill att den dag jag eller någon i min närhet eventuellt behöver den så ska det inte vara något man måste kämpa för att få tag i. Sen upplevde jag faktiskt att det var du som gick till attack mot mig och jag har ett behov att stå upp för mig själv och mina åsikter oavsett vad du som kallar dig Aspergers – vårdare säger och JA jag hävdar att för att veta PRECIS EXAKT (dina ord) vad Aspergers innebär så behöver man själv befinna sig på autismspektrat. Finns inget vidrigare än personer i maktposition som försöker tala över huvudet på andra människor som man anser vara ”efterblivna” på ett eller annat sätt. Autism Speaks är ett tydligt exempel på när icke autistiska personer ska tala för autistiska personer på ett jäkligt nedlåtande sätt, där autism beskrivs som ett öde värre än döden och något som måste utrotas till varje pris. Om du är insatt i den Autistiska communityn så känner du säkert till den förnedrande boken To Siri With Love som blivit så hyllad av alla ickeautistiska personer men bojkottad och sågad av faktiskt autistiska människor. Mamman i boken beskriver hur hon föreställer sig sin 13-åriga son ha sex till Benny Hill soundtrack samt vill tvångssterilisera honom när han fyller 18 år. Hon tjänar massor av pengar på att exploatera sin egen son på de mest kränkande sätt. Denna eugeniska äckelbok hyllas alltså till skyarna av de människor som utgör sig för att tala för oss autistiska personer. Vem f-n är det som egentligen behöver hjälp? Det är mer än problematiskt när människor försöker ta sig rätten att bestämma över vem som får reproducera. Jag tycker att du verkar ha riktigt låg självinsikt som tror att du kan bete hur du vill mot andra människor men så fort någon säger något tillbaka så är det du som tycker att du hela tiden blir attackerad. För att gå tillbaka till början på den här kommunikationen så kommenterade jag bara ett svar på en fråga precis så som jag tycker och står för, fattar inte varför det är så provocerande för dig? Har många gånger läst riktigt pinsamma kommentarer från dig som jag bara scrollat förbi. Faktiskt är det så att jag undviker helst dig om inte du tilltalar mig först. Känner stark empati för den Aspie som behöver en vårdare som beter sig som dig. (Ja, vi kan känna empati i överflöd trots myterna som förekommer om oss) Har bara ett råd till dig. Vill du inte att jag ska svara på tilltal och stå upp för mig själv – tala inte till mig men försök aldrig tysta mig. Det är ovärdigt att försöka tysta ner andra människor oavsett vad man tycker om deras åsikter.

 • Ann Elisabeth
  14 december, 2017 at 15:02

  G-T Jag glömde skriva att det visst finns cannabis baserade läkemedel, Marinol tror jag var det första och sedan Sativex. Marinol innehåller både THC och CBD olja Används för viss typ av smärtlindring men hur lätt är det att hitta läkare som är villiga att samarbeta och skriva ut dessa preparat som du absolut inte kan överdosera så som du kan med morfin preparat. Jag har ingen personlig erfarenhet men jag hör andra berätta att det kan vara väldigt svårt. Alkohol dödar, förstör liv, och kostar samhället multum samma tobakasindustrin. Legalt. Cannabis räddar liv – förbjudet på många håll ? Dessutom är det en exitdrug som gör att människor som använt över 20 läkemedel samtidigt kunnat gå ner till endast cannabisoljan. Opiater är extremt beroendeframkallande, farliga och dödliga men är inte jättesvårt att få utskrivet. Cannabisoljans biverkningar i höga doser kan vara magbesvär och huvudvärk nä usch och fy detta kan vi inte tillåta. Världen är upp och ner.

 • G-T
  14 december, 2017 at 19:46

  Det är inte mig du ska övertyga – det är Socialstyrelsen.Har varken skrivit att du är efterbliven eller något annat,inget om att reproducera heller. Som jag sagt så är det ett stort ansvar du tar på dig, att rekommendera olja köpt i källarbutik på nätet och som du inte har en aning om vad den innehåller eller var den kommer ifrån. ORSAK-VERKAN kan ju bli förödande.Det finns många som förstår AS utmärkt utan att för den skull själva ha diagnos, du har ju ingen aning om vad som händer i mitt och andras liv, och hur jag/de lever. Det är heller inget kriterium för att vara vårdare,anhörig farsa eller morsa, syskon va det nu är.Det är i regel inte den kategorin som är bekymret heller. Det är ”de andra” utanför den ringen.Och där vill jag bara säga till dem att synd att ni inte ens FÖRSÖKTE förstå vederbörande.Er förlust om jag säger så.Eller att nni på allvar TROR att ni vet.Men samtidigt så finns det också en fara i att människor TROR att det är märkvärdigare än det är, med diagnoser generellt. Och en del,och jag menar verkligen inte dig nu, gömmer sig också bakom dem.
  Som ursäkt för allt möjligt. Jag väntar fortfarande på den dagen då ALLA får en plats i Sverige och har rätten att FÖRSÖRJA SIG på riktigt med den ersättning man får om man inte kan ta ett jobb.. Men det verkar långt borta idag…..

 • Ann Elisabeth
  15 december, 2017 at 05:16

  Vadå övertyga dig? Du börjar tilltala mig och BER mig söka hjälp för mina problem för att jag lämnar en liten kommentar på en blogg. Du kommer med påståenden som jag försöker bemöta efter bästa förmåga. Och en sak ska du ha väldigt klart för dig jag diskuterar exakt vilka frågor jag vill och har INGET ansvar för andra människors liv. Jag har aldrig rekommenderat någon att köpa något i en källarbutik. Jag svarade på ett inlägg från K i min kommentar och skrev att jag känner till att man kan köpa cbd – olja på nätet. Det är inte att rekommendera. Jag har aldrig köpt den oljan själv. Sluta ljuga om mig, du verkar ju inte alls läsa vad jag skriver än mindre vilja förstå vad jag skriver. Jag står för individens rätt att själv bestämma över sin kropp och hur man väljer att behandla sina krämpor. Du beter dig som någon blogg-diktator som ska bestämma vad andra får och inte får skriva. Som jag sa tidigare vill du inte att jag ska uttala mig så sluta tilltala mig. Hade kunnat stannat vid min första kommentar om du kunde respektera andras rättigheter att uttrycka sig utan att bete dig som ett föraktfullt praktarsle. I din värld verkar det som att alla som inte tycker som du ska hålla käften och försvinna. Det är en obehaglig inställning. Sen var det inte du som påtalade att personer med AS tar saker bokstavligt det var jag som förklarade till dig att jag har Aspergers syndrom och tar mycket av det jag hör och läser bokstavligt efter att DU bad mig söka hjälp för mina problem. Sedan gastade du om att jag inte kan se nyanser i det Katrin skriver och övertolkar det hon skriver för att jag gjorde en jämförelse. Det känns verkligen som att du går in för trycka ner och förminska andra människor. Det är min uppfattning efter att ha råkat ut för dig och dina påhopp. Sedan försöker jag förstå om du menar att det jag skriver kan vara sårande för andra?

 • G-T
  15 december, 2017 at 08:50

  Men ÄR DET verkligen din självklara rättighet att uttrycka dig hur som helst på någon annans blogg?Sprida vilka budskap som helst?Eller är det så att du och många med dig bara TAR er den rätten eftersom ingen säger ifrån? Du måste ju inse var du befinner dig. På en personlig blogg. Det är inte på flashback du skriver!Skit kastas här om Katrins barn, hur de ser ut, att hon tydligen inte har tillräckligt städat hemma osv osv Vänder och vrider på allt som bloggarna skriver.
  Hon skriver själv i ett inlägg hur det känns.
  När någon då säger ifrån så är denne ”åsiktspolis”
  Näe jag tycker det här förtjänar en egen me-too kampanj.
  Det är det jag har åsikter om, sorry om det inte passar dig.

 • Ann Elisabeth
  15 december, 2017 at 10:10

  Japp, det är min självklara rättighet att säga allt som jag har sagt här. Absolut ?. Vad jag tycker att du bör förstå är att om en blogg har ett öppet kommentarsfält så kommer folk att kommentera det leder till att en diskussion kan uppstå. Det var ju DU som svarade på min första kommentar här ovan. Jag står för exakt allt jag skrivit här och så länge jag inte är blockerad av blogginnehavaren så kan jag kommentera. Det får du helt enkelt finna dig i. Sen har ju såklart Katrin all rätt att blockera mig, skulle ju dock kännas lite motsägelsefullt att bli blockerad av vad jag anser vara en av Sveriges mest politiskt inkorrekta och frispråkiga personligheter. Jag skulle aldrig ge mig på någons barn och där är det jätteviktigt att tydligt säga ifrån det är jag den första att skriva under på. Jag anser inte att jag har uttryckt mig på ett felaktigt sätt eller i avsikt att skada någon, tvärtom anser jag att jag står upp för sanning och rättvisa. Att undanhålla en så potent läkeväxt från en sjuk och lidande befolkning är inte rätt och det är något jag känner väldigt starkt för. Det är aldrig fel att göra vad som är rätt. Tycker däremot att du agerar väldigt ologiskt när du skriver olika påståenden om cannabis som definitivt inte stämmer och när jag då besvarar dina påståenden så skriver du att jag inte ska försöka övertyga dig utan socialstyrelsen. Vad är det för underligt resonemang? Att en diskussion uppstår är väl inte så konstigt men att när det är du som startar diskussionen och sedan inte kan hantera att folk bemöter dig, det är det som inte känns okej för mig. Sen skriver du att Aspergers Syndrom är en sjukdom och det är det definitivt inte. Vi har ett annat sätt att tänka, ett annat sätt att vara och processa information än vad neurotypiska människor har. AS kommer med många svårigheter men också med många styrkor och att säga att vi är sjuka för att vi har Aspergers betyder ju att då behöver vi bli botade från oss själva. Den inställningen är jag emot. Vi som lever med Aspergers behöver accepteras precis som vi är. Att få rätt diagnos kan vara skillnaden mellan liv och död när det gäller Aspergers Syndrom och ska aldrig ses som ett sätt att göra sig märkvärdigare än man är. Jag observerade att du skrev att du talar om diagnoser generellt men tycker att det är viktigt att förstå att det kan verkligen vara livsavgörande för många av oss.

 • G-T
  15 december, 2017 at 11:01

  Fast du kan ju inte gömma dig bakom din diagnos.Andra ska alltså acceptera att om du så behagar kan skriva vad som helst även om det innebär att såra/skada andra och sedan är det ok bara för att du kan?Bara för att man ska acceptera din AS?Å ena sidan säger du att du inte provat cannabisolja å andra sidan är den toppen? Bestäm dig.Du går alltså ut och propagerar för något som du inte ens provat bara för att du tycker att människor har rättigheter att säga vad de vill och göra vad de vill?Att det är sanning och rättvisa som ska råda?För dig då möjligen?Jag tror vi måste värna om det fria ordet på så sätt att man inte skadar andra med det.”Vi som lever med Asperger behöver accepteras precis som vi är” skriver du.Fel.Diagnosen i sig, ger inte DIG större rättighet att uttrycka dig oansvarigt än någon annan! Och det är just precis vad det är – oansvarigt att rekommendera något man inte har en aning om på sikt vad det kan innebära, skit samma om det skadar någon på sikt bara du får basunera ut ditt budskap.
  Bara du får som du vill och göra din röst hörd.Och då säger jag: Ta det på flashback och med Socialstyrelsen för det är där som DROGER hör hemma.Oavsett om de hjälper aldrig så mycket så utnyttjar du andra, i det här fallet Katrin, i ditt syfte.Nu har jag sagt mitt.Kommer inte kommentera dig mer än så.

 • Ann Elisabeth
  15 december, 2017 at 11:31

  Alltså en mer föraktfull och osympatisk människa än dig har jag aldrig behövt möta. Tack och lov. Så oerhört skönt att du äntligen ska sluta kommentera till mig. Sedan glömde jag bort att i din inskränkta värld är det bara du som fritt får såra och skada andra människor med dina nedlåtande ord, påhopp och okunnighet. Idag kollar jag förresten på Malou efter tio (avsnitt från 27 mars 2017) Där Malou har bjudit in 12 – åriga Alicia som blev frisk från sin epilepsi av håll i dig nu G-T – CANNABIS. Jag blir så glad och upprymd när jag ser sjuka människor, speciellt barn bli helt friska och återfå sin livskvalitet. Det gör mig lycklig på riktigt. Det om något är värt att utnyttja varje tillfälle jag får att hylla denna underbara fantastiska planta. Jihuuuuuu som Katrin kanske skulle ha sagt ? Ha det! ? ?

 • Maria
  15 december, 2017 at 18:21

  Håller med dig fullständigt G-T.
  ?