Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Äntligen kom den dagen då Nova bad om att få utnyttja våra sociala medier det är med stor glädje jag lägger ut hennes text:I Namibia lever 220 000 personer med hiv, vilket är 14 procent av befolkningen. En tiondel av dessa är under 14 år. Det är en av de högsta siffrorna i världen. 18 procent av alla gravida kvinnor bär på hiv och en del barn smittas av sin mamma vid födseln. Vanligast är dock att unga människor smittas för att de har oskyddat sex. Våld mot barn, speciellt sexuellt våld, är vanligt i Namibia. Våldet förekommer både i hemmet och ute i samhället.UNICEF arbetar tillsammans med regeringen i Namibia för att fler barn och kvinnor ska få tillgång till bra hälsovård, utbildning, vatten och toaletter. Ett annat fokusområde är att arbeta för att alla barn som blir utsatta för våld ska få bättre skydd. UNICEF arbetar också för att minska spridningen av hiv i landet och för att de som lever med hiv ska kunna ha ett bra liv.I samarbeta med operations dagsverk samlar Vasa Real, tillsammans med många andra skolor, in pengar till Unicef. Om du vill vara med att delta i kampen mot ett friskare och säkrare Namibia, skänk pengar.SWISH: 123 511 36 26SKRIV I MEDDELANDET: storverk 106 (När du skriver meddelandet visar det att det är en elev från Vasa Real som dragit in pengen så att vi sen kan se hur mycket skolan fått ihop)

You Might Also Like

 • Nina
  5 december, 2017 at 15:17

  Hon är riktigt clever den där vackra tjejen Nova. Hälsningar från en imponerad tant.

 • Smulan
  5 december, 2017 at 15:31

  Klart man skickar en slant. Heja Nova

 • Majsan
  5 december, 2017 at 16:04

  Så bra och viktig grej!!!! Nu har swichat min slant till UNICEF…”alla bäckar små”….nu hjälps vi åt!!!

 • Susanna
  5 december, 2017 at 17:32

  Fruktansvärt att detta sker parallellt med vår värld här i Sverige!
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

 • MariaZ
  5 december, 2017 at 20:27

  swishat <3

 • Wish
  7 december, 2017 at 11:16

  I Namibia existerar inte HIV/AIDS.
  Hage Geingob bryr sig bara om sig själv.
  Men det stämmer ju med islams lära.
  Den muslimska världen omfattar runt 2 miljarder människor och det är omöjligt att veta vem som ljuger och vem inte.
  Det är väl det som är problemen bland Afrikaner, får dom bara dansa och tillverka en skara ungar så är
  dom lyckliga.
  Gör pengarna till Afrika verkligen nytta, jag tror inte det.
  I övrigt går u-hjälpen ut på att låna ut för att länderna skall kunna betala vapnen de behöver för att försvara sig mot terrorism givarländerna i många fall ligger bakom.Dessutom undrar jag hur bistånd till Afrikanska länder blir beslutade och hur de följs upp? Har läst om så många dåliga exempel och fiaskon genom åren pga. oseriösa politiska och kortsiktiga motiv. Man ger miljoner till politiska ledare, för att landet hoppas på en lönsam handel senare, exempelvis. multi- och bilaterala bistånd, som sällan blir uppfyllda.

  Så jag litar inte alls på ordningen om hur Sveriges bistånd beslutas.
  Vem följer opartiskt upp och kontrollerar resultaten?
  Det finns gott om exempel på hur klantigt våra pengar använts.
  Man talar faktiskt tyst om det.
  Det köptes in hundratals ton ris som fraktades till Afrika.
  Där låg det sedan och ruttnade i hamnarna…
  Det byggdes tåg i Sverige och skeppades till Tanzania. Väl där skickades ungarna in via de öppna toalettutloppen och skar loss vinylen på sätena.
  Vinylen användes sedan för tillverkning av souvenirer…

  Och under tiden dör svenskar i väntan på cancerbehandling, folk som betalat skatt dör i förtid, när de är 30, 40, 50, 60 år för ”att det inte finns vårdplatser” -dvs pengar till sjuksköterskor och läkarbrist.
  Det är de svenskarna som betalar för kalaset, först med skattepengar och tid, sedan med sitt liv, då pengarna inte räckte till dem som som betalat.
  De blev snuvade på tryggheten till att få vård, för politikerna spenderade pengarna på andra. – Pettersson inser att Sverige har en stor del i att det oerhört rika Afrika fortfarande befinner sig i misär.

  Pengarna tas från vård, skola och gamla.

  Allt som SIDA är inblandat i är av ondo och korruption sprider sig i dess namn. SIDAKORRUPTION bidrar till länders förfall och fortsatt kaos.

  – Sverige har en stor del i att det oerhört rika Afrika fortfarande befinner sig i misär.