Okategoriserade

Kick-off på ön idag

Jag förbereder kick-off på landet. Jag tar en paus nu med en knäckemacka med smör och avokado på och en kopp kaffe. Brödet gräddas i ugnen och sen tänkte jag göra kladdkakor. Det blir oxfilé med bea till lunch. Och Halloumi. Och feta, var det kaka på kaka kanske? Tycker inte om att äta sallad utan ost i…

Jag sitter och funderar på arbetsmoral. Jag har sällan anledning till att fundera över det eftersom mina tjejer aldrig är sjuka, kommer sent eller missköter sitt jobb. Okej, ytterst sällan kan det sker men det är då aldrig något allvarligt. Sällan. När vi var i Hedemora förra veckan med inspektören från Prosanitas så pratade vi om arbetsmoral i bilen. Jag frågade Ingergerd hur det går med personalen i Hedemora. Hon suckade och sa att det var svårt. Folk är sjuka, med om olika händelser som gör att de inte kommer in till jobbet regelbundet, skyller på diverse saker för att sluta, så hon får lägga mycket tid på anställning stackarn. Jag menade på att det har med småstad att göra. Unga människor som bor i småstäder har inte samma ambitioner som unga människor som bor i Stockholm. De går till jobbet för att jobba för att få sin lön för att kunna leva. Folk i Stockholm suktar inte efter lön utan efter karriär. Linda som har jobbat hos mig i två år har varit sjuk två dagar på sin höjd. Louisa som jobbat i drygt ett år har aldrig varit sjuk, inte Isa heller. Jag är aldrig sjuk. Har aldrig varit det, vilken arbetsplats jag än varit på sen jag slutade skolan. Man får ha influensan i ett par dagar det är inte det jag säger och kanske att någon av oss haft det någon gång men bara det att min känsla är som att ingen av tjejerna någonsin är sjuka eller sena eller missköter sitt jobb och i Hedemora är det bara problem med de anställda tycker jag visar en del. Inspektören som satt med i bilen när vi diskuterade det här ansåg att det har med arbetsplatsen och arbetsgivaren att göra. ”Om någon hos dig ber om ledigt för att de har en släkting på besök vad är det vanligaste att du svarar då?”, undrade hon. ”Hon får naturligtvis ta ledigt för att träffa sin släkting!”, svarade jag och det tyckte inspektören var anledningen till att folk trivs på jobbet och inte stannar hemma för minsta lilla åkomma.

Jag vet inte vad jag ska tro, har svårt att ta åt mig av den komplimangen. Tror mer att det handlar om att de som jobbar på LCHFklubben.se och Pure PR gör det för att de tycker att det är kul och då vill man inte hellre ligga hemma och pilla navelull än att vara på jobbet. Jag tror även att kollegorna är av betydelse. Oj apropå kollegor så kommer mina nu. Vi har som sagt kick-off på ön idag.

Katrins Snapshots

Kick-off på ön idag. Vi ska utvärdera det som varit och det som kommer ske i framtiden. Jag har förberett mig med powerpoint och mappar. @LCHFklubben

You Might Also Like

 • jilla
  27 augusti, 2013 at 11:21

  Ärligt, jag fattar inte en grej med dig…Du säger att man ska väga 55 kilo och att din lchf diet gör att man blir smal, men du är ju inte smal???!!! Du börjar ju ha samma former som hon som gjorde reklam på Sats som du tryckte ner. Ni börjar se lika ut, lite mulliga, säkert friska inuti men utanpå har ni hull. så jag känner att din lchf hets är lika fejk som att säga att alla som tränat länge på Sats borde vara smala.

  Hmm…nu får du äta upp dina egna ord 😉

 • Kerstin
  27 augusti, 2013 at 11:26

  Eeeeh….hon är gravid?!

 • Camilla
  27 augusti, 2013 at 11:28

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • m
  27 augusti, 2013 at 11:34

  Intressant det där. Själv är jag på en arbetsplats (med den glamourösa positionen som mellanchef) och jag fullkomligt älskar mitt jobb, både arbetsuppgifter, kollegor, kontaktytor och möjligheter till utveckling. MEN ledningen har ingen struktur och genomför alldeles för snabba (väldigt stora) förändringar vilket leder till helt utebliven arbetsro och det gör att man inte trivs i det långa loppet. Jag tror som du, trivs man, har roligt och blir respekterad och sedd av sina chefer då mår man bättre både fysiskt och psykiskt och VILL hellre vara på jobbet så man känner inte efter lika mycket heller.

 • DeMarkey - LiveYourDreams!
  27 augusti, 2013 at 11:40

  lycka till med allt och ha en trevlig KickOff

 • M
  27 augusti, 2013 at 11:55

  Läs lite organisationspsykologi. Det mesta är lätt att ta till sig och framgång handlar många gånger om anställdas delaktighet, medansvar, tydligt ledarskap för kortsiktiga mål, mer demokrati för långsiktighet. Att göra så få omorganisationer uppifrån som möjligt och låta anställda vara med och styra upp rutiner (här kommer långsiktigheten in). Att få/ ge tydlig feedback, ha möjlighet att reflektera över sin prestation och motivation samt ha arbetsuppgifter som ligger på rätt nivå.

  Typ så. Om det funkar så ökar chansen för bra moral oavsett om arbetsplatsen ligger på landet eller på Sergels torg, om man ska se till forskning. Sedan är det såklart lättare att arbeta med något man etiskt och intressemässigt kan ställa sig bakom.

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 12:02

  Önskar dig, och dina nära och kära god hälsa!

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 12:09

  Finns många som vill jobba, men är för sjuka för att orka. Själv hade jag inte en enda sjukdag på 16 år. Nu är jag 42 år, och får vara glad över om jag orkar gå 10 meter.
  Så dra inte alla över en kam.
  Orättvist???

 • Marianne
  27 augusti, 2013 at 12:34

  Har du missat att hon är gravid!!??

 • jilla
  27 augusti, 2013 at 13:01

  Haha nej det har jag inte, men jag syftar dock inte på bullen på magen heller, utan allt övrigt lull på kroppen.

 • lisa
  27 augusti, 2013 at 13:12

  DN 27 augusti 2013 Lars Åke Svensson i Vasastan

 • sara
  27 augusti, 2013 at 13:32

  Ja det är en teori.. MEN SLUTA generalisera allt snälla Katitzi. Alla stockholmare är inte karriärslystna och alla småstadsbor är inte menlösa människor som går till jobbet bara för att dom måste. Det finns latmaskar överallt och människor blir sjuka mer eller mindre. Du har väl TUR att ha anställda som inte beter sig så. Eller kanske det beror på att de trivs på sin arbetsplats tex!? du kanske är en bra chef som peppar och coachar och ger feedback? Det tror nämligen jag är det viktigaste nyckeln till bra hållbar personal!!

 • sara
  27 augusti, 2013 at 13:36

  Fruktansvärda bantingspiller som gav både mig och min man högt blodtryck och förstoppning samt noll viktnedgång!

 • Cattis
  27 augusti, 2013 at 13:38

  Katrin Zytomikerska, kvinnan utan fördomar…

 • Cattis
  27 augusti, 2013 at 13:41

  Bara att se på Ulrika Davidsson, hon gick ner 13 kg när hon slutade med LCHF och började med periodisk fasta.

 • Therese
  27 augusti, 2013 at 14:36

  Jag tror också att det handlar om vilket ansvar man har på sitt jobb. Ju mer ansvar och få man är på sin arbetsplats desto mindre känner man efter..Ju mer ”lätt-ersättlig” man är desto lättare är det att man inte känner ansvar och istället känner efter lite extra när man är lite hängig..

 • Karin
  27 augusti, 2013 at 14:39

  Så du ger ledigt för att umgås med släktingar, men om någons farmor ligger för döden kan denna någon dra åt helvete. ?

 • lisa
  27 augusti, 2013 at 14:44

  kick off är alltid bra.

 • tittut
  27 augusti, 2013 at 14:45

  Man går upp i vikt när man är gravid och det har inte alltid med maten att göra.

 • tittut
  27 augusti, 2013 at 14:47

  Hon låg inte för döden…

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 14:55

  Diagnostiserad med obotlig cancer, smärtor och utmattning. Men min arbetsgivare tycker att jag kan jobba halvtid!

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 15:07

  Katrin är den ULTIMATA arbetsgivaren. Hon är bäst. Punkt slut!

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 15:39

  Katrin är en superkvinna, därför står hon över alla oss andra, och kan aldrig bli sjuk.

 • Ia
  27 augusti, 2013 at 16:29

  Det låter som en mysig kickoff ute på ön.
  Jag tror att det är en kombination av hög trivselfaktor på en arbetsplats som innefattar b.l.a ett sammanhållande bra team.

 • Frida
  27 augusti, 2013 at 16:34

  Håller HELT med dig. Det handlar inte om att inte få vara sjuk. Men jag har inte heller haft EN ENDA sjukdag (har jobbat ett år haha) medan en del av mina kollegor som arbetat ett halvår krävs på förstadagen-intyg. Ja, vissa är sjuka ofta, men normal sett är man inte sjuk en dag varannan vecka och man är inte sjuk varje fredag eller måndag.

 • Frida
  27 augusti, 2013 at 16:36

  Där är det inte din arbetsgivare som bestämmer utan din läkare som sjukskriver dig enligt vad han/hon anser är hållbart efter samtal med dig som patient. Jättetråkigt att du drabbats av denna hemska sjukdom, hoppas du tillfrisknar.

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 16:45

  Nej tillfrisknar gör jag inte, väntar bara på döden. som en befrielse. Jag längtar hem!

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 16:50

  Nej så klart inte. Gud Ske Lov för att vi alla får vara friska. och slippa kroniska och dödlig sjukdomar!

 • Linda
  27 augusti, 2013 at 17:01

  Åh tänk och få ha dig som arbetsgivare, jag skulle älska det!

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 17:06

  Ja hon är ju totalt felfri en Gudinna Amen!

 • Cattis
  27 augusti, 2013 at 17:12

  Det är Försäkringkassan som sätter snaror runt halsen på svårt sjuka människor idag.

 • Eerik
  27 augusti, 2013 at 17:13

  Förstås trivsel inverkar men även arbetsmoral. Hemma i FINLAND får man vara sjuk men bibehållen lön. De 3 första dagarna t.o.m. utan läkarintyg & ändå få full lön. Likadant när jag jobbade i Danmark & Norge. I Finland är arbetsmoralen så hög så ingen var sjuk ändå (jobbade på ett stort företag)

  MEN i Sverige får men en karensdag dvs en dag utan lön & resterande dagarna 80% av dagslönen. Trist för att man ska straffas för det om man är hederlig & inte råkar undkomma vinterinfluensan ett par dar något år.

  Men antar det behövs då plötsliga ”sjukskrivningar” e så hög i Sverige.

 • Linda
  27 augusti, 2013 at 17:15

  Ja så även om jag vore döende skulle jag aldrig svika dig….

 • Linda
  27 augusti, 2013 at 17:21

  Ja rösta på MODERATERNA så blir vi av med alla jävla fuskare!

 • <R<O>N>
  27 augusti, 2013 at 17:25

  Enligt bolagsregistret avregistrerades Pure PR 2013-07-27, så det är väl knappast någon som arbetar (vitt) där nu.

 • Elisabeth
  27 augusti, 2013 at 17:46

  då måste du ha fått lul på din hjärna. Det du skriver säger en sak – du har aldrig träffat Katrin personligen och bildar din uppfattning på blderna du sett… tänker du inte alls eller?

 • Elisabeth
  27 augusti, 2013 at 17:47

  det gjorde hon inte men hon införde 5;2 i sin kost.

 • Elisabeth
  27 augusti, 2013 at 17:51

  Cattis – du är så falsk att blommorna vissnar. Du byter åsikter lka ofta som man byter blöjor på nyfödda – rävslickare ena dagen och hatare dagen efter. Du måste må sjukt dåligt.

 • Elisabeth
  27 augusti, 2013 at 17:53

  fy fan – varifrån kommer du? Du kan verken läsa eller förstå vad du läser. Di uppfattning om saker och ting är lika intressant som du själv. Vilken jävla nolla!

 • Elisabeth
  27 augusti, 2013 at 17:55

  du har haft alla sjukdomar man kan bara tänkas få, dina barn, barnbarn och dina föräldrar… ta dig fanemig till psykakuten och sök hjälp.

 • Koko
  27 augusti, 2013 at 17:58

  Hur slickar man räv? Måste vara ganska svårt….

 • Linda
  27 augusti, 2013 at 17:58

  Katrin bry dig inte om alla dumma kommentarer.
  Du vet ju ju själv att du är bäst i hela världen. En riktig övermänniska är du.

 • Linda
  27 augusti, 2013 at 18:07

  H

 • Carrie
  27 augusti, 2013 at 18:09

  Hahaha..jag håller med dig här Elisabeth.

 • Linda
  27 augusti, 2013 at 18:23

  Hoppas av hela mitt HJÄRTA att du och dina anhöriga förblir friska, varför annars denna aggressivitet. Det är väl snarare du som behöver uppsöka psykakuten. Kram på dig och hoppas att allting ordnar sig

 • Linda
  27 augusti, 2013 at 18:38

  Precis, finns absolut ingen människa i hela världen, som är så perfekt som du. Hur klarar du det!!!!!!

 • Linda
  27 augusti, 2013 at 18:42

  På fullt allvar så skär det i hjärtat att ni inte tar det på allvar. Snart kanske är det er tur, och då hoppas jag att ni inte skrattar. Tycker synd om er.

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 18:56

  Elsabeth, efter att jag förlorat min 17 åriga bror i cancer, har jag slutat att skratta. Hoppas att du slipper gå igenom samma helvete.

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 19:00

  Elisabeth = Hasse J alltså lika dumma.

 • Cilla
  27 augusti, 2013 at 19:03

  Jag läser din blogg då och och tycker det verkar som du ofta är sjuk. Förkyld, ont i halsen mm. Men du är ju egen företagare med ett arbete som göra att du har möjlighet att styra din arbetstid och jobba mindre, kortare dagar, ta en dag hemma om du känner dig dålig. Många har inte den flexibiliteten, t ex jag som arbetar på förskola. Är min arbetstid kl:9-17 så kan jag ju inte gå hem en timme tidigare för jag känner mig trött. Jag smittar ju även ner barnen och kollegorna om jag kommer till jobbet med t ex en förkylning. Men har haft tur och haft 5 sjukdagar på 5 år och det var förra året då jag sträckte mig i ryggen. Vi är fyra på min arbetsplats, två som aldrig är sjuka och två som ofta är sjuka och vi har ju samma arbetsgivare.

 • Lina
  27 augusti, 2013 at 19:07

  det är för att det är tjack i dessa batnigspiller som tar bort hungerskänslorna.

 • li
  27 augusti, 2013 at 19:12

  håller inte riktigt med om arbetsmoralen i småstäder, jag upplever den som mycket högre än när jag jobbade i sthlm där emot så håller jag med om karriärbiten, jag är uppväxt i sthlm medflyttade till norrbotten för några år sedan och har aldrig förundrats så mycket över att typ 19 åriga tjejer får jobb i kassan på konsum tycker det är värsta grejen, skryter om det och nöjer sig med det och sedan sitter dom där och blir bara fetare och fetare till de går i pension, visst nån måste ju göra dom jobben också men ? Jag förstår inte hur ambitionen till att göra något med sitt liv är så låg ? Tror det har lite med att göra att det finns inte så mycket att göra i småstäderna så när du fyller typ 20 har du redan gjort det som finns och då är det bara giftemål och barn kvar.

 • anonym
  27 augusti, 2013 at 19:16

  Katrin hoppas av hela mitt hjärta, att ingen i din familj blir allvarligt sjuk. För du skall veta att det är ett HELVETE.
  Så tacka varenda dag ni får vara friska. Det händer inte mig, men tydligen gör det det.

 • Oo.
  27 augusti, 2013 at 20:40

  Elisabeth lugna ner dig. Du har så mycket aggressioner så det är skrämmande och ett väldigt ovårdat språk.

 • Lina
  27 augusti, 2013 at 20:59

  Arbetsmoral har nog mycket med uppfostran och de värderingar man fått och skaffat sig själv i livet. Jag arbetar idag som lärare , inget arbete där man har en ”chans” till någon vidare karriär men ett arbete som erbjuder otroligt mycket självutveckling både inom yrket och personligen. Min drivkraft är att hela tiden utvecklas , bli bättre och revidera mig själv och det är en bidragande faktor till att jag älskar mitt arbete och mina sjukdagar är några per terminen men det är oundvikligt med hundratals elevers baciller =). Oavsett arbete så tror jag att arbetsmoralen har med hur man trivs och vill utvecklas på och tillsammans med arbetsplatsen. Precis som mina elever måste jag stimuleras och drivas av ett intresse att hela tiden lära mig mer.

 • T
  27 augusti, 2013 at 22:24

  Varför skulle de bli feta bara för att de jobbar som kassörskor? Jobbat på netto i lite mer än ett år, har aldrig sprungit runt och skyndat så mycket som jag gjort nu! Vi får inte lov att sitta kvar i kassan om där inte är kunder, då förväntas du städa eller packa upp varor..

 • Sofie
  28 augusti, 2013 at 01:13

  Jag fattar inte varför du med jämna mellanrum skryter om att du aaaldrig är sjuk samtidigt som du ofta skriver om båda den ena och andra sjukdomen du drabbas av..

 • Tuss
  28 augusti, 2013 at 09:40

  Moget. Du är alltså själv inte bättre än dom du klankar ned på. Grattis!

 • Carrie
  28 augusti, 2013 at 09:41

  En människa som beter sig på det sett anonym gör är inte lätt att ta på allvar. Jag vet hur det är att förlora en nära anhörig i cancer. Jättetråkigt om anonym skulle ha en svår sjukdom men det rättfärdigar knappast hens vidriga beteende mot Katrin och alla läsare som ser dessa fullständigt vansinniga kommentarer som spottas ut här dygnet runt. Det är inte ok.

 • Louise
  28 augusti, 2013 at 10:36

  Rösta på moderaterna? De har ju inte gjort ett jävla piss på åtta år?

 • Louise
  28 augusti, 2013 at 10:39

  Fast en kassörska sitter vid en kassa, en springer du runt och städar och plockar upp varor är du något annat. Finns många stora butiker där det aldrig tar stopp. Sen byts väl folk ofta av men det är en helt annan femma. Läs allt som andra skrivit med en nypa salt. Köss

 • Erika
  28 augusti, 2013 at 11:54

  Ingen behöver bli så fet på grund av graviditet !!!

 • Erika
  28 augusti, 2013 at 11:58

  Och du har ett såå dåligt och ovårdat språk…du måste vara underklass !

 • Tuss
  28 augusti, 2013 at 13:27

  Du är förstås expert på detta och vet exakt hur alla kvinnors kroppar fungerar? Och vad GÖR det om man går upp mycket under en graviditet?!

 • M
  29 augusti, 2013 at 05:15

  Jag tror inte dom flesta mäniskor bara är borta från jobbet bara för att peta sig i naveln? Katrin ibland kan det vara så här med at anställda känner pressen på sig att man inte vågar helt enkelt vara borta från jobbet när de är sjuka! och så ska det ej vara heller.Tanten i Hedemora ska kunna ta sjuk personal med det är en laglig rätt och vara sjuk i Sverige och stanna hemma då! Arbetgivaren får ta ställning med arbetaren ifall höf fånvaro finns inom fem gånger per år,och komma fram till vad som orskar dennes frånvaro…Japp så är det!!