Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Minst tio gånger om dagen stoppar jag folk från att ta honom i ansiktet. Vissa blir stötta, vissa generade, vissa ler förstår och säger förlåt. Men hur kan det vara så att folk tycker att det är lämpligt att ta en liten bebis i ansiktet? Var har den handen varit efter att den senast tvättats? På en buss? I en plånbok? På en sko? Jag förstår att det är lockande att klämma på den lilla kinden eller smeka den försiktigt men det är inte lämpligt eller snällt. Tänk om tio personer varje dag skulle komma fram till dig och smeka dig på kinden? Du skulle förmodligen gå runt med röda utslag jämt. Jag försöker vara trevlig men det är svårt "Rör honom inte", säger jag fort så handen hinner backa innan den landat på min bebis. Ibland säger jag "förlåt men han mår inte bra av att ha folks bakterier i sitt ansikte tio gånger om dagen" ibland (om det är någon jag känner) brukar jag börja smeka den personen i ansiktet. Med min rena (?) hand. Ingen tycker det är mysigt. Jag har hållit min lilla bebis frisk trots att han föddes mitt i vintern och det för att jag varit väldigt hård med att säga till folk. Inte så trevligt för mig men värt det. Vill bara uppmana er alla att sluta ta bebisar i ansiktet. Det kan vi väl vara överens om va? #falkeklingstedt

You Might Also Like

 • Smulan
  14 augusti, 2017 at 12:28

  Absolut. Väl talat. Men… I ditt fall spelar det väl ingen roll. Ni använder ju samma handduk till röven som till ansiktet. Dessutom tvättar du ju inte dig själv när du varit på toaletten har du ju sagt. Sen näven i maten Han är frisk för att hela han är en enda stor rövbakterie. Han är van vid skiten. Använd samma handduk till hundar på besök också. Då blir han aldrig allergisk.

 • j
  14 augusti, 2017 at 12:47

  En söt liten Falke! Det är nog en ren reflex människor gör att ge den lille en ömhetsbetygelse, men bra att du säger till och bra om då folk respekterar det.

 • G-T
  14 augusti, 2017 at 12:58

  Det mest smittsamma du kan göra med bebis är att flyga. Har lärt mig att stänga av ventilationen så att bakterierna inte flyger rakt på mig för jag blev då,lig varenda gång jag flög – så sjuk! Vet inte hur många förkylningar jag dragit på mig. Fattade inte varför tills jag läste om det i ett flygmagasin,faktiskt!Inte speciellt känslig heller men ändå blev jag så dålig!Du måste haft svintur med Falke men du kanske gör som jag?Om inte: Gör det nästa gång. Blir dyrt för dig som egenföretagare om barnen blir sjuka…

 • Linus
  14 augusti, 2017 at 14:40

  Bra! Det är nog dock än värre att ta i små barns händer, där alla bakterier sannolikt käkas upp ganska snabbt.

 • MariaZ
  14 augusti, 2017 at 18:52

  Vilka dumheter att ta någon i ansiktet bara för att det gäller ett litet barn! Lär honom bita dem, hehe. Nej förresten, då får han ju ännu fler bakterier.

  Men jag känner igen mig, jag avskydde det och sa till folk att de i så fall fick nypa mig i kinden istället. Ingen nappade på det, men jag hoppas de inte försökte peta på någon annans barn. Folk alltså….

  Mina barn har också varit friska, säkert bl a för att jag lärde dem att direkt man kommer hem så tvättar man händerna noga. Vi har nog sluppit få in en massa onödiga bakterier, och de gör det fortfarande fast de är 25 och 27 år. I made it!

 • Susanne
  14 augusti, 2017 at 22:40

  Helt rätt!
  Jag var precis likadan med mina bebisar.
  Förstår inte ens varför det blir en grej,att man måste säga till. Det borde vara en självklarhet!

 • Jensan
  15 augusti, 2017 at 17:13

  Haha, då hade du avskytt mig – jag pussar in mig ordentligt i mina brorsbarns goa kinder och nacke ? Har två barn, tidiga tonåren, så där blir det ’stopp’ när jag försöker med något? Respekterar så klart andra föräldrars önskan, men egna familjen…

 • Marie
  15 augusti, 2017 at 20:28

  Ha ha! Smulan inlägg är hysteriskt roligt o väldigt sant utifrån tidigare inlägg?
  Vi människor mår dock bra av lagom konsumtion av hemmets bakterier så det är nog ingen fara..

  Riktigt kul inlägg Smulan!!