Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Ok nu får ni hjälpa mig jag mår inte bra. I korta drag. Jag gick till barnmorska nummer ett som sa: Hormonspiral är det bästa för dig. Jag gick till barnmorska nummer två som sa: Hormonspiral är det bästa för dig. Köpte ut spiralen för tusen spänn, satt en och en halv timme på mamamia för att få den insatt på mensdag tre precis som två barnmorskor sagt åt mig. Fick jag stoppa in den? Självklart inte folk är ju idioter det var inget nytt. Man får inte stoppa in en spiral tidigare än sex månader efter förlossning med snitt. Utbrottet jag fick? Jag visade mitt rätta jag kan man säga men det är inte relevant just nu. Dessa tre barnmorskor jobbar för övrigt alla på mamamia så antar att de har samma utbildning märkligt ändå eller? Nummer tre gav mig p-ring. Körde upp den i söndags har mått dåligt sen dess. Jämna pms-besvär som inatt gick över till ganska starka menssmärtor. Har så ont i korsryggen att jag knappt sovit. Tagit Ipren såklart. Vad säger ni? Någon som har erfarenhet av p-ring? Och börja nu inte skiva om andra preventivmedel snälla. Berätta för mig om p-ringen. Tack.

You Might Also Like

 • Marlen
  30 juni, 2017 at 10:29

  Från början fungerade p-tingen bra. Men efter 2-3 mån så blev jag torrare och torrare. Fick sprickor och mensen som visserligen uteblev blev som ”grus” i slidan som jag själv fick ta ut dagligen. Hade den i 4 mån och aldrig mer. Dock hade jag ingen menssmärta eller liknande .

 • Emma
  30 juni, 2017 at 10:31

  Har haft p-ring (Nuva ring) sedan 2009 och det har fungerat väldigt bra för mig. Ingen PMS, inga menssmärtor (hade vidriga menssmärtor innan jag började med preventivmedel) eller mellanblödningar.
  Betydligt gladare i humöret på p-ringen än p-piller enligt de i min omgivning.

  Hoppas det ordnar upp sig för dig!

  Hälsningar /Emma

 • A
  30 juni, 2017 at 11:03

  Jag blev väldigt torr av p-ring men stod ändå ut 1.5 år för jag orkade inte byta. Fick 6 svampinfektioner på 1 år av ringen. Samt att jag typ alltid glömde sätta in den igen efter sex (tog ut den före sex) eftersom den genomskinliga ringen inte syntes och minnet inte va med mig. Den borde ha en färg så man ser den. Men p-ring va tydligen inget för mitt underliv.

 • Evelina
  30 juni, 2017 at 11:57

  Hej!
  Jag fick brutala ph rubbningar av min p-ring och dessutom var den ett störningsmoment under sex.
  Jag vet att man kan ta ut den innan sex men det skapar ytterligare en störning då det ska förstöra ”moodet”.

 • Maja
  30 juni, 2017 at 12:07

  Jag har testat div preventivmedel och har har extremt stora problem med mina hormoner. P-ringen gjorde mig rabbiat och nästintill självmordsbenägen i perioder under cykeln. Funkade inte alls för mig. Det enda som funkat och fått mig att funka någorlunda är just hormonspiralen, mini hormonpiral kallade den (kommer Inte ihåg vad den hette tyvärr), den var i princip vara lokalverkande så att man slipper den emotionella berg och dalbanan utan snarare att den jämnar ut och man blir mer stabil. Men förstår att det blir knepigt om det är 6 mån efter förlossningen som gäller.

 • Caroline
  30 juni, 2017 at 14:51

  Min ämnesomsättning rubbades totalt av P-ringen och jag gick upp en del i vikt, blev jättetrött och låg i humöret. Kände mig nästintill deprimerad. Dessutom fick jag gå upp och kissa flera ggr varje natt, antagligen irriterade den blåsan så att den blev överaktiv. Den åkte ut och sedan dess kör jag utan några som helst preventivmedel som påverkar kroppen. Natural cycles är ett alternativ.

 • Linda
  30 juni, 2017 at 16:21

  Fick världens humördipp efter p-spiralens insättning. Tog 6 månader innan jag fattade sambandet. Tog ut den och började må som vanligt igen. Så var uppmärksam! I övrigt världens nästa preventivmedel, jag hade ingen mens alls och ingen PMS. Men som sagt fick typ en depression istället…

 • Tränaälskaleva
  30 juni, 2017 at 16:37

  Steriliserade mig efter tredje barnet. Älskar det! Sex närsomhelst. Har aldrig smakat bättre. Kroppen o hormonerna som förr, men inte nånsin gravid igen. Perfekt för mig. Älskar o räcker bra till de tre fina barn vi fick. En lättnad som jag var rädd att skulle gå över, men känner precis samma känsla nu fem år senare.

 • Cecilia
  30 juni, 2017 at 20:38

  Varför inte Natural cycles, jag började med den via din rabatt länk för snart två år sen. Kommer aldrig stoppa i mig preventivmedel igen.

 • Irene
  1 juli, 2017 at 01:38

  Kopparspiral finns inget bättre!

 • Johanna
  1 juli, 2017 at 20:21

  Hade p-ring, trivdes helt sjukt bra med den tills jag skulle ta ut den för att invänta mensen. Hittade den inte. Nu har jag bebis på två månader! Allt gott åt p-ringen dock

 • Maria
  2 juli, 2017 at 00:27

  Jag har haft p-ring sen 2010 och är supernöjd!! Har inget att klaga på! 🙂

 • Sofie
  3 juli, 2017 at 23:13

  Börja med kopparspiral istället. Du slipper hormoner helt. De bästa enklaste som finns. Enda jag haft den sitter i fler år och märks inte./ Sofie

 • Nazli
  5 juli, 2017 at 09:05

  Bästa preventivmedlet för mig, älskar den!!! Alla jag rekommenderar det till älskar också.

 • Petra Stefansson
  6 juli, 2017 at 06:54

  Efter ett enormt letande beslutade jag mej för Natural cycles det känns toppen att bara hormonfri!!

 • Hedvig
  6 juli, 2017 at 11:29

  Jag har använt p-ring i snart 3 år och ÄLSKAR DET. tycker att det är så smidigt och har inte upplevt några bekymmer överhuvudtaget snarare tvärt om. Tycker det är så mycket smidigare då jag inte behöver ha koll på att ta piller varje dag och ändå kan kontrollera min mens till 100%, den var lite oregelbunden innan och nu kommer den oftast på klockslaget varje månad, om jag då inte har valt att hoppa över mensen genom att stoppa in en ny ring med en gång. Kort och gott så har det funkat finfint för mig men det är ju såklart individuellt. Lycka till!

 • Mira
  6 juli, 2017 at 19:17

  HUR dumma i huvudet är ni kvinnor egentligen? Ni mår skit, har ont och mår dåligt enbart för att de ni har sex med inte har/orkar/vill ha kondom eller löser det på annat sätt. Varför i helvete skaffar ni inte en riktigt man som också är en del av lösningen? jisses………eller är det kanske ni som får njutning av att en man kommer i er? nä skulle inte tro det. Hur man man frivilligt gå runt och må skitdåligt enbart för ett en man ska få komma.