Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Skolavslutning och där satt man med tårar i ögonen. Falke skötte sig exemplariskt och allt var väldigt glatt. Jag är lite väl brun kan jag tycka får börja smörja mig när jag promenerar men nu sägs det att man får mer cancer av krämerna än av solen har ni hört det?

You Might Also Like

 • Linda
  9 juni, 2017 at 23:06

  Om jag förstått det rätt (och jag är rätt nördigt intresserad av detta) är det fröst de kemikaliska filtren som är skadliga för oss. Alltså krämens direkta påverkan. De innehåller ofta massa skit. De fysikaliska är oftast bättre. Ca tre på hela marknaden är ok. De övriga innehåller antingen nanopartiklar, hormonstörande eller cancerogena ämnen. Det som de nu tror främst orsakar cancer är att filtren skyddar oss från att bränna oss, men att strålarna fortfarande skadar oss. Så vi upptäcker inte att vi skadas. Vårt naturliga alarmsystem sätts ur spel. Så nr1 använd kläder som skydd och var inte ute mitt på dagen, nr2 använd fysikaliska filter och bara när inga andra sätt att skydda oss finns. De fysikaliska lägger sig som ett skydd ovanpå och är jättesvårt att smörja in med (därför ger folk upp ofta).

 • Irene
  10 juni, 2017 at 00:32

  Du verkar lycklig så fin bild!

 • Föipp
  10 juni, 2017 at 03:06

  Linda – vilka tre märke är ok? Snälla berätta så jag som inte är nördig får veta. ??

 • Linda
  10 juni, 2017 at 09:17

  Flipp: Denna artikel är jättebra! http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/hud/solskydd-for-barn-bara-3-av-16-far-godkant/

  Obs den är från 2016. Saker kan ändras, antagligen dock inte på ett år. Tyvärr måste vi lita på forskningsresultat. Går inte att titta på baksidan och se om det finns nanoparticklar. Titanoxid som ofta är just nanopartiklar finns som stora helt ofarliga partiklar i ”godkända” solkrämer. totanoxidet skyddar oss från solen. Ett tag var den förbjuden pga att den är starkt toxisk för vattenlevande organismer, men den godkändes igen. Kanske för att alternativet är värre ;).

 • Linda
  10 juni, 2017 at 09:27

  Ett tecken på att krämen har nanopartiklar är att den går såååå snabbt att smörja in

  Här har hon också jättebra tipps! Tex aldrig spraya på solkrämerna!!!!

  http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/barnsjuksköterskan-sluta-använda-solspray-på-ditt-barn-3917351

 • M
  10 juni, 2017 at 17:00

  Kokosolja på! Funkar fint.

 • Åse
  11 juni, 2017 at 15:31

  Jag säger bara : Maria Åkerberg! Det finns ingen mer pålitlig eko, reko och seriös Hudvårdsserie! Är man medveten om vad man sätter på sin hud, sitt hår och sina barn så väljer man MÅ! Ett tips är att läsa innehållsförteckningen på baksidan, förstår man inte vad det står eller om man inte vill lägga det på en sked och äta upp det, så ska man heller inte utsätta sin hud för det. Ännu värre med de märken dom inte har någon innehållsförteckning alls..

 • Pepparkakeland
  11 juni, 2017 at 18:02

  Kokosolja/fett tar jag på och har gjort senaste 15 åren. Fick lära mig det när jag jobbade som dykinstruktör i karibien.
  Vanlig kokosolja som man använder i matlagningen eller till kroppen. 🙂 Som du säljer själv. 🙂

 • Lena
  12 juni, 2017 at 19:48

  Wow! Tack för tippset ni båda om Kokosoljan!! det hade jag ingen aning om, ska absolut använda det i sommar, fast jag är en sån som njuter av sol & värme i skuggan 😉
  Kram kram <3