Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Skulle just skriva hur dåligt jag mår över att vara så fläbbig som jag är men kom genast på att hur jag än skriver det så kommer jag anklagas för att vikthetsa jag kan inte förstå det alls? Jag vill ju må bra som alla andra. Jag mår inte bra när jag ser ut så här jag måste vara smal för att må bra är det verkligen så konstigt? På lördag ska vi på fest och jag har såklart inget att ha på mig. Provade lite på stan igår och varje gång jag såg mig i spegeln höll jag på att spy rakt ut. Det finns dem som rycker på axlarna över lite övervikt det finns dem som mår skitdåligt över det. Man kan inte bli anklagad för att vikthetsa bara för att man strävar efter att må bra. Och alla ni smala bloggerskor, modeller, brudar med ätstörningar och allmänt snygga personer som lägger ut bilder på smarriga muffinsar med glasyr, pannkakor med glass och godispåsar i varannat inlägg kan ni sluta? Vi vet att ni inte äter.

You Might Also Like

 • Jenny
  19 april, 2017 at 17:19

  Word! Riktigt bra skrivet!håller med! Speciellt smala bloggerskor som kenza eller Blondinbella.

 • Anna
  19 april, 2017 at 17:39

  Men hallå!! Du är ju för f-n nyförlöst!! Give it a break.. Sådär ser alla mammor ut som precis klämt fram en onge! DU duger som du är! Sluta hetsa och spä på den redan hysteriska utseendefixering som råder. Börja jobba med insidan så blir utsidan vackrare. Tänkvärt Katrin…
  Kram A

 • Cissi
  19 april, 2017 at 18:11

  Du har väl inte missat att du precis fött ett barn?
  Inte många som är ”perfekta” direkt efter det.
  Dra ett djupt andetag och inse att du skapat ett nytt litet mirakel och ge kroppen lite tid att komma tillbaka till din toppform. Du kommer dit, bara inte just idag eller i morgon.

 • Tessan
  19 april, 2017 at 18:27

  I’m with you! Idag kom jag i pre-gravidjeansen – efter fyra månader. Vilken lycka! Har tre kilo kvar, men nu är det ok (51 kg). Måste också vara smal för att må bra!

 • melissa
  19 april, 2017 at 18:39

  Dagens ideal. Alla ska vara smala, ibland obehagligt smala. Vikten ska vara så låg som möjligt.
  Vi ser det överallt och det påverkar oss hela tiden. Det genererar en hel del pengar också.

  Fetma är en sån tabu i det här pk-samhället att man hellre låter folk äta ihjäl sig.
  Man kan tala om fetma som samhällsproblem, men nåde den som öht nämner det för de personer som det faktiskt berör. Man ska stå ut och lyssna på evigt ältande från dessa personer själva, om hur synd det är om dom för att dom bara går upp i vikt och blabla, men om man själv säger något som tar det hus i helvete.

 • BJ
  19 april, 2017 at 18:42

  Dagens ideal. Alla ska vara smala, ibland obehagligt smala. Vikten ska vara så låg som möjligt.
  Vi ser det överallt och det påverkar oss hela tiden. Det genererar en hel del pengar också.

  Fetma är en sån tabu i det här pk-samhället att man hellre låter folk äta ihjäl sig.
  Man kan tala om fetma som samhällsproblem, men nåde den som öht nämner det för de personer som det faktiskt berör. Man ska stå ut och lyssna på evigt ältande från dessa personer själva, om hur synd det är om dom för att dom bara går upp i vikt och blabla, men om man själv säger något som tar det hus i helvete.

 • Susanne
  19 april, 2017 at 18:59

  Bra inlägg, stämmer bra…

 • G-T
  19 april, 2017 at 19:00

  Men ÅHH du har nyss varit gravid Mänscha – vad hade du väntat dig?Att ballongen bara skulle pysa ur eller?
  Köp en tunika eller nåt och kör tights så ordnar väl festen och resten sig?Att må bra är en sak – men något helt annat – du måste verkligen ta dig en funderare om det BARA är vikten som spökar här. Det tar tid att komma ikapp allt när man är relativt nyförlöst med hormoner osv. Det är inte meningen att nyförlösta mammor ska späka sig för att komma igång. Tvärtom.Det är klart att oavsett hur du skriver så kommer en del att inte kunna släppa, för det kom ut fel förra gången. Men när jag ser mig omkring på bloggarna så har alla bloggartjejer samma problem.Att noga väga(och då menar jag inte vikten hehe) allt man säger på guldvåg. Är det rimligt? Blir det en läsvärd blogg då, om man känner att man inte kan skriva från sitt innersta det man verkligen vill?Du verkar inte så olika de andra bloggarna där som många kanske tror om dig. ÄR det hormonerna tro? Eller är det bara det att du visar en sida man kanske inte reflekterat över tidigare – att du faktiskt läser vad som skrivs fastän en del menat tidigare att du inte gör det.Hursomhelst så skriv vad fysiken du vill – det är faktiskt din blogg.Och du blir smal igen – du bara gnäller nu…..

 • CarolineEiLondon
  19 april, 2017 at 19:18

  Du skulle banta 1a April skrev du i ngt inlagg for langesedan. Ska vi kora nu eller? Jag ar pa!

 • Maria
  19 april, 2017 at 20:22

  Varför åt du dej fet då tjockis? Graviditet är ingen och har aldrig varit en ursäkt för fetma. Fetman kommer ur det du stoppar i hålet i ansiktet under graviditeten!

 • Hanna
  19 april, 2017 at 22:33

  Så himla bra skrivet! Jag hejar på dig Katrin!

 • josefine
  19 april, 2017 at 22:36

  JAG VET EXAKT HUR DÅ KÄNNER Å DET ÄR EN VIDRIG KÄNSLA !!!
  Är själv i samma sits å jag bara spyr på mig själv just nu ,HATAR ATT VARA FLÄCKIG Å TJOCK .
  9 veckor sen mitt lilla under kom till världen & har 13 kilo som sitter kvar på kroppen å vägrar gå bort just nu …
  Jag mår bäst när jag är smal sen får alla säga vad dom vill men så är det !…

 • Eli
  20 april, 2017 at 08:02

  Håller med! Helt ok att ”bejaka sin kurvor” som i vissa fall är övervikt men vill man va smal, eller trivs med att vara snal ja då jävlar får man minsann höra. Det är tabu att vilja vara smal och hälsosam för då vikthetsar man. Så det så!

  Jag kommer inte heller gilla kängrufickan på magen efter min förlossning. Har haft samma slanka figur i 15 år innan graviditet och den gillar jag. Inte att känna sig tung/flåsig/flabbig. Respektera de som vill till sitt hälsosamma tillstånd!

 • Ann
  20 april, 2017 at 17:02

  Att vara hälsosam är väl de viktigaste. Och du har fått barn nyligen också?

  Vad spelar de för roll om du är flabbig eller tjock om dina artärer är igen tjockare och du 5 gånger om dagen gör kost val som gör din kropp sjuk? Du är en smart person. Förstår att dit företag tjänar pengar på detta men hur kan du personligen vilja följa en diet som forskning visat är ohälsosam? Cancer, hjärt och kärlsjukdomar, diabetes och många andra hemska sjukdomar är direkt länkade till konsumtion av djurprodukter.

 • M
  20 april, 2017 at 17:23

  Tänker o känner som du. Tack o lov rinner kilon i takt med amning, o så älskar jag motion. Problemet är när du uttalar dig om andras vikt. Jag trivs o hålls lätt smal. Nån annan har betydligt kurvigare kropp o vackra ögon. Var o en med sitt, utan att trycka ner andra! Att veta hur man själv mår bäst värt en del, men att kunna acceptera o höja andra, oberoende av vikt eller utseende, där får du öva lite till…

 • Ebba
  20 april, 2017 at 20:59

  Jorå! Livet är inte vidare rättvist. En del KAN faktiskt äta orimligt mycket och leva tämligen ohälsosamt utan att lägga på sig extra kilon. Andra måste kämpa som satan för att gå ned. Bara att tugga i sig. Alla måste faktiskt inte svettas på gym 4 timmar om dagen och ägna varje vaken sekund åt att räkna kalorier. Man kan vara naturligt smal och magerlagd utan kamp . Surt sa räven ?.

 • Jeanette
  20 april, 2017 at 22:16

  Eller hur Maria! Graviditet är ingen ursäkt för att äta tjock. Jag håller helt med dig!

 • Morris
  23 april, 2017 at 21:30

  Det här kommer jag länka till i mitt eget bloginlnägg som går ut på tisdag. Men jag håller med dig K: vi båda kommenterar hur VI känner om VÅR EGEN kropp, inte hur vi anser andra ska känna.
  Ingen anklagar mig att hetsa mot brunetter bara för jag blonderar mig och är lyckligare som blondin. Varför anklagas man att hetsa mot större människor bara för man hellre vill vara mindre?
  Sen kan jag ju tycka du får chilla lite då du nyss varit gravid, men det där hanterar du bäst ändå. Du behöver inte vara förebild eller ideal för andra, bara du gillar dig själv.