Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Nä alltså jag gnäller vidare… Ni känner ju mig så ni vet ju att vändningen är nära men alltså jisses. Den är inte så nära. Hämtade Rambo på dagis han var helt slut och på ett pisshumör så han gnällde/lipade/sa mamma är dum hela vägen till fotbollen där vi hämtade Ringo. Min pappa bar honom på axlarna men inte ens det hjälpte. Kom hem med en svintrött Ringo en svinsur Rambo och precis när vi kom in började bebin gallskrika av hunger. Eftersom jag nyligen ammat och mina bröst inte fylls på tillräckligt fort kör jag ersättning vissa mål. Jaha då hade mina kompletteringar inte kommit med i gårdagens @mathem beställning så just ersättningen stod inte utanför dörren och bebin skrek i falsett och Rambo lackade och Ringo började gråta för att han blir så ledsen när bebin skriker så… jag drog på mig sjalen (!!) och gick ner till affären. Jag vet att jag nog inte borde erkänna det men jag gör det ändå. Jag frågade killarna om jag kunde lämna dem framför teven i ca tre minuter och det fick jag verkligen. De var glada när jag kom tillbaka tre minuter senare och nu är jag nästan klar med middan och bebin sover fortfarande i sjalen. Var det hemskt att lämna dem? Vad hade ni gjort? Anmäl mig inte till soc snälla?

You Might Also Like

 • j
  11 april, 2017 at 17:44

  Usch ja, livet kan vara tufft ibland, nästan så man knäcks.. Men du tar dig nog ur det här också, ”borstar av dig dammet” och undrar långt senare: Vad var det som hände? Kan vara skönt att gnälla av sig lite ibland också, det hjälper. Lycka till med familjen och lilleman!

 • [email protected]
  11 april, 2017 at 17:47

  Var är mannen??

 • Moll
  11 april, 2017 at 18:30

  Verkar som du skaffat en ny man som är borta mycket. Jag tror inte det är det bästa för dig. Det verkar göra dig deprimerad.

 • Sofia
  11 april, 2017 at 18:32

  Tycker att du gjorde helt rätt! Att bara lämna en kort stund och de vet vart du är måste ju alla må så mkt bättre av än att tvinga barnen att klä på sig och gå med ut = ännu mer gnäll. Ringo är ju ändå lite större nu och ser ju till att Rambo inte gör ngt galet. Sedan var du var bara runt hörnet och barnen var glada 🙂

 • Ida
  11 april, 2017 at 19:31

  Tycker synd om dig. Var är den nyblivne pappan? Han borde stå på tå för dig och serva dig. Kan han inte vara där så kan han väl rodda så att du har allt du behöver??!

 • Susanne Edvardsson
  11 april, 2017 at 19:55

  Tre friska vackra barn som alla kräver sitt. Det fixar du! Inte lätt alla dagar men du kommer greja det! Helt övertygad.

 • Elin
  11 april, 2017 at 21:03

  Har också tre små barn. Fy tusan,inte är det lätt inte. Varit kaos nästintill jämt. Det är verkligen så enormt stor skillnad på att ha två barn, jämfört med tre barn. Folk förstår verkligen inte. Underbara små kottar, men puh så mycket jobb! Blir dock lättare, allt eftersom de blir äldre.,nu har min minsta precis fyllt 3, och livet börjar äntligen kännas ”under kontroll” igen. Så håll ut, några år…haha var tvungen, förlåt, och kram till dig

 • Nina
  11 april, 2017 at 21:25

  Klart du kan lämna killarna i nån minut. De är båda där o du är snabbt tillbaka.

 • Mari
  11 april, 2017 at 21:50

  Hade också lämnat dem eftersom det var en akut situation. Lämnade min tvååring framför tv:n flera gånger när jag var tvungen att matta bebisen som bara somnade i vagn, bodde i radhus och fick bara utanför dörren, men ändå, finns inget som gör en så desperat som en skrikande bebis????

 • Smulan
  11 april, 2017 at 22:15

  Alla har gjort så någon gång. Alla. Men jag som så många andra undrar. Var sjutton är männen i ditt liv? Du verkar få rodda allt själv?

 • Adam
  11 april, 2017 at 22:37

  Alla ni som skriker att mannen är borta, att det inte är bra för katrin osv – satt era män dygnet runt hemma när barnen var fött eller har de bytt jobb för det? låt folk leva sina liv och lev egna – ingen frågade er om recept för lyckligt liv.

 • donna
  11 april, 2017 at 22:39

  🙁

 • Sofia
  11 april, 2017 at 22:57

  Du gör som du vill så klart med ersättning men det finns så mkt okunskap om amning så vill bara informera om följande (om du vill amma, vilket i sig inte är ett måste etc det där väljer en själv så klart! ) du har tillräckligt med mjölk, att brösten känns ”tomma” är inte ett tecken på att de inte fylls på! Tvärtom! När bebisen får amma mkt så anpassar sig brösten och producerar mer mjölk. När du ger ersättning så försvinner därmed ett amningstillfälle och brösten producerar inte tillräckligt med mjölk. Att bebisen blir supermätt av ersättning o somnar/däckar är för att ersättning tar längre tid att smälta än bröstmjölk, inte att bebisen blir mer nöjd med bröstmjölk.

 • Lovisa
  12 april, 2017 at 03:54

  Nöden har ingen lag så tänker jag men j Alex får steppa upp lite här

 • amandas
  12 april, 2017 at 06:31

  Så kan man inte låta bli att undra om du åter igen träffat en snubbe som skiter i dig m allt hemmajobb. Tänk vad Alex Schulman gör för sin älskade Amanda och deras familj, han skulle aldrig behandla sin älskade så illa.. Vad fan är fel, du är nyopererad och får knappt sova samt två intensiva till som vill ha allt…Skulle aldrig aldrig acceptera en sådan självupptagen man, då han borde göra allt för dig…Ajjö…PS det har varit en terrorattack, men ni var väl ej där så onödigt att skriva.

 • hanna
  12 april, 2017 at 07:26

  Alex håller sig nog borta så mycket som möjligt. Inte lätt att leva med en person som har en narcissistisk personlighetsstörning!

 • T
  12 april, 2017 at 07:34

  Så bra skrivet Sofia, ville skriva exakt samma!

 • H
  12 april, 2017 at 08:26

  Hanna,
  Antar att du är singel eftersom ingen vill leva med en person som kommer med elaka påhopp på en person du inte känner?

 • Katarina
  12 april, 2017 at 08:28

  Att Sofia:
  Det är alla kvinnors val att göra som de vill med amningen. Detta är Katrins tredje barn och hon bör känna sin kropp rätt väl vid det här laget.
  När det gäller fredagens händelse så får du inte glömma att Katrin var med om det tragiska som hände i Nice. Med tre barn så kanske man fokuserar på att få livet att fungera. Inte påminnas om det hemska man varit med om och att det även kan hända i vårt Stockholm.
  Sedan till alla som frågar var Alex är, han måste kanske jobba? Precis som vi alla måste, ja iallafall de flesta av oss. Det är ju inte så att barnet föddes igår…
  Sluta ifrågasätta. Lev ert eget liv istället. Låt oss sprida positivitet.
  Något som i dessa dagar är så viktigt.
  /Katarina

 • Sandra
  12 april, 2017 at 10:17

  Hej!

  Ville egentligen bara skriva vad Sofia redan skrivit här ovan. Väl formulerat! Vill du ge ersättning så gör det, man vet vad man gör när det är tredje gången gillt. Men sambandet är väldigt enkelt: mer amning=mer mjölk i brösten. Utmattande för mamman helt klart, men det brukar lugna ner sig när bebisen jobbat fram volymen den behöver. Det är den feta mättande mjölken som kommer när brösten känns tomma. Men som sagt, inga pekpinnar! Sambandet välmående mamma=välmående bebis är också viktigt och om amningen känns påfrestande så är det så.

  Jag fick mitt tredje barn i november och känner igen mig i dina inlägg. Trebarnsshocken var total i början men börjar lägga sig nu när lillebror är 4 månader. Fortfarande hysteriskt intensivt dygnet runt så klart men det som händer är att hela familjen sakta men säkert börjar vänja sig vid denna nya lilla familjemedlem, rutiner korrigeras, mitt mindset omförhandlas. Min äldsta är fem år och mellantjejen är 2,5.

  Det är underbart med tre barn. Kommer blir om inte annat. Tänk när minstingen är som Ringo är nu. Vilket gäng du har då!

  Lycka till!

 • Anna
  12 april, 2017 at 10:21

  Gud vilken låg nivå på kommentarerna härinne. Du borde radera dem Katrin. Klart du kan lämna dina barn i lägenheten en kort stund för att handla ersättning. Herregud, så länge spisen inte är på och inga fönster öppna, levande ljus tända etc så är det väl lugnt. Min barn är förvisso nu 6 år (snart 7) och 9 (snart 10) och de får ofta vara ensamma en timme el två när jag tex. vill träna och pappan också är borta. Min äldsta kan ringa mig om det är något – det skulle väl Ringo också kunna?
  Tycker du är skitstark. Har ni någon uppdelning du & Alex? Ska han vara hemma med bebisen sen någonting?
  Kram!!!

 • Ingela
  12 april, 2017 at 12:43

  Jag förstår inte riktigt problemet.
  Ringo är snart sju år, varför skulle inte de kunna vara ensamma en liten stund? 🙂

 • Catta
  12 april, 2017 at 13:18

  Är det ett rop på hjälp?

 • M
  12 april, 2017 at 19:46

  Hade inte lämnat. Hade ammat. Skulle aldrig fått igång nån amning om inte varit ständigt redo…Mjölken triggas av amning. Skulle satt mig ner o ammat tills nån kunde hämta mera ersättning. Aldrig vågat lämna ensam två små. För feg. Inte pga risk för anmälning eller vad andra anser.

 • Stina
  12 april, 2017 at 22:46

  Klart man kan lämna så stora barn ensamma några minuter. Det är så man lär de att inte vara rädda för att vara ensamma hemma. Inte göra någon grej av det, inte få dem att känna att de BORDE vara rädda, och så ha vara borta korta stunder för att de sen ska kunna vara ensamma längre stunder när de är 8-10 år. Det var supermysigt ju -att få vara ensam hemma.

 • E
  12 april, 2017 at 23:04

  Förr i tiden lämnades barn själva så mycket. Jag lämnar min 6 och7-åring hemma själva i 45 minuter.

 • Camilla
  14 april, 2017 at 10:09

  Klart man kan lämna dem.
  De var tillsammans, och det handlade om kort tid

 • GH
  14 april, 2017 at 15:41

  Anledningen att du har lite mjölk är för att du håller på med ersättning. Fattar inte hur man kan ge det till sitt barn om det inte behövs?? Har du inte en pojkvän som skulle kunna hjälpa dig eller?

 • elitah
  16 april, 2017 at 00:31

  Jag blir fan inte klok på alla som ska visa sig så duktiga om amning. ”Så klart ingen pekpinne” och ”du gör ju som du själv vill” men ”si och såhär är det”… Alltså sluta bara komentera om amningen. Faktiskt så är jag rätt säker på att alla mammor (speciellt flerbarnsmödrar) har stor roll på hur det funkar men amning. (jag menar man undkommer inte den informationen varken från bvc/BB eller alla er ”amingsexperter” där ute) Bara genom att skriva så som tex Sofia har gjort här så vill man ju påpeka att katrin och alla andra som gör likadant gör fel. Att ”man ska amma sitt barn heeela tiden! Det gör minsann jag och jag är världens bästa mamma och dessutom amingsexpert eftersom jag fick till min amning så bra!”. Kul för er. Lägg ner föreläsningarna nu. Det är tröttsamt med frökenduktig-fasoner.