Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Min dag idag började med att bebin vägrade sluta amma så 07.30 satt jag låst i soffan. Till höger om mig hade jag Rambo som bad om sin mjölkflaska, till vänster hade jag Ringo som bad om äggröra och korv. Så fort som jag smög ut tutten ur munnen på bebin började han gallskrika. Bingo kom 08.00 för att hämta killarna, Alex är bortrest på tjänstresa så till slut fick jag göra äggröra med ena handen samtidigt som jag ammade. Min dag slutade med att jag stått upp och ammat bebin medan jag sjungit för killarna i deras rum. "Jag kan inte för jag ammar" är inte en acceptabel ursäkt varken hos en treåring eller en sexåring. Shit alltså borde jag skriva en bok om hur man roddar tre barn i deras åldrar utan att gå in i väggen? Det kan jag inte för jag kommer att gå in i väggen. Aftonbladet: Jag skojar! Men jag är inte så kaxig nu kan jag säga. Ps. Bebin har inte bajsat på två dygn är det något att oroa sig för?

You Might Also Like

 • Ic
  30 mars, 2017 at 20:58

  Kanske därför han vill ammas, deras sätt att visa att magen är i olag och lite ond. Varmt och massage vill han ha, bada och massera fötterna.

 • Jenny
  30 mars, 2017 at 21:06

  Om du hel-ammar är det ingen fara alls. Min son bajsade inte på 21 dagar, helt galet…. Men, det var ingen fara sa dom på sjukvårdsrådgivningen. Tillslut gick vi till BVC, då hjälpte de igen honom att bajsa. Det vällde ut kan jag lova, men han hade inte ont innan och vi märkte att han var mer nöjd efteråt. Så, 2 dagar är ingenting ????

 • Monica
  30 mars, 2017 at 21:11

  Mamman ammar och ungen diar…

 • Maria
  30 mars, 2017 at 21:20

  Ingen fara, när du ammar kan de bajsa 1 gång i veckan. Får barnet ersättning istället så ska han bajsa varje dag. Lycka till med dina fina killar. Älskar att läsa din blogg.

 • Mimi
  30 mars, 2017 at 21:28

  Det kan gå 2-3 veckor för helammade barn mellan bajsningarna. Om du även ger ersättning bör det inte gå mer än två dagar.

  Bebisen ammar för tröst, närhet, mys, mat. I början är bröstet den nya navelsträngen kan man säga 😉 Han vill fortfarande sitta ihop med dig. Dessutom ammar de mer när de vill öka mjölkproduktionen.

  Tips när man har fullt upp med syskon är att lära sig amma i sele eller sjal 🙂 då är man mer fri att fixa äggröra, haha.

 • Maria
  30 mars, 2017 at 21:43

  Från en trebarnsmor till en annan: fick min tredje för ett och ett halvt år sedan då var syskonen 5 och 3. Sele! Hade min minsta där mest hela dagen, iallafall då syskonen var hemma. Hon åt och sov i sele. Man kunde snusa bebishår samtidigt som armarna var fria för fix, läsa böcker mm. Jag lärde mig gå på toa i sele. Natt-tid lärde jag mig sovamma så jag sov mig genom nätterna. Muta de stora, köp massa pyssel till dem, låt de lära sig fixa sin mellis, koka gröt osv. Berätta vilka fantastiska ungar och syskon de är. Bryt ihop och njut. Om ett år kommer du se dem dansa i ring, lillebror krama de stora godnatt, se honom kikna av skratt tillsammans med de stora och bara veta att de har varandra genom livet. Du kommer ge dig iväg på långa löpturer och njuta av tystnaden. Sen kommer du också skrika, gråta och bete dig illa. Men det glömmer vi, och förhoppningsvis de med 🙂

 • Katarina
  30 mars, 2017 at 22:19

  Du är bara bäst, älskar dig!!! Gav min en sked katrinplommon när han inte bajsade på 2 veckor, det hjälpte. Men alla sa att det var ingen fara om man helammar.

 • Sara
  30 mars, 2017 at 22:39

  Hur går det med snittet? Kan du lyfta Rambo? Hur är första tiden rent fysiskt?

 • Johanna
  30 mars, 2017 at 23:17

  Vet flera som lyckats amma med bebin i bärsele. Om det funkar med en sån liten vet jag inte men kan ju vara skönt om de funkar i såna situationer du beskriver ovan ????????????

 • signe
  31 mars, 2017 at 03:34

  Tycker inte det är riktigt schysst att du ska vara ensam hemma med alla tre barnen när det nu finns en pappa. Han bör hålla sig hemma och hjälpa till. Det är ju ändå pga den lilla tredje som allt blev så mycket jobbigare nu. Nyopererad är du ju också – och hormonerna svallar. Finns dig inte, ställ krav!

 • Beata
  31 mars, 2017 at 08:03

  Är det för tidigt att köra tex Anna Wahlgren metoden?
  För att få lite struktur menar jag?
  Det där med bärsele är en bra grej men vill minnas att de bör vara lite större först…

 • Cia
  31 mars, 2017 at 09:07

  Bebisar kan bajsa en gång i veckan och det är ok! Jag har ammat mest hela tiden första månaderna och mina barn har bajsat massa gånger varje dag vilket också är helt normalt.

 • Therese
  31 mars, 2017 at 09:46

  Åh låter som mitt liv! Nu är lilleman snart 4 månader och det är iaf liiiite lättare. Jag kan lägga ifrån mig honom flera minuter utan att han skriker ????.

 • Annika
  31 mars, 2017 at 17:32

  Känner såå igen mig! Och tack till dig trebarnsmamman Maria för det du skrev, det var väldigt fint att läsa just idag när livet som nybliven trebarnsmamma känns som en fullständigt omöjlig uppgift ????????

 • Mamma
  31 mars, 2017 at 22:04

  Du grejar det! Det kommer kännas lättare om bara några veckor när hormonerna lagt sig. Har precis som du en 6- och en 3-åring, bestämde oss för en trea och det blev tvillingar, två pojkar till! Så jag har full förståelse för vad du känner, det kan verka ogjörbart och sjukt stressande. Nu är mina små 6 månader och paniken och stressen har bytts till glädje, fantastiskt att se dem tillsammans och att de redan har glädje av varandra! Ha inte för stora krav på dig själv, man gör så gott man kan och det blir oftast ganska bra ändå.

 • Shana
  31 mars, 2017 at 22:21

  Min mamma och alla mina systrar har haft barnen på ryggen, barnet fåt närhet och är med mamma hela tiden och mamma har händerna fria, fungerar jättebra! Det är nog bara i västvärlden det känns lite främmande

 • Maj
  1 april, 2017 at 07:01

  Amma på. Han har nog en växtperiod. Och som någon ovan sa så kan det vara så att han ammar extra mycket för att få igång magen. Amning lindrar också magvärken hos bebin om han nu har någon sån 🙂