Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Det är så gulligt att ligga och se på den här lilla när han vräker i sig från tutten som är större än hans huvud. Det är som David och Goliath. Goliath är ett fantastiskt namn! Han liksom sliter och gapar och frustar och sprattlar. Så får han ett bra grepp och en bra stråle och då slappnar hela minimänniskan av och chillar en stund. Sen börjar han kampen igen. Det är så gulligt. Och jag känner igen mig i hans frustration. Hörde just på nyheterna att det är farligt med palmolja. Det är palmolja i mjölkersättning vad gör man då?

You Might Also Like

 • G-T
  28 mars, 2017 at 11:36

  Det måste finnas fler än en mjölkersättning – googla på det!Eller :Be Alex googla på det.

 • G-T
  28 mars, 2017 at 11:46

  De tre stora är Semper NAN och HIPP Hipp verkar vara ekologisk och isåfall ett naturligt val för dig, kanske. Men att någon av d de innehåller palmolja står d inget om.Kämpa inte ihjäl dig så att både du och lillen blir knäckta av amningen. Visst är det det bästa man kan ge sitt barn – men då gäller det att d funkar till 100% och gör det inte det så blir livet ett helvete. Mina överlevde ändå när jag väl insåg fakta. Att jagv ar DUM som bara fortsatte för att barnmorskan pressade på!

 • Anita
  28 mars, 2017 at 12:47

  Att palmoljan inte är hälsosam ja, t.o.m. direkt hälsofarlig är inget nytt! Det har det skrivits om länge. Det borde en LCHF-fantast vara medveten om..

 • Tess
  28 mars, 2017 at 12:53

  Man gör som i urminnes tider, man ammar. Det är ett samspel mellan barn och mamma som kanske inte sitter direkt, båda måste lära sig.

 • Maja
  28 mars, 2017 at 12:59

  Ammar! Min gick direkt från amning till riktig mat. Ingen ersättning behövs ju. Den fanns inte under 99% av vår existens.

 • G-T
  28 mars, 2017 at 13:56

  Nääs just det det fanns inte under vår existens osv blahablaha säger jag – i detta stressade liv vi lever IDAG där det t o m händer att ammande mammor avvisas från många restauranger och där man lever ett hetsigt liv där mycket händer och där mammorna inte går ner i varv och tar sig tiden att rå om sig själv och bl a dricka mycket för att kunna amma bra så :är flaskan ibland den bästa lösningen innan mor och barn fullständigt knäcks och allt bara rasar. Ibland så undrar jag om det inte är så att omgivningens krav på amning är större än ens eget. SJÄLVKLART är det bäst om man kan amma – men det får inte bli så att man knäcks på kuppen: säger bara det!

 • Maria
  28 mars, 2017 at 13:56

  Min bonusson heter Goliat 🙂

 • elitah
  28 mars, 2017 at 15:59

  Tess oc Maja, era komentarer knäcker verkligen en som inte får till amningen. Jag själv har två barn som jag endast kunnat amma de första tre-fyra veckorna. Tror ni inte jag visste att man ”i urminnes tider” har kunnat ammat sina barn och inte haft tillgång till ersättning?! Och tror ni inte jag provat allt som gått att prova för att få till amningen?! Jag ville så gärna och därför kämpade jag som fan. Vet ni vad, jag hade inte mer mjölk i mina tuttar. Det fanns inte tillräckligt vad jag än gjorde/inte gjorde. Och att skriva en sån kommentar kanske de som kunnat amma sina barn inte ser som så tokig, men en som jag som verkligen velat men inte kunnat blir helt knäckt när någon slänger ur sig såna saker. Man vill så klart det bästa för sitt barn, vilket är att amma, men jag är så otroligt glad att vi har så bra ersättning som vi har idag annars hade jag ju inte kunnat haft barn liksom.

 • Tess
  28 mars, 2017 at 16:11

  Det som är väldigt sorgligt är att kvinnor inte får tillräckligt med information. Mindre än 1% av jordens kvinnor har för lite mjölk i sina bröst. Då pratar vi kvinnor i svältländer osv. Det handlar ofta om helt andra saker som kvinnan inte får hjälp med. Ofta tror man barnet inte blir tillräckligt mätt och stt man därför har för lite mjölk. Men det handlar inte om det så länge bebis bajsar, kissar och går upp i vikt. En bebis ska ligga dygnet runt vid bröstet den första tiden. En bebis ska strula, vända sig bort, gråta om kvällarna osv. Det är helt normalt. Det är så sorgligt stt kvinnor tror att det beror på att de inte har mjölk i sina bröst.

 • Tess
  28 mars, 2017 at 16:13

  PS – det tog mig exakt tre månader att få
  Till amning och jag grät angående amning varje dag. Så tro inte automatiskt att man har haft det lätt. Men jag gav mig inte och ville verkligen amma.

 • Jennie
  28 mars, 2017 at 17:53

  Oooohh My GOOOOOD!! Jag börjar bli rädd för dessa människor som inte förstår varför man skaffar barn och ammar. Klart att om det verkligen inte fungerar så är väl ersättning ett bra alternativ. Jag har tre kids som jag har ammat allt från 6-8 månader.. Jag har också kämpat i början och varit frustrerad, men sisådär efter månad tre är det liksom en vana 🙂 Faan Katerin. Kämpa på som den underbara starka kvinna du är!

 • Jennie
  28 mars, 2017 at 17:55

  Instämmer med förgående kvinna!

 • G-T
  28 mars, 2017 at 18:26

  Tess: vad bygger du dina påstående på? !% av jordens befolkning dsknar mjölk?. Ja i u-länderna där man inte får tillräckligt med mat själv som mamma – då köper jag det. Men det är lixom inte det saken gäller.Om man har mjölk eller ej, det är att få det å funka som e grejen och antingen bestämmer man sig och söker hjälp på amningsmottagningen eller så – flaskmatar man.MEN många knäcker sig totalt först – typiskt i-land.
  Fö att man inbillar sig aatt alla andra kan o får till det!
  DET är sorgligt ooooh my good vad sorgligt!

 • elitah
  28 mars, 2017 at 18:30

  Vill bara förtydliga om ni inte förstod i min kommetar, jag gav alltså inte upp efter tre-fyra veckor, nej jag kämpade på flera månader utan resultat. Jag gjorde allt enligt ”boken” och jag mådde fantastiskt bra både fysiskt och psykiskt men det kom inte mer mjölk hur vi än gjorde.

 • Elsa
  28 mars, 2017 at 18:47

  Fan ta er ängsliga trollpackor som har mage att upplysa andra kvinnor hur de ska mata sina barn. Något som också ”är naturligt” är att dö i barnsäng, ha en medellovslängd på 40 och tro att världen är platt.
  Att ni har fungerande reproduktionsorgan är fan ett biologiskt misstag.

 • Tess
  28 mars, 2017 at 20:23

  Jag förstår ingenting. Katrin ställer en öppen fråga om vad man gör när man inte vill ge ersättning med palmolja. ETT svar på det kan vara att man ammar så slipper man problemet. Ingen har sag till någon hur de ska mata sitt barn, det är ett beslut var och en måste fatta själv. Men vill man amma ska man få all Info och kunskap för att kunna göra det.

  Att tycka att man inte ska få reproducera sig för det är sådan dagisnivå så det bemödar inte ett svar. Väl mött .

 • elitah
  28 mars, 2017 at 22:34

  Som tidigare sagt alla får inte till det/ kan faktiskt inte FAST man fått all hjälp som går att få och gjort allt man kan. Det jag blev bestört över i bland andra din kommetar Tess var att du fick det att låta som att man är värdelös om man inte får till det. Ja så upplever jag såna, om än små och kanske till och med välmenta , komentarer. Tiderna förändras och människan med så det är kanske inte så konstigt att alla inte KAN amma och att man tagit fram så bra ersättning idag.

 • Starlight
  29 mars, 2017 at 08:20

  Ja, och i ”urminnes tider” så DOG bebisarna, om man inte hade turen att hitta en amma……Barnadödligheten låg på helt andra nivåer än i dagens Sverige, och det är väl ganska troligt att en del barn dog pga svält (dvs för lite mjölk hos mamman). Så tack gode gud för att jag lever i dagens Sverige där vi har tillgång till ersättning av hög kvalité!

 • Maria
  29 mars, 2017 at 12:11

  Hipps är ekologisk men har palmolja (ngt bättre för miljön men för hälsan är tveksamt)
  Semper har tagit bort palmolja i sin välling och gröt men hur det ser ut i ersättningen vet jag inte.

 • Karin
  29 mars, 2017 at 15:57

  Tess du har 100% rätt mammor idag har inte kunskapen om amning tyvärr ,,,,okunskapen kan man läsa om här på kommentarerna . Läs om om amningen innan ni föder barn ett hett tips. Kunskap ger trygghet och större chans att få till amningen . Kram

 • Elsa
  29 mars, 2017 at 18:25

  Tess, jag hittar dem kommentarer, men det hade räckt med en. SåååååååÅÅÅÅååhhh tröttsamt med amningspräktighet. Mata med flaska, amma, pumpa, sondmata men shut the eff up bara. Ni behöver inte kunggöra er ställning, peppa i stället eller lägg er inte i helt enkelt. Hellre en flaskmätt bebis med en glad mamma än en amningshungrig med en bindgalen predikande morsa. 7/10 ammade ungar i min direkta omgivning är sjuka, allergiska, sover inte. Men de som matades med annat mår ????. Så nog fan blir det ok, ändå.

 • elitah
  29 mars, 2017 at 22:27

  Karin, gå och dra nåt gammal över dig. Kossa att säga så! Jag hoppas på riktigt att det går illa för dig och din präktigthet.
  Med ovänliga hälsningar
  En som faktiskt läst på OCH kämpat men ändå inte lyckats.