Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Idag hände nåt så väldigt roligt jag och Alex kunde inte sluta skratta. Dagen började med att jag nöjt sa "älskling kolla jag håller på att bli smal!". "Ja, det är skillnad redan", sa en snäll pojkvän. På BVC stod en våg så glatt utbrast jag "yes!" eftersom vågen hemma pajat. När jag födde vägde jag 80 kilo. Kanske 82 jag glömde väga mig på slutet. Så jag tänkte att allt under 75 nu är ju bra. Med spänning såg barnmorskan och Alex på mig när jag kutade på toa för att kissa bort onödig vikt, tog av mig skorna och ställde mig på vågen. "Är den här vågen trasig?", undrade jag. Då brast det för Alex. Han kunde inte hålla emot och han fattade direkt. "Man ska inte förvänta sig så mycket nedgång efter en vecka", sa den gulliga barnmorskan. "Ehhh men alltså vågen visar 79 kilo", sa jag och vände mig om i chock mot dem. Alex hade nu tårar i ögonen som han kämpade med att hålla tillbaka. "Älskling tänk så här: Han vägde fyra kilo när han kom ut så du har bara gått upp ett kilo sen du födde!" Sen kunde vi inte sluta skratta. Slut på glass efter varje middag. Det här går absolut inte.

You Might Also Like

 • LOT
  15 mars, 2017 at 21:20

  Så roligt!!! Vilken fin bild på er och lilla sonen. All kärlek och lycka till nya familjen❤️ …bara att plocka fram boken ”Dags att bli smal” nurå ????

 • Bath
  15 mars, 2017 at 21:46

  Så trött man blir på denna hetsjakt att så fort man har fött barn så ska kilona bort nästan innan man hsr lämnat BB.

 • P
  15 mars, 2017 at 21:53

  Bath när tycker du att dom ska bort då?
  Alla gör som dom vill men om man tycker att man inte mår bra med x antal kg övervikt, så varför ska man ha dom kvar?

 • ofelia
  15 mars, 2017 at 21:56

  TYCKER SYND OM DIG!

 • Smulan
  15 mars, 2017 at 22:04

  Hur gick det med lillen??? Hade han gått upp? Jag skiter väl i din vikt. Vem bryr sig veckan efter man fött barn? Huvudsaken att Totten mår bra.

 • totta
  15 mars, 2017 at 22:24

  Måste vara svårt att leva med en kvinna som är sååå viktfixerad som du!

 • Nina
  15 mars, 2017 at 23:09

  Du strålar Katrin och Alex ser så lycklig ut. Den lille knattingen verkar trivas väldigt bra hos er. Förresten vad sägs om Rasmus som namn på honom? Ringo, Rambo och Rasmus låter väl bra ihop?

 • Sofia
  15 mars, 2017 at 23:17

  Linus kan din lille som heta! Vad fin du är på bilden verkligen 🙂 jättegullig.

 • SAts
  16 mars, 2017 at 06:43

  Du är så störd så man undrar hur det skall sluta, du skrev att ungen var för låg vikt och det oroade er, men det enda du skriver om på BVC är din egen jävla vikt.Det har bara gått en vecka sen du opererade ut ditt barn,så skärp dig.

 • J
  16 mars, 2017 at 07:11

  Tjatigt med alla namntips!

 • bimbo
  16 mars, 2017 at 07:59

  Hade bebisen också gott ner i vikt?

 • Therese
  16 mars, 2017 at 08:26

  Förstår dig till fullo! Det är så jobbigt att känna så där efter förlossningen. Jag är nere på 53 kg nu efter tre månader, men de sista 5 sitter som berget. Hoppas på att tappa dem när jag slutar amma! (Och jag är bara 159 cm, så 48 kg i fullt rimligt – vägde 45 innan jag blev gravid).

 • Cissi
  16 mars, 2017 at 14:28

  När jag skulle föda ut våran son förra året i januari, då vägde jag 80kg, gick ner till 70kg när han kom ut, men kom aldrig ner under 60kg, förra året, så i år har jag sökt till Project Beach 2017, då jag ska få hjälp med vikten, kosten och träningen. ☺

 • Karin
  16 mars, 2017 at 14:52

  Cissi men herregud menar du allvar väger du mer än 60 :))) Stackars alla olyckliga kvinnor som har så taskig syn på sig själva,,,,,,

 • Lovisa
  16 mars, 2017 at 18:23

  Snart 1 april då kör vi det lovade du!!

 • Johanna
  16 mars, 2017 at 19:10

  Hej:) jag hade hoppats på att mina kg skulle rassa när jag födde men icke, så jag googlade och det va många som skrev att de inte rasade i vikt förrän de slutade amma. Så jag hoppas på detta jag har 10kg kvar till min målvikt 56kg. Med mina två andra barn rasade jag nästan direkt i vikt men då både ammade och gav jag ersättning, då amningen inte kom igång lika bra som denna gången:) lycka till!

 • Alexandra
  16 mars, 2017 at 20:53

  Älskar att du är så ärlig! Det är dessutom skönt att inte bara tjata om vikten på barnet utan att fokuset är på dig. För det är dig jag vill följa! Visst jag förstår att din familj är med på bloggen men det är underbart att du skriver på det sättet du gör! Jag håller själv på med vikten just nu och du är en härlig person att följa under min egen kamp.

 • Anna
  16 mars, 2017 at 23:16

  @Johanna, en riktigt bra amning brukar ju va det som gör att man rasar i vikt! Men med första barnet har man lättare att komma ut och röra sig, eller hur? Inga syskon som påverkar hur långa promenader man kan gå med barnvagnen och i vilket tempo. Med äldre syskon finns dessutom troligtvis mer godsaker i skåpet (amning ger aptit….) och det är svårare att göra nyttig middagsmat som alla gillar (ok kanske inte om man är Katrin men för oss vanliga dödliga). Över huvud taget mindre utrymme för att ta hand om sig själv ju fler barn man har. När man inte går ner så beror det inte på något hokus pokus utan att man får i sig mer än vad man gör av med. Amning är en utgift för kroppen men andra faktorer i livet med tre barn väger upp.

 • Johanna
  17 mars, 2017 at 07:59

  @Anna ja det kan du nog ha rätt i:) skåpäter har jag inget sug efter:) men det blir ju inte mycket man rör sig. Ska bli skönt att ut och röra sig nu när våren kommer;)

 • Therese
  17 mars, 2017 at 09:24

  Om man har en målsättning att bli väldigt smal funkar inte amningen som hjälp att gå ner i vikt för alla. Kroppen kan nämligen vilja spara några kilon för att mjölkproduktionen inte ska påverkas. Står mycket om det om man googlar.

 • Johanna
  17 mars, 2017 at 15:11

  @Therese
  Jag ammar inte för att bli smal! Jag är överlycklig att det kom igång så snabbt, och att jag kunnat helamma i 6 månader:) men snart är det dax att sluta amma och ätas riktig mat:)

 • Therese
  17 mars, 2017 at 18:16

  @ Johanna. Förstod det 🙂 Inte jag heller – men det hade varit trevligt om det hjälpt till lite på traven 🙂

 • Johanna
  17 mars, 2017 at 20:33

  @Therese ja det hade inte varit fel alls. Magen känns degig och man känner sig hur osexig som helst. Men jag vet jag har fått tre helt underbara barn och det kunde varit värre;)