Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag har helt ändrat matvanor nu. Absolut inte till det bättre det ska jag vara ärlig med. Alltså dagens frulle var ju magisk med proteinrostis @cleaneating.se, avokado och granatäpple, men annars… Eftersom jag är en ärlig och mänsklig person ska jag dela med mig av en förskräcklig hemlighet. För ett par veckor sen bestämde jag mig för att unna mig lite den sista tiden av min graviditet. Jag köpte en Marabou-rulle-dajm och satte i mig den på rekordfart. Efter det har jag fallit rakt ner i socker-beroende-fällan och det är hemskt. Jag köper de små chokladkakorna i kassan på ICA. Ni vet fem för 20 kronor? Jag åt en semelwrap på Tösses igår och jag skäms och mår illa över mitt svaga beteende. Min kropp har kontrollen över mitt beteende och det är mycket värre än att röka. Jag funderar på att skapa "Nonsugar generation" och kämpa för det. Jag tycker så synd om alla människor som måste äta socker. Jag tycker väldigt synd om mig själv som måste ta tag i det här. Efter att jag fött och läkt. Kan tänka mig att sätta 1 april som start datum. Då börjar kampen mot sockret. Är ni med mig? Jag kan skriva vad jag gör varje gång jag känner för att äta glass, godis och annat skit om ni vill. Jag vet inte vad jag kommer att göra än men att leva så här är vidrigt och gör mig deprimerad i stunder. Kickar, dalar. Fy fan. 1 april. Vi säger det.

You Might Also Like

 • Smulan
  28 februari, 2017 at 11:10

  Jag tror att du har någon typ av ätstörning eller så är du extremt känslig för socker. Visst kan man äta en semla men inte falla i något slags sockerträsk? En chokladbit och inte hela rullen? Du verkar vara en allt eller inget person. Jag äter det mesta men inte för mycket av något. Är det inte så de flesta äter? Eller har jag missat något?

 • Lovisa
  28 februari, 2017 at 12:07

  Första april spikat, jag är med. Äter asbra mat typ som du men sen äter jag också godis, så jävla korkat. Har gått ner från 68 till 58 tack vare dig och mig, har fyra kg kvar nu kör vi! Fast jag börjar första mars kom jag på nu jag är ju inte gravid så har ingen ursäkt.

 • G-T
  28 februari, 2017 at 14:32

  Nähdå tror inte ett smack på ätstörning.Däremot så tror jag en hel del är känsliga för socker och bli sjuka av socker.Så till den grad att det förvrider huvudet så att man bara MÅSTE vräka i sig ALLT gottis med en gång.Att det faktiskt är som en drog.Kanske en lika farlig drog som narkotika, vad vet jag? Den vita döden – hört talas om vetemjöl och socker?Svampinfektioner, endometrios,trötthet,många infektioner,blodsockersvängningar,mm låter det bekant?Och det behöver ju inte nödvändigtvis vara så att man vräker i sig sockret – inte alls. Kroppen klarar inte av det bara!Det enda jag vet med säkerhet är,att jag skriver det här som själv absolut sockerberoende.Så jag är definitivt ingen hurtbulle som Katrin,tvärtemot: Men fattar precis vad hon menar. Nonsugargeneration passa på å varumärkesskydda det Katrin!

 • Marie
  28 februari, 2017 at 17:04

  Jag är sockermissbrukare och gör ett nytt ryck för att bli av med helvetet. Så jag är med!

 • Jenny
  28 februari, 2017 at 18:05

  Jaaa! Jag är på!

  Socker är värre än knark. Fyfan, jag sitter fast i fällan och ser fram emot att ta mig ur den #tjuvstartar

 • Madelene
  1 mars, 2017 at 12:01

  Jag är med!!!!!!!!!????????????????????????
  Lycka nu till med resten av graviditeten. Fortsätter och läsa din fantastiska blogg och hoppas snart få se ert lilla vidunder????

 • Mezzi
  1 mars, 2017 at 17:36

  Ha. Vilket första aprilskämt. Zytomierska är värsta April Fool å följarna sväljer skämtet.

 • Mia
  2 mars, 2017 at 08:04

  Ja, är ni beroende så får ni ju ta itu med det. Andra av oss klarar ju av att hålla socker konsumptionen på en vettig nivå. Vitt bröd någon gång på helgerna, en liten bit choklad här och där. (en 100g choklad kaka, mörk variant brukar räcka oss två i två veckor) En god pasta rätt en gång i veckan, max. Det har bara att göra med självkontroll. Var likadan när jag led av fetma med i princip allting. Jag drog ned på kalorierna och gick från 88kg till mina nuvarande 56 kg med både kolhydrater, fett och proteiner i min diet.

  Men det är klart, pallar man inte och har noll kontroll över vissa livsmedel så måste man väll undvika dem. Och kan man inte lära sig den kontrollen så får leva med det, antar jag.

 • Mikaela
  16 mars, 2017 at 10:29

  @Mia, ”Ja, är ni beroende så får ni ju ta itu med det. Andra av oss klarar ju av att hålla socker konsumptionen på en vettig nivå. ” ”Det har bara att göra med självkontroll.” ”Men det är klart, pallar man inte och har noll kontroll över vissa livsmedel så måste man väll undvika dem.” – Kan det vara så att människor fungerar olika och vissa är känsligare än andra? Jag förstår verkligen inte varför det är så känsligt att välja bort socker och varför du hävdar att det bara handlar om självkontroll. Det kanske handlar med om välmående och att ta hand om sig själv?
  För mig handlar valet att inte äta socker om jag blir lugnare, mår bättre i magen, får bättre hy och orkar mer. Jag känner hunger när kroppen faktiskt är hungrig och slipper sug och ett behov att behålla ”självkontroll”.
  Så ät ditt socker du, jag bryr mig inte. Men jag bryr mig när du ska racka ner oss som väljer bort sockret för vi ”inte pallar” och ”Det har bara att göra med självkontroll.”.
  Gör du dina val och låt oss göra våra som vi mår bra av.