Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Livet är en kamp. I ett år har vi försökt få komma ur kontraktet på Karlavägen. Förgäves. Har en värd som jävlas bara. Nio månader tvingade Sturegallerian mig att redovisa röda siffror för kontraktet hade en sån uppsägningstid. Jag vill inte ha butiker, vi säljer inte där vi säljer på nätet och hos våra återförsäljare så som ICA, Hemköp, citygross, mathem. Vi drömmer om en industrilokal på Gärdet där vi bekvämt kan packa pallar, kliva ut i naturen och springa på dagen, duscha på kontoret. Stora delar av min vardag handlar om att dividera med gubbar i kostym. De påminner om Trump hela bunten. De flesta gubbar påminner fan om Trump. Jag förstår att han fått många röster. De är så burdusa de här gubbarna. Förstår att tjejer blir rädda. Men se hur jag jobbar om dagarna. I ett berg av paket som ska hämtas av DHL. Är jag en bra butik att ha på Karlavägen? Pallarna står staplade på trottoaren utanför så folk får passera på gatan. Är det en grym hyresgäst? Jag fattar verkligen inte att gubbar bara vill bråka. Varför kan vi inte vara lyhörda och hjälpa varandra istället? Fattat inte. Känner mig som en sur gubbe idag.

You Might Also Like

 • Carl Bergman
  6 februari, 2017 at 13:15

  Du ska vara glad att du slapp undan med 9 mån. uppsägningstid. Normal uppsägningstid i en centralt belägen butik brukar vara minst 12 mån. med 3 års förlängning om uppsägning inte sker i tid. Du tror att du kan/vill står över avtalsvillkor. Glöm det – avtal gäller.

 • jon
  6 februari, 2017 at 18:01

  Bert Karlsson hade ett liknande problem flera år sedan. Han satte upp affischer att nu blir det porrbutik här istället, och han kom ur kontraktet samma dag. Kanske nåt att fundera på.

 • G-T
  6 februari, 2017 at 19:31

  ;-))))))) Bertan Bertan en porrbutik säger du. SMART:Grattis Katrin. Du kanske ska gå i bikini i en vecka och testa vad som händer, å bjud dem på körsbär vetja!……Jag tycker man kan värna om småföretagandet i Sverige.Vad har man för nytta av en tom butiksyta då? Vad signalerar det isf till andra som vill hyra, och till kunder? Fundera på det Carl Bergman… Klart den här lokalen måste gå att hyra ut ändå….3 års förlängning om inte man säger upp i tid….ojojoj det den där sista meningen verkar vara rena ockret.Då måste man ju vara medveten om att man knäcker någon annan totalt.

 • reductil4you
  6 februari, 2017 at 20:15

  Effektiva bantningspiller till salu, Reductil 20mg
  Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi. rek. minst 3mån kur för bästa resultat.

  Pris:
  30st 850kr
  50st 1550kr
  100st 2350kr
  200st 4450kr
  300st 6450kr
  Inkluderad frakt

  Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]

 • Molly
  6 februari, 2017 at 23:13

  Bestämmelser om hyra av lokal regleras i hyreslagen och är tvingande till hyresgästens fördel om inte annat uttryckligen anges. Parterna kan inte avtala om mindre förmånliga regler än vad som följer av lagen, annat än där detta framgår av en viss bestämmelse. Enligt hyreslagen gäller ett hyresavtal för obestämd tid, om det inte har ingåtts för bestämd tid. I det här fallet, där inte någon bestämd tid har angetts, måste avtalet anses vara ett s.k. tillsvidareavtal som löper på obestämd tid. Ett tillsvidareavtal ska sägas upp för att upphöra att gälla. Ett hyresavtal som gäller för obestämd tid kan, om inte längre uppsägningstid har avtalats, sägas upp för att upphöra att gälla vid det månadsskifte som inträffar närmast efter nio månader från uppsägningen, när avtalet avser en lokal. Reglerna i denna paragraf är minimiregler och parterna kan avtala om längre tider, men inte om att ett hyresavtal på obestämd tid inte får sägas upp av hyresgästen.

 • Maria
  7 februari, 2017 at 00:21

  Fast hyreslagen säger ju att det är 9 månaders uppsägningstid på en lokal som hyresgästen nyttjat i minst tre år eller mer. Så Sturegallerian har inte tvingat dig till någonting.