Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Folk reagerar ofta på att jag pratar så bra polska eftersom jag inte är född eller har bott i Polen. Idag mötte vi en polsk man som gratulerade min mamma till ett fantastiskt jobb. När jag berättade att vi även lär Ringo och Rambo polska som till och med har en svensk pappa höll han på imponeras sönder och samman. Men vadå? Jag vill väl lära mina barn allt jag kan minst. Det är ju halva nöjet med barn att se hur de lär sig saker. Mina modersmål är väl det absolut minsta jag kan lära mina barn. Eller? Folk som inte lär sina barn sitt modersmål är ju inte kloka. Lata och taskiga. Tycker jag. Håret? Nya salongen @etoilehair_se och @hannahkindstrand Men skit i det för de har inga tider ändå. Man kan få en tid med framförhållning men det är bara för dem som verkligen vill vara fina i håret. Inte för de som rycker på axlarna och sätter upp en knut. För dem som ser konsten.

You Might Also Like

 • bimbo
  2 februari, 2017 at 21:51

  Ett försök att provocera?

 • Lotta
  2 februari, 2017 at 22:54

  Helt rätt! Mammor lär sitt barn sitt modersmål. Pappor lär ut fadersmålet. Bäst för barnen enligt all forskning och erfarenhet. Bra också att lära sig flera språk, om man så småningom vill lära sig fler. Det blir lättare att lära sig ett nytt språk om man redan behärskar ett par från start. Och för varje språk blir det lättare och lättare.

 • Pretty Home Blog
  3 februari, 2017 at 06:54

  Helt rätt Katrin, man kan aldrig ge sina barn förmycket kunskap!
  Ville bara säga att jag älskar era små video:s på barnen. De är så himla kul att titta på! Måste titta på dom flera gånger för dom är så gulliga.
  //Berith

 • Lunsan
  3 februari, 2017 at 08:59

  En knut kan vara en stor konst, rakt hår är trist tycker jag, dessutom om man drar o plattar till det.. fina ni är
  O grattis till ditt sätt att vara. Du är en envis rackare tycker jag men djävligt duktig….. trevlig helg..

 • Annika
  3 februari, 2017 at 09:33

  Enig till fullo! Har man ett annat modersmål än svenska ska detta föras vidare till ens barn.

 • linda
  4 februari, 2017 at 10:02

  Jätte bra ! Vi bodde utomlands i flera år o våra barn blev två språkliga och är det fortfarande. Ett bonus för barnen. Det ger även en kultur kompetens och utvidgad förståelse om att det finns andra människor som lever i andra länder.

 • Proud Mom
  6 februari, 2017 at 21:08

  För en gångs skull håller jag med dig! Har också ett annat modersmål och har lärt mina barn det . Det är så självklart. Språket kommer från hjärtat! Det är inte många som vet att vid demens återgår människan alltid till sitt modersmål och glömmer språk nr 2. Hur vore det att inte kunna prata med sina barn om man blir dement? Hemsk tanke! Visste du att om människan upplever ett trauma och hamnar i shocktillstånd – då är det endast modersmål som gäller. Fråga akutvårdspersonal på sjukhus om ni inte tror detta! Något att tänka på!

 • Julia
  8 februari, 2017 at 22:07

  Witam Katrin,
  Kan du inte tipsa om polska filmer och appar som barnen gillar? (Och andra knep som du säkert har :))
  Pozdrawiam
  Julia

 • Iza
  9 februari, 2017 at 00:55

  Håller med! Vi lär dock vår son 3 språk… Jag pratar flytande svenska och engelska, min man pratar spanska och engelska då han är latinamerikansk.