Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Vi är otroligt duktiga på att ta hand om livet i vår familj. Vi säger alltid ja framför nej, roar oss kungligt och unnar oss allt som plånkan tillåter. Farmor sitter inte i Sverige i minusgrader och riskerar att ramla i kylan och deppa i mörkret. Hon hänger på rivieran och ser på havet. Hon njuter i värmen och umgås med min pappa. Ja hon äter väldigt god mat också. Jag hoppas att jag kommer att behandla mina pojkar så att de kommer att vilja ta hand om mig när jag blir gammal. Det måste kännas så fint för min farmor.

You Might Also Like

 • Lotte
  9 januari, 2017 at 22:12

  jisses vilken hurtig farmor 😀
  http://www.lotte4.blogspot.se

 • Nina
  9 januari, 2017 at 23:38

  Vilken kruttant din farmor verkar vara. Häftig som bara den. Sån vill jag bli oxå. Funderar faktiskt på att dra till rivieran om ett par år och titta på havet varje dag. Vilken lyx ändå och gratis att se på havets böljor. Mysigt och vilsamt.

 • Irene
  10 januari, 2017 at 00:26

  Kul å bra jobbat av henne och hon har tur med livet!

 • luba
  10 januari, 2017 at 06:23

  Har hon svensk pension?

 • amandas
  10 januari, 2017 at 06:29

  Hon kan ju bara vara där eftersom din pappa hyr ut solstolar i Nice, annars skulle hon nog sitta kvar i Sverige med knapp pension. Så det handlar ju om att ha gratiskontakter.Kul för tanten ; )

 • Anette
  10 januari, 2017 at 08:04

  Amandas: Katrins pappa hade också kunnat strunta i sin mamma som många Svenskar gör med sina föräldrar…..Låter dem ruttna bort på ålderdomshem och hälsar på typ 2 ggr per år, jepp…det är sanning.
  Här handlar det om en son som bryr sig om sin familj.

 • klara
  10 januari, 2017 at 09:46

  Det är synd om alla fattigpensionärer utan anhöriga!

 • luba
  10 januari, 2017 at 09:48

  Vad jobbade din farmor med här i Sverige?

 • anonym
  10 januari, 2017 at 10:58

  Oj oj du är verkligen en total kopia av din farmor !

 • Kalle
  10 januari, 2017 at 13:33

  Du spm funderar på Katrins farmors pension! Har man arbetat i Sverige får man pension som beräknas efter antal år man jobbat och de inkomster man haft. Din pension får du oavsett var du bor! Fattas bara! Har man inte arbetat in någon pension finns det något som heter garantipension den får du från 65 års ålder OM du bor i Sverige och du ska också ha bott här länge vet inte riktigt hur länge dock … Du får alltså ingenting om du flyttar utomlands Nu kan du sluta oroa dig!

 • Ina
  10 januari, 2017 at 18:34

  Om man flyttar till Portugal efter pensionen slipper man betala skatt för den i 10 år!! Vet inte om det gäller andra länder också. Självklart har Katrins farmor sin svenska pension därnere! Läs på!

 • Ina
  10 januari, 2017 at 18:40

  Man behöver inte ha jobbat ett smack för att få pension den har alla rätt till och får, men, har man inte jobbat blir den ju klart lägre. Gå in o läs på http://www.pensionsmyndigheten.se och missunna inte en gamling en skön ålderdom!!

 • Pelle
  10 januari, 2017 at 20:12

  Jag tog hand om min mamma, som bodde hemma hos mig och min pojkvän, under fem års tid. Är det ok eller, trots att man är en typisk svenne? Skulle du ha gjort det KZ? Känner mig stolt och tillfreds med det, nu när hon till slut har gått bort…

 • Anna
  10 januari, 2017 at 21:14

  Ni som undrar om pension. Har ni några kvinnliga släktingar i 90-årsåldern och uppåt? Hur mycket jobbade de? Jag är lika gammal som Katrin och min mormor jobbade bara några år innan hon gifte sig och blev hemmafru. Hennes man hade ett vanligt kontorsjobb och de bodde i en vanlig trea eller fyra i en mellanstor stad. Ingen lyx alltså men ändå, i äldre generationer finns många kvinnor som inte direkt hade ett yrkesliv.

 • Ina
  10 januari, 2017 at 22:58

  Min faster blev 97 år, gifte sig ung men jobbade från hon var 17 till hon var 65. Det finns alla varianter…

 • albina
  11 januari, 2017 at 05:26

  Inte rätt att ta hit äldre släktingar. för att svenska staten skall försörja dem!

 • amandas
  11 januari, 2017 at 06:24

  Re Anette: Förstår du dåligt, det handlar om att Katrin får det som att låta att alla andra pensionärer är så dumma som stannar i Sverige och fryser medans hennes farmor minsann sitter på en strand. Dvs alla har inte gratiskontakter och kan fly Sverige och slippa vintern. Dom som inte åker utomlands är inte osmarta,dom har inte möjlighet.

 • Anna
  11 januari, 2017 at 12:11

  Samma tant som tömde jordgubbsförpackningarna I affären och plockade ut en rågad liter av de finaste bären så fick andra hålla tillgodo med mindre fina bär. Detta anses tydligen vara ett ok och berömdvärt sätt att uppföra sig på (enlig Katrin). Det gäller att hålla sig framme. Detsamma med att sitta på Rivieran på vintern.

 • cora
  11 januari, 2017 at 13:21

  Ja de här invandrarna kommer hit och tror de kan bete sig hur som helst!

 • P
  11 januari, 2017 at 17:49

  amandas Ja hon är där för att hennes son bor där Och familjen betalar resa och uppehälle för henne, dom tar hand om henne Det handlar ju inte om att andra pensionärer är dumma, det handlar ju om att vi som anhöriga kan hjälpa till så våra gamla kan sitta o titta på havet.

 • Jenny
  11 januari, 2017 at 18:07

  Din farmor verkar så ball ????????????

 • Sirius
  12 januari, 2017 at 03:42

  Men herregud, ni vet väl inget om Katrins farmors ekonomi. Så oförskämt att diskutera den här. Vem som betalar hennes mat och uppehälle på Rivieran, angår ju inte oss. Hon kanske betalar själv, tänkt på det?
  och hon kanske har bott här sedan slutet av 60-talet, då många från Polen kom hit. (Obs att jag bara spånar, vet alltså inte.)
  Det är väl inget konstigt att en pensionär vistas ett tag i ett annat land, hur många gör inte det? Fast de flesta har inte lyckan att ha en son som tar hand om en i det andra landet.
  Härligt att Katrins farmor kan njuta av Rivieran när vi har sånt ruskväder hemma, säger jag!