Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Holiday Club i Åre som vi just spenderat en vecka ska få sin recension. Jag tycker ni kan få ta del av den, det borde HC uppskatta. Att jag informerar om deras anläggning. Man kan aldrig förbättras om man inte får feedback ju! HC i Åre är enligt mig både dyrt och dåligt på de flesta plan. För barn är det väldigt bra då båda mina killar diggade studsmatta, bassäng, lekrum, minigolf och bowling. Så för barn är det ett bra hotell. Men det kostar. 3000 kr per natt betalar man för ett väldigt skabbigt rum inrett på 80-talet och inte renoverat sen dess. Bilden måste alltså ha tagits för 20 år sen för den ser ändå okej ut. Trots denna kostnad måste man betala 195 kr för att lämna barnet i lekrummet i två timmar alltså då per barn så ca 400 kr för mina två blir det lätt per dag. Till Spa-avdelningen får man inte heller komma in utan extra kostnad (395 kr) så det man har tillgång till är en lekpool för barn. Maten är väldigt dålig i de två restaurangerna som finns så fem av sju middagar satt vi på Olearys då barnen skulle få springa på hotellet. På hotellrestaurangen Grow kostar en varmrätt 280 kr och är inte ätbar. På Olearys har de samma priser men en kyckling fajita är en kyckling fajita så får man bara god mat så får en rätt kosta 280 kr det är inte priset jag klagar på. Vidare är servicen dålig. Man blir inte informerad om något och sista dagen upptäckte vi av misstag att man kan gå via hotellet ända till stationen utan att behöva gå ut och runt. Alltså var vår vidriga dag i storm och gråtande barn helt i onödan. När jag vaknade mitt i natten av vidrig smärta och ringde repan för alvedon fanns inte en sådan tablett att hitta på hela anläggningen. Bad jag om en taxi var det en omöjlighet. Undrade man om torkskåp för blöta kläder (det regnade mycket) blev man ombedd att öka temperaturen på sin golvvärme och torka kläderna där. Summa summarum: En vecka i Åre på HC med frukost, middag utan alkohol inräknat, inträde i lekrum, bastu varje dag i Spat (inga behandlingar inkluderade) landar på dryga 35000 kr för oss fyra. Resa, lunch mm blir en tia till så näe, att jämföra HC med alperna en vecka går inte. Tyvärr. Nästa gång lägger jag mina 50 k i Frankrike. #holidayclubåre

You Might Also Like

 • G-T
  3 januari, 2017 at 13:14

  Äsch då låter inget vidare – ja, du är ju berest har mycket att jämföra med.Till Åre:s nackdel.Låter helt vansinnigt att man inte kan torka kläder på en sådan fjällanläggning utan måste förlita sig på golvvärmen?. Vem fasiken vill ha ungarnas blöta kläder på GOLVET?Nä: det där med god service på mindre orter. Jag har retat upp mig på min hemorts dåliga bemötande i affärerna i mellandagarna .När jag handlar o betalar i Stockholm får jag ett leende och välkommen åter, ha en bra dag osv.Blir lika paff varje gång,liksom. Här får jag på sin höjd en ilsken blick och en tröja nedknölad i en påse.Varför är det så olika?

 • Helena
  3 januari, 2017 at 13:20

  Bra Katrin,att du skriver som det är!

 • sthlm
  3 januari, 2017 at 13:30

  Bra med recension, dock öppnade HC 2004 så rummen kan knappast vara från 80-talet. Hindrar ju iofs inte att det är fult och slitet.

 • Lunsan
  3 januari, 2017 at 14:21

  Bra, skriv som du haft det..
  Man ska tala om när man tycker något inte är bra…
  Kostar det skjortan ska man GA Gud service och i Åre kostar det…
  Jag säger alltid Vad jag tycker då jag varit på hotell e annat. Hur ska dom annars kunna skärpa sig? många vågar inte säga ett pip.. då händer inget….. nu blir det säkert förändring
  Dom lever på oss och då får dom tänka till…

 • Sara på Holiday Club
  3 januari, 2017 at 14:34

  Hej Katrin! Tråkigt att höra om din upplevelse; vi tar till oss det du skriver. Har du ytterligare feedback så maila mig gärna på mailadressen kopplad till denna kommentar – vi vill givetvis utveckla och förbättra oss! Med vänlig hälsning, Sara på Holiday Club Åre

 • Maria
  3 januari, 2017 at 14:43

  Vad bra med en ärlig recension! Heja dig! Och skäms på Holiday Club som tar sådana hutlösa priser och inte kan leverera på det.

 • Kristina
  3 januari, 2017 at 15:13

  Tillägger att barnbuffeen på Grow kostade 395kr och då serverades en rätt som mina barn tog en tugga av. 395kr för ett barn, så sinnessjukt!!!

 • Diana
  3 januari, 2017 at 16:25

  omg vad härligt det ser ut!!
  njut!!

 • Marie
  3 januari, 2017 at 18:13

  Jag rekommenderar varmt bydalen. Ligger ngn mil från Åre.
  Spenderade alla lov i Jämtland under uppväxten och vi valde hellre Bydalen.
  Genuint och välkomnande.

 • Lunsan
  3 januari, 2017 at 19:47

  Bra Sara!.

 • Stina
  3 januari, 2017 at 22:05

  Bor några mil i från Åre och brukar ibland åka till holiday club och bada och bo på hotellet för att det finns bad där och det ligger bra så vi kan te,x ta tåget till Åre istället för bilen, men tyvärr så kan jag hålla med dig Katrin det är hudlösa priser att bo om man har även barnen med sig plus att man inte får gå in på relaxen hur man vill utan måste betala extra för det där blir nog många (läs jag 😉 ) snåla. Tror även att jag är nog också den ÄNDA som ALDRIG skulle åka slalom i Åre på grund av lavin risken då åker jag hellre till Bydalen, Trillevallen eller Edsådalen kanske inte lika glamoröst att säga när man kommer hem till polarna/arbetskompisarna eller skolkompisarna i stockholm att man har varit i dessa områden 😉 ballare att säga att man har varit i häftiga Åre.

 • Malin
  3 januari, 2017 at 23:08

  Har bott på många hotel i Åre. Med små barn gillar jag cooperhill bäst. Underbar pool, härligt spa. Var också där precis som du höggravid. Men ligger ju lite off. Har också bott på holliday, gillade det inte. Hade jag åkte med lite äldre barn hade jag stannat på Fjällgården. Mitt i smeten, så god mat. Förra året provade vi tott, bättre än ert hotel. Men otroligt små rum, värdelös städning. Men nära till backen.

 • Birgitta S
  3 januari, 2017 at 23:08

  Hej!
  Förvånar mig inte Åre har blivit så hippat de sista 10-15 åren och tror att de kan ta vilka priser som helst inte bara på HC. Har inte satt min fot där på 10 år.
  Redan när HC öppnade 2004 luktade det turistfälla.
  Tack för en ärlig recension inte alla som ger det de flest medial människor verkar vilja ge positiv respons för att få lite gratis åter från stället.
  Hälsningar Birgitta S

 • Irene
  4 januari, 2017 at 00:51

  Hhahahha skulle vägra skidorter och istället hyra en stuga långt upp i norrland.Eller en vecka i västindien.Skulle aldrig ha råd eller lust.

 • Maggan
  4 januari, 2017 at 01:04

  Vilken dyr och sunkig skidsemester!
  Varför hur ni inte en stuga nära liften på nån fräschare och mer prisvärd ort än Åre?
  Då kan ni äta till samma pris som hemma, och kan umgås utan att behöva vistas i personliga hotellkorridorer etc.

 • Benni
  4 januari, 2017 at 07:44

  Tack för att vi läsare får veta. Det sprider vi vidare till våra vänner o bekanta o till alla våra vänner på Facebook. Det hotellet lär ju inte bli långvarigt med sådana priser, sinnessjukt, låter som ett snart konkursfärdigt ställe. Helt sinnessjukt med sådana hutlösa priser. Reser aldrig någonsin dit!

 • Semmelmamman
  4 januari, 2017 at 11:42

  Helt sjukt dyrt. Så trist när det bara kostar och servicen uteblir. Byt skidort. Kram ????

 • Maria Roswall
  4 januari, 2017 at 14:58

  Eller så checkar ni in hos Club Med! Vi har varit både i Frankrike i Valmorel och nu i Italienska Pragelato. Japp, det är dyrt men det är otroligt väl värt det. Bara sol, ingen som fryser, ypperligt god mat, grym service och fint boende på alla sätt. Bättre spara och ta en vecka eller fyra dygn vartannat år än frysa fötterna av sig för massa tusenlappar i Sverige. Kram!
  http://inspirationmyhome.se/author/mia/

 • Emma
  4 januari, 2017 at 15:09

  Hej! Har bott förut på HC, det var hemskt! Så vi byte till en annan skidort, Sälen. Vi har hyrt en stuga nu tre år i rad och den är perfekt, nära till backarna, bad/spa/gym och passar perfekt när man har barn med sig.

  Länk till sidan: https://www.blocket.se/dalarna/Premium_Class_Wasavagen_8_Lindvallen_Salen_68753362.htm

 • M
  4 januari, 2017 at 16:51

  Tror såhär. Du ville ha deal för att skriva fina recensioner. HC lät sig inte köpas. Eftersom de inte har en.aning om vem du är. Jag far gärna till HC Åre. Och betalar för oss. Om det bara skulle finnas lediga rum! Fullbokat hela tiden. Så riktigt skit kan det inte vara. Eller så har andra bättre ställt ekonomiskt.

 • Uska
  4 januari, 2017 at 20:01

  Som undersköterska ha jag aldrig haft råd med detta vilken tur jag har

 • Lazaros
  5 januari, 2017 at 08:48

  (((Uska den 4 januari, 2017 kl. 20:01 skrev:
  Som undersköterska ha jag aldrig haft råd med detta vilken tur jag har)))

  en 3-veckors skattefinansierad semester i valfritt land är en mänsklig rättighet…
  mycket pengar många har betalat in i skatt genom åren utan att få någonting tillbaka.

  Visst det finns dem som aldrig har jobbat och som lever på andras skattepengar.

  Det som speglas mest på det här bloggen är den förbannade girighegheten, jag jobbar själv och betalar gladeligen lite mer i skatt för att andra människor ska ha det bra eftersom jag själv klarar mig bra.

 • Nina
  5 januari, 2017 at 19:32

  Kan lätt rekommendera Copperhill i Åre!

  Fantastiskt läge, (en bit fr centrum dock) underbar mat och trevlig personal. Fint spa.
  Dyrt? Ja men allt i Åre kostar ; )

 • Berig
  7 januari, 2017 at 02:11

  Tycker mer det var en recension skriven av en gnällig medelålders 08 kärring och det var det ju också. En hormonstinn gravid sådan. Cry me a river.