Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Idag börjar vecka 30 så nu ser jag ljuset. Det är svagt men det är där. Åtta veckor och två dagar kvar. 65 dagar. Det är mer jobbigt än kul nu. Jag är så otymplig, klumpig och tjock. Halsbrännan är tillbaka och det enda som hjälper lite grann är reduflux. Nu kommer jag nog få äta kokt mat i två månader för att överleva smärtan som kommer på natten. Inatt trodde jag att vi skulle behöva kalla på ambulans. Promenerat runt mer än legat i sängen. Har ont på dagen också. Det brinner i bröstet. Jag längtar till bebisen ska ut nu. Trött på det här det är för lång tid det borde vara sju månader. #vecka30

You Might Also Like

 • Miia
  2 januari, 2017 at 16:50

  Hej Katrin! Hade du halsbränna med pojkarna också? Jag drack mycket Loka citron och åt Novalucol. Det mildrade mycket av min halsbränna när jag väntade barn. ???? Hoppas du slipper halsbrännan snart, förhoppningsvis när magen sjunker något ????

 • Li
  2 januari, 2017 at 19:25

  Lider med dig. När jag var gravid och vaken på nätterna pga halsbränna hade jag alltid Dannys låt ”Det brinner i bröstet” på repeat i hjärnan 🙂 Haha

 • Maria
  2 januari, 2017 at 19:27

  För mig funkade bara Omeprazol mot halsbrännan.

 • Marie
  2 januari, 2017 at 19:35

  Lider med dig…
  De sista 2 månaderna var tuffa tyckte jag.
  Du har säkert provat omeprazol 40 mg i morgondos+loka+kokt mat. I annat fall påminner jag dig.

 • Linda
  2 januari, 2017 at 21:01

  Prova läkerol, låter galet men hjälpte mig.. värt att testa!

 • Helena
  2 januari, 2017 at 21:30

  Exakt så hade jag det också! Jag var till slut desperat och köpte något som heter zantac, receptfritt men det står att gravida inte ska ta det! Men jag hade googlat och hittade massa exempel där gravida hade blivit rekommenderade av läkare att prova det, så det gjorde jag! Och halleluja det funkade!

 • Josefin
  2 januari, 2017 at 22:11

  Har ett superknep som funkar suveränt… Vid båda mina graviditeter tog det bort obehaget halsbrännan utgjorde. På riktigt alltså!! Iofs inte så Lchf-vänligt kanske… Men struntesamma.

  Gör såhär: Ta en rejäl nypa vanliga havregryn. In i mun tugga tugga och svälj. Torrt som fanken men saliven blöter ju upp iaf lite. Ta daaa halsbrännan är väck!!

  Du vet väl vad halsbränna under graviditet signalerar? Jo, ju mer halsbränna den blivande mamman har desto större kalufs har bebisen när den väl föds.

  Kämpa nu dessa sista veckorna och lycka sen till med precis allt!

 • Marie
  2 januari, 2017 at 22:28

  Hoppas ingen följer Josefins festliga rekommendationer.

 • thea
  2 januari, 2017 at 22:38

  Tänkte precis skriva havregryn så som Josefin gjort, en annan grej för att få bort halsbränna snabbt är att ta en en matsked som du fyller nästan halvt med bikarbonat och resten vatten så det löser upp lite och sedan sväljer och vips är den borta.

 • madde
  3 januari, 2017 at 08:55

  Marie, varför hoppas du att ingen följer Josefines tips?

 • Bu
  3 januari, 2017 at 09:38

  Just att smärtan kommer på natten, att du går runt istället för att ligga stilla och är på väg att ringa ambulans signalerar att det rör sig om magkatarr istället för enbart halsbränna. Det bästa du kan använda är Peptobismo. Vet inte om det säljs i Sverige men du kan köpa online. Det var det enda som gav mig permanent lösning och inte bara stundvis.

 • Lina
  3 januari, 2017 at 09:39

  Drick ljummet citronvatten. Och ligg/sov baaaara på vänster sida!!

 • Linda
  3 januari, 2017 at 10:41

  Mineralvatten och en msk vispgrädde då och då hjälpte mig.

 • Josefin igen
  3 januari, 2017 at 15:39

  Hmm kommentaren må kännas festlig för vissa men för mig och många andra fungerade det fantastiskt bra med havregryn. Tipsade barnmorskan jag gick till på kontroll då och då som i sin tur tipsade vidare till andra gravida blivande mammor med samma halsbrännebesvär och det var enligt henne flera stycken som blev hjälpta.

  Trist å bli förlöjligad sådärnnär man bara vill vara snäll.. Hoppas Katrin vågar prova detta gamla norrländska husmorsknep och att det sen funkar för henne.

 • Ina
  3 januari, 2017 at 17:59

  Det enda som hjälper mig är Omeprazol, tipsade en annan då gravid bloggare om det innan o det hjälpte. Testa! Ja då åker man aldrig till den HC alltså… O en vanlig pizza kostade 350kr hörde jag. Vad fan liknar det??

 • Madde
  5 januari, 2017 at 07:44

  Josefine, förstår det. Onödig kommentar av Marie

 • Heléna
  9 januari, 2017 at 23:24

  Du är så vacker med din fina mage