Okategoriserade

För att de kan!

Katrins Snapshots

Jag är så väldigt glad och lättad idag. Jag har liksom sackat ihop lite de senaste dagarna och det har oroat mig. I fredags gick det inte alls bra att yoga. Det kändes som att jag vägde 100 kilo fast jag bara väger 70 nu. Kom inte ner på armarna utan fick typ lägga mig på magen vilket jag fattar inte är att föredra såklart… Sen körde jag led class i söndags och kände mig inte heller i form så jag höll typ på att kasta in handduken. Aja, jag får ge mig i vecka 24 istället för 30 tänkte jag men så kom Bingo och hämtade killarna i morse och då fick jag plötslig värsta sköna morgonen utan stress så då gick jag till yogastudion ändå och körde ett otroligt bra pass så nu är jag vid gott mod igen! Vad jag drar för slutsats? Samma som alltid. Om man inte ger sig så går allt.

Har nu som mål att köra till och med v30. Både med yoga och gym. Sen får vi se om jag lägger ner de sista veckorna. Kanske inte. Kanske.

Jag måste berätta för er hur vidriga människor är. Jag tror att det är för att folk vet att jag kan ta det mesta som de gärna ventilerar sina tankar med mig och det är ju inte så att jag tar åt mig eller bryr mig men jag ska dela med mig av de senaste kommentarerna jag fått angående mitt utseende:

 1. Shit väntar du tvillingar! – den får jag oftare än varannan dag.
 2. Är du i vecka sju? VA?! Vecka fem?? Är du säker på att allt står rätt till?!
 3. Shit du måste ha jättemycket fostervatten har du kollat upp det?
 4. Jag fattar inte att du orkar vara gravid. Det är så vidrigt att vara fet.
 5. Har du en elefantunge i magen kanske?! Hi hi hi…
 6. Va?! Har du inte kollat vad det är? Kolla bakom ryggen på din kille skit i honom.
 7. Oj oj oj det måste vara så tungt och jobbigt att gå runt så där.

Kan inte komma på fler på rak arm men ni kan ju tänka er hur en ”normal” person hade mått av att få höra allt det här hela dagarna. Och då är jag allt annat än gigantiskt så, ja! Ni kan ju tänka er vad de tänker om dig som är större än vad jag är.

Så nu har jag ventilerar med er. Nu ska jag jobba lite.

#v24

You Might Also Like

 • Annika
  21 november, 2016 at 10:55

  Helt jävla sjukt! Särskilt för att det oftast är kvinnor som kläcker ur sig dessa Vieirinha kommentarer! Stod och funderade på detta i duschen igår ( är själv i v 18) hur en kollega drog upp tröjan på mig i fredags och sa ” njae inte så farligt än” ju mer jag tänkte på det desto argare blev jag! Och tyvärr har det väl bara börjat! Det är sånt här som förstör det roliga med Att vara gravid!

 • Asp
  21 november, 2016 at 10:59

  Men förstår inte vart du vill komma? Att folk nervärderar din kropp? För det gör ju du hela tiden med människor och säger själv hur hemskt det är när människor är feta. Nu är ju du intr fet utan gravid, men själva grejen. Att kommentera kvinnokroppen på ett vidrigt sätt. Bara en tanke! Du strålar (fast du inte vill höra det). Kram

 • Maria
  21 november, 2016 at 11:08

  Till skillnad från att vara ”så stor” i folks ögon fick jag höra det motsatta. ”Oj vilken liten mage du har.” Va!! Är du redan i X vecka? Ser inte alls ut som det, du har ju väldigt liten mage”, ”X mage är ju mycket större än din trots att du är mycket längre gången. Konstigt att din mage inte är så stor”, ” Genom att du är ledsen (min mamma hade precis gått bort i cancer) så kommer du att föda ut ett barn som kommer ständigt vara ledsen och ej glad” etc etc. Människor har inget annat för sig än att kommentera andras utseende eller hälsa. De borde skämmas! Här födde man ett friskt barn på 3,5 kg och 49cm lång.

 • Sandra
  21 november, 2016 at 11:34

  Ja att folk tar sig friheten att kommentera andras utseende/ liv är tragiskt ! När man INTE vet fakta och bakgrund…

  Men min fråga till dig är…:
  Du kan inte någon stans se att du själv gjort detta gång på gång… ?
  Att du för ovanlighetens skull får dessa kommentarer riktade mot dig, som du ständigt kastat på andra människor.
  Jag har själv hört dig i socialamedier och debatter hur din syn på människokroppen är.
  Samma sak gäller de människor som du riktar kritik till, du vet inte deras historia…
  Du har gång på gång framhävt att övervikt är något vidrigt och negativt.. (Jag vet att det är viktigt att röra på sig och vara aktiv) jag vet att risker för hjärt och kärlsjukdomar finns! Absolut!
  Men detta behöver inte gälla alla med en övervikt…
  Alla behöver inte vara (som du utryckt) lata?!? Och åter igen, Du vet inte människans historia … Och jag tror att personen är mycket medveten om hur han/hon/hen serut precis som du säger om dig själv..
  Du underlättar inte andra männskors liv genom att utrycka dig som du gör, och bära avsky och håna…

  När jag låg inne på sjukhus för min anorexia hörde jag tjejerna runt mig skrika att Katrin påstår att om man väger över 54kg är man överviktig och vidrig…

  Så du kanske med dessa fruktansvärda ord du har fått till dig förstå att du själv borde fundera över hur du utrycker dig…
  När din son redan i ung ålder påpekar att du har fått tjocka lår?!! Gör mig orolig för framtiden…

 • Edith
  21 november, 2016 at 13:07

  Då vill jag bara påpeka att när jag va gravid i vecka 38, gick du och din kille förbi mig på stan, varpå du uttryckte (lite för högt) jävlar vilken mage och gjorde en äcklad min. Se där! Man ska tänka på hur man uttrycker sig.

 • Sats
  21 november, 2016 at 13:10

  Word SANDRA ovan, som man behandlar andra slår till sist tillbaka på en själv ????

 • Katrina
  21 november, 2016 at 14:17

  Karma is a bitch

 • Lotta
  21 november, 2016 at 14:21

  Ush ???????? avundsjuka människor! Sjuka .. Får ochså massa konstiga kommentarer! Är gravid v 17 å alla påpekar . Men bryr mig inte ett dugg ????????????! Skönt om
  Du kan träna till v 30 !

 • Eva
  21 november, 2016 at 14:23

  Tror också tyvärr Katrin att du ” bäddat ” lite för detta själv genom dina kommentarer om överviktiga .. dock tycker jag inte att det är ok att uttrycka sig så ! Skulle önska att människor såg på varandra med lite snällare ögon , folk vet att det är farligt att röka , men har svårt att sluta, etc etc samma med övervikt, det är inte alltid så lätt, och dom som tror det har nog aldrig varit överviktiga! Men vi är ju samma människa oavsett???? Kram och lycka till!

 • Sanna
  21 november, 2016 at 14:28

  Kanske är mig det är fel på, men graviditet är ett tillfälligt tillstånd. Jag skulle aldrig ta illa upp av de kommentarer du skrev ner. Jag tänkte bara ”jaha, när börjar det taskiga?” F

 • Nella
  21 november, 2016 at 14:57

  Hahaha sorry men tyckte inte det lät så farligt, du är nog inte mer hårdhudad än andra. Jag hade inte brytt mig alls om någon sagt så till mig när jag var gravid. Du vet ju själv att du är stor..sen spelar det väl ingen roll vad andra kommenterar, det är ju sant..Du får helt enkelt äga din kropp och din mage

 • Frida
  21 november, 2016 at 15:42

  Tycker inte ett dugg synd om dig. Du omger dig med människor som precis som du själv tycker att tjock är det värsta en människa kan vara. Vad hade du förväntat dig? Newsflash: jag är hellre tjock än har din personlighet.

 • J
  21 november, 2016 at 15:45

  Sanna, det där är taskigt sagt faktiskt. Jag är gravid i vecka 22 och ända sedan vecka 12 har folk kommenterat hur stor jag är osv. Grejjen är ju den att min mage består av trivselkilon och svullna tarmar, har ännu ingen bebismage. så jag har mått så hemskt och velat börja banta av alla jävla kommentarer, men då riskerar väl ungen att bli missbildad så jag kan inte ens banta. Så det SUGER tt folk tycker att man har rätt att kommentera andras utseende och klappa på andras fläskmagar bara för att någon är gravid. Kränkande och jävla hemskt.

  Fast sen så förtjänar katrin det så som jag har förstått hur hon har betett sig förr med sin fettfobi. Och hon har ju en mage pga graviditetenså förstår inte varför hon ens tar illa upp..

 • Sanna
  21 november, 2016 at 16:46

  Om det är någon som är vidrig så är det Katrin, elakheten personifierad.

 • iiika
  21 november, 2016 at 17:05

  Som man bäddar får man ligga. Så myckey skit du pratar om andras kroppar. ???? jag såg ut som du nu då jag gick in på BB o föda så stor är du. Än sen då?

 • Sanna
  21 november, 2016 at 18:27

  Jo fast jag kan ju tycka att om man kommenterar så tjock man blivit är det en annan sak. Men magen? Det ligger en bebis där inne. klart att den är stor? Jag hade en supermage som pekade rakt ut. Fick kommentarer hela tiden. Det måste väl vara värre att ha en mage som knappt syns så folk undrar om man verkligen är gravid? Eller? Jag ser inte problemet

 • Lena
  21 november, 2016 at 18:54

  Förstår inte varför det så ofta både irl och på social medier hoppar grodor ur munnen på folk, varför är det så svårt att vara snäll mot varandra? Fler skulle behöva öva på att säga snälla saker om dagarna istället för att säga vad de tänker/tycker/tror utifrån det egna perspektivet. Bara för en person tidigare i sitt liv varit frispråkig behöver inte betyda att man inte kan ändra sig. Kram till dig Katrin

 • Sussi
  21 november, 2016 at 19:16

  Ja vad kan man säga. Right back at you. Menar inte såå konstigt du får dessa kommentarer sen att det är rent elakt JA såklart. Finns inget vackrare än en gravid förälder. Det strålar harmoni som en aura runt personen (tkr jag) men välkomnar en mer mjuk Katrin, man kan fortsätta säga sin mening vara ”ärlig” vad du nu vill men en mjukare framtoning. Men det är klart har man byggt sitt varumärke på att vara bitchig så tar det kanske lite tid innan vi vänjer oss, vad vet jag. Vara rak ärlig säga sin mening ser jag som en självklarhet OM folk frågar, men att hålla på köra upp ”sin” egen sanning till folk titt som tätt passar sig inte av en sk vuxen person.

 • Rebecca
  21 november, 2016 at 19:34

  Men katrin!! Det är ju för att du hade ”ätar dagar” gör några dagar sen. Choklad mm.. kroppen blir ju helt slö efter en massa sånt

  Kram

 • J
  21 november, 2016 at 19:38

  Trivselkilon. Haha.

 • Sara
  21 november, 2016 at 19:53

  Men jisses. Amalia.
  Katrin fattar ju precis vilka reaktioner hon får på detta inlägg. Karma, att hon också pratar skit om ”tjocka”.

  Katrin är ju riktigt tappad, så inte bryr hon sig om era kommentarer.

 • Joss
  21 november, 2016 at 20:33

  Nä du. Du är nog inte så hårdhudad och tuff som du utger dig att vara om du tar åt dig så mycket att du skriver ett inlägg om det. Tycker att det strålar om de flesta gravida men jag ser inte ett uns av vaeken skimmer eller skönhet i dig. Antar att det är din personlighet som gör att jag tycker att du är ful. Tur ändå att du själv ser dig som så fin och strålande.

 • tant bob
  21 november, 2016 at 21:18

  Men hon skriver ju inlägget bara för att få kommentarer. Det är antaligen INGEN som har sagt något sådant till henne. Hon vill bara ha reaktioner.( Och det får hon)

 • Elin
  22 november, 2016 at 01:29

  Jag såg din medverkan i Malou på TV4 där du disskuterar kroppsideal och kunde inte förstå hur en så ignorant och nedvärderande person som du kunde få programtid. Du lär ju antagligen inte göra något för att ändra på dig eftersom du inte ens försöker förstå vad det är du gör fel, men du trycker ner hundratals som redan mår dåligt och bidrar till samhället skeva bild av kroppsideal och jag blev otroligt ledsen över att någon godkänt din medverkan. Är inte den som brukar kommentera men det du sa var så fel att jag inte kunde hålla det för mig själv. Att sitta i tv och trycka ner folk pga deras utseende är fegt, lågt och okunnigt.

 • P
  22 november, 2016 at 01:39

  Man ska ge fan I att kommentera nedsättande om gravida kvinnor. Så är det bara. Det är så jävla lågt.
  Vanlog fetma kan man göra nånting åt.
  Men ge fan I blivande mammor era stolpskott.

 • P
  22 november, 2016 at 01:41

  Det är fult att vara fet. Vem fan vill ligga med ett fetto.

 • Sofie
  22 november, 2016 at 02:53

  Men alltså.. vilket hyckleri.
  Du kommentarer ju andras utseende och kroppar jättemycket. Och sårar.

 • Smulan
  22 november, 2016 at 08:41

  Jag tycker att du har en fin mage jag. Allas graviditeter är ju olika. Dessutom vet vi ju anledningen till magen. Den ger ju ett nytt fantastiskt liv. Även om du varit taskig innan mot överviktiga så ska man inte slå mot ett kommande litet barn tycker jag. Kaxa till dig och fräs ifrån. För bäbisens skull. Du brukar väl inte lägga dig platt.

 • Josefine
  22 november, 2016 at 14:15

  Trist att folk har så mkt negativt att säga, du är liksom gravid!
  Jag fick barn som 23-åring och har alltid varit smal, nåt som retade folk fruktansvärt bara av blotta åsynen. Jag tog åt mig då jag redan var på botten och pappan inte ville vara delaktig.
  Folk som kommenterar utan att jag ens bett om deras åsikt. På jobbet fick jag höra att jag såg inte gravid ut, utan bara fet. Senare blev det istället att magen var för liten, jag skulle få en liten bebis enligt bm. All bullshit gör en orolig och ledsen, en så kort tidpunkt då man vill få känna sig lycklig.
  Då han föddes störde sig folk återigen på att jag var smal, kunde till och med folk på stan haspla ur sig.
  Det enda jag ville var att må bra och ta hand om mitt barn! Inte gå runt som ett objekt mottaglig för folks skeva syn på hur något borde vara. Nästa graviditet kommer jag stå på mig mer, inte bara svälja dumheten.
  Glad att du tar upp det här, det drabbar inte bara dig. Jag hoppas det kan bli ett mer uppmärksammat ämne. För det är verkligen inte okej!

 • Nova
  22 november, 2016 at 15:44

  Du har så vidrigt beteende mot andra människor! Behandla andra så som man själv vill bli behandlad, precis som 95% här tycker.

 • Jasmine
  22 november, 2016 at 15:58

  För mig så är det tvärtom, jag väntar tvillingar i v 25 men är ändå rätt liten och folk tvivlar typ på om det verkligen är tvillingar där inne. Alla är så olika 🙂

 • Tina
  22 november, 2016 at 19:51

  Inte så roligt när folk kommenterar ens vikt va? Att man är ful, fet, äcklig och massa annat? Lider med dig. Kan inte ens föreställa mig hur det känns. Stackars dig.

 • adamski
  23 november, 2016 at 02:31

  du ska inte träna… jag är orolig

 • Ann.B
  23 november, 2016 at 09:32

  Tycker både du och din mage är jättefina!

 • Alexandra
  23 november, 2016 at 11:14

  Fast varför reagerar du ens på vad folk säger om ditt utseende nu när du är gravid? Varför bryr du dig helt plötsligt om vad folk kan säga om en andra gravidas utseende? Om det är någon som klankar ner på folks utseende så är det ju du. Eller det kanske är okej när du klankar ner på överviktigas utseende men inte när någon säger något om en gravids utseende? Tycker inte det är okej att klanka ner på någons utseende. Gravid eller inte. Överviktig eller inte. Men att du ens reagerar på det här känns ju väldigt skenheligt. Speciellt med tanke på vilka kommentarer du själv kan kläcka om och till andra.

 • Tina
  23 november, 2016 at 15:46

  Vet inte varför min kommentar togs bort? Men stackars dig. Måste vara jättejobbigt att få höra man är ful och fet. Kan inte ens föreställa mig. Tycker jättesynd om dig. Kan inte var roligt.

 • Adipex dietpiller
  23 november, 2016 at 16:10

  Äkta Adipex Phentermine 15mg till salu.. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi.

  Vid seriöst intresse hör av er hit för beställning.
  [email protected]

 • Karin
  24 november, 2016 at 01:22

  Du har ju varit bra på att kommentera andra som inte är smala, enligt dina mått.
  Har du glömt det?
  Och alla som inte äter lchf är puckon och de som ger sina barn något med socker i är också puckon sa du väl..så nu är du väl själv det puckot då, eftersom du ger dina barn mat med socker i och ej äter lchf.
  Det är dina egna ord….

 • My
  24 november, 2016 at 08:01

  Hej. Jag tycker att det är så otroligt sjukt att du klarar av att ta dessa fula kommentarer.. gravid, du är ju gravid.. hur mycket man än försöker styra över hur man ska se ut när man är gravid så blir kroppen precis som den själv vill.. vissa får stor mage, andra liten.. vissa får stor rumpa och andra stora armar, ja späcket sätter sig precis där det känner för sig att det vill sätta sig.. helt sjukt hur människor kan fälla sådana sjuka kommentarer som dom gör.. förmodligen har dom inga ungar själva.. du har det värdefullaste av allt i din kropp.. inte fan bryr man sig om hur man ser ut då.. det kan man reglera sen.. lycka till med resten av graviditeten ! DU ÄR GRYM !

 • Så trött på folk som kränker
  24 november, 2016 at 12:40

  Det skulle lika gärna kunna vara kommentarer tagna ur din egna käft. Så vidrigt att du fått höra det, ännu mer vidrigt att du själv är kapabel till att snacka så.

  Fick du kanske en reflektion av vem du själv är och hur du ser på andra? Hoppas innerligt att du inte behöver höra en enda jävla patetisk kommentar om din kropp igen. Och att du kommer till ett tillstånd i livet där du själv lägger av mitt ditt sjuka beteende.

  Bara det att en tidigare kommentar här är från en mamma som du öppet kränkte på gatan tillsammans med din kille. Så sjukt lågt och om det är sant så får jag en uns illamående av att du behandlar andra illa.

 • Hannis
  24 november, 2016 at 16:49

  Oj, stackare. Är det vad som kallas för karma?