Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag undrar hur rik man måste bli för att förtjäna lugnt och ro på sin semester. Jag sitter, jag satt, och läste Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Jag känner inte igen mig i en enda mening. Jag är som människa, precis raka motsatsen till Mia Skäringer och det gläder mig enormt mycket. Jag försöker förstå varför hon är så bitter och självömkande? Hon är lika gammal som jag och har allt som jag har vad jag förstår. Ändå känner vi så extremt olika inför livet. Varför stiger hon inte bara upp 15 minuter tidigare på morgonen istället för att skriva en hel krönika om hur hon inte hinner sminka sig för att hon ger sig själv exakt 11 minuter på morgonen? Och hur svårt är det egentligen att packa ner ett äpple i en zipperpåse och en kniv när man ska på båttur? Lättare än att skriva en hel krönika om hur mycket man föraktar kvinnan som äter sitt äpple med finess. Jag inser att jag är den personen som Mia avskyr i krönika efter krönika. Jag är strukturerad, organiserad, positiv och koncis. Och anledningen till att jag inte kan läsa vidare i min bok är två feta finnar som strandsatt sig bredvid mig och fullkomligt bräker på finska. Jag vet inte om det är finskan som ger mig kväljningar eller om det hade varit lika hemskt om de vrålat på tyska, ryska eller engelska. Jag undrar om det är det faktum att de är feta gubbar som skriker eller att skriket gör det helt omöjligt för mig att läsa min bok. Jag vette fan vad det är men det är för jävla vidrigt så nu går jag. Jag måste tjäna mer pengar så att jag kan ha en sån där flott avskärmning med en skylt som det står "private" på som den vältränade 50-åriga mannen längst bort till höger har.

You Might Also Like

 • Nillan
  20 juli, 2013 at 17:00

  Okej, jag har inte läst boken så finns inget att säga om den från min sida. Det jag har sett ifrån krogshowen med samma namn är endast delar. Den där hon illustrerar porrfilm är helt underbar 😀

  Men att Mia Skäringen skulle vara bitter? Ha, ha tillåt mig skratta. Vacker, intelligent, rolig, sympatisk…ha, ha nej du det tror jag inte en sekund på.

 • Kjerstin
  20 juli, 2013 at 17:02

  Vadå? Du är väl på din pappas ställe? Måste du betala för en solstol då? Vilken snål farsa du har i så fall!

 • Carrie
  20 juli, 2013 at 17:25

  Hahahahahahahaha :D. Det är ju sådana här inlägg som gör det värt att klicka in sig här sjutton gånger om dagen.

 • Linda
  20 juli, 2013 at 17:27

  Hahahaha ser ut som snubben i bakgrunden touchar sin tralala också haha!

 • anonym
  20 juli, 2013 at 17:27

  Varför gör du dig så dum, är det för att få uppmärksamhet?

 • Achmed
  20 juli, 2013 at 17:33

  Och där kom den! Även finnarna fick sig en känga.
  Fan vad patetisk du är.

  Tror inte att finnarna är bräkigare än din störda unge som blir som en demon direkt när han inte får sin vilja igenom.

  Och nu ska du ge dig på Mia Skäringer? Hahaha pinsamt

 • Micki
  20 juli, 2013 at 17:40

  Haha. Du är för härlig Katrin. Ha det bra i Nice med dina nära och kära.

 • Micki
  20 juli, 2013 at 17:44

  Achmed, har du träffat Katrins son eftersom du uttalar dig som du gör?

 • Yvette
  20 juli, 2013 at 17:54

  Jag bara undrar varför du TILLÅTER dig själv att gå upp så mycket i vikt !?.Hur ska det här sluta!Man tycker ju att du av alla människor borde veta bätre………

  man behöver inte gå upp i vikt överhuvud taget när man är gravid ! undantaget är förstås om man är underviktig och det tror jag inte att vi kan säga att du var innan du blev gravid,eller hur ?!

 • Nillan
  20 juli, 2013 at 17:57

  Fast det är väl bra att hon säger sin ärliga åsikt om boken, tycker du inte?

  Att sedan Mia Skäringer skulle vara bitter…he, he, he..skulle inte tro det som sagt.

  Alla ungar i Ringos ålder är för övrigt monster. Gulliga små monster.

 • Carrie
  20 juli, 2013 at 17:58

  Mia Skäringer är fantastisk och extremt folkkär….om det är detta du menar med att vara din raka motsats?

 • anonym
  20 juli, 2013 at 18:30

  Katrin är bara avundsjuk på Mia

 • Jasmin
  20 juli, 2013 at 18:39

  Organiserad och strukturerad???

  Jisses har du sett hur du har det runt omkring dig hemma?
  Du är en rolig liten prick Katrin
  🙂

 • Anna
  20 juli, 2013 at 18:42

  Okunnigt! En normallång person som varken ökar eller minskar sitt kroppsfett under graviditeten går upp ca 10 kg. Barn, fostervatten, moderkaka, ökad blodvolym mm väger så mkt. En normalviktig person bör dessutom lägga på sig ca 2,5 kg fett som förberedelse inför amningen.

  Undrar varför du bryr dig om Katrins viktuppgång? Du vet ju att det kommer sluta med att hon bloggar om sin nedgång när barnet är fött. Om det blir svårare denna gång än efter första barnet så kommer det bara göra att fler läser och blir imponerade när det väl lyckas.

  Om man vet att man kommer klara att gå ner sedan så är det väl bara härligt att äta lite extra under graviditeten. Självklart bra mat och inte bara socker.

 • S
  20 juli, 2013 at 18:42

  Den stora skillnaden är väl förmågan till självdistans och att abstrakt reflektera. Om man frågar mig. (Fast det där med folkkär stämmer troligen också…)

 • Hotmail
  20 juli, 2013 at 18:51

  Ditt hem ser ju för jävlig ut. Ingen stil, ingen inredning bara skräp överallt. Hur exakt menar du när du skriver att du är organiserad? Tycker du är ett enda stort kaos…. Du är en Bitterfitta som är avundssjuk på Mia. Hon har allt du inte har. Fet är du med dålig karaktär. En C kändis med ett desperat behov av att synas. Pinsamt.

 • Frida
  20 juli, 2013 at 18:52

  Nej hon har skrivit för några årsen på bloggen att hon hade pratat i telefon med sin pappa där konversationen löd ungefär; pappan; Katten, di måste ta de lite lugnt! Katrin: Jag måste jobba så jag får pengar! Pappan; Men Katten, du kan få pengar av pappi!… Så snål de tror jag inte att han är 😉

 • Achmed
  20 juli, 2013 at 18:54

  Alla barn är monster. Inget gullande här inte!

  Räcker med att läsa vad Katrin skriver om sin egen son här på bloggen, för att få en ungefärlig bild av demonbarnet!

 • Carrie
  20 juli, 2013 at 18:56

  Tack Anna! Jag orkade inte ta tag i förklaringen till Yvette.

 • Carrie
  20 juli, 2013 at 19:13

  Hm men är inte Mia Skäringer förbaskat jävla överskattad?!! Boken är inte speciellt bra och hon är lönnfet, inte speciellt attraktiv nånstans, jag anser faktiskt att Klara Zimmergren var den bättre halvan i Mia & Klara, dessutom verkar hon sjukt ödmjuk Klara inte så dryg som Mia som verkar ha drabbats av hybris. Katrin du ser så jävla mycket bättre ut än Mia, samt har ett annat lättare att ta till sig fenomen love you! 🙂

 • Nillan
  20 juli, 2013 at 19:21

  Okej alla röstar då! Får jag välja ser jag ut som Mia Skäringer! Och skulle Klara Zimmergren se bättre ut än Mia..ha, ha, ha! Men fråga en man eller en kvinna som är flata vad de tycker. Okej du har så fel vännen 😀

 • Carrie
  20 juli, 2013 at 19:31

  Haha..hon dummar sig bara som vanligt.

 • Carrie
  20 juli, 2013 at 19:54

  Idiot! Var någonstans påstår jag att Mia är fulare än Klara, läs ordentligt för fan idiot!! När jag skrev den bättre halvan menar jag för fan som komiker idiot!! Däremot anser jag att Mia inte är spceiellt vacker som jag skriver i början, för det är hon inte. Men att hon ser bättre ut än Klara , det tycker jag med.

 • Nillan
  20 juli, 2013 at 20:13

  Okej möjligen läste jag fel, men den enda idioten här är och förblir du. Dessutom så har du som vanligt fel. Jobbigt det måste vara att ALLTID ha fel.

 • Jenny
  20 juli, 2013 at 20:19

  Du positiv? Det måste ju vara dagens skämt.

 • Py
  20 juli, 2013 at 20:20

  Ja, hon skriver en blogg!

 • Py
  20 juli, 2013 at 20:22

  Ja, just det, allt som man skriver i en blogg är ju sant.. Väx upp!

 • Py
  20 juli, 2013 at 20:26

  ”Har du sett hur du har det omkring dig hemma” Hör du hur det låter?

 • Lo
  20 juli, 2013 at 20:28

  Och du mår inte bra, din stackare.

 • Carrie
  20 juli, 2013 at 20:33

  Hahaha du är ju så korkad att det bara inte finns, vad vet du om mig?! Jag har inte skrivit alla inlägg i nicket Carrie, utan ett fåtal, men fortsätt tro att ett enda pucko skriver i nicket Carrie, både de vettiga och det helt idiotiska kommentarerna. Men vad kan man förvänta sig av ett pucko som skriver i ett så töntigt nick….

 • Lo
  20 juli, 2013 at 20:33

  OK, Nilla vännen… ska berätta något för dig, du får inte välja!

 • Cat
  20 juli, 2013 at 20:35

  Du verkar vara osmart men döm inte andra för att vara dina likasinnade , alla är inte idioter här!

 • Nillan
  20 juli, 2013 at 20:38

  Okej ett bloggtroll som anklagar MIG för att vara osmart. Skulle inte tro det…ha, ha, ha

 • Hanna-livet på Malta
  20 juli, 2013 at 21:17

  Tycker personligen Mia är urgullig, men hon utstrålar från en medelsvenssons perspektiv. Vilket jag inte heller lever efter, men sött är det. Och boken är lite tror jag för att få alla medelsvensson att känna sig bättre i sin gråa vardag, hon gör alltså många människor en tjänst. 🙂

 • Eva
  20 juli, 2013 at 21:22

  Ha ha bästa bloggen, helt klart!

 • joly
  20 juli, 2013 at 21:38

  Alltså, förlåt, men ”positiv” är nog inte ett ord jag skulle använda för att beskriva dig, Katrin. Tycker du är arg och irriterad på allt å alla mest hela tiden? :O

 • rakelspektakel
  20 juli, 2013 at 21:58

  BUUU sa spöket laban

 • Johanna
  20 juli, 2013 at 22:07

  Inte för att jag vill påstå att Mia och Katrin är lika men jag har läst Mia’s bok och läst och hört henne på annat vis också. Hon är ju ganska nedstämd och negativ men väldigt igenkännande i mycket. Sen kanske det är vad hon väljer att ventilera. När hon är glad och mår bra så kanske hon inte har något behov av att skriva. Det kanske bara infaller när hon har sina dystra, mörka tankar och funderingar.

  Sen är väl inte Katrin vare sig positiv men verkligen inte negativ. Hon är annorlunda och säkert som hon skriver en typisk person som Mia stör sig på när hon är på det humöret.

  Gillar både Mia och Katrin för vad de förmedlar på sina personliga vis. Dumt att jämföra!

 • Carro
  20 juli, 2013 at 22:19

  Hahahahaha å så synd om dig, och vad stort av dig att anklaga att ett sk bloggtroll skulle trakassera just dig, du är utvald, du är,Messias här mooooohhhajaaaahhahaahhahahaah

 • Carriediarre
  20 juli, 2013 at 22:20

  A!M!E!N!

 • UlrikaZ
  20 juli, 2013 at 22:49

  Strunta i alla dumma kommentarer, Katrin. Du gör ett bra jobb på alla plan! Företag, familj, dig själv. Jag fattar inte varför de som inte gillar dig lägger tid på att gnälla här, urfånigt!!!!! Jag tycker de kan skaffa sig ett eget liv. Verkligen sjukt av folk att hålla på och skriva knäppa saker här – spooky!

 • Krister
  20 juli, 2013 at 23:27

  Katrin är en DOER.
  Mia är en GNÄLLER.

  Blondinbella är en GIVE ME.
  Foki är en SEE ME.

  Jag är en…

 • Krister
  20 juli, 2013 at 23:29

  Hon är White trash.

  Som de som satt på bussen i Sthlm idag och pratade bräkig landsortsdialekt, klädda i cowboykläder… GO HOME!

 • Krister
  20 juli, 2013 at 23:30

  Klara har stil.
  Mia har ingen.

 • Carrie
  21 juli, 2013 at 00:42

  Haha övertygad om att fler vill se ut som Mia än att se ut som Katrin. 🙂

 • Bu
  21 juli, 2013 at 04:45

  Vad är din talang Katrin?
  Är du bitter? Är du avundsjuk för att Mia är en bra skådespelerska, är rolig och kan skriva? Är du avundsjuk för att hon kan skriva bättre svenska än en femåring, dvs bättre svenska än du? Nu är du ute på halt vatten. Du borde hålla dig till att kritisera och jämföra dig med folk som Kissie och porno puma swede. Lämna Mia ifred för hon är en helt annan klass än du. SÅ enkelt är det.

 • Bu
  21 juli, 2013 at 04:48

  Förresten Katrin…sa du inte att du lätt skulle kunna skriva en deckare som Läckberg? Jag har inte slutat skratta sedan dess………….återigen – vad är din talang? Fattiga sate..

 • Bu
  21 juli, 2013 at 04:52

  Sedan ska du veta, ditt feta, fula helvete – att Mias bok är en av de som sålts mest i landet, en av de böcker som utlånats mest på alla bibliotek. Hon tilltalar människor. Medans du enbart tilltalar HAT på din blogg.
  Mia har en skara med folk som stödjer henne.
  DU har Sveriges största skara med HATERS!!!
  Finns inne blogg där folk är mer elaka än mot dig Katrin..
  Varför?

 • Hanna
  21 juli, 2013 at 05:04

  Jag förstod inte heller boken, inte ens titeln haha, jag är 35 år och brukar vanligtvis älska såna böcker…..

 • Sol
  21 juli, 2013 at 06:59

  Skillnaden mellan dig och Mia är att hon är underbar, har självinsikt och använder mycket ironi.

 • Carriediarre
  21 juli, 2013 at 08:27

  Skål! Till frulle blir det polsk skumpa,dvs folköl skål!

 • Gabriella
  21 juli, 2013 at 09:05

  Hej Katrin! Jag tycker din reflektion om Mias bok var jätteintressant, kan inte du utveckla lite? Eftersom ni verkar vara väldigt olika personer vore det spännande att läsa om hur du uppfattar henne i boken och vad som skiljer er åt i hur ni är, ser på livet och hanterar olika situationer.
  Kram Gabriella

 • Carriediarre
  21 juli, 2013 at 09:08

  Hööh? Hööööööööööö?

 • Jennie
  21 juli, 2013 at 10:08

  Hahaha säger bitterfittan själv!!!!

 • Karmina
  21 juli, 2013 at 10:41

  Fattade inte heller boken och allt gnäll i den. Var också pen av Mias förestälningar och tyckte att det var bortkastade pengar

 • Carrie
  21 juli, 2013 at 10:47

  Jag väljer Mia, hon är vacker och sexig, det är verkligen inte KZ.

 • Pernilla
  21 juli, 2013 at 10:54

  Man ser oftast det man tycker minst om sig själv när man tittar i spegeln. Måste säga att du kommenterar dig själv Katrin! En sak är säker, Mia har allt du inte har vad gäller dom positiva bitarna…. Du är bara bitter och avundsjuk.

 • Kram !
  21 juli, 2013 at 11:09

  Behöver han väl inte ha gjort ??? Katrin berättar ju själv om hur sjukt galen ungen blir så fort han inte får precis som han vill. men inte alls konstigt såå bortskämd som han alltid har blivit …inga gränser alls där !

 • Kram !
  21 juli, 2013 at 11:27

  Positiv är väl ändå det absolut sista du är Katrin ? elak , bortskämd , gnällig bitterfitta som definitivt inte har struktur i ditt röriga hem ……nee du får nog ta och göra en ny och ärlig analysering av dej själv . Förresten har du hört uttrycket : Det finns nåt hos henne som jag inte tycker om hos mej själv 😀

 • Gabriella
  21 juli, 2013 at 11:38

  Ja, alltså, jag tycker det är intressant att höra om vad andra tänker 🙂 har du läst boken?

 • Carrie
  21 juli, 2013 at 11:59

  Kram ! Det där sa oerhört mycket om dig själv Kram ! Hahahaha :D. Mycket underhållande och insiktsfullt. Kram på dig! Hahahaha….

 • Esmeralda
  21 juli, 2013 at 12:00

  Jävlar. Nu är nivån höjd.

 • Anonym
  21 juli, 2013 at 12:38

  Försöker inte framställa mej som nåt jag inte är alla fall 🙂 som fettot gör. PS: jag bjuder gärna på ett skratt , härligt att glädja andra .

 • Anna
  21 juli, 2013 at 12:48

  Även fast du inte är som Mia, så har du ju andra saker som du tycker illa om och som du skriver på din blogg om. Som nu dessa finnar. Så visst är vi alla olika. Men vi har nog alla saker som vi känner jobbiga och som vi gärna skriver eller pratar om inför andra. 🙂

 • Py
  21 juli, 2013 at 14:31

  Eeeehhhh, du menar att hon framkallar ditt hat? Har du funderat på varför? Har du funderat på varför du måste gå in på hennes blogg och skriva kränkande saker till henne. Varför tycker du att hon är så viktig i ditt liv så du måste bli så otrevlig?
  Skäms på dig tycker jag. Du beter dig som en 7 åring!

 • Lo
  21 juli, 2013 at 14:33

  Hahahahahaha och du förstår tydligen inte Kartins ironi. Det säger en del om dig hihihihi

 • Erik Eriksson
  21 juli, 2013 at 16:39

  Du snackar bara om rikedom, o är avundsjuk på andra som har både begåvning, utseende, vilket du inte har, men det kan du ju inte rå för att du inte blivit begåvad med ett fördelaktigt utseende så klart, men en sak ska jag säga dig, det kommer en dag, då du inte önskar dig bara mera pengar o privatskyltar, den rike har många önskningar, den sjuke har bara en, tänk på det du, den dan det blir aktuellt! För det kommer för alla! Du har ingen ödmjukhet för andra människor än dig själv, avskyvärt är vad det är!

 • Chatarina
  21 juli, 2013 at 16:55

  Man behöver inte alls vara rik för att ha lugn och ro på semestern, det har du missuppfattat verkligen. Det beror ju på var man befinner sig naturligtvis. Förstår inte hur du kan gnälla över att inte ha lugn och ro när du är i Nice. Det begriper väl en byfåne att där är det inget lugn. Åk nån annanstans istället eller håll tyst, ingen har tvingat dig att åka dit.

 • Misan
  21 juli, 2013 at 17:05

  Ibland kan min man säga till mig ”När man ser fel på alla andra, är det nog dags att börja titta på sig själv…” Jag förstår vad han menar (dessvärre…). Det är stunder då jag försöker finna min egen styrka och stolthet genom att klanka ner på andra. Det är inget jag är stolt över, men det är ack så sant.
  Mia Skäringer tar ansvar över sitt liv. Hon ser sig själv och inser att det enda man kan förändra är just sig själv. Det är ödmjukt och fyllt av självinsikt.

 • tesd
  22 juli, 2013 at 06:04

  Jag älskar Mia Skäringer! 🙂 hon kan va den roligaste skådisen.

  Trist att du skriver så om finnar. Men jag förstår att der är jobbigt när folk hugger på polacker jämnt. Då blir det antagligen så där…Man vill hävda sig lite.

 • Vera
  22 juli, 2013 at 08:33

  Skillnaden är ju att Mia har bli it känd för att hon besitter en talang. Katrin är c kändis för att hon snackar skit om folk. Ganska tragiskt att göra det som en vuxen kvinna.

 • Jessi
  22 juli, 2013 at 08:53

  Jag tycker att alla ni som kommenterar är muppar. Av följande skäl; 1. Tror ni att Katrin läser nån av kommentarerna..? 2. Vem i hela fan, som har ett liv, går in på en blogg och bråkar i kommentarsfältet med folk de inte känner? 3. Vilken normal människa spyr ur sig så mycket hat i en blogg..? Muppar

 • Clara
  22 juli, 2013 at 09:18

  Vad elakt!! Hemska människa. Stick härifrån.

 • Frillan
  22 juli, 2013 at 09:20

  Ja skillnaden mellan er är väl att Mia är folkkär och omtyckt.
  Och att du Katrin skulle vara positiv är ju årets största skämt.

 • Clara
  22 juli, 2013 at 09:21

  Fick det du skrev dig att må lite bättre? Löjligt!

 • Clara
  22 juli, 2013 at 09:25

  Fettot? Bara för hon är gravid? Varifrån kommer alla dessa sjukligt elaka människor? Vad driver dem?

 • Anonym
  23 juli, 2013 at 01:58

  Men…det är ju OTROLIGA mängder folk som framkallar Katrins hat! Vad är skillnaden? Det skulle jag verkligen vilja ha svar på från anhängarna här!!

 • gbg
  23 juli, 2013 at 08:07

  Du tar dig själv på synnerligen stort allvar och framhäver dig som normaliseringen själv. Alla skall vara i jämförelse med dig och de som inte är likadana är knepiga och konstiga. Ta i stället och hoppa ned från de höga hästarna. Sluta tycka och veta så förbannat mycket; kanske inte skulle skada att börja känna…

 • Clara
  23 juli, 2013 at 09:55

  K ska inte behöva hålla tyst på sin egen blogg. Du gnäller ju själv. Ingen har tvingat in dig hit!

 • Py
  23 juli, 2013 at 14:59

  Du menar att hon skriver om saker som irriterar henne och gör henne arg?
  Är hon en arg människa för det menar du?
  Tror du det på riktigt?

 • Mia
  23 juli, 2013 at 23:12

  Nej du, Krister, det är ANDRA som ska åka hem, inte svenskarna!!!

 • Mia
  23 juli, 2013 at 23:14

  BU: Håller med dig!
  Py: Är en wannabe!

 • stina
  4 augusti, 2013 at 19:09

  HAHAHAH STÖRSTA SKÄMTET DU E! SKULLE DU VARA POSITIV MENAR DU??!!