Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Livet är orättvist det är ju sen gammalt. Det spelar ingen roll om jag tränar lite, mycket, inget alls. Äter nyttigt, onyttigt, mindre, mer jag växer som en bulle på jäst och det bara är så. @carolinetamm.art försöker trösta mig med att jag alltid går ner fort sen men herregud det är så hemskt att vara tjock. Jobbigt, obekvämt, tungt, besvärligt, fult, deppigt. Jag har så svårt att förstå hur man kan vara överviktig om man har ett val det är ju tortyr detta. Ringo sa "Mamma du har inte bara fått en otroligt stor mage, du har fått otroligt stora ben också!". Sen vände han om och lät mig stå där i chock. Kul sagt. Ärligt och sant. Ni får gärna anklaga mig för att vara kroppsfixerad det är jag. Det är hemskt att vara tjock. Okej, vecka 19 börjar nu! Viktuppgång från inskrivning sju kilo.

You Might Also Like

 • Nell
  21 oktober, 2016 at 11:02

  7 kg i 19 veckor? Jag kan förstå dig, ibland känns det tungt att vara större men jag kan inte att det är så hemskt för att man har en liten människa i magen och det är fantastiskt. Sen det äe bara 9 månader och om du går ner väldigt fort efter dina förlossningar då är det inte så farligt. Jag är i vecka 32 och har gått upp 9 kg, slutade äta socker och mår toppen! Lycka till vidare!

 • J
  21 oktober, 2016 at 11:19

  Men alltså sluta! Jag är gravid med andra barnet i vecka 17 och har inte ens minsta lilla antydan till mage, så jag är grymt avundsjuk på din fina gravidmage.

 • Linda
  21 oktober, 2016 at 11:31

  Precis på samma sätt som du säger att det bara är att gå ner i vikt om man är tjock. Exakt på samma sätt går det att inte gå upp för mycket i vikt när man är gravid. Jag gick upp 6 kg med första och 7 kg med andra och var tillbaka till ursprungsvikt efter några dagar. Det är bara att äta rätt och tänka på din och ditt barns hälsa. Eller?

 • anonym
  21 oktober, 2016 at 11:37

  Ge dej! Självklart kan man påverka vikten även vid graviditet, men det är klart att med städhjälp , andra som tvättar och kör hem maten, barnflicka trots att du bara har barnen varannan vecka och sitter i bilen vart du än ska ….. rör på dej i vardagen så är problemet löst, nej sanningen är att du är riktigt lat Katrin.

 • Tilda
  21 oktober, 2016 at 12:40

  Även som gravid gäller kalorier in och kalorier ut…

  Sen kommer, för en del, vätska in i bilden och det är inte så mycket att göra åt men det brukar vara senare.

  4 barn, har gått upp 9 kg med alla. Men då har jag haft stabila matvanor sen innan, inte ändrat kost och motion för att jag blivit gravid och ätit lika stora portioner tills jag inte längre varit mätt på den mängden (7e månaden ungefär).

 • Alexandra
  21 oktober, 2016 at 12:45

  Vissa går upp mer än andra.
  Jag åt som vanligt med min första . Gick upp 23 kilo! !!
  Med min andra åt jag mera var så hungrig
  Och gick upp 10 kilo!
  Helt sjukt ..
  Så skit i det du går ner det sen!

 • ab
  21 oktober, 2016 at 12:50

  Det är inte alls att ”skita i vikten” som du säger Alexandra. Man ska ner gravidkilona ockå, och det är inte lätt, i synnerhet om man är som Katrin kortväxt. Dessa personer kommer alltid att ha problem med sin vikt livet ut, till skillnad från långa personer som i sin tur aldrig kommer att få problem med sin vikt.
  Är man kort så går man lätt upp i vikt, och lika svårt är det att gå ner dessa kilon om man är kortväxt.

 • J
  21 oktober, 2016 at 12:54

  Haha herregud. Jag skulle gärna vilja se forskning på det du ”AB” säger om att långa/korta har lättare/svårare att gå ner i vikt. Det var då det dummaste jag hört.

 • Znarkk
  21 oktober, 2016 at 13:41

  Du ser faktist litet mullig ut, men det beror säkert på fotovinkeln och att du är så kort. För sju kilos viktuppgång är helt normalt. Många går upp mycket mer. På något sätt förundras jag över din fettfobi..den känns litet märklig. Hoppas du och bebben mår bra, det är ju det viktigaste.

 • Ina
  21 oktober, 2016 at 14:21

  Nämen ”ab”! Haha… Har långa personer inga viktproblem? Var fasen fick du det ifrån? Kan inte låta bli att skratta. Hur resonerar du?

 • Lena
  21 oktober, 2016 at 14:40

  DET ÄR HORMONER SOM TILL STÖRSTA DELEN STYR VIKTUPPGÅNGEN VID EN GRAVIDITET!!!!
  Dumma Idioter som bara tjatar om hur bra och rätt ni har ätit.

 • Annika
  21 oktober, 2016 at 14:43

  Jag tränade absolut ingenting före graviditeten, absolut ingenting under gravidteten och jag åt vad tusan jag kände för. Gick upp 10 kg. Såg ut som elefant ändå förvisso.
  Det är väldigt olika det där hur kilona och graviditeten ter sig på oss.

 • Znark
  21 oktober, 2016 at 18:12

  Var Inas fråga riktad till mig? Om en tjej på 160 cm går upp 7 kg kan det se mera ut än om en längre tjej går upp motsvarande mängd. Enligt min erfarenhet. Men skratta på du bara, hellre det än tårar. Ha en fab helg!

 • Veronica
  21 oktober, 2016 at 19:28

  Herregud vilka ”puckon” de finns! Vissa människor går upp mycket när dom är gravida än hur ”nyttigt” dom äter!

  Jag känner igen mej såå i de du skriver! Gick upp 30kg med första och 20kg med andra spelade ingen roll att jag hade en 1åring att jaga å ett jobb som krävde att stå/gå hela dagarna.

  Kämpa kämpa!

 • Mikaela
  21 oktober, 2016 at 19:55

  ???????????????? jag har gått upp närmare 30kg båda mina graviditeter.. i vanliga fall är jag underviktig ca 54kg 173 lång. Har efter varje graviditet återgått till min vanliga vikt efter 8 månader utan att göra något speciellt, gick inte ner något under amningen dock, ammande ca 3 månader …. så nog fan är det hormoner som påverkar vikt uppgång.

 • Angie
  21 oktober, 2016 at 20:49

  Jag ligger en vecka före dig (v 20) och väntar mitt första barn. Har gått upp ca 8 kg sedan jag plussade, vägde 64kg då och vilken chock det är för mig att väga över 70kg. Jag förstår dig helt, känner mig inte alls bekväm i min kropp och din bok ska inskaffas när jag har fött min kido. Men vill på peka att du är skit fin och vi skapar ett barn förgudsskull.
  Kram A

 • Minna
  22 oktober, 2016 at 11:49

  Tycker att du är vacker med baby magen, man ser ju skillnad på graviditetskilo och kilon man ätit sig upp till. Go Katrin! 🙂
  Älskar din blogg!

 • Amanda
  23 oktober, 2016 at 00:03

  Du är ju helt sjukligt besatt av vikt och bantning. Du borde söka för detta!

 • äkta reductil
  23 oktober, 2016 at 05:14

  Äkta Reductil 20mg till salu.. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi..

  Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]

 • åsa
  23 oktober, 2016 at 12:48

  Jag har gått upp över 20 kg med alla 3 barn. Tycker det är svårt all äta lagom och rätt som gravid när man mår helt strange hela tiden.

 • Katja
  23 oktober, 2016 at 18:43

  ¨Vad hemskt det är att vara tjock det är bl.a FULT!?¨
  En person som är smal kan vara ful det beror inte på fettet. Jag ska säga dig att jag har sett personer som har tre gånger mer fett på kroppen än andra och ser bättre ut. Men jag menar inte då att smala personer är fula utan jag tycker att alla kan vara fina det beror på om man har en bra eller dålig dag. Men det du skrev upprörde mig lite faktiskt. Se på alla större modeller som kommit in i industrin nu. Visst dem kanske är photoshoppade men vet du vad det är smalare modeller med!
  Tack och hej!

 • Juni
  23 oktober, 2016 at 19:38

  Många överviktiga har inte ett val o äter bra o rör sig som andra. Liksom det är för dig nu. Handlar om sjukdomar o gener. Kan vara bra att tänka på ibland!

 • Nathalie
  23 oktober, 2016 at 21:51

  Lite tragiskt är det att detta är ett sådant stort problem bland kvinnor, denna hets om utseendet, om alla bara la ner sina ursäkta mig j*vla Facebooks instagram m.m och började fokusera på sina barn och familj fullt ut ist och slutade jämföra sig med alla andra så behöver man aldrig ens bry sig för man har inte massa att se upp till mer än sig själv och sina närmaste. Jag har i hela mitt liv varit extremt kroppsfixerad, alltid smal runt 54kg lite mindre för några år sedan, skaffade sillisar för att passa in m.m hade instagram och allt det där, men en dag så bestämde jag mig för att släppa taget om ”alla andra” jag tog bort allt, slutade titta på tv mer än nyheter och seriösa program så som dokumentärer m.m började fokusera på mig själv. I 3 år under dessa som jag hade instagram m.m försökte jag bli gravid, gick inte. Efter jag tog bort allt medialt och dåliga saker som påverkade mig blev jag gravid, lyckan var total. Jag trodde jag aldrig kunde få barn. Men jag mådde så dåligt uppenbarligen att kroppen inte slappnade av. Jag gick upp från 54kg till 83kg under min graviditet det var jätte jobbigt men så skönt att bara få vara tjock och lycklig idag är min dotter snart 6 månader och jag har fortfarande 12kg kvar att gå ner men ärligt talat så trivs jag jätte bra med min nya kropp. Mina bröst har hoppat ner 2 våningar och ser inte någonstans ut som sillisar längre och gud vad det är underbart. Jag tackar min dotter för att hon fått mig att inse att hon är det enda jag behöver bry mig om. Jag ger henne all min tid, vi leker och myser ist för att titta på teve hela kvällarna vi har KVALITETSTID jämt. Och jag har aldrig jämfört mig med andra mammor för jag har ju bara mig själv att jämföra med och gud vad det är underbart. Tänk om fler kunde som jag våga lägga bort era telefoner, älska er själva, vara riktiga mammor och sluta fokusera på att träna bort era fina mamma hull och stänga av teven och bara vara just MAMMA.

  Kram från en som vågade och blev lycklig

 • Daniela
  23 oktober, 2016 at 22:20

  Jag blir mörkrädd av alla dessa kommentarer. Alla är olika. Punkt.

 • E
  26 oktober, 2016 at 11:18

  Nathalie : Tack för väldigt kloka ord!!

 • Anonym
  3 november, 2016 at 00:16

  Du borde nog oroa dig mer för din ålder, skaffa barn 45+?

 • Hanna
  8 november, 2016 at 08:09

  Jag försöker få barn men får bara missfall så det sticker verkligen i ögonen att läsa sånt här och att höra folk klaga över sina graviditeter. Var tacksamma över det liv som växer i er!