Okategoriserade

Kämpigt

Katrins Snapshots

Alltås wow vilken natt vi, jag, haft inatt den slår kanske alla rekord. Jag ska dela med mig. Så kanske ni kan få skratta lite. Vi har det lite knepigt nattetid som det är kan jag tillägga. Jag har ju levt med barn i över sex år och dess för innan var jag gravid ett år så man kan säga att det var sju år sen som jag hade nätter med kontinuerligt regelbunden sömn men ni vet, man vänjer sig vid att bli avbruten på nätterna och man liksom lär sig att vakna utvilad ändå. Min kille, Alex, har inte den här vanan. För honom innebär en väckning på en natt en dålig natt. Ha ha a ni fattar. Först och främst är jag ju helt galen i honom så jag kan inte hålla mig från att gosa in mig när jag själv vaknar. Det kan han inte begripa. Hur jag kan väcka honom på natten för att jag vill pussas eller kramas eller bara snooza i hans nacke lite. Helt obegripligt för honom. Ha ha, jag kan inte hålla mig borta. Sen är det ju vanligt att någon av killarna vaknar och skriker. En napp som tappats, mardrömmar, törstig, för varm, för kall, kiss i sängen a men ni fattar man kubbar en del. Inte jätteofta jag sover en hel natt utan ett enda avbrott. Och då vaknar ju Alex när jag kliver upp såklart och sen har han svårt att somna om eftersom hans kropp inte är van vid att somna och vakna som man är när man hållit på så här i år…Ja jag fattar jag fattar herregud.

Så inatt då. Alex ska upp 05.15 för att hinna med ett flyg så ni kan ju haja hur viktig sömnen är inatt. Killarna somnar 20.00 vi tittar på ny serie i sängen (Transparent), vi somnar båda innan första avsnittet är slut. Det eftersom natten innan varit kämpig HA HA HA så vi är trötta båda två. Vi somnar i alla fall strax innan 22 – VÄRSTA BÄSTA FÖRUTSÄTTNINGARNA!!!

01.10 vaknar jag av att jag hostar och hostar och hostar. Jag sprayar och dricker vatten, suger på strepsils inget hjälper. Jag är inte sjuk har inte ont någonstans jag misstänker att det är nån oförklarlig gravidåkomma det känns som att jag har en nykläckt kyckling som ställt sig på tvären i min hals – KAN INTE SLUTA HOSTA PANIK. Jag vet ju hur viktigt det är att Alex ska få sova han ska upp om fyra timmar jag kan inte ligga här och hosta så jag smyger ut. Går till gästrummet fan i helvete gardinen är inte upphängd så det är dagsljus i rummet. Går inte att sova där och jag är för otymplig för att klättra upp på elementskyddet för att sätta på det mörkläggande skynket. Fan fan fan kan INTE väcka Alex får inte göra det.

Pressar mig ner i Rambos säng. Blött. Fan han har kissat i sängen den är helt blöt. Byter blöja på honom och trycker in honom mot väggen. Lägger mig nära nära för att undvika kisspölen. Han skriker rakt ut. ”Flytta mamma flytta!”, skriker han. Jag kämpar mig ut ur underdelen på våningssängen via ingången längst ner vid fotändan. Ringo. Upp för den snäva barntrappan till övervåningen på djungelsängen. Makar in Ringo och lägger mig på den vidrigt mjuka madrassen. Herregud, jag kommer vakna med ryggskott tänker jag men blundar. Genast sätter sig Ringo rakt upp i sängen. ”Mamma vad gör du jag få inte plats?”. Nu gallskriker Rambo från nedervåningen om att han vill ha mjölk. Ringo skriker tillbaka att han ska sluta skrika jag inser att jag inte kan sova här. ”Mamma du måste ge mig vatten det är så varmt av att du ligger här”, säger Ringo och jag får maka mig ner för den jävla trappan igen.

Självklart ligger Alex i rummet bredvid och lyssnar på allt samman. Jag hostar ju också konstant. Vatten till Ringo sen somnar killarna på stunds. Där står jag. Jag går in till Alex och snyftar ”Förlåt älskling jag vet inte vad jag ska göra med mig själv det finns ingenstans jag kan ta vägen och hostan slutar inte du får nog gå till gästrummet ändå”. Han går. Inte arg men utan ett ord. 05.45 kommer han in för att ge mig puss hejdå så han verkar okej.

När klockan ringer 06.50 är jag så trött ni kan ju ana. Då ska jag rodda med lunchmatsäck till Ringo, steka korv, koka pasta. Jumpakläder till Ringo. Liten matsäck till Rambo vindruvor, morötter, gurka, riskakor. Äppeljuice till båda. Frukost till båda. Mjölk i flarra till Rambo (han är beroende och jag skiter i det). Inte glömma gaffel så Ringo kan äta sin lunch. Har svårt att hitta termoslådan men hittar den till slut. Nya sängkläder till Rambo ska med för det har haft löss, springmask och kräksjuka och man har blivit ombedd att ta hem och tvätta. Tog hem igår. De ska tillbaka idag. Tror ni att jag hinner duscha? Leta rena kläder till mig? Kanske sminka mig lite?

Klockan går, skynda, skynda Ringos klass går prick 08.30 han ska vara på plats 08.15. I parken vid klätterställningen.

Var är Rambos överdragsbyxor? Ett par i Bingos bil vill jag minnas, ett par har barnflickan gömt någonstans kan jag ringa henne? Hinner inte nu fan. Får ta vinterbyxorna det går bra. Skynda skynda klockan går. Rygga där, rygga där, kaffe i take away kopp till mig där, mössa ett, mössa två, vantar, bananer till bussen de älskar att äta banan på bussen och vi går!!

Genomsvettig på bussen. Luktar lite svett under armarna, borde kört en turkdusch. När tvättade jag håret senast? I söndags var det tror jag måste göra det ikväll. Killarna glada med var sin banan i handen. Mysig på bussen ingen stress. Fan glömde Rambos lakan. Fan glömde gaffel till Ringos lunch. Fan inga servetter ska han äta med händerna och sen inte kunna torka händerna efter? Hittar kanske en gaffel på skolan som jag kan låna. Hinner kanske kolla när vi kommer fram.

Hela klassen uppställd vid klätterställningen. Ringo kommer sist. Jag kubbar in för att hämta inomhusdojorna som ligger vid hans plats. Letar febrilt efter en gaffel på fritids. Hittar inte. Hittar servetter. Tar till bådas ryggor bättre än inget.

Lämnar Ringo. Går med Rambo till parken där kompisarna anländer en efter en. Rambos rygga genomblöt droppar. Öppnar ser att flaskan är trasig så morötter, vindruvor och riskakor simmar i äppeljuice. Sätter mig på en bänk och andas ut. Tömmer väskan och torkar med servetterna jag just tagit på fritids. Ingen fara det blir bra ändå. Rambo förstår och kastar flaskan i papperskorgen tillsammans med Maja.

Jag går en sakta promenad till kontoret för att hämta laddaren till datorn som jag glömde där igår. Sen går jag hem för att tvätta mig under armarna och ta lite deo. Kikar in hos min bästa vän på väg ner till gallerian och berättar för henne om mitt senaste dygn. Hon skrattar. Konstaterar att det blir bra för Alex att få en bebis. Jag håller med. ”Du minns att de låter hela tiden, va? Även när de sover så gnyr de och smackar du minns det, va?”, säger Carro. Jag minns inte. Tur det kanske.

Shit jag öppnade gallerian för drygt en timme sen. Jag har kollat insta och skrivit den här texten. En timme är borta. Redan. Nu måste jag jobba.

You Might Also Like

 • Mrs T
  19 oktober, 2016 at 11:56

  Det är exakt sådant här arbetsgivare borde läsa när de drar sig för att anställa en småbarnsmorsa. Vi är ju för fan MacGyver, Blixt Gordon och Moder Theresa i ett 🙂 Bra jobbat Katten!

 • Sanne
  19 oktober, 2016 at 11:59

  Ojojoj!!! De va länge sen jag va i den här svängen, men de är konstigt va man orkar, vart får man allt tålamod ifrån undrar jag. Men de är ju inte för intet vi kallas för superkvinnor ???????? Hoppas du får en bra dag iaf!

 • Sabina
  19 oktober, 2016 at 12:19

  Asså förlåt men jag älskar att läsa om andras sånna här historier.
  Kanske för att jag själv haft en sån där tur natt och tur med lämningar i morse och grejer. Haha. Men jag vet också att det brukar bara bli ca en sån i veckan så imorgon är det min tur igen….
  Ha det fint!

 • Lee
  19 oktober, 2016 at 12:26

  Jag har inga barn men jag ÄLSKAR att du skriver om det här ändå till skillnad från renodlade mammabloggar, eller andra som skriver om sina barn. Där är det ALDRIG problem verkar det som, allt bara lallar på och jag tror att mammor som har det som du kan känna ”vad gör JAG för fel?” eftersom de kanske mest får läsa rosenskimrande berättelser ur vardagen med barn.

 • Elinor
  19 oktober, 2016 at 12:53

  Haha! Får min natt att blekna. Har en på snart 4 och en 9 månaders.
  Lilla håller på att få en massa tänder och är dessutom snorig, har sovit dåligt flera nätter. Och jag har ändå inte sovit många hela nätter sen första kom. Var så trött igår kväll att jag längtade efter att lägga mig. När vi lägger oss vaknar lilla. Inget funkar och kl 02 kan jag lägga ner henne i hennes säng. Ligger vaken och lyssnar efter minsta ljud, vill vara säker på att hon sover innan jag lyxar till det och somnar. 04 vaknar hon igen. Ger lite mat och hon somnar om direkt. Yes! Vänder och ska gå ut ur hennes rum och då står fyraåringen där (som numer sällan vaknar, men gör hon det har hon sjukt svårt att somna om) Kissnödig. Ok. Vi går på toa. Lägger henne i hennes säng, sätter på musik och hoppas på det bästa. En stund senare kommer hon in. Kan inte somna. Jag lägger mig i soffan i vardagsrummet precis utanför hennes dörr. Hon somnar inte om jag ligger bredvid. Hjälper inte. Tar med kudde och filt och lägger mig på golvet vid hennes säng. Hon somnar 05.30. Väcker mig igen 06.30. Får kolla iPad i sängen. 07 vaknar minsta med ett tjut och vägrar vara nån annanstans än i famnen fram till kl 8. 08.59 anländer vi till förskolan med stora. De ska ut i skogen. Börjar klä på henne regnkläder i trängseln bland 10 andra barn som dessutom vill peta på lilla i bilstolen. God morgon! Hahaha..

 • Hj
  19 oktober, 2016 at 12:53

  Pga detta skall man inte anställa småbarnsföräldrar!

 • Nyfiken
  19 oktober, 2016 at 13:11

  Till Elinor: musik? Sätter du på musik mitt i natten när hon ska sova? Betyder musik samma sak i min värld som i din tro?

 • Elinor
  19 oktober, 2016 at 13:35

  Jag sätter på nån form av house. Gärna med hög volym. Eller så är det samma musik som hon har när hon somnar på kvällen. En lågmäld lista med barnvisor.

 • Mona
  19 oktober, 2016 at 14:55

  Hostan, kan den ha att göra med snuskiga handdukar som används av alla i familjen ? JAAA såååå klart!

 • Bella
  19 oktober, 2016 at 15:00

  Väldigt smart att skaffa ytterligare ett barn..

 • Anonym
  19 oktober, 2016 at 15:30

  DAGSljus kl 01.10 i Stockholm ????

 • Carina
  19 oktober, 2016 at 15:46

  Asså så kul! Jag skrattar så jag kiknar…. precis så är ens liv som småbarnsförälder. Heja dig Katrin som ändå fick ihop det!

 • Kikki
  19 oktober, 2016 at 16:22

  Ja och snart kommer det en bebis…
  Det är tufft, bra om man har många rum.
  Att inte få sova ordentligt tar död på vad som helst. Då gäller det att kärleken är stark…
  Skönt man har gjort det där…

 • Dingo
  19 oktober, 2016 at 16:30

  Men sådan tur att Bingo och du turas om att ha barnen. Så du hinner vila upp dig mellan varven!

 • Dingo
  19 oktober, 2016 at 16:30

  Men sådan tur att Bingo och du turas om att ha barnen. Så du hinner vila upp dig mellan varven!

 • Irene
  19 oktober, 2016 at 17:08

  hhahahahahah det var dagens.Hur blir det då när du får no 3 ?

 • Znsrkk
  19 oktober, 2016 at 18:41

  Han verkar inte riktigt sympatisk han där Alex. Sur och pedantisk. Förstår inte att du vill mysa med honom mitt i natten??????? Hoppas han blir lite mera avslappnad för annars går det inte vägen. Inget kul för barnen ifall de har en sur och icke-empatisk styvfar.

 • Lu
  19 oktober, 2016 at 19:32

  Oj, att du måste trippa på tå för att Alex behöver sin skönhetssömn? han behöver nog ställa in sig på att inte få sova ordentligt på ett par år så det är lika bra att börja öva…
  Men tack för att du delar med dig 🙂

 • Bella
  19 oktober, 2016 at 21:55

  Asså du Katrin jag säger till dig som jag sagt till Hugo Rosas att ni måste skaffa en egen Tvshow på tvn liksom så man kan se allt detta det är ju så jävl kul att läsa om era galna liv !!!!

  SNÄLLA KAN NI INTE FILMA OCH LÄGGA UPP LIKSOM HÄR PÅ BLOGGEN ???!!!

  snälla snälla snällaaaaaaaa

 • Anna
  20 oktober, 2016 at 00:38

  Hahha grym jävla story. Typ första gången jag skrattade högt av ett blogginlägg någonsin!

 • äkta reductil
  20 oktober, 2016 at 05:10

  Äkta Reductil 20mg till salu. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi..

  Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]

 • Emelie
  20 oktober, 2016 at 08:49

  Hehe, kul läsning men faktiskt avundas jag lite när du säger att detta var lite som ett undantag. Vi har såhär ungefär 5 av 7 nätter i veckan och då också värre. Vaknar och fixar med allt. 2-åringen skriker 2-3 ggr per natt otröstligt, 1 gång till med vällingflaska som ska fixas. Och så vaknar 5-åringen 2 ggr per natt, den ena gången har hon drömt, och den andra ligger hon och ber om att gå ut på balkongen eftersom hon vill ha frisk luft. Tar en halvtimme innan hon somnar om efter man antingen gått ut eller legat och dividerat med henne om att låta bli. Sen har vi en 7-åring som sover snällt som tur är ????

 • Petra
  20 oktober, 2016 at 09:42

  Ett bra tips är ju att planera lite kvällen innan och att plocka fram det som ska med på morgonen. Underlättar en hel del!

 • Sofia
  25 oktober, 2016 at 15:09

  Kul att läsa, känner väl igen mig. Tack för att du delar med dig.