Okategoriserade

Ska jag gilla läget?

Katrins Snapshots

Jag säger väldigt sällan att jag tycker att folk behandlar mig fel eftersom jag själv gjort en karriär på att behandla många enligt många på ett icke korrekt sätt. Jag fattar också att många säkert tänker att kändisarna får skylla sig själva som gjort sig själva kända. Då tillhör de liksom allmänheten och man kan göra lite som man vill med dem. Det är ju inte så att de är människor av kött och blod som tampas med samma vardagsbestyr som oss andra. De där kändisarna lever ju glamourlivet, de har inga bekymmer eller känslor.

Jag känner för att förklara. Mina barn har ingen aning om vad en kändis är (förutom Sean Banan), de fattar inte varför folk kommer fram till mig på Kolmården och säger att jag är bra. Jag förklarar med att jag skriver på olika platser och att ibland läser folk vad jag skriver. Att ni skiter i om jag blir sårad, behandlad illa eller utsatt för jobbiga situationer det har jag all förståelse för. Men att mina små barn ska behöva utsättas för er missunnsamhet har jag svårt att förstå.

Jag kanske är gravid. Jag kanske har fått cancer i mitt underliv. Kanske att jag har en cysta i ena blygdläppen. Jag kanske var på mödravårdscentralen för att ta cellprov. Som man gör var tredje år eller vad det nu är. Jag kanske har en könssjukdom. Jag kanske har varit gravid i 10 veckor och precis fått ett missfall. Jag kanske blivit gravid mot min vilja, blivit lämnad av min kille och väntar på att få göra en motvillig abort för att jag inte klarar av att ta hand om tre barn själv. Jag kanske just har fått svaren från nipten som visar på att bebisen i min mage har kromosomfel så vi väntar på abort. Jag kanske väntar på svar från nipt:en för att få höra att det ser bra ut så att vi kan berätta för barnen att de ska få ett syskon.

Man vill helst kanske inte säga till små känsliga barn att mamma har en bebis i magen innan man känner sig säker på att graviditeten kommer att fortlöpa. Känns dumt att komma med det glada beskedet för att några dagar senare tvingas meddela att ”bebisen dog i magen”. För att HäntXtra tvingar en till att göra det.

Jag fnittrar generat när jag tänkte mig ett scenario där jag skulle ringa till mvc för att be om ett ”hemligt möte” för att jag är känd. ”Hej, jag heter Katrin Zytomierska jag vet inte riktigt om du har koll på vem jag är men i vilket fall som helst så är jag känd. Om jag kommer till er på ett besök så finns det en risk för att någon ser mig i väntrummet och då ringer och meddelar HäntXtra om det. Det som då kan hända är att HäntXtra sen skriver att jag eventuellt kanske kan  vara gravid. I ett tidigt skede. Eftersom jag helst inte vill informera mina barn om att jag är gravid förrän det känns tryggt för mig så undrar jag om ni kan tänkas ha en hemlig gång avsedd för kända personer som leder en direkt in i ett behandlingsrum utan att de som sitter i väntrummet ser att jag är där på besök?”. Normalt. Helt sjukt.

Jag träffade chefredaktören Tobias Wixtröm i torsdags. Han var inne i min butik i Sturegallerian och nötte på om sin fru som minsann var så duktig med sin träning. Han bad även om min adress för att kunna skicka tidningar till mig gratis. Det är fördelar man har som kändis. Man får mycket gratis. Kanske därför man ska straffas lite också vad vet jag. Jag förstod nämligen inte då att det var en gest av dåligt samvete. För redan då låg tidningen i butikerna där det stod att jag minsann setts på mvc. Förmodligen är jag i tidigt skede i min graviditet står det. Varför är det av vikt att skriva att jag är gravid utan att veta? Varför frågar ingen mig om jag är gravid på HäntXtra? Vad är det som gör att man inte kan vänta tills jag själv vill berätta om min eventuella graviditet? Jag kan inte alls förstå det.

Jag har fått många sms i helgen från folk som undrar om jag är gravid. Folk jag inte mött på länge. Det känns konstigt och ovärdigt. Vuxna människor är oftare pantade än smarta tyvärr. Folk läser skvallertidningarna. De läser inte att någon jubelidiot sett mig på mvc. Som även är ett bvc. Där jag springer med mina barn stup i kvarten på olika årskontroller bland annat. Senast var jag där med Ringo för att se om han hör dåligt på höger öra. Vuxna människor läser inte att någon sett mig på det mest självklara stället för mig att vistas på de läser att jag förmodligen är gravid. ”Nä men Ringo ska få ett syskon!”, tjoar de glatt till sitt barn som i sin tur glatt informerar Ringo om att han ska få ett syskon. Jag får inte bestämma själv när jag ska berätta för mina barn. Jag får inte vänta in svar från tester eller vänta ut vecka 12 som alla andra får för jag är ett föremål för underhållning. Jag är en sak att använda för att ha något att prata om och för att tjäna pengar på.

Jag men herregud jag har inget emot att HäntXtra skriver att jag blivit fet, ful, rynkig, äcklig, har celluliter vad det nu kan vara jag bryr mig inte alls om saker som rör mig som person. Men sånt skriver de inte för det är oetiskt. Det hade varit helt okej för mig. Men att skriva att jag är gravid utan att veta om jag är det, det är fan inte okej. Inte alls okej. Det är väldigt förolämpande.

 

You Might Also Like

 • ulli
  12 september, 2016 at 14:50

  Måste kännas hemskt att ha blivit kändis på att göra folk illa!

 • Adele
  12 september, 2016 at 14:57

  Kändis kändis kändis!
  …..”Oh My God” !

 • Josefine
  12 september, 2016 at 14:58

  Helt rätt, Katrin!

 • Hanna
  12 september, 2016 at 14:59

  Jag håller helt med dig i det du skriver, det här är inte okej någonstans. Om det är så att du är gravid så är det någonting du ska få välja själv att gå ut med, det gör så ont i mig när du radar upp alla möjliga alternativ som kan vara sanningen och tidningen väljer ett av alternativen till sitt korrekta. Jag lider verkligen med dig, av hela mitt hjärta. Det finns ingenting jag kan skriva för att hjälpa, det vet jag. Men jag skickar iaf en stor kram!

 • Anna
  12 september, 2016 at 15:16

  Så jäkla osmakligt! Hur mycket kan / får en tidning skriva??!!

 • jiggy
  12 september, 2016 at 15:17

  SVAMMEL!

 • Kia
  12 september, 2016 at 15:19

  Ulli..jag förstår inte din kommentar..vem gjorde Katrin illa?
  Det ända jag vet är att hon pratade om att tjocka människor ska banta och det var inte elak utan
  goda råd för dom att undvika hälsoproblem pga fetma.
  Och hon hade rätt! Tjocka ska banta för annars utsätter dom sig för många sjukdomar och det kostar samhälle enorma pengar att ge dom vård.
  Katrin gjorde bara en god gärning att hon uppmärksammade att det finns möjlighet till en bättre hälsa genom att träna och äta rätt.
  Så skriv inte dumma kommentarer,läs på först och skriv sen!

 • Therese
  12 september, 2016 at 15:22

  När jag läste artikeln så var min första tanke inte att du skulle vara gravid utan mer om du kanske var där för nån kontroll så som du själv uttryckte det. Önskar att fler var mer kritiska till media. Men i det här fallet har nog karma något med saken att göra. Tyvärr. Även om du ser det som en inblandning av dina barn. Du tänker ett steg längre… en utveckling från din sida. Karma kanske slutar snart.

 • Kia
  12 september, 2016 at 15:25

  Nej Katrin du ska absolut inte gilla läget!
  Även om du skulle vara gravid så dom har inte rätt
  att komma med sådana ”nyheter” utan att fråga
  om dom får skiva.
  Det är trend..Senast skrev dom om Charlotte Perrelli ,Laila Bagge att dom är gravida..med mera.

 • drottningen
  12 september, 2016 at 15:33

  Vem tror du att du är………?

 • Diana
  12 september, 2016 at 15:36

  Så rätt Katrin, det är hemskt och det ska inte vara så. Så länge alla fortsätter att läsa den där jävla tidningen så kommer de att fortsätta skriva. Den senaste veckan har det varit galet mycket från de hos olika kändisar/bloggare.

 • Linda
  12 september, 2016 at 15:40

  Hänt extra borde skämmas och jag hoppas dom verkligen gör det( vilket jag har svårt att tro) då man hellre säljer vad och vem som helst för lösnummer, fy fan. Stå på dig Katrin. Finns möjlighet att stämma dom?
  Kram med stor omtanke.

 • Tess
  12 september, 2016 at 15:42

  Det är ju inte okej såklart. Det är ju en sak med bekanta och dina barn, men du kan ju trösta dig med att i övrigt tar folk det ju inte på allvar, man är ju van vid såna rubriker!

 • Irene
  12 september, 2016 at 16:15

  Ska du göra en läckberg?

 • Nina
  12 september, 2016 at 16:15

  så klockrent. Allt. Bara allt. Ja ja och ja. Just detta med barn osv är väldigt känsligt. Jag tänker väldigt mycket som dig och bara älskar att följa dig! Heja. gravid eller bara klamydia (????) lycka till!

 • Sandra
  12 september, 2016 at 16:18

  Jag förstår att tidiningarna vill skriva om dig. Du är en intressant människa och vill läsas om. Synd dock att det ska gå ut över dina fina barn.
  Hoppas journalisten får sota för detta och att du mår bra, vad det än är ❤️ det är du värd
  Kram
  PS. Läser din bok nu för andra gången, du är riktigt duktig! Sjukt bra bok

 • Kia
  12 september, 2016 at 16:32

  Nina hahhahahjahahaaha!
  Vi älskar Katrin!:)

 • veronica
  12 september, 2016 at 16:33

  Alltså de är över alla gränser.. de är en otroligt privat sak man berättar om själv när man känner de är dags.. dom kunde ju kallat dig ”bloggare/författare/företagare” å skippat bilden.. om dom kände sig tvugna att skriva om det… 🙁 eller frågat dig om de var en ok publicering…

 • Ulle
  12 september, 2016 at 16:37

  Inte okej någonstans – förjävligt rent ut sagt !!! Att de inte ens kontaktar dig för en kommentar visar vilken skit tidning det är.

 • Sofia
  12 september, 2016 at 16:39

  Stå på dig! De har absolut gjort totalt fel på alla plan (om du ville ha respons från oss läsare). De har ingen rätt att göra så, det gör ont i mig att du fråntas att få glädje att få berätta för din egna barn om en eventuell graviditet. Kram till dig

 • Mia
  12 september, 2016 at 16:40

  en riktig SKÄMSBLASKA!! ????

 • jaja
  12 september, 2016 at 17:15

  Ungefär som Ebba von Pretto som gnällde på en på Insta som sa grattis till graviditeten, för att själv typ dagen efter erkänna att hon var det.

 • Karin
  12 september, 2016 at 17:25

  Förstår att du reagerar, en graviditet är privat och tidningar/andra människor borde ha respekt för det.

  Angående att du med ditt beteende borde kunna ” ta mer”, ja kan förstå att du kan få höra det. Tex har något minne av att du kom till morgonradio förut och snackade om nytt/händelser i sthlm nöjesvärld. Tror du tog upp en gång om en känd kvinnlig programledare (som du namngav) hade haft ett one något stand med en ung kille och du beredde ut dig om det. Alltså skvaller. Hon har ju barn, kanske tänkte du inte på det då att hennes barn inte vill höra nått om sin mammas sexliv i radio eller höra andra prata om det sen (för att du snackade om det i radio)

  Nån typ av sensmoral kanske det kan gå att hitta. Du beskriver dig som tuff, du säger som det är och du kan ta saker tbx. Men dina barn vill du ju skydda. Andra kanske oxå vill skydda sina barn/anhöriga fr vissa kommentarer/”sannheter”/skvaller som du säger, men själva kan de kanske ta det.

  Men som sagt nej tycker inte det är rätt att skriva om detta utan okej fr din sida.

 • Madde
  12 september, 2016 at 17:29

  Man får tycka synd om Katrin eller så får man tycka att det är rätt åt henne. Jag väljer det senare.

 • men
  12 september, 2016 at 17:36

  Jag tycker det är skitkul att Katrin först erkänner att hon blivit känd av att behandla folk illa och sen går förvirrade får-Kia in och bbörjarhacka på andra som säger samma sak. Nä, Katrin har aldrig gjort något fel menar Kia ha ha
  Bähääähä Kua bäbä 😀

 • G-T
  12 september, 2016 at 17:48

  Så sunt av dig att reagera! Du borde bita ifrån oftare. Bara för att man är KÄNDIS – oavsett orsak och t o m om du cashar in på det – så har du ÄNDÅ enligt min mening rätt till en privat sfär – och det gäller framför allt ALLT så rör den egna kroppen och barnen! Det är ett big nono att tafsa på det!Herregud man är väl inte livegen för att man är kändis?
  Klart du är illa berörd och har all anledning att vara det. Och jag gissar att Hänt inte kommer att vara först med bebisnyheten den dagen du har en bulle i….På vilket sätt är det här skitkul: jag harså svårt att förstå hur man kan vilja någon man inte alls känner så illa?

 • Kia
  12 september, 2016 at 17:52

  men Bähääähä Kua bäbä,jag förstår inte afrikanska;)och jag läser inte Katrinz
  blogg från början…men jag ser inte något farligt i hennes texter…hon försvarar sig hela tiden
  för ni mobbar henne.

 • Kia
  12 september, 2016 at 17:54

  G-T vad betyder ”livegen”?

 • Helene
  12 september, 2016 at 19:06

  Gäsp jag köper inte såna tidningar bättre att läsa bloggar men om jag gör det bläddrar jag vidare. Det förändrar inte mitt liv om du är gravid, ointressant!

 • Julia
  12 september, 2016 at 19:22

  En massa svammel. Nå men hur är det – ÄR du gravid? Det var ju det du önskade man skulle fråga, rakt ut.

 • [email protected]
  12 september, 2016 at 19:27

  -”Högmod går före fall”- Livet är hårt, lev livet hårt =)

 • Lena
  12 september, 2016 at 19:31

  Nej, det är inte ok att hänga ut någon människa vare sig personen är en kändis eller inte då man varit hos läkare, barnmorska eller vad det nu är. Även en kändis har rätt till ett privatliv, respekt inför att det är andra personer som blir inblandade, ett riktig lågvattenmärke från tidningen.

 • Emi
  12 september, 2016 at 19:42

  Mina gratulationer om du är gravid:)
  Bry dig inte om det vad tidningarna skriver eller elaka människor.
  Tänk på dig själv och barnet. Lycka till:)

 • Emi
  12 september, 2016 at 19:44

  Förresten,vad tycker Alex om det?;)
  Tidningen hängde ut honom också!

 • Per
  12 september, 2016 at 20:09

  Hyckleri är det enda man tänker när man läser blogginlägget. Katrin – en av de kändisar i Sverige som har kritiserat andra hårdast kräver tydligen silkesvantar när det drabbar henne.

  Antingen slutar du vara offentlig och kommer därmed att slippa sådant här eller så accepterar du att vi har en fri press i Sverige. Idiot!

 • Tess
  12 september, 2016 at 20:20

  Man måste väl kunna stämma den jävla skitblaskan???!!!!

 • indigo
  12 september, 2016 at 21:14

  Säg till Ringo: ”Du vet att hela vår familj går att följa på Internet, helst hela Sverige om de vill! Därför vill HäntExtra tjäna pengar på oss, titta!”

  Fett jobbigt när kidsen fattar att de blivit utsålda sedan i magen. Hela den här lilla grejen är säkert uppgjord med HäntE, lite uppmärksamhet, glömma bort larverna, du bryr dig verkligen inte ett dugg om dina barn, so cry a river.
  Fler ungar = fler att göra pengar på!

 • Davves faster Märta
  12 september, 2016 at 21:20

  Larvigt gjort av Hänt Extra!

 • Davves syster
  12 september, 2016 at 21:38

  Tvungen att få igång bloggen igen? Haft lite tråkigt sista tiden? Sluta LARVA dig! Stackars Bingo,mer jobb åt honom,ta hand om dina ungar hela tiden.

 • tant bob
  12 september, 2016 at 21:44

  Intressant att du skulle ta abort om barnet hade kromosomfel. Där ser man vilken syn du har på barn med downsyndrown. Nåja du behöver nog inte oroa dig för att du får ett sådant barn. Jag menar du är för perfekt för att kunna få barn med några som helst fel och det är även Alexander. Nä ni får nog en perfekt liten dotter din resa kommer nog inte att gå till holland utan raka vägen till det perfekta rom. Skulle du få ett barn där resan går till holland så är det värt en abort för dig annat är inte att tänkas på. Fast resan till holland är inte heller så tokig:http://coachkarin.se/blog/valkommen-till-holland/

 • Ida
  12 september, 2016 at 22:16

  Äntligen ett riktigt inlägg!

 • Hanna
  12 september, 2016 at 23:37

  Många okänsliga taskiga kommentarer, hade varit intressant att se ifall ni hade vågat säga det ”in real life”.

  Heja dig Katrin, du är och kommer alltid vara ett föredöme för dina barn. Jag blir alltid så glad när jag ser dig och bingo tillsammans med barnen, ni ger dem den uppväxten som alla barn förtjänar.

  Hoppas att den dagen du vill bli gravid blir som du har tänkt dig, lyckönskningar till dig och hela och alla delar av familjen!

 • Maria g
  13 september, 2016 at 04:26

  Nej inte ok att dom gör så. Jag tycker du är bra med skinn på näsan. Dom ska inte skriva om något så privat. Ring o snäll ut dom skulle jag göra ha det fint.

 • Maria g
  13 september, 2016 at 04:27

  Sorry skulle stå skäll ut dom såklart!

 • SATS
  13 september, 2016 at 06:28

  Men du själv får häva ur dig hatiska och kränkande åsikter i tv och press,duverkar ju tyvärr helt korkad som inte kan inse att du själv skrivit mycket värre saker om folk…Lägg ner

 • Prettyhomeblog
  13 september, 2016 at 09:51

  Dessa skvallertidningar är bara så vedervärdiga. Själv kan jag inte förstå varför man läser dom efter som 99% är påhittat och spekulationer. Jag skulle ALDRIG köpa ett exemplar av en sådan tidning och jag hoppas verkligen att deras upplagor bara blir mindre och mindre.

 • äkta reductil
  13 september, 2016 at 10:26

  Äkta Reductil 20mg till salu. Underlättar viktnedgång avsevärt. Erbjuder öppet köp.
  Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]

 • Lisa
  14 september, 2016 at 09:17

  Som man bäddar får man ligga. En väldigt enkel logik. Du har själv gett dig på andra människor utan att veta bakgrunden till varför de är i den situationen som de befinner sig bara för att du är extremt ytlig och utseende fixerad. Nu biter det dig härligt i röven. Välkommen till verkligheten.

 • a
  14 september, 2016 at 10:47

  Tacka den som skrivit texten åt dig Katrin.
  Ja, det märks att det inte är du för texten var begåvat skriven.

  Så nu gråter du ut för att du råkar ut för samma sak som du utsätter andra för.
  Stackars dig då.

  Det sorgligaste är att du inte tar lärdom utan fortsätter tycka synd om dig själv. Tycker synd om dig själv för att dina barn råkar ut för dig. Och ändå fortsätter du med din karriär som bygger på att vara elak och ond.

  Ja, jag tycker synd om dina barn eftersom de kommer att få det riktigt jobbigt. Det finns bara ETT sätt – att du ändrar dig, gör en pudel. Men DET kommer du aldrig att göra för du är alldeles för girig och alldeles för mycket psykopat.

 • Emelie
  15 september, 2016 at 20:37

  Jag tänker direkt att alla de människor som skriver i detta kommentarsfält är intresserade av Katrin, ca 50% köper tidningen. Många människor gillar skvaller och drama. Det är därför jag följer Katrin. Det händer lite på bloggen och insta. Dock förstår jag att som mamma vill man berätta för sina barn att man är gravid själv. Tyvärr kan man inte välja vad som ska stå i tidningen när man väljer att vara offentlig.

 • Supermamma
  18 september, 2016 at 08:58

  Se det från den ljusa sidan att du fått missfall. Du är inte ung längre och du är inte en bra mamma till dina två barn. Du har blivit utredd av soc flera gånger och det blir man inte om man är en bra förälder. Du har kvar dina barn bara för att du inte utsätter dem för direkt fara.
  Så det kan kännas hårt men det var bäst det som skedde.

 • Linda Johansson
  18 september, 2016 at 21:20

  En del som kommenterar bloggen här är ju inte riktigt kloka!!!!
  Jag blir mörkrädd!
  Tänker så här det är inte ok att hänt extra skriver en sådan artikel, och jag kan förstå att man blir upprörd, men detta är ju vad de gör.. tyvärr..
  ❤️❤️

 • jenny
  18 september, 2016 at 22:01

  Detta är det bästa jag läst på länge!

  Vi måste humanisera kändisar! Även om man ”valt” att bli känd så har man inte valt att bli förföljd för resten av sitt liv.. när jag såg ”kändisars cribs” på MTV eller vilken kanal det nu var när jag var liten så blev jag så avis. Men inte nu, anledningen till att de har pool, bio, tennisbana etc är ju för att de inte kan röra sig fritt. De är fängslade i sina egna hem, sjukt tragiskt !

 • Elin
  19 september, 2016 at 00:35

  Är detta sant? Jag har aldrig tidigare besökt en blogg där jag har läst liknande kommentarer.. Det är många som hejar på dig Katrin. Men sen finns det en typ av människor.. De som jag brukar kalla för ”dubbelnamns-människor” alltså de behöver nödvändigtvis inte heta något dubbelnamn.. De kan heta Ingela och Gunilla.. Men de är från en annan tid. Oftast äldre.. Lite småfeta..för de ägnar mycket utav sin vakna tid åt att bry sig om bloggares liv. De vill gärna läxa upp människor.. Säga vad som är rätt och vad som är fel. Jag vill inte bli en Gunilla eller Ingela.. Det är min mardröm..jag inser nu… Att jag har blivit lite av en Gunilla genom att skriva till dubbelnamns-människorna i hopp om att de börjar leva ut sitt eget liv istället för att skriva ytterst märkliga saker till bloggare. Som sagt.. Gunnillorna är från en annan tid, tyvärr… Jag är 23 år, inte speciellt gamal.. Men jag är klok nog att förstå att den generation som jag tillhör inte accepterar näthat!

 • Malin
  19 september, 2016 at 14:17

  Hamnade av en ren slump här idag, blev så jäkla ledsen när jag såg inlägget och tycker det är skamligt att svensk press kan göra såhär (visst frihet i press och liknande, men detta är inte okej!!)

  Det värsta är ändå vissa av kommentarerna, hur kan människor skriva sådant till någon? Följer både Katrin och bingo på insta och det är de bästa bilderna – bilderna av en modern familj där barnen är i fokus alltid! Katrin stå på dig, du är grym!

 • Mary
  19 september, 2016 at 16:24

  Hallå! Jag förstår verkligen att det måste kännas jobbigt och kränkande. Ångrar du nu att du avslöjade Linda Thelenius (fd Rosing) graviditet på vakna med the voice när hon väntade sitt 3e barn?

 • Emelie
  20 september, 2016 at 07:16

  Tant Bob – Nu får du väl ändå ge dig. Det innebär inte att man har en viss syn på barn med kromosomfel, men det kan innebära att man redan har två barn och känner att man vill fortsätta kunna lägga ner samma energi på dem även när och och man får ett tredje, vilket man i ett fall av ett barn med kromosomfel inte kan göra då detta barnet kräver mer av en som förälder och som familj. Det innebär inte att man skulle älska det barnet mindre, men om du får välja, helt fritt? Då skulle du alltså vilja att ditt barn föddes med kromosomfel. Vilken rå människa du är som skulle vilja utsätta ditt barn för det.

 • marie
  20 september, 2016 at 17:27

  Emelie,
  Varför är ”tant bob” en rå människa om han ”utsätter” ett barn för kromosomfel? Lägger inte du en värdering i dessa människors livskvalitet med detta uttalandet? Att deras livskvalitet är lägre och tar mer av familjers energi och tid. Det är väl ändå en grov generalisering.