Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Killarna tjatar om hund. Varje dag. Senaste i ledet är en cirkushund (toypudel). Men vill jag ha en sån här liten tuss att släpa runt på hela dagarna? Ja alltså det känns som ett väldigt litet problem egentligen… Är det bättre att satsa på en maltes eller bichon frise eller shitsu eller en yorkie kanske? Jag kan tänka mig en hund. Men den får inte håra. Där sätter jag fan gränsen. Vad tycker ni?

You Might Also Like

 • Ina
  24 augusti, 2016 at 14:52

  Jag tycker helt enkelt INTE du ska skaffa nån hund för att barnen vill det. DU ska vilja det och ha tid att lägga på valpkurser, uppfostran, veterinärbesök, mediciner, motion, leta bra hundpensionat, mm mm mm och att en hund ständigt behöver mental stimulans och samtidigt lugn och ro. Så tänk gärna efter 5 gånger innan 😉

 • sussie
  24 augusti, 2016 at 15:15

  Håller helt med,att inte ha tid för sin hund med allt som den behöver är djurplågeri. Får ont i mitt hjärta när jag tänker på alla hundar som sitter hemma själva en hel arbetsdag och kanske bara fått gå ut några minuter på morgonen och sen blir det likadant när när familjen kommit hem då alla är hungriga och trötta….. tycker inte alls du passar som hundägare då du sätter dej och dina behov först

 • Lisa
  24 augusti, 2016 at 16:04

  Folk verkar tro att hund är en leksak.
  Krävs mycket jobb om hunden ska må bra… .. Och att tro att barnen tar hand om den, ok första tiden men det kommer att förändras med tiden.
  Det är underbart att ha det men tiden måste finnas, och att man gillar att vara ute i ur o skur., fixar man allt detta då kan man ha hund.
  Annars inte…

 • Lovisa
  24 augusti, 2016 at 16:11

  Italiensk vinthund ! Hårar ingenting , luktar inte ens hund . Bästa!

 • tant bob
  24 augusti, 2016 at 16:42

  Självklart ska du skaffa en hund till barnen vill de ha hund så ska de få det! Jag rekomenderar en sån här: http://lekmer.se/leksaker/interaktiva-leksaker-o-surfplattor/interaktiva-mjukisar/wagalong-hund-vit

 • gjgl
  24 augusti, 2016 at 17:14

  Golden retriver eller labrador….så SNÄLLA och gosiga (och intelligenta!) 🙂

 • Sara
  24 augusti, 2016 at 17:32

  Mitt förslag! Du som grät en sekund över barnet i Syrien. Adoptera ett barn!! Jag fullständigt spyr över dig!! Ytligare, mer icke empatisk människa får man leta efter!! Hur mår du när du ser din spegelbild?? Narcissistiskt superbt antar jag!

 • Stina
  24 augusti, 2016 at 18:02

  Den får inte håra skriver du…… Nähää får den som hundar gör ibland få loppor, kräkas, ha diarree på natten, bli sjuk, klippas klor på, rensad öron mm you name it… Lägg ner hundprojektet, tror du nämnt det för o alla gick i taket, men det är kanske det du vill 😛

 • Johanna
  24 augusti, 2016 at 18:07

  Köp ingen hund!!!!!! Man blir så sjukt låst och ett stort ångestmoment vid resor, middagar och andra tillfällen som hunden inte kan följa med. Och den kräver massor med tid och träning som jag tror du hellre vill lägga på dina barn. Låna en hund nån ibland helg istället så barnen blir nöjda. Hälsn fr en som aldrig mer ska köpa hund

 • G-T
  24 augusti, 2016 at 19:23

  En cirkushund – well jag tror nu du hör hur det låter. Det finns ingen sådan hundras – vet inte ens om det officiellt kallas för toypudel men kan ha fel där. Hursomhaver så måste jag sälla mig till de föregående som kommenterat. Kanske finns det nån ni kan passa emellanåt på landet? Vore det idealiska att låna emellanåt kanske från nån gamling som inte riktigt orkar så det blir kul för hunden menar jag.För det är hunden som måste få bli centrum. Inte barnens önskan.

 • DAVVE
  24 augusti, 2016 at 19:31

  Tycker du verkligen det är lämpligt med ditt liv du lever, att skaffa hund?!

 • A
  24 augusti, 2016 at 19:34

  Köp en coton de tulear. En allergifri ras som inte fäller. Jättesöt när den är kortklippt.

 • Tove
  24 augusti, 2016 at 20:18

  Klart ni kan skaffa hund. Du har ett flexibelt jobb och mkt folk omkring dig som kan hjälpa till om det behövs. Den kommer aldrig att vara ensam. Pudel är perfekt. Nyfiken, klok, lätt att ta med sig och ganska så allergisäker. Att växa upp med hund är bra på alla sätt och vis. Någon att både känna ansvar för och finna tröst hos.

 • Cecilia
  24 augusti, 2016 at 20:34

  Köp inte en hund. Det är svinjobbigt att ha hund. Och att ha valp är ungefär tusen gånger värre än att ha en vuxen hund, dessutom. Börja med ngt lite mer lättskött djur (marsvin?) och se om det är all that först. Funkar det, testa nåt större.

 • Anna
  24 augusti, 2016 at 21:08

  Pudel är världens bästa och roligaste ras. Plus hårar inte och luktar inte

 • Piaf
  24 augusti, 2016 at 22:14

  Köp inte hund. Ständigt dåligt samvete o stress över att hunden inte kan följa med överallt. Massor med jobb. Barnen är för små.

 • Suzanne
  24 augusti, 2016 at 23:57

  Men va är det för grinollar här? Jag bor ensam med 2 barn på 5 och 7 år och vi har tre hundar! Tre.
  1 dvärgpudel, 1 toypudel och 1 collie. Det går alldeles utmärkt. Barnen lär sig att ta ansvar, att visa respekt för djuren och djuren tröstar och stöttar barnen vid behov.
  Så klart är det extra styr vid resande och annat men det räknar jag med att Katrin också kunnat räkna ut?

  Ska tilläggas att hund är inte ett husdjur, det är en livsstil. Pudlar är bäst, fäller inte och är otroligt smarta och roliga. 🙂

 • Carina
  25 augusti, 2016 at 03:13

  Tycker att barnen är för små än så länge för att ta ansvar för en hund – även om det blir du och din kille som får ta huvudansvaret.
  Vänta till största killen fyllt 13 år, lagom ålder för att ta hand om ett djur.

 • The fairy dogmother
  25 augusti, 2016 at 03:31

  Hej jag Jobbar m hundar o bla matcha folk for adoption AV rescue dogs. Att veta om man ar ok m hundhar eller ej ar forstas bra men nat som manga inte tanker pa ar vilken energiniva hunden har. Vill du ha en hund som ar lugn mest men Kan Leka lite ibland eller vill du ha en hund som leker o ar igang nagra timmar eller mer varje dag? Hundraser m lag energiniva kraver alltsa mindre motion o stimulus (men sjalvklart behover alla hundar karlek o uppmarksamhet). Tank ocksa pa att inte stodja uppfodare (Sa Lange vi inte snackar jakt o jobbhundar). Renrasiga o valuppfostrade hundar Finns d gott om pa shelters o Dom kostar inte lika mkt heller. Radda liv istallet for att kopa liv, d ar min filosofi. Och dessutom tycker jag personligen att d ar jobbigt o skaffa valp. Hundbebisar liksom manniskobebisar kraver extremt mkt jobb Sa vuxen hund kanske passar er battre. Lycka till!

 • Dimitri
  25 augusti, 2016 at 03:41

  Hunden till vänster skulle man ju inte ta i med tång, blondinen till höger ser helt ok ut.

 • Carina
  25 augusti, 2016 at 07:42

  Bra skrivet Davve!! Med det hektiska o resande liv du har ska du nog välja bort hund….sen köper man inte hund för att barnen vill!!!

 • Susse
  25 augusti, 2016 at 08:24

  En pudel hårar inte men krävs ganska mycket pälsvård,
  Hoppas det är DU o inte barnen som ska ha ansvaret för hunden. Har man tiden så är det underbart att ha hund. Tror även det gör gott för barn att växa upp med hund, så länge man inte har hunden som en leksak. Lycka till med ert hundletande????

 • Anna
  25 augusti, 2016 at 09:23

  Om ni vill skaffa en liten hund kan jag rekommendera att satsa på en lite robustare ras typ bichon frise, bichon havanese eller liknande. Har själv Toypudel och barn, och i ärlighetens namn önskar jag att han var mer tålig. Pudlar, små yorkies och italienska vinthundar är för nätta och sköra för att leva mitt i en barnfamilj. Om ni ändå vill ha en pudel (underbar ras) kan jag isåfall rekommendera dvärg- eller mellanpudel, fortfarande små men klarar av barnhantering mycket bättre.

 • LenaO
  25 augusti, 2016 at 09:28

  Ni har ju testat detta med hund tidigare och det fungerade INTE. Då.

  Tänk på att ni har delad vårdnad så även Bingo bör vara med på att ha hund.

  Jag tror att, som jag kan utläsa i era sociala medier, finns ytterst liten tid för en hund.

 • S
  25 augusti, 2016 at 10:31

  Italiensk vinthund!! De är visst tåliga, även om de ser sköra ut. Relativt allergivänliga samt hårar väldigt väldigt lite (om ens alls). Ett plus är att de är lika nöjda med att mysa hemma som en katt typ samt att det är en frisk ras. På vintern behöver de iofs bära kläder pga kylan men det finns inte mysigare och snällare hundar! Lättskötta också.

 • Anna
  25 augusti, 2016 at 15:00

  Snälla Katrin, skaffa ingen yorkie. Jag har två stycken men de är så fragila att det absolut inte passar till en barnfamilj. De kan enkelt bryta ett litet ben eller tass (eller rygg!) om någon råkar vara oförsiktig med dem. Detsamma tror jag gäller toypudlar Fundera på någon mindre känslig ras, för hundens skull

 • Elina
  25 augusti, 2016 at 16:23

  Skaffa en russkaya tsvetnaya bolonka. Dom är små söt bta temperament och hårar inte 🙂 jag har en sån och min allergiska mamma tål den

 • Husfruen
  25 augusti, 2016 at 22:35

  Shih tzu, den är dessutom allergivänlig. Vi har en sån världens gulligaste och snällaste hund. Kolla #dagenstrassel på insta.

 • Kia
  26 augusti, 2016 at 08:27

  Chihuahua helt klart. Gick från schäfer till en korthårig chihuahua. Världens gulligaste hund!!!

 • Madde
  26 augusti, 2016 at 12:40

  Välj en ras som tilltalar dig – utseende, egenskaper mm. Det viktigaste att tänka på tycker jag är att det KAN faktiskt bli så att hunden man får inte alls är rastypisk eller som man hoppats. Hunden kan ha egenheter som blir till problem. Innan man skaffar hund bör man tänka ”vad gör jag om hunden inte är precis så som jag vill, kanske till och med riktigt jobbig”. Jag vill inte måla fan på väggen eller skrämmas. Du vet säkert bäst om, och hur, du ska skaffa hund. Bara ett tips som jag själv skulle vilja ge mitt forna jag – innan jag fick två underbara monster i mitt liv!

 • Marie
  27 augusti, 2016 at 08:01

  En Chinese Crested (Kinesisk nakehund) hårar inte, är väldigt lätt att ha med dig överallt och har en otroligt stor personlighet. Blandning mellan hund, katt och människa 😉

 • P
  27 augusti, 2016 at 08:18

  Vilka bitterfittor. Det märks att ni som skriver INTE ska ha hund. Man kan ta med sig hunden överallt. Ja tom flyga med den inom EU utan karantän. Vad jag förstått jobbar katrin oftast hemifrån samt den kan följa med på hennes löprundor.
  Jag har haft hund i 10 år. Jag har levt precis som jag velat ändå.
  Ni som lever svensson liv med åtta h arbetsdag, ej har städhjälp eller anhöriga som ej kan passa hunden ibland. Ni kanske inte ska ha hund nej.

 • Eva
  27 augusti, 2016 at 10:31

  @P: Fitta kan du vara själv som plötsligt attackerar en massa folk här. Och en ”Svensson”kan oxå ha hund!! Det finns hunddagis men det har du väl inte råd med :=D

 • Ina
  27 augusti, 2016 at 11:49

  Till P, vad???? har STÄDHJÄLP med att ha eller inte ha hund att göra?( lol)

 • Svensson
  27 augusti, 2016 at 17:14

  Till P,jag har en fitta men den är inte bitter. Vad är det för fel på Svensson-liv?

 • Aina
  27 augusti, 2016 at 22:14

  …håller med Anna! Pudel är helt outstanding! Kloka, lättlärda, vackra och hårar inte ett smack!! Har en storpudel and I love him!!!

 • Helene
  28 augusti, 2016 at 11:07

  Köp en dvärgschnauzer hårar ej stabil liten hund som du kan ta med på löpturer.

 • Cilla
  30 augusti, 2016 at 20:21

  Finns många hemlösa hundar att hjälpa!! Kolla upp ROLDA KATRIN!! Och tänk på att bara för dina barn tjatar så har de inte rätt. Du vet bäst för du km,er ta hand om hunden.