Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Har ni sett den här? Såg den just. Kommer genast att tänka på sista gången jag var hos farmor när hon låg på sjukhuset. Hon hade lite alla möjliga åldersrelaterade åkommor och en av dem var förstoppning. Jag blev så häpen när de serverade henne pasta till middag så jag pratade med en sköterska och bad henne byta ut gluten mot grönsaker i farmors kost de närmaste dagarna. Vet inte alla att gluten är det värsta mot förstoppning? Hon lovade att göra en anteckning. Dagen efter när jag kom dit satt farmor och pillade i sin middag som var pannkakor med sylt punkt slut. Det spelade ingen roll om jag pratade med personalen på St Görans de sket i vad jag sa. Jag försökte lämna mitt bröd och få henne att äta det istället för det bröd som serverades men hon litar ju såklart mer på personal på ett sjukhus än på mig. De häller ner saft i sina patienter och kakburken står alltid full i fikarummet. När jag glatt utbrast att farmor kunde få ett äpple fick jag veta att fruktskålen endast var till personalen. Sjuk moral. Men kan det verkligen vara som den här dokumentären menar? Att alla är sponsrade, mutade och betalda av läkemedelsindustrin? Gud så hemskt. #foodmatters

You Might Also Like

 • Soloolo
  14 augusti, 2016 at 20:29

  Ja så är det faktiskt, d e klart o tydligt. 100%

 • JG
  14 augusti, 2016 at 21:20

  Nej stämmer givetvis inte!

 • Åsa
  14 augusti, 2016 at 22:01

  När jag operat ”fram och bak” efter 2 täta förlossningar var jag pumpad med morfin och fick kåldolmar. Borde fått nån soppa. Det slutade med elände och akut till kirurg som gjorde vad hon kunde. Sen fick mina kompisar komma med soppor. Håller med om att sjukhusens mat inte är lämpad för den åkomma patienten har.

 • Irene
  14 augusti, 2016 at 23:38

  Jepp du har rätt!

 • Therese S. Westlund
  15 augusti, 2016 at 00:04

  Du har 100% rätt, usch…

 • Mathilda
  15 augusti, 2016 at 11:13

  Håller med 100%

 • Anette
  15 augusti, 2016 at 13:42

  Det är snarare så att (framförallt äldre) saknar sin ”fikastund” och ofta är det just måltiderna och kaffestunden som är den enda höjdpunkten på långa dagar och perioder på sjukhus.
  Där jag arbetar finns alltid vegetariska alternativ, glutenfri kost, skonkost, laktosfritt, sockerfritt, koffeinfritt kaffe osv.
  Förmodligen kommer kosten att förändras ännu mer i takt med att kommande generationer väljer att äta på ett annat sätt än tidigare.
  Sen får man inte glömma att många gamla är svårt undernärda och så väl behöver och vill ha en skvätt extra grädde i kaffet eller till desserten t.ex. Detsamma gäller barn. Där kan drömmen om att få en hamburgare från valfri känd kedja få ett sjukt och matstrejkande barn att äta och få lite kalorier i sig. ( att vi alla vet att just det inte är hälsosamt i längden är en helt annan diskussion )

 • Lovisa
  15 augusti, 2016 at 18:30

  Såklart det är sant vad tror du? Se prescription thugs på Netflix.

 • Lisa Johansson
  17 augusti, 2016 at 20:48

  Bukoperation (kejsarsnitt). Fick rådet av nära vän att beställa vegetariskt utan gluten och mjölkprodukter för att få igång magen. Enorma råkosttallrikar och frukter av olika slag kom in varje dag. Inga problem med magen. Mådde jättebra….tills jag började slarva hemma