Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Okej jag gick till ett proffs. Hon frågade om jag kände mig självmordsbenägen? Jag tvekade en stund men svarade ändå nej på frågan. Skulle aldrig ta mitt liv. Aldrig. Proffset hävdar att pms är näringsbrist. Endast. Hon gav mig multivitaminer för kvinnor. Hon undrade varför jag inte börjar med antidepressiva piller. Jag sa att jag vägrar dem. Provat en gång det var hemskt. Min vän tipsade mig om borago. Köpte dem. Så nu kör jag vitaminer och borago. Ett tag. Då har ni koll. Jag är i chock. Har aldrig mått så dåligt så länge förut. Är det åldern? Klimakteriet? Är inte jag ung?

You Might Also Like

 • Elin
  15 juni, 2016 at 13:13

  Fy vad jobbigt! Jag är 32 och jag känner mig fruktansvärt deprimerad och ångestfylld ibland, vet inte om det är pms men det har blivit skitjobbigt sen jag fick barn. Innan dess var det lugna gatan. Vissa kommer i klimman jättetidigt, beror tydligen på hur tidigt man fick mens. Ju tidigare mens, desto tidigare kilimakteriet. Jag vara bara 11 när jag fick mens så jag väntar med fasa och vemod för svettningar och humörsvängningar hehe..

 • Irene
  15 juni, 2016 at 13:40

  Gå i terapi!

 • Lotta L
  15 juni, 2016 at 13:44

  Titta in på http://mialundin.se/
  Tabletter som gör underverk med mig efter många års lidande!
  Kanske ngt för dig.

 • Diana
  15 juni, 2016 at 14:12

  Jag tror inte på tabletter, jag tror på terapi. Om det däremot är klimakteriet så ja, då tror jag på tabletter i hormonform, inte antidepressiva. Tror inte på antidepressiva alls. Lycka till fina, hoppas du snart mår bra igen. Och ja, du är ung för att vara i klimakteriet redan, tror jag, du är väl inte ens 40 år eller? Man brukar få det i 45-50 typ. Men allt är ju relativt och vissa kan ju få det tidigare, gå till en läkare.

 • Mathilda
  15 juni, 2016 at 14:24

  Led själv av pms:en från helvetet när jag åt p-piller och sen blev det värre med kopparspiral. Slutade med allt det och nu är jag mig själv, snäll, vänlig, stabil, glad och icke-självmordsbenägen längre. Så tips om du äter p-piller eller har kopparspiral uteslut det ur ditt liv och se om det blir bättre. Läs på om PMDD också, det är en värre av form av pms.
  Många kramar

 • Biggan
  15 juni, 2016 at 14:53

  Kanske är du känsligare än många andra för hormonssvängningar. Du lever ju ett ganska intensivt liv i vanliga fall. Testa det du själv tror på. Man känner ju sin kropp bäst själv. För mig var som sagt receptfria Femal ett underverk. Innehåller bara naturliga ämnen och inga hormoner. Hoppas du hittar något som funkar. Svår P.M.S är verkligen inget att leka med och ska tas på största allvar. Till alla som tycker att hon ska gå i terapi. Gå och göm er. Man kan inte snacka bort när man bara mår dåligt under sina hormonperioder. Då är det olag i kroppen. Inte i psyket.

 • Sara
  15 juni, 2016 at 15:37

  Biopolär?

 • Julia
  15 juni, 2016 at 17:22

  Klimakteriet?

  Oj varförvarföööör klär du dig som en lagerarbetare??? ALLTID dessa svarta fula stora gummikängor!!! Din kille måste ju skämmas ihjäl, så bra som han klär sig…

 • Emi
  15 juni, 2016 at 18:18

  Byt klädstil!!
  Med din kropp ska du använda kvinnliga kläder, sexiga klänningar, kjolar, ankellånga byxor, toppar och lätta snygga skor. Du tränar inte dygnet runt…

 • Helena
  15 juni, 2016 at 18:22

  Även jag tipsar om fantastiska Mia Lundin http://mialundin.se/ . Trodde jag höll på bli lite tokig samt led av fruktansvärd migrän, sedan jag började följa Mias råd för 5 år sedan har jag inte haft migrän en enda gång och jag känner mig allt annat än svängig i humöret, istället lugn, fokuserad och glad. Katrin, du som har medial power borde bli Mias talesperson, vi behöver mer av henne i Sverige och inte mer av livslånga antidepressiva medicineringar….

 • Soliga LA
  15 juni, 2016 at 18:24

  Bor i LA min kompis tar Estro Vive hon sager dom hjalper jattemycket. Vet ej om dom finns i Sverige. Ge mig en e mail adress kan jag skicka bild pa hur forpackningen ser ut. Bara naturligt innehall.

 • EA
  15 juni, 2016 at 20:06

  PMDS – sänk kraven. Stressa absolut inte. Man vill ”inte” ta livet av sig men PMDS tar en del av livet…. Levt med det i 5 år och det är vidrigt! Jag blir vidrig ; )

 • veckan
  15 juni, 2016 at 20:08

  Utmattning kan ge en satans PMS! Jag gick in i väggen och fick 2 -veckors PMS på köpet.

 • Anna
  15 juni, 2016 at 20:46

  Gillar att du tar upp ämnen som är tabu! Så många som känner igen sig.

 • Mella
  15 juni, 2016 at 21:20

  Men Katrin! Progresteronkräm.. Och ta kontakt men någon som ÄR duktig på kvinnor/hormoner, Mia Lundin, Lotten Odh, mm, finns många, men sådär skall man inte må, och det går och få hjälp, vägrar anti Depp oxå.

 • M
  15 juni, 2016 at 21:21

  Ta del av Mia Lundin. Du är kanske östrogen-dominant och då hjälper naturlig progesteronkräm.

 • Teresia
  15 juni, 2016 at 22:06

  Progesterall, eller liknande progesteronkräm! Den hjälper mig på riktigt. Jag önskar att jag hört om den tidigare, då jag haft pmd i 15 år.

 • laura
  15 juni, 2016 at 22:57

  Diana- vaddå ”tror inte på antidepressiva”, vet du hur många liv som räddats med hjälp av antidepressiva? Blir förbannad över sådana där kommentarer för jag har både i jobbet och privat sett hur människor som hållit på att gå under sakta kommit tillbaka till livet med hjälp av antidepressiva läkemedel. Ibland behövs medicin sättas in innan terapi överhuvudtaget kan komma på fråga. Självklart är det bara djup depression som ska behandlas med medicin och inte de humörsvängningar som Katrin lider av. En gravt deprimerad människa skulle aldrig klara av att leva ens en tiondel av det liv Katrin lever.

 • P som i pms
  15 juni, 2016 at 23:49

  Stanna upp, lyssna inåt. Där har du svaret. Men det tar tid…

 • Annika
  16 juni, 2016 at 09:34

  Tycker att orsaken näringsbrist var lite intressant eftersom du försöker äta så hälsosamt. Vad skulle saknas menar läkaren?

 • Fröken M
  16 juni, 2016 at 10:06

  Jag håller helt med ”laura” gällande antidepressiva läkemedel. Ibland finns det faktiskt ingen annan lösning än att ta dessa mediciner. Självklart ska man samtidigt se över sin livssituation både på det privata planet och på arbetet – och komma underfund med VARFÖR man mår som man mår. Men om man har mått dåligt länge, eller mår väldigt dåligt, så behöver kroppen antidepressiva mediciner för att ”fylla på” de hormoner som kroppen har brist på; exempelvis serotonin, noradrenalin osv. När de väl är i balans, efter olika lång tid, DÅ har många kraft och ork att exempelvis ta till terapi och annan hjälp som finns att få.
  Men att kalla antidepressiva för ”lyckopiller” eller dylikt är bara trams. Det finns inget som över huvud taget heter så. Medicinen används för att höja hjärnans nivåer på de hormoner (som nämnts ovan) som det är brist på – inget annat. Du blir exempelvis inte ”hög” eller lyrisk/manisk/extra glad av dessa läkemedel (om du inte har en grundsjukdom som påverkar, exempelvis bipolär, men det är en annan sak). Du kommer i BALANS, och får ork att ta tag i problemen/orsakerna till ditt dåliga mående. Inget annat!

  Kan vi inte år 2016 lägga ner myten om att antidepressiva skulle vara något slags mirskelpiller eller s.k. ”lyckopiller”? Det känns oerhört förlegat. Och framförallt en stor jävla lögn. Vi kan bättre än så.

 • Anki
  16 juni, 2016 at 12:20

  Har skrivit här tidigare och gett dig tips på vad som gjorde så att mina pms – besvär försvann. Frågan är om du ens läser kommentarerna?? Det som fick mina pms – besvär att försvinna helt var intag av följande tillskott: Apiforce bidrottninggelé, Efalex jättenattljusolja (Omega 6), det flytande vitamin och mineraltillskottet Megavital (mycket bättre än i pillerform då kroppen tar upp flytande form bättre). Megavital innehåller alla b – vitaminer som ju är jätteviktiga för den mentala hälsan! Sedan tar jag även Helhetshälsas Probioplex och magen mår super samt att jag aldrig någonsin är förkyld och som sagt mår psykiskt bra trots en jobbig privat situation med ett kroniskt sjukt barn och ett stressigt jobb som sjuksköterska inom akutsjukvården. Hoppas att du får må bättre och som sagt kan verkligen rekommendera ovanstående tillskott, de gör iallafall så att jag mår bra som det är möjligt både psykiskt och fysiskt. Försöker förstås även att träna regelbundet och äta bra (åt lchf – hållet och en del raw – food).

 • Z
  16 juni, 2016 at 15:43

  Jag skulle även rekommendera att du äter magnesium tabletter, det har hjälpt mig lite.

 • Elisabeth
  17 juni, 2016 at 13:10

  Tråkigt med din och dina läsares tilltron till alla jäkla piller. Att ni lider av PMS, Endometiroz, IBS, utslag, allergi mm är endast klara signaler att era kroppar är fulla av skit. Fortsätt käka piller, betala alla konstiga behandlingar eller gör något. Jag har skrivit till dig privat Katrin – gör VEGA -test. Du kan spendera 30 lakan på en väska med su har inte råd att undersöka din kropp för en tusenlapp och ännu mindre rensa din kropp. Du kommer aldrig ur den onda cirkeln så länge du inte gör ordentlig utrensning av dina parasiter, bakterier, svamp, virus och mögel. Alla bär på dom!!! Och de allra flesta lider av massa åkommor som ingen läkare förstår sig på. B16 – var det inte den indiska läkare som skrev ut till alla just B16? Är det måde???
  Det finns dokumenterade studier på hur kroppen med stora förureningar måste tas hand om men jag vet inte vad du söker egentligen. Bekräftelse eller vill du verkligen vara frisk???
  På nätet finns det otroligt bra förklaringar på norska, engelska, spanska – om någon är verkligen intresserad av att bli frisk en gång för alla – maila mig .

 • jons
  17 juni, 2016 at 13:11

  😉

 • Ingela
  17 juni, 2016 at 15:44

  Kanel = mangan som hjälper till att kontrollera humörsvängningar och förhindrar kramper under PMS. Kanel innehåller kanelaldehyd som hjälper hormonbalansen. Bra kryddor är också chili, timjan, kardemumma, basilika, oregano, ingefära. Kvinnor med PMS besvär bör äta flera små mål per dag, gärna fem till sex mål, då blodsockret hjälper till att hålla humöret stabilt och att serotonin kan bildas.

 • Vera
  17 juni, 2016 at 22:53

  Här kommer lösningen.
  Kolhydrater. Jag höll mer eller mindre strikt lågkolhydratkost och märkte mer och mer att psyket inte mår bra av det i längden. Jo, man gick ner i vikt men man va inte i harmoni.
  Nu, mår toppen. Fast jag gick upp lite :/
  🙂

 • Engla
  18 juni, 2016 at 12:18

  Hej,
  Det kan vara PMDD. Det är en form av PMS fast med mycket värre symptom. Den drabbar 2-3% av de som har PMS. Den är som värst mellan 35-40 år och fram till klimakteriet. Den blir också sämre efter att man fött barn. Vissa blir också sämre av p-piller så det är inte alltid en lösning. Typisk behandling är SSRI preparat som tas endast vid symptom. På så sätt får man inte heller alla biverkningar som hör samman med SSRI preparat.
  Att behandla besvär som är orsakade av hormon-obalanser med terapi tycker jag är att kasta pengarna i sjön.

 • Ella
  18 juni, 2016 at 19:59

  Citalopram nån vecka innan mens ska ju funka perfekt om man frågar dom som provat. Googla det. ????

 • Eva
  2 juli, 2016 at 23:29

  Min pms har blivit värre senaste 5 åren är 37 nu är deprimerad veckan innan. Gråtfärdig och arg. Har pms innan ägglossning med så två veckor av 4 mår ja piss 🙁