Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Vi har rea på vår vita choklad! I ett dygn har ni chansen att köpa den för 19 kronor istället för 35. Passa på! Rabattkoden är "vitchoklad" och ni köper den @cleaneating.se

You Might Also Like

 • mattias1973
  13 juni, 2016 at 18:43

  jag älskar vitchoklas

 • Cathrine
  13 juni, 2016 at 20:19

  Min sambo och soon to be man har idag äntligen fullföljt sin största dröm. Han har startat sin egen webshop. Det har tagit så otrolig många år för honom att våga, men nu äntligen har han gjort det. Stoltare tjej finns inte. Tack för att ni fantastiska entreprenörer finns där, till att peppa och bana väg för oss andra 🙂

  Sidan är uppe, titta gärna!!! 🙂 Stor kram

  http://norselake.com/

 • Eva-Lena
  14 juni, 2016 at 19:26

  Vit choklad är en variant av choklad där endast fettet från kakaobönan har använts, men inte själva kakaomassan. I övrigt tillverkas den precis som brun choklad och resultatet är en nästan vit choklad. Den smaksätts ofta med vanilj, eftersom kakaosmöret i sig är nästan smak- och luktlöst.

  Inom EU existerar särskilda regler för varor som saluförs under försäljningsnamnet och det bestämmer bland annat innehållet som hur mycket kakaosmör det måste finnas för att få kallas vit choklad. Reglerna att säger att vit choklad ska bestå av minst 20 % kakaosmör, minst 14 % mjölkpulver och minst 3,5 % mjölkfett.

  Kvalitetsfaktorerna är färre och enklare att styra över än för brun choklad. Detta beror bland annat på att man inte använder sig av kakaomassan där den mesta av kakaoaromen och kakaosmaken finns. Det är svårare att smälta vit än brun choklad då den kan skära sig och bli en oljig massa. Den är också lite fetare än den bruna chokladen, eftersom huvudingrediensen är kakaosmör. Vit choklad används, förutom som huvudingrediens i praliner, även som dekoration på praliner med brun choklad.

  Vit choklad har inte samma hälsofördelar som mörk choklad. Det beror på att vit choklad i princip bara innehåller fettet från kakaobönan och inga andra av de hälsosamma ämnen som finns i kakaobönan.