Okategoriserade

Livet är definitivt perfekt

Katrins Snapshots

Det positiva med att vara mano är att när man är inne i en bra period, alltså mellan mensläge, så mår man så otroligt bra. Jag är glad över att jag är en person som verkligen kan ta vara på de bra stunderna. Jag landar i stunden, njuter och ofta säger jag ”Visst har vi det härligt?” och då svarar alla ”Väldigt härligt” eller ”Ja, mamma vi har det härligt!” och så är livet perfekt.

Helgen har varit så perfekt och jag känner mig så full av energi efter en sån helg. Laddad över att leva! Redo att ta tag i saker. Jag tänkte sälja bilen, köpa en ny soffa till gäststugan på landet, mäta min puls, rensa källaren, men min största och roligaste utmaning den närmaste tiden är att laga en svingod lunch till nästa helg och NI måste hjälpa mig. Jag ska ha lunch hemma för vänner där en är vegan, en är nötallergiker och jag absolut inte vill äta gluten. Vad tror ni? Jag vet att ni har en massa tips. Kan tänka mig lite olika maträtter som ett smörgåsbord men det ska vara hundra procent ätbart för alla och väldigt gott!

På torsdag åker jag på tjejresa till Nice det ska ju bli amazing såklart! Veckan efter springer jag milspåret det blir kul också. Man kan säga att jag tänker högt just nu… Studsmatta till landet, amfibilen ska han få den eller? Kalaset blir kul den 29:e maj ska jag kolla om Sean Banan kan komma och riva av ett par låtar Ringo skulle ju döööööö ja men det gör jag jag ringer honom. Vad köper jag till Markus i Studentpresent…Hur får jag folk att inse storheten i vår grillkrydda vill verkligen inte att den ska åka ur ICA:s ordinarie sortiment och folk köper den inte… Måste nog lägga mitt fokus på Grillkryddan på ICA de närmaste veckorna för INGET bräcker den kryddan är den vegansk förresten? Borde vara det. Zucchini stekt i kokosolja med grillkryddan mumma!

De läser in min roman som ljudbok as we speak så väldigt väldigt roligt!!! Jag längtar tills ni ska få läsa Bucketlist den är kul! Och snuskig. På ett härligt sätt. Ni kommer att gilla den.

Okej jag ska ta och planera middag och svara klart på mejl. Sen ska jag försöka springa innan hämtning. Grymt skönt att springa i det här vädret.

You Might Also Like

 • Mallan
  9 maj, 2016 at 15:10

  Gör en härlig buffé med ljummen potatissallad med smarrig dressing (super med parmesan, den kan du ju ha vid sidan av), sparris, olika sallader, grillad majs, grillad kyckling (om ni inte vill hålla det helt veganskt av respekt för en av deltagarna). Baka ett gott bröd och ha ngn smaskig ost. Klart!

 • Camilla
  9 maj, 2016 at 16:27

  Alltså, nej! ICA får INTE ta bort grillkryddan! Jag kan inte leva utan den. Så är det bara.

 • Karin
  9 maj, 2016 at 16:58

  https://happyskinkitchen.com/ Lagar endast vegan mat. Hon gör fantastisk mat och fina/goda efterrätter. Du borde verkligen ta en titt Katrin. Lycka till och hoppas att det går bra!

 • Julia
  9 maj, 2016 at 18:06

  fröknäcke med olika röror till! T.e.x hummus, guacamole osv. Hemmegjord falafel är ett stort tips! finns flera veganska varianter. Även veganska pajer utan gluten finns det gott om om man googlar recept, och även veganska bröd, veganska pankakor/våfflor…

  Smoothies och veganska efterätter finns det också gott om om man googlar runt lite. Lycka till!

 • Anna
  9 maj, 2016 at 21:14

  Enkelt. Du bjuder på falafel!

  250 g kikärtor (torkade, som du lägger i blöt dagen innan)
  1 halv purjolök
  2 vitlöksklyftor
  1 msk spiskummin
  1/2 msk salt
  1 msk kockens falafelkrydda
  1 dl färsk bladpersilja
  30 cl kolsyrat vatten

  Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare.

  Rulla smeten till bollar som du friterar i rapsolja (1 liter i en vanlig kastrull – oljan är tillräckligt varm när det fräser om bollarna) i ca 3-4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

  Servera med någon matig sallad (t.ex. glutenfri couscous-sallad eller tabbouleh), kall sås (kanske tzatsiki? Byt bara ut gräddfilen/yoghurten mot ifraiche) och gott glutenfritt bröd. Kanske fylla några skålar med diverse smågott? Oliver, marinerad vitlök, kronärtskockshjärtan, soltorkade tomater m.m.

 • Sara
  9 maj, 2016 at 23:02

  Kanske är du manodepressiv?

 • Linda
  9 maj, 2016 at 23:24

  Kanske det är namnet på grillkryddan som gör att folk inte köper den. Grillkrydda låter lite 80-tal och kanske inte ger den dess rätta status. Finns det något trendigare och roligare namn till den?

 • Karin
  10 maj, 2016 at 00:42

  Jag har köpt din grillkrydda några ggr men tycker att den är alldeles för salt.
  Inte i min smak.

 • Alexandra
  10 maj, 2016 at 10:50

  Kör libanesisk!
  Finns mycket gott olika smårätter .

 • Evelina
  10 maj, 2016 at 11:09

  Hummus, falafel, bönbiffar, olika röror på grönsaker. Du kanske kan göra någon form av pitabröd/tortilla av din brödmix? Annars kanske egna tortillas av majsmjöl.
  Stekta grönsaker!
  Pulled jackfruit kanske!
  Tofu är ju väldigt gott om en marinerar själv eller köper en marinerad.

 • sara
  16 maj, 2016 at 10:49

  bästa en kan göra är ju att bjuda på plockmat; gör egna tortilla-bröd, stek upp lite halloumi, gör skålar med riven parmesan, smörstek sparris och häll torrostade pinjenötter över (eller ha bredvid pga. nötallergin), roliga och många skålar fyllda med grönsaker, dippor, melon osv.