Okategoriserade

För mycket tid på grubbel

Katrins Snapshots

Jag behöver en bra psykolog som sitter på Östermalm. Jag känner att jag har kommit till en punkt i mitt liv där jag behöver hjälp med att lära mig att tänka rätt. Jag har nämligen ett perfekt liv men ändå har jag svårt att somna på kvällen och det stör mig. Jag har många åtaganden det har jag och jag har många scheman att planera både privat och jobb men det är inte det som gör att jag grubblar… Jag tror att jag har ett extremt behov av att göra folk nöjda och vill att alla i min närhet ska vara glada och minsta lilla missnöje från någon i min närhet gör att jag slår knut på mig själv för att lösa situationen och ofta kan jag inte göra det på grund av andras åtaganden och scheman och då kan jag grubbla allt för mycket över en situation som jag nog bara måste lära mig att släppa taget om.

Det kan vara så att jag lider mer av pms nu och att det är just där mitt problem ligger. Varje månad funderar jag på om jag kanske ska börja ta såna där lyckopiller men vill verkligen inte göra det… Minns när jag provade dem för några år sen. Jag förlorade helt min personlighet och blev bara jämn vilket var urtrist. Men alltså en vecka i månaden går åt till att jag känner mig så ruggigt deppig och uppgiven och det är fan 25 procent av mitt liv som går till det här det känns ovärdigt. Och stackars folk i min omgivning också. Jag vill liksom inte vara den här griniga surkärringen 25 procent av mitt liv. Det förstör så mycket och inte heller är det bara den här veckan då jag är vidrig som är problemet för när den är över lägger jag sen flera dagar på att ha ångest över hur jag har betett mig under den veckan så man kan säga att jag lägger 30 procent av mitt liv på negativa tankar och ångest.

Som sagt. Jag behöver en grym psykolog som kan lära mig att tänka rätt och handla mer kontrollerat i min vardag. Men den här personen måste sitta på Karlavägen typ för jag har inte tid att lägga på resor. Vet du någon? Mejla mig. [email protected]

You Might Also Like

 • Alexandra
  27 april, 2016 at 11:45

  Jag har också problem med PMS och det min doktor rekommenderade mig var att ta antidepressiva endast de dagarna då jag känner mig extra arg/ledsen/orolig, vilket kan bli en tablett 2-5 dagar i månaden beroende på hur jag har känner mig. Det har fungerat fint för mig 🙂

 • Carola
  27 april, 2016 at 12:03

  Åh fy fan har EXAKT samma problem med pms efter barn två. ALLT kretsar kring de där satans hormonerna nu för tiden. Jag är glad och positiv annars men när pms:en kommer härjande är det jäääkligt svårt att vända tankarna. Är psykolog verkligen svaret? Kan ju vara bra ändå förstås men. Snälla hitta en lösning på hormon-obalansen istället och meddela snarast vad som hjälper! Jag vill inte heller äta antidepressiva, känns helt sjukt (att äta dem fast man inte annars är deppig, känns ju som sagt som att det är hormonerna man behöver få koll på!).

 • Amanda
  27 april, 2016 at 12:09

  Att gå till en samtalsterapeut eller på KBT och prata och få hjälp med att bryta dåliga mönster är en grymt bra grej. Har själv gjort den resan. Det hjälper och det är grymt bra att prata med ett proffs och någon som är helt utomstående. Det är också bra att lära sig att bygga upp ett förtroende för någon som inte står en nära. Det är väldigt befriande. Sen visst, har det med PMS att göra finns det kanske annan hjälp att få också, men just det här grubblandet.. det ligger något annat där tror jag. Trivs man inte med att gå och prata kan man alltid sluta. Men jag vet många som mår bra av det! 🙂 Kan även rekommendera mindfullness. Kram och lycka till!

 • Anna
  27 april, 2016 at 12:16

  Jag både känner igen mig och inte, i det du skriver. Jag har liknande problem. Men mina problem beror inte på pms, utan på mina diagnoser Adhd/Borderline. Jag försöker finnas för alla hela tiden, samtidigt som jag retar upp mig på allt och alla. Jag är inte den som håller käften om det jag tycker och tänker heller, så det leder ofta till att jag i efterhand får ta mig tid till att analysera vad jag sagt. Tyvärr blir den tiden oftast på kvällen när barnen har lagt sig, och det är lugnt och tyst. Vilket resulterar i att jag ligger och grubblar på nätterna och somnar framåt morgonen. Allt blir en ond cirkel som är svår att bryta. Jag hoppas du får hjälp med dina problem.
  Hur det än är så har Du och Bingo världens charmigaste trollbarn iallafall ????. Kram och lycka till !

 • Karin
  27 april, 2016 at 12:20

  Har tyvärr inga tips på psykolog i Sthlm. Finns det inte alterativ medicinernig som hjälp mot svår PMS? Du har säkert koll på det här redan, men här är en länk med intervju kring detta:
  http://www.expressen.se/halsoliv/sex–relationer/karin-adelskold-jag-trodde-jag-var-psykiskt-sjuk/
  (Väldigt vetenskapligt med en länk till en expressen-intervju 🙂

 • Denise
  27 april, 2016 at 12:27

  Sätt in en hormon spiral!!
  Löste mitt pms besvär ????

 • Mica
  27 april, 2016 at 12:28

  Ät ditt Levaxin igen

 • lina
  27 april, 2016 at 13:08

  Skulle rekommendera en psykiatriker och inte en psykolog. Då du förmodligen lider av bipolär 2 och kan behöva medicinering (lithium). Problemet är bara att det kommer att göra dig ”jämn” i humöret så du förlorar de toppar du älskar men samtidigt slipper du svackorna. Eftersom du inte verkar utsätta dig själv eller din familj för någon större fara kanske du helt enkelt får ”stå ut” med svackorna och de dagar ta hjälp av farmor/nanny/Bingo så du slipper barnen och de slipper dig de dagar du mår skit.

 • Ella
  27 april, 2016 at 13:14

  Fantastiskt olustigt att folk droppar diagnoser till höger & vänster. 15 år på en specialist mottagning för ovannämnda diagnoser gör att man ser lite rött när det ”hobbydiagnostiseras”….
  Munkpeppar är ett gammalt hederligt beprövat knep för att råda bot på PMS-svängningar ett tips att testa! Sen är en samtalspartner i form av psykolog, kurator, livscoach aldrig fel. Lycka till!

 • Josefina
  27 april, 2016 at 13:19

  Jag känner igen mig i allt!
  Dessa hormoner????! Även om jag vet att det är hormoner som ”talar, bråkar” så är det inte lätt att avstyra dem när de är igång! Hur många verktyg jag än har(ätit antideppresiva, hormoner och fått råd från psykolog)så är de som bortblåsta när det väl sätter igång!
  Nu efter att mitt andra barn så känns det som att jag har blivit ännu värre.
  Lyssnade på en podd, Anna Sparre, häromdagen. Väldigt intressant! Hon intervjuade en kvinna som heter Mia Lundin som verkar väldigt kunnig vad gäller kvinnor & deras hormoner.
  ????????????

 • Emelie
  27 april, 2016 at 13:39

  Carina Larsson. http://www.terapiochutveckling.com.
  Mottagning på Erik Dahlbergsgatan. Stort lycka till. ❤️

 • Bella
  27 april, 2016 at 14:07

  Kör Cipralex! Renodlat för PMS och du käkar bara efter ägglossning fram till mens. Jag äter bara 5 mg och det tar bort det värsta och gör att jag kan släppa saker lättare.

 • Susanna
  27 april, 2016 at 14:09

  jag gick hos dessa http://www.kbt-samtalsterapi.se tyckte dem var bra dock är dem på rådhuset.
  Annars kan man ju berätta om sitt problem på vårdcentral så kan dem bedöma var någonstans du bäst kan få hjälp eftersom dem kan sin sak. Får du remiss till något ställe går det ju fortare att få hjälp oftast. Om det är medicin du vill ha är det ju bättre att gå till en psykiatriker eller läkare. Eller både och är ju aldrig fel för att få hjälp!

 • Erika, sambo, New York City
  27 april, 2016 at 14:54

  Låter som du skulle kunna må bättre av att Prata med någon! Hoppas du hittar någon bra ????

  http://erikalindgren.com

 • Kristin
  27 april, 2016 at 15:42

  Hej fina du!
  Vet hur de känns med den där förskräckliga pmsen. Jag bestämde mig för att år efter år av ett rent helvete (typ 1 v i mån) prova hormonspiral. Jag är egentligen emot alla tillsatta hormoner,
  speciellt östrogen,
  men detta e ju ”bara” gulakroppshormon, o dessutom i en sån liten koncentration o dessutom lokalt. Än så länge (sattes in för 3 mån sen) har jag inte haft mens likamed ingen pms. Kan hälsa fr min man att livet är underbart 😉
  Lycka till oavsett val, en psykolog borde ju alla människor gå till.
  Kram

 • Petra
  27 april, 2016 at 16:12

  Usch. Känns så väl igen. Jag har kört med Femal balans, naturligt preparat, vilket varit en total deal-breaker för mig. Mycket jämnare i humöret veckan innan mens. Det tar dock ca tre månader innan det börjar verka ordentligt, men det är det verkligen värt. Hoppas du hittar balans, vare sig du väljer piller eller samtal.

 • Sara
  27 april, 2016 at 16:43

  Tja. Kvinna i ganska samma situation och ”problem” som du. Har gått hos psykolog under ett år. Kände därefter att jag var klar med snacket men ngt saknades fortfarande. Började då med en låg dos mirtazapin. Var också rädd till att börja med för hur pillrena skulle påverka mig. Men den kombon men terapi och sen piller har funkat precis hur bra som helst för mig. Du rockar btw!

 • Linn
  27 april, 2016 at 17:04

  Prova Progester All ! Naturligt progesteron. Prova det innan du sätter in SRRI eller psykolog 🙂 Mirakelkräm mot PMS enligt mig och många av mina vänner. Googla upp så kan du läsa på lite! Kram

 • Ina
  27 april, 2016 at 17:33

  Testa 5-htp

 • Sofie
  27 april, 2016 at 17:53

  Ursäkta mig Lina!!! Men Katrin är knappast Bipolär typ 2 är du psykiatriker?
  Jag är bipolär typ 2 och Katrin passar verkligen inte in i den kategorin. Tänk dig för vad för innan du häver ur dig en massvis av påståenden. Är så himla trött på alla corn flakes licensierade psykiatriker som härjar runt på alla bloggar/instagram konton.

  Hej Katrin! Börja hos din gynekolog hen vet garanterat vad just du behöver. Kram Victoria

 • C
  27 april, 2016 at 18:08

  Jag har diagnosen bipolär typ 2 och äter medicin sedan många år tillbaka. Medicinen hjälper inte mot ångest, depression eller tar bort topparna…..de finns kvar! Den gör mig lugnare men stormarna kommer vid ägglossning ändå. Så till er alla som tror licium eller lamictal är några mirakel mediciner, ni behöver läsa på.

 • Åsa
  27 april, 2016 at 18:09

  Har du provat med progresteron kräm? Är bioidentiskt ch det bästa ever mot pms, läs lite, tor det skulle vara nåt för dig, väldigt mycket bättre för kroppen än lyckopiller!

 • Frida
  27 april, 2016 at 19:11

  Progesteronbrist? Naturlig progesteronkräm har hjälpt många.

 • Djurfamiljen- För dig som älskar katter och hundar!
  27 april, 2016 at 19:21

  Man kan ta antidepressiva endast under PMS:en då slipper du nog förlora din personlighet hela tiden men får hjälp när det är som värst. Av någon anledning fungerar antidepp annorlunda vid PMS än vid depression då man måste äta tabletterna ett tag för att få effekt.

  Jag gör själv så eftersom jag har tuff PMS och det tar för mycket kraft att bli deppig och arg varje månad.

  http://djurfamiljen.se/

 • Chyntia
  27 april, 2016 at 19:39

  Linfröolja! Led av väldig svår pms och fick tipset att börja med det. En matsked ungefär varje dag. (jag blandar oljan i min frukostsmoothie då smaken inte är nåt vidare)
  Vilken skillnad! Pms:en försvann på bara ett par månader och det är nu sju år sedan????
  Värt att prova!

 • Maria
  27 april, 2016 at 19:42

  Jag brukar aldrig kommentera något. Kanske är PMDS? http://sinnessjukt.se/avsnitt-54-pmds-med-inger-sundstrom-poromaa-del-1/

 • linn
  27 april, 2016 at 20:26

  ”The Feeling Good Handbook” av David Burns. Beställ den, läs den, gör kbt övningarna igen, och igen, och igen. Mycket bättre och mycket billigare än samtalsterapi. Dock ej mindre tidskrävande! Googla så får du se vad folk tycker om den boken, den är life changing.

 • Mathilda
  27 april, 2016 at 20:32

  Vet att du pratat mycket om Natural cycles, men det har varit tyst om det ett tag nu. Hoppas bara att du inte satt in en kopparspiral. Det gjorde jag för jag ville undvika hormoner. Sämsta beslutet i mitt liv. Googla copper toxicity får du se.
  Nu är det kondom och ev Natural cycles som gäller för mig

  Kram

 • Fia
  27 april, 2016 at 22:25

  Tidigare kunde jag mörda strax innan och under mensen, testade att äta Cipralex under mens och det enda som hände var att jag inte ville ligga och blev torr i munnen…. Ville egentligen inte prova hormonspiral, men gjorde det då flera i min omgivning plus barnmorskan rekommenderat detta. Men tog den som bara räcker 3 år. Nu snart 3 månader senare är besvären som bortblåsta, inte upplevt nån svacka sen jag satt in den. Tråkigt då jag egentligen är emot hormonpreparat…..

 • Susanne
  28 april, 2016 at 06:54

  Boka tid hos Gyn.
  Har hört att hormonspiral ska vara bra.

 • havrefras
  28 april, 2016 at 08:55

  Hej!
  Om du kan pinpointa det så pass, att det rör sig kring pms etc, så skulle jag börja med att gå till gyn. Eller varför inte både och? Att gå till psykolog/terapeut är ju som att få själslig massage 🙂

 • en morsa
  28 april, 2016 at 09:00

  Problemet är nog i mångt och mycket att i dagens samhälle och nästan vad man än jobbar med så måste man alltid vara på topp och följa sina scheman hit och dit. Du kanske behöver hjälp av en utbildad att förstå att vissa dagar i månaden så prioriteras det att vara lite ”låg” och att man inte kan toppprestera jämt.

 • Hanna
  28 april, 2016 at 11:58

  Katarina Bildman på Riddargatan. En mycket klok kvinna.

 • Irene
  28 april, 2016 at 13:56

  Finns massor bara att googla.Låter som du ska slå ner på arbetstakten och inte vara perfektionist i allt?

 • Hellokittymorsa
  28 april, 2016 at 15:54

  Ät dom dagarna då du har problem typ 7 st det kan du göra varje månad…

 • Hanna
  28 april, 2016 at 18:51

  Jag känner igen det där med PMS:en så väl, det är vidrigt. Går till en privat gynmottagning nu, som rekommenderade mig att prova bioidentiskt progesteron. Det är verkligen helt magiskt, för mig. Jag har aldrig tålt den syntetiska varianten, som gestagen, i p-piller eller hormonspiral, men detta känner kroppen igen, förstår jag det som. Läste just detta, bör vara relevant för dig som har tagit levaxin, hur de här områdena samverkar: http://www.louiseedlund.se/en-obalanserad-oat-axel-del-3-progesteron/

 • Hanna
  28 april, 2016 at 18:53

  Länk till progesteronkräm, går att köpa direkt (men rådfråga gärna någon kunnig innan för att få rådgivning just för dig): http://www.femalebalanceshop.com/progesteronkram-progesterall

 • Mizz C
  28 april, 2016 at 19:06

  Katrin du kanske tog för stor dos! Första gången jag provade Premalex kände jag mig helt känslo avtrubbad och blev skit skraj. Tänkte aldrig mera kommer jag ta detta igen och då tog jag vad gynekologen sa. Men efter ett par månader mådde jag så dåligt varje gången mensen var på g, då tänkte jag om jag tar en mindre dos, delade tabletten i små bitar och då herregud det var magiskt. Premalexen har räddat mitt liv!!

 • sofie
  28 april, 2016 at 21:29

  MINIPILLER Cerazette, changed my life????Ingen mens ingen pms. Första 3 månaderna sög med blödningar stup i kvarten men sen. Så jävla skönt, ska aldrig sluta!

 • Kerstin
  28 april, 2016 at 23:17

  Känner igen mig. Jag tänker att du kanske kan prata med någon kompis. Man har ju tyvärr inte så mycket tid för det och inte kompisarna heller när man har familj. Kommer att följa dig och se om du hittar något som funkar!

 • CC
  29 april, 2016 at 07:51

  KBT och ät FEMAL, det har jag gjort i några år. Kan inte leva utan de känns det som , finns på apoteket och på hälsokost. Man får ha lite tålamod, för det kan ta 1-2 månader innan man känner skillnad. När jag äter de kan jag hantera pms, blir inte lika arg. Lyckat till!

 • Hanna
  29 april, 2016 at 12:12

  Skrev fel – Katarina Bildman sitter på Kaptensgatan.

 • Johanna
  29 april, 2016 at 13:16

  http://alltompms.se/sjalvtestet

  PMS/PMDS är mer utbrett än man tror. Synd det pratas lite om detta, är ändå ett tillstånd vi kvinnor lider av en period V A R J E månad, självklart vissa mer eller mindre.

  Oavsett om man vill ha behandling eller inte så är det kunskap vi kvinnor behöver, kunskap om våra egna kroppar och vad som sker i den varje månad. Ju mer kunskap, ju bättre kan du själv sedan försöka hitta just ditt sätt att hantera ägglossning/PMS/PMDS.

  Natural cycles är en bra start som du redan använder dig utav, för att veta när kroppen börjar närma sig ägglossning. Nästa steg är att kartlägga hur du mår vid denna tid och hur det påverkar ditt liv. Efter det har du förhoppningsvis lite mer kött på benen att avgöra om du behöver psykolog, prepara eller en förändring i ditt liv med sömn/kost/träning.

  Hoppas det ordnar sig för dig, PMDS är ett förjävligt tillstånd om man inte får hjälp.

 • Jen
  30 april, 2016 at 03:34

  Hej katten!
  Du behöver ingen samtalskontakt.. Du behöver 5htp +
  Naturläkemedel veetu. Man blir munter, kåt, stabil, lugn mm. Bästa jag någonsin provat. Finns på hälsokosten mitt emot saluhallen (östm) googla det vet jag? Kramis!

 • Jen
  30 april, 2016 at 03:36

  Förresten! Om du vågar prova, vågar jag sätta 1000 spänn på att det kommer göra dig lycklig. Ska nog åka till Tyskland och importera, skulle sälja det som smör.

 • AK
  1 maj, 2016 at 08:40

  Hej Katrin
  Testa att äta Magnesium, det funkade jättebra för mig i alla fall. Bättre än hormoner eller antidepressiva. Väldigt känt i Tyskland och England men läkarna här verkar inte rekommendera det..

 • M
  3 maj, 2016 at 05:06

  Tycker inte man behöver en psykolog för sådant! har själv svår pms, vad kan en psykolog göra åt detta? som du själv inte klarar av? Du får själv tänka så här, att nu ska jag skärpa mig å knipa käften stressa inte försök varva ner allt du har runtomkring dig den veckan ta det viktigaste som bara behövs göras! Vila va för dig själv så gott det går!

 • M
  3 maj, 2016 at 05:15

  Glömde! Du skrev att du har negativa tankar, då skall du bara säga till dig själv att detta med mina tankar är bara tillfälligt för jag mår för övrigt bra i mitt liv, låter kanske konstigt å säga så men det hjälper för mig i alla fall för jag vet att jag annars är en levnadsglad kvinna! Man måste försöka hjälpa sig själv och styra sina egna tankar och veta detta går över snart å härda ut!! fråga en läkare om receptbelagd c vitamin det skall också lindra lite..