Okategoriserade

Vit månad. Minst.

Katrins Snapshots

Jag har festat mycket den senaste tiden. Typ lika mycket som jag gjorde när jag var tjugoåring. Men det är något fel på mig jag älskar att festa och det på nattklubbarna på Stureplan. Det stör mig inte det minsta att jag är minst 10 år äldre än de flesta jag älskar att raggla runt och dansa till hits och svepa färgglada järn så skjut mig jag erkänner. Jag fattar såklart att det är jag som har ett ovanligt intresse då jag inte har en enda vän eller bekant i min närmaste eller längstaste omgivning som ägnar sig åt den här typen av aktivitet men jag skiter verkligen i det. Jag tycker att livet handlar om att ha så mycket kul som man bara hinner med och sen jag separerade har jag plötsligt haft helt ledigt var annan helg och då har jag verkligen inte sett någon anledning till att inte gå ut och festa!

Men nu har jag fått nog. För ett tag i alla fall. En vit månad ska jag ha. Asså ett glas bättre rött en torsdagskväll med min härliga kille gills ju såklart inte men jag ska inte bli berusad på en månad. Det är ångesten som är värst. Ja förutom att jag får psoriasisutslag av alkoholen men det är väl inte så farligt kanske men ångesten… jo sen kommer man ju aldrig i form om man ska hålla på och festa på helgerna för jag är ju skitduktig på att hålla mig till vin i några glas men det räcker typ med två sen öppnas mitt sinne och då slinker allt möjligt ner. Gott med drinkar. I Aten var drinkarna helt sjukt goda… På ett sätt är det bra att alkohol ger ångest för hade det bara handlat om utslag och hull så hade jag nog kört på mer och längre men ångesten, den kan jag bara inte hantera.

I söndags låg jag i soffan och grät. Över ingenting typ. Jag inbillar mig saker. Inbillar mig att barnen mår dåligt över att jag inte är med dem när jag vet att de har det skitbra med Bingo och inget emot att vara med mamma eller pappa, jag VET ju att de mår bra och är glada men ändå… Alkoholen är som ett monster som sätter sig i hjärnan och pickar. Som en typ av ettrig mobbare som typ jag själv kan vara. Minsta lilla grej blir stort och betydelsefullt. Jag missade en räkning som gjorde att DHL inte kom och plockade upp leveranserna då höll jag på att bryta ihop fullständigt. Som en galning höll jag på och ringde och ringde och skickade screenshots på betalningen och ringde och hetsade det kändes som att världen höll på att rasa samman trots att jag vet att det står att vi har fem dagars leveranstid på hemsidan så det var ju inget drama såklart och det hade jag heller inte tyckt om det inte var så att alkholmonstret satt sig och pickade.

Okej, så nu är det slut på krök för ett tag. Tråkigt men direkt nödvändigt. Och vet ni, för att uppskatta härliga helger i Aten med härliga drinkar och god mat så är de där tråkperioderna nödvändiga. Man ska aldrig ha för mycket av det goda. Då blir det goda dåligt till slut det med. Och livet är för kort. Visst?!

You Might Also Like

 • Mari
  21 april, 2016 at 18:21

  Du e mitt ego????????????

 • Rebecca
  21 april, 2016 at 18:33

  Jag e likadan! 33 och älskar o festa! Trots 2 barn och man 😉

 • missbrukaren
  21 april, 2016 at 18:45

  ERKÄNN ATT DU ÄR ALKOHOLIST OCH SÖK HJÄLP !!!!!!

 • Stina
  21 april, 2016 at 19:15

  Man kan missa ibland de är en mänsklig faktor. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Ser fram emot min beställning ska bli så spännande när produkterna kommer. O sjukt gott förstås.

 • gunilla eriksson
  21 april, 2016 at 20:07

  Klart att du inte e alkos
  Men 6 veckor vit och levern återhämtar sej (har jag hört)

 • GC
  21 april, 2016 at 20:42

  Bra beslut Katrin.

 • lina
  21 april, 2016 at 21:29

  Hej! Åker till Polen, warszawa i helgen. Vad ska jag inte missa?Åker med barn men har oxå möjlighet att göra stan själv. Snälla hjälp!

  Tack!

 • Malin
  21 april, 2016 at 22:39

  Älskar dig läst din blogg i många många år. Du kämpar på, klart det är jobbigt med en separation. Jag skilde mig för 7 år sedan Mina barn var då 1 och 2. Och jag älskar också och festa som du skriver. Fast jag nu är 37 och har två barn.

 • Amaltea
  22 april, 2016 at 01:32

  Äntligen ett blogginlägg som känns lite som på den gamla goda tiden. Inte reklam för en produkt, utan ett vanligt, mänskligt blogginlägg, skrivit av en människa av kött och blod.
  Storgillas! Jag känner igen mig i det du skriver. Är 43 år och fungerar precis likadant. Har en dragning ut i vimlet och är på topp just då. Sen kommer ångesten och äter upp min själ bit för bit. Och det dåliga samvetet. I ditt fall kan det kanske ha att göra med att du börjar sörja och bearbeta din separation först nu. Fick intrycket av att du gjorde allt för att förtränga den i början då allt var ”så bra” osv. Bara en tanke. Du är en fantastisk mamma till dina barn! Var nöjd med det och lägg det dåliga samvetet på hyllan. Allt gott till dig!

 • Camilla
  22 april, 2016 at 03:38

  Åååh den där kemiska ångesten som jag inte ens visste fanns förr. Och allra helst i kombination med PMS! Jag älskar att festa, blir som du beskriver hämningslös efter ett par glas. Inte på ett odrägligt sätt men på ett kul. Och framförallt håller jag låda och tycker jag lyfter hela stället med min närvaro. Folk skrattar så de storknar av min jargong och det är aldrig någon som blir lidande. Men ändå kmr den där djävulska ångesten dagen efter, jag har också barn och festar bara till varannan helg som oftast. Tror dock inte pappor sitter och grubblar och känner sig hemska.. Jag hörde nånstans att bli mamma är lika med ett livslångt dåligt samvete…. För ingenting!

 • Marie
  22 april, 2016 at 07:56

  Helt rätt Katrin!
  man uppskattar inte ljuset förrän man sett mörkret…
  (Gammal klyscha, men ack så sann)
  Kram Marie

 • Nettan
  22 april, 2016 at 11:44

  Hej Katrin! En liten undran bara: Går du inte upp i vikt av alkoholen? Min viktnedgång står helt stilla när jag druckit lite vin, trots att jag skött kosten rätt!

 • Lisen
  22 april, 2016 at 13:33

  Kan man inte festa utan att bli redlös och få ångest?

 • Boo
  22 april, 2016 at 19:40

  Bra drag att kicka igång bloggen innan boklanseringen. ????

 • Erika, sambo, New York
  22 april, 2016 at 22:50

  Så kul att du har börjat blogga igen 🙂
  http://erikalindgren.com

 • isa
  23 april, 2016 at 12:32

  Kan man inte klara av att dricka ett par glas vin utan måste fortsätta att dricka till man blir nästan redlös och får ångest dagen efter.Ja då ärman ILLA ute. Känner igen det!
  Hälsningar från en alkoholist,som befinner sig i helvetet !!
  Lycka till !

 • Ada
  24 april, 2016 at 10:50

  O @Davve är som bortblåst! Hoppas han fått den hjälp han behöver!

 • j
  24 april, 2016 at 11:25

  Ja, hoppas han blivit avstängd! Vi lär märka det ganska snart annars, när han läser våra spörsmål…då svarar hen föraktfullt och så är allt igång igen..Madre Mia!!!

 • M-L
  27 april, 2016 at 14:13

  Bra Katrin! Jag är 43 och älskar att festa, nu händer det inte allt för ofta men när det händer är det jag som lämnar festen sist 😀 Förresten, vart är de dösnygga skorna från??

 • Cecilia
  29 april, 2016 at 17:14

  Har hört att man kan få psoriasis utav kolhydrater. Du har levt strikt lchf och vant bort kroppen ifrån kolhydrater och nu får du psoriasis när du börjat med kolhydrater igen. Värt att kolla om det har ett samband. … 🙂