Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Ni som kan det här. Kommer det fler? Ska han inte ligga i feber? Måste vi vara hemma en vecka om det inte kommer fler verkligen? Han känns inte så sjuk tänker jag… #vattkoppor

You Might Also Like

 • maja
  20 april, 2016 at 08:57

  De behöver inte må dåligt o ”vara sjuka”,kan ha lika mkt vattkoppor ändå. Man är hemma för att inte smitta andra, inte för att barnet nödvändigtvis känner sig sjukt. Vattkoppor är ofarligt för många men KAN faktiskt vara direkt farligt för vissa barn (o vuxna) och man ska absolut (absolut!!!!) vara hemma tills man är helt smittfri vilket man är när alla koppor är liksom torkade. Det är luftburet och helt sjukt smittsamt. Stanna hemma!!! Tips googla på den gamla bloggen ”barnakuten” och vattkoppor, mkt bra info om varför det är bra att ta hänsyn till just vattkoppsvirus. Skrevs av en barnläkare. Krya på er!

 • Karin
  20 april, 2016 at 09:35

  Instämmer med ovanstående inlägg. Det kan dessutom komma fler koppor allt eftersom. Det börjar ofta med några stycken oavsett hur många de får sen. Förhoppningsvis får Rambo en snäll variant, ofta får barnen det när de är små och får vattkoppor. Det är värre när man blir äldre. Ur smittsynpunkt behöver han vara hemma till sista kappan har torkat in. Hoppas han kryar på sig snabbt 🙂 Karin

 • bob
  20 april, 2016 at 09:47

  Vilket charmtroll.

 • Maja
  20 april, 2016 at 09:53

  Det kan komma fler koppor. Många fler, både på och inne i kroppen som inte syns. Man är naturligtvis hemma minst en vecka, för att barn och vuxna med hjärtfel och cancer kan dö om de smittas. Man går alltså inte till Ica med barn med vattkoppor. Det är hemma som gäller, eller ut i naturen. Krya på.

 • Tilda
  20 april, 2016 at 13:55

  Råder delade meningar om huruvida man ska stanna hemma eller inte.

  Den här t ex går enbart på barnets tillstånd och mående.
  http://www.nll.se/upload/IB/dk/stdk/Smittskydd/Informationsblad-smittskyddsblad/F%C3%B6rskolan-f%C3%B6r%C3%A4ldrainformation%20sjukdomar/Vattkoppor%20f%C3%B6r%C3%A4ldrainformation%202011-04-19.pdf

 • Annika
  20 april, 2016 at 14:11

  Rådet vi har fått och läst oss till är man stannar hemma till dess att kopporna har torkat ut helt. (5-7 dagar)
  Barnet i fråga kan må hur bra som helst så det är inte det som är kruxet.

 • Laila
  20 april, 2016 at 16:41

  Det kan komma många flera nya koppor.
  Räkna med att vara hemma minst en vecka. Jag fick vara hemma i 2 1/2 vecka med min dotter…..
  Detta är inget som är över i morgon!

 • Anonym
  20 april, 2016 at 17:53

  Det handlar väl INTE om vilket DIN unge mår bra eller inte ! Det handlar om att INTE SMITTA ner de andra barnen med vattkoppor och de vuxna med bältros! Gode gud du måste vara den mest egocentrerade och dummaste människa som gått på denna jord någonsin !!!!!!

 • Louise
  20 april, 2016 at 22:55

  Jag fick vara hemma i 2 månader i sträck med mina barn när dom var små och fick vattkoppor. Men då fick man inte ha dom ute bland folk förmäns kopporna var borta. Och ja det kan ju komma nya i flera flera dagar. Passa på och var hemma och ta vara på den extra tiden du får tillbringa med dina små. För troligtvis får ju Ringo också det. Den mest smittosamma barnsjukdomen.

 • Maria
  21 april, 2016 at 14:43

  Fast det smittar som mest 4-5dagar innan första koppan kommer. Enl smittskydd kan barnen vara på förskola så länge allmäntillståndet är gott eftersom de troligtvis redan smittat andra. Sedan är det upp till varje förskola att ta ställning till hur de skall ha det.

 • Karin
  23 april, 2016 at 20:23

  Djurgårdare, minsann! Trevligt!