Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Vi var på skridskodisco på Nordiska museet igår det var grymt! Väldigt bra arrangerat. Och lagom mycket folk också. Jag drömde att Rambo drunknade. Finns det någon drömtydare här? Jag hoppade i efter honom och simmade men sen försvann han plötsligt ner i sanden och så höll jag hans byxor och skor i händerna men han var borta… Idag såg jag en flicka falla från en klätterställning i parken. Fröknarna stod som handfallna och glodde. Som att de inte vågade springa fram för de var rädda av vad de skulle mötas. Jag fick skrika åt dem från mitt håll "Gå fram till barnet för i helvete!", skrek jag. En fröken slet upp henne, en ville dra ner henne. Total katastrof och hade jag haft barn på något som heter Gyllenstiernan vid Gustav Adolfsparken hade jag plockat ut min unge på studs. Ett tyskt dagis tror jag. Jävla fågelholkar till fröknar. Jag skrek lite till på dem efter att jag såg att flickan kunde andas igen. Hemskt var det. Men man jobbar inte med barn om man inte 1. Är alert. 2. Har lite grundläggande kunskap i vad man gör när något händer med ett barn. Att de faller från den där jävla ställningen måste väl fan vara ganska vanligt förekommande.

You Might Also Like

 • Diana
  3 mars, 2016 at 12:30

  Hemskt med såna jobbiga drömmar!! Kan inget om drömmar alls, prova googla om du får fram något. Önskar jag hade en bok om drömmar, för det är rätt intressant att tyda. Men mestadels tror jag det bara är det undermedvetna som blandar ihop lite av en bok, lite av en film, lite av verklighet, lite av oro, lite med vad man hört på bussen och mixar sina egna påhitt som ibland inte alls har något med det riktiga livet man lever att göra. 😀

  TUR att det bara var en dröm. Ha en fin dag <3

 • bonny
  3 mars, 2016 at 12:36

  Vilket hääärligt vokabulär du har. En riktig förebild för barnen !!!

 • isabell
  3 mars, 2016 at 12:38

  Försöker du provocera.eller är du full ??

 • Linnea
  3 mars, 2016 at 13:15

  Det toppenbästa är att behålla lugnet o försöka göra något.

 • Thalia
  3 mars, 2016 at 13:17

  Tror du att genom att skrika att det hjälpte situationen eller att det blev värre? Jag arbetar i närheten. Flickan mår bra. Personalen jobbar inte på skolan som du nämnar. Bara idag. De är timanställda vikarier; ett från en bemanningsföretag. Istället för att gå förbi och skrika borde du ta reda på fakta. Du har bara förstört livet för vikarierna. De flesta som jobbar på förskolor sliter ut sig, gör sitt bästa för en låg lön och träffar tyvärr för många otacksamma förbipasserande.

 • gammeltjärringen
  3 mars, 2016 at 13:41

  Thalia: i princip håller du nog med mig om när jag påstår att personalen på ALLA förskolor är för få idag. De hinner helt enkelt inte med.Då händer det grejer – min egen dotter försvann med en kompis men personalen sade inget. Förrän fröken på sonens förskola skvallrade dagen efter.För det var hon som hittade dem. Tog väck bägge barnen på studs!Hur kan du skriva att Katrin förstör livet för någon? Utveckla gärna det. Är man ouppmärksam så ska man har skit för det.Det ingår i jobbet att vara alert – orkar du inte – byt jobb!Vi bor bredvid ett dagis och personalen följer solen har jag märkt.Barnen däremot vill gärna leka i skuggan på andra sidan gården. Så står de där i klunga personalen och vem som helst kan LÄTT kliva över staketet och hämta ett barn… och inte ser de vad som händer barnen emellan. Jag ser det här varje dag!

 • Christopher Löfgren
  3 mars, 2016 at 13:48

  Det är sportlov man kan inte skydda barnen mot allt. Curling mamma

 • Thalia
  3 mars, 2016 at 14:14

  Gammeltjäringen: Det är lätt att ”titta ut genom fönstret” och tror att man vet ALLT men det inte är så. Det enda sättet att känna till sanningen är att vara där på plats. Katrins skrikande skrämde barnet som ramlade och försvårade personalens arbete. Vikarierna troligen får inte jobba mer på skolan. En vikarie har inte bott i Sverige länge och hade hoppats få en längre vikariat men nu är det kört för henne. Istället för att skrika och skriva dåligt om andra kvinnor och barn ska man hjälpa varandra. Istället få man funderar på varför i det här fallet måste 6-8 förskolor dela på ett litet lekplats som har ingen skugga på sommaren, är kall och fuktigt på vintern. Personalen brukar inte gå annan stans eftersom det känns ”säkrare” med staket. När vikarier vågar ta barnen (som önskar) till en annan lekplats där det är tystare och lugnare för barnen, ramlar ett barn från ett klätterställning (oskadad).

 • Thalia
  3 mars, 2016 at 14:19

  Gammelkärringen, jag glömde skriva att personalen var upptagna med flera föräldrar som pratade med dem, andra barn och ett barn som kräktes. Och, vikarier känner inte barnen väl. Ordinarie personal som var borta hade svininfluensa/var på sjukhuset med sitt barn. Det är inte möjligt att ha 100% uppmärksamhet på alla barn samtidigt. Enda sättet om 1:1 barn per personal. Som sagt, att skriva som Katrin gör mer skada än nytta.

 • Davve
  3 mars, 2016 at 14:35

  Thalia, du reflekterar inte över att Katrin reagerar på en situation. Att en av vikarierna var invandrare som nu kanske inte får något annat jobb är ovidkommande. Gör man inte sitt jobb ordentligt så har man inte på jobbet att göra. Som barnskötare måste man reagera jättesnabbt. Spc när man är ute och leker. Du verkar mer intresserad av att skuldbelägga Katrin, en förbipasserande som tar tag i saken…. Än att hylla denna goda gärning.

 • Thalia
  3 mars, 2016 at 14:48

  Hon tar inte tag i saken på rätt sätt. Inte en god gärning. Dålig förebild. Vi som var där har en god uppfattning av det som hände. Enda sättet att förstå är att jobba på en förskola. Lätt att lämna sina barn till andra som torkar deras rumpor, sjunger, matar… gör allt i fler timmar än man själv… och under tiden skriva ett blogg och klagar om dessa lågavlönade (flest) kvinnor. Och, förresten, barnskötarna som var där är inte ordinariepersonal. Gyllenstiernan är en fantastisk skola. Dessutom äter alla barn 100% ekologisk mat lagad i eget kök. Ingen pratar tyska. Ingenting som Katrin skrev är baserat på fakta. Allt är fel.
  PS: Förskolorna behöver duktiga medarbetar, Gammelkärring kanske något som du kan bidra med? <3 <3

 • Cissi
  3 mars, 2016 at 15:20

  Kan tänka mig att personalen kanske blev lite chockade av vad som hände. En del reagerar genom att bli ”förstelnade” ett par ögonblick innan man agerar.

  Att ropa svärord kan ju inte direkt ha nån positiv effekt på vare sig barn eller vuxna. Att Inte Katrin själv sprang dit i stället kan man undra över men hon kanske hade fullt upp med sina egna barn just då, inte vet jag.
  Tur att det gick bra med barnet som föll.

  Att behålla lugnet och ändå agera är nog det bästa men inte alltid så lätt tyvärr.

 • davve
  3 mars, 2016 at 17:07

  Thalia, du glömmer en detalj. Dessa människor går till sina jobb och får BETALT för att göra dessa uppgifter. När man går barn och fritids programmet så lär man sig dessa saker. Du får det att låta som det är slavar som gör ett arbete de absolut inte gillar. Vilket i 99% av fallen inte stämmer. Och jag ser inte att Katrin har beskyllt förskolan för att vara en dålig förskola, hon beskriver ett scenario där personalen har brustit, och om inte annat har de brustit igenom att låta vikarier gå ut med barn själva utan en ordinarie med sig. Och om det nu hade varit en ”tysk förskola” vad hade varit problemet. Katrin reagerar på ett scenario som verklgen beskriver brister i just detta fall. Att man har bra mat hjälper ju knappast om ett barn faller och eventuellt skadar sig.. osv osv osv..

  Man kan inte ha offerkoftan på och beskylla en kvinna som reagerar på ett scenario för förskolans brister. Finns väl en anledning att dessa vikarier inte fick vara kvar, det är inte Katrins uppgift att INTE reagera bara för att några vikarier som inte verkar speciellt bra ska ha kvar sina jobb.

 • davve
  3 mars, 2016 at 17:08

  Cissi, lätt att sitta bakom en datorskärm och vara efterklok. Annat att i stunden se ett barn som faller ifrån en klätterställning och ingen gör något…. tror inte att du hade gjort det annorlunda än Katrin. Just saying.

 • davve
  3 mars, 2016 at 17:11

  Thalia, by the way, dålig förebild? Så du menar att det hade varit bättre att Katrin bara hade gått förbi inte sagt något och barnet hade fått ligga kvar i gruset nedanför klätterställningen. ja det verkar ju väldigt vettigt. Det är detta som blir resultatet när förskolorna snålar och det kommer inkompetenta vikarier. Dagens sanning.

 • Dartanjang
  3 mars, 2016 at 18:10

  Tur flickan mår bra!!!!!!
  Så kan ni ju fortsätta spy på varandra .. Rött eller fel!?
  Jag personligen hade sprungit fram själv o hjälpt till…

 • davve
  3 mars, 2016 at 19:14

  Dartanjang, lätt att skriva bakom en datorskärm i efterhand. Vikarier får betalt för att vakta och ta hand om barnen.. de ska sköta sitt jobb.

 • gammeltjärringen
  3 mars, 2016 at 19:27

  Thalia: jag har min altan några meter från förskolan jag bor bredvid – så nog hör och ser jag en hel del som passerar.
  Det största problemet är att personalen är för få. Men frånsett det så verkar en del vara både blinda och döva för ungarna slår varandra sönder och samman ibland på baksidan medan personalen står på framsidan i solen.En liten tjejs såga jag häromdan som snodde en cykel av en äldre kille – när han sedan tog tillbaka den – gissa vem som fick skulden?Den lilla madamen var dock mer språkligt försigkommen, så hon vann. Så enerverande – så jag kunde ,som Katrin, faktiskt inte blunda,eftersom jag var ute på tomten…Men det angick inte mig fick jag höra, är et att sätta ett fint exempel för våra barn?I Afrika säger man det krävs en hel by för att uppfostra ett barn.Jag personligen tror det stämmer bra.För man kan inte vara överallt – men det kändes som om de inte ville höra sanningen om den lilla söta dockan i spetsklänning(joo – utanpå overallen)

 • lina
  3 mars, 2016 at 19:31

  Ok Thalia att du är snäll och tycker synd om timanställd personal men nu handlar det ju faktiskt om barn och deras säkerhet. Du jobbar bara med att laga mat på dagiset och har därför inte någon insyn i hur arbetet med barnen bedriv eller personalens kompetens. Om de står handfallna när ett barn är i fara så är det ett problem. Nu säger jag OM. Och inte fan tror jag er verksamhetschef är så blåst att hon anpassar anställningar av personal till Katrins tyckande och tänkande. Hon kanske bara har insett att på ett dagis behövs kompetent; läs UTBILDAD personal och inte bara billiga unga timvikarier.

 • Thalia
  4 mars, 2016 at 06:41

  Jag brukar aldrig läsa bloggar för att vem som helst kan skriva ett blogg och kommentera (anonymt; kanske bloggaren själv?) utan kunskap om journalistik, etik och sanningen. Mycket som står här är falsk, påhitt. Det finns reklam för produkter som bloggaren tjänar på. Visst. Underhållande. Men jag heller läser en bok eller tittar på en bra film. Jag tycker det är sorligt att vara så arrogant, att skada barn genom sitt beteende och andra kvinnor. Att vara närsynt. Att sitta bakom sitt skärm istället för att jobba med och träffa andra människor. Intervjua om man är journalist för att få fram information istället för att gå förbi och skrika.

 • Davve
  4 mars, 2016 at 07:20

  Thalia, gissar att det inte är den riktiga Thalia som skrev den senaste kommentaren utan ett troll. För du svamlar och gör antaganden som är helt befängda 😀 Och om det är du som skriver så, du verkar mest intresserad av att fördöma Katrins bloggande. Och hennes insats som antagligen räddade barnet snabbare. Att du sitter bakom en datorskärm och i efterhand gnäller på att Katrin skrek är löjligt. Katrin är en mamma , ser en mamma ett barn som faller så är första instinkten att hjälpa. I detta fallet igenom att påkalla uppmärksamhet ifrån vikarierna så de verkligen gjorde sitt jobb. Sen attdu blir sur för att katrin kritiserar ett ställe som du tydligen älskar det är DITT bekymmer.

 • Davve
  4 mars, 2016 at 07:23

  Ja och vad gör du Thalia? Spenderar din tid på Katrins ”hemska kommersiella blogg” och predikar om journalistik och gör antaganden. 😀 Du inser väl själv att det är ganska korkat. Varför sköter du inte ditt jobb istället du som är så duktig och allt igenom perfekt.

 • Thalia
  4 mars, 2016 at 11:31

  Det här var den första (och sista) gången jag har tittat på hennes blogg. Många som har skrivit här sitter bakom skärmar och skriver som om något som ni vet ingenting om än det som hon har skrivit. Jag har skrivit på mina raster från jobbet eftersom jag var mycket upprörd att någon kunde skriva felaktigheter om goda människor som jag känner. Upprörd också hur ”kändisar” (jag faktiskt inte kände till vem hon var tills 1 timme sedan och jag bryr mig inte.) kan gör som dem vill och behandla barn och vuxna som inte har makten och kapacitet att försvara sig. Nej, jag är inte perfekt. Men jag är mycket duktig på mitt jobb. Jag kommer aldrig besöka den här sidan igen. Slöseri med min tid. Men det var intressant att få ett kort inblick av den svenska bloggvärlden. Och jag är inte rädd att stå för vad jag tycker och vem jag är. Hejdå!

 • Carina
  4 mars, 2016 at 19:12

  Asså den här Davve??!!!?!!!

 • davve
  4 mars, 2016 at 19:49

  Thalia, du verkar lite instabil.

  Mycket lycka till med företaget..

  goodbye

 • P
  5 mars, 2016 at 07:31

  Thalia om du rycker in nästa gång ett barn slår sig så kanske du får behålla jobbet.

 • .......
  5 mars, 2016 at 23:29

  Thalia du verkar vara ett stort jävla skämt

 • Maria g
  6 mars, 2016 at 17:18

  Bra att du tar upp sånt här o att du så till skulle jag också gjort tur det finns människor som bryr sej o har värme tack.