Okategoriserade

Vecka 16

Så då var det en vecka kvar och sen är man i femte månaden och det betyder att man har gått halva vägen. Jag snittas ju planerat den här gången så det innebär att jag kommer att vara gravid 3-4 veckor kortare än förra eftersom jag då gick två veckor över tiden. Tre veckor är som tre år för dig som inte har varit gravid och inte har något att relatera till. Så nu har jag alltså typ 22 veckor kvar och det känns som ett skutt på en sommaräng. So far.

Jag känner fortfarande inte av den här graviditeten alls. Inga symptom inga kramper inga smärtor som förra gången då jag hade ont i revbenen, sov varje dag på dagen, hade ont i ryggen och gick runt med tryckband på båda armlederna för att dämpa mitt illamående. Vet ni jag blir mer och mer säker på att det var kolhydraterna som gjorde att jag var i så dåligt skick förra gången och att det är tack vare att jag håller LCHF som jag mår så bra nu. Nope, fortfarande inget sug efter kolhydrater och sen den där smurfglassen har jag inte fallit för någon frestelse igen. Fast jag tänker att jag ska unna mig en Sandwich varje gång som Ringo gör det fast när han väl gör det så är jag inte sugen så då tänker jag att jag gör det nästa gång och så håller jag på.

Jag väger 62,1 kilo idag. Fast vågen på ön är inte helt pålitlig så jag ska väga mig i stan också. Åker in idag. Måste strucka upp det här med praktikant. Och sen kommer pappa från Cote d’Azur på besök så då åker vi in en sväng. Imorgon ska vi till Mariefred på släktträff. Min fina bästa grymma kusin Patrik Zytomierski fyller 18 (idag!! Grattis!!) och det ska vi fira på deras landställe så det ser vi fram emot!

Alright, nu ska jag göra frulle till kidsen och sen ska jag kanske boka naglar idag… Det ska jag göra!
Katrins Snapshots

Vecka 16

You Might Also Like

 • Bra
  28 juni, 2013 at 09:12

  Min första graviditet mådde jag jättedåligt i början och superbra i slutet (fastän jag gick 2 v över tiden). Med andra mådde jag kanon i början men de sista två månaderna kom alla de vanliga krämporna inkl sömnproblem. Åt kolhydrater med båda.

 • Milla
  28 juni, 2013 at 09:20

  Åh shit, vad tiden går fort. Snart dags för UL? Du är strålande vacker, och din mage formas fint (och snabbt)..

 • anonym
  28 juni, 2013 at 09:22

  Är i vecka tolv, har framfört att jag vill ha kejsarsnitt.
  Men har blivit nekad detta, då det för närvarande inte finns några indikationer för att behöva snittas.
  Skall du föda på privat klinik, och själv betala förlossningen?

 • anonym
  28 juni, 2013 at 09:24

  GRAVIDBLOGG!!!!!!

 • Helena
  28 juni, 2013 at 09:29

  Hej,

  Vill bara säga, så att du är förberedd, att planerat snitt brukar göras typ 2-3 dagar före planerat. Så särskilt mycekt tidigare blir det inte, allt för att bebis ska vara så ”färdigbakad” som möjligt. Bl a lungorna utvecklas sent. Hur jag vet det? Två planerade snitt på Danderyd. Första 3 dagar före planerat datum andra två dagar. Läskigt när det närmar sig, men skulle förlossningen komma igång få man snabbt och lätt ett akutsnitt (lovad de mig iallafall, jag behövde inte testa).

 • emmi
  28 juni, 2013 at 09:38

  Fin du är Katrin! Kram

 • Elin
  28 juni, 2013 at 09:50

  Åh, din mage är ju för fin!
  Jag ville bara skriva och säga att jag fick hem din bok igår, Dags att bli smal och jag sträckläste den direkt efter att jag öppnade paketet!
  Jag gillar dina peppningar och ditt sätt att skriva och jag kommer helt klart att köpa dina andra böcker!
  Jag har kört LCHF i snart ett år bortsett från en ofrivillig ”paus” på tre månader i början på året. Min startvikt låg på 80kg och har nu gått ner 10kg, har 10kg kvar tills jag är nöjd. (är 156cm lång) Nu har jag och sambon kört igång igen och jag behövde verkligen din bok då jag har haft lite dåligt med inspiration den senaste tiden, men nu är motivationen tillbaka igen! Så tack som fan Katrin, för din grymma bok!
  Hoppas att din graviditet fortsätter att vara okomplicerad och att du kommer att må bra under resterande del!
  Tack för all inspo!
  (Förresten, vore det inte lite kul med egentryckta tröjor/linnen som det står typ LCHF gjorde mig snygg, LCHF is the only way eller nåt liknande som endast finns i mindre storlekar, upp till kanske medium? Kom att tänka på det igår när jag läste din bok!)

  (Ber om ursäkt att det blev en roman!)

 • Linda
  28 juni, 2013 at 10:05

  Hej 🙂 grattis till din graviditet . Jag är gravid i v.34 nu och har blivit snittad med båda mina tidigare barn så även nu …men dom tar ut barnet ca 5 dagar innan beräknad datum och förrut har dom gjort de ca 2 veckor innan så de är ändrat ….jätte läskigt eftersom de finns en risk att de startar av sig själv då. Så räkna inte bort 2 veckor . Dom har sett att barnen andas bättre om dom ligger längre . Lycka till

 • Helena
  28 juni, 2013 at 10:36

  Så himla kul med en ny knodd! Varför snittas du även denna gång? Du kanske har skrivit det förut, men i så fall har jag missat!

 • Millan
  28 juni, 2013 at 10:58

  Hej!

  Jag undrar bara vad det är som ligger bakom brödet? Det är ju inte en fågel som sagt, men vad är det? Jag kan inte för mitt liv klura ut vad AD:n illustrerar. Svara gärna så slipper jag fundera när jag köper brödet! P.s jag har ju förstått att kluret är över, jag vill alltså veta vad det är på riktigt! D.s

 • Felicia
  28 juni, 2013 at 11:47

  Hej.

  Vill gärna veta mer om ditt kejsarsnitt. Hur gick du tillväga för att få de beviljat? Hur långt gången va du?

  Jag vill gärna veta, för jag har själv tänkt på kejsarsnitt men vet att de kan vara svårt att få igenom.

  Tack för en rolig blogg!

 • Lolo
  28 juni, 2013 at 12:02

  Fast det var inte länge sedan du klagade över att brösten ömmar och att det var jobbigt, och du har skrivit att du är trött. Känns lite varannan dag allt perfekt varannan dag skit. Vet du vad, det är OK att vara lite trött och allmänt småsvullen när man är gravid.

 • Em
  28 juni, 2013 at 12:11

  Hej Katrin och alla andra.
  Ett planerat snitt och när man gör det beror alltid på omständigheter. Jag är beviljad ett snitt 1 vecka innan beräknat och har mycket som talar för snitt. Därför undrar jag Katrin, vilket sjukhus har beviljat dig 2 veckor innan planerat? …så att jag vet vad jag ska byta till:).

 • Pernilla
  28 juni, 2013 at 12:24

  Jag snittades 12 dagar innan, så det är ju olika. 12 dagar plus 14 blir 3-4 veckor kortare. Typ.

 • anonym
  28 juni, 2013 at 12:49

  Där jag bor, blir man nästan bara beviljad att snittas av medicinska skäl. Annars är det nästan omöjligt.
  Får väl flytta till rätt kommun.

 • yvonne
  28 juni, 2013 at 13:21

  Första barnet kommer jag försöka föda normalt och det andra med kejsarsnitt.

 • Helena
  28 juni, 2013 at 16:45

  Men vilka glömska galningar bland kommentarerna, läs på om hur Katrins förra graviditet slutade så blir det nog uppenbart varför hon ska ha ett planerat snitt nu….

 • Anna-Lena- mamma till 3 trollungar
  28 juni, 2013 at 16:59

  Alla kanske inte har följt bloggen så länge…

 • Michan
  28 juni, 2013 at 18:25

  Hej
  Ville bara berätta att jag håller på att läsa din bok, LCHF på mitt sätt och jag tycker att den är så jäkla bra!!
  Jag äter inte lchf, jag provade men det funkade inte alls på mig, så nu försöker jag att bara äta nyttigt och din bok inspirerar otroligt även om man inte ens äter lchf, allt du skriver om JTs och träning, matlådor och allt.
  Ditt sätt att tänka hjälper oavsett vad du äter.
  Önskar att du hade skrivit hundra börker för vad ska inspirera mig nu varje dag när jag har läst ut boken??
  Tack för all inspiration.

 • Louise
  28 juni, 2013 at 19:37

  Typ som jag! Vad hände?

 • Peter29
  28 juni, 2013 at 19:55

  Men hallå! Var fanns dessa vackra underklädesbilderna när du INTE var gravid? Damn you man… Whatever. Du är fantastiskt vacker hur som helst!

 • anonym
  28 juni, 2013 at 20:14

  ja vad var det som hände?

 • HP
  28 juni, 2013 at 23:18

  Du har rätt till snitt om du vill det!

 • Sandra
  29 juni, 2013 at 00:37

  Och?Har du svårt för det? Eller?

 • Py
  29 juni, 2013 at 00:57

  Vem betalar förlossningen själv i Sverige?
  Och i så fall varför?

 • Py
  29 juni, 2013 at 00:58

  Ehhh, jag det är ju Katrins blogg och hon är gravid….

 • Camilla
  29 juni, 2013 at 12:49

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • madelene
  29 juni, 2013 at 16:30

  Åhh….klarar inte av folk som ”begär” kejsarsniit. betala för den risken själva isåfall eller så kanske det inte är tänkt att ni skall ha ett barn till!

 • Em
  29 juni, 2013 at 19:37

  Ååh…klarar inte av folk som, bara för att dom själva fött en unge elr två elr tre tror sig veta allt om hur andra mammor och mammor to be upplever och känner inför och efter sina förlossningar….

 • A
  29 juni, 2013 at 21:31

  Blir det kejsarsnitt första gången man födde så är det nog lättare att få det beviljat andra gången, men om man väntar sitt första barn och inte har någon aning om barnafödande så kan jag inte förstå varför man av rädsla för att föda vill ha kejsarsnitt, det är ingen dans på rosor och det tar förbannat mycket längre tid att ”känna sig hel igen”

 • Hanna
  29 juni, 2013 at 23:33

  Kan inte ni som kommer med moralkakor hit dit om de kvinnor som önskar snitt hålla snattran ngn gång? Jag förstår tex inte resonemanget om att man måste föda ett barn vag innan man ”får lov” att begära snitt. De är ju sjukt. Är man rädd så är man. Snacka om ingen förmåga alls att sätt sig in att andra kan känna annorlunda. Så förlegat. Ja tror tyvärr de är missunnsamhet, ska jag lida ska ni lida, typ. Eller hur menar ni?! Och det eviga argumentet om risker, herregud, läs på och återkom. De finns risker med båda sätt. De vet ni också. Tack för mig

 • madelene
  30 juni, 2013 at 10:22

  Ehhh…ah typ! de e jag som utför snitten!

 • MAMMA MU
  30 juni, 2013 at 16:33

  Varför föda med planerat snitt? Av vilken anledning får du inte föda vaginalt?
  Ca 1 v innan BF brukar man få snitt om det är ett måste.

  Jag födde vaginalt 2ggr efter snitt, tom efter andra snittet skulle jag fått föda vaginalt, men det fick tyvärr avbrytas pga sjuk bebis och det blev ett tredje akutsnitt.

  Jag rekommenderar vaginal förlossning alla dagar i veckan framför snitt. För både din och bebis skull.

 • Hanna
  30 juni, 2013 at 16:58

  Ja, men om alternativen är snitt eller inget barn alls så är inte vag förlossning aktuell. De finns dom (inklusive mig sj.) som inte vågar bli gravida pga rädsla, och aurora/terapi funkar inte. Sen finns finns de säkert dom som då tycker att då får man avstå från barn. Fine, de får man tycka. Men jag tycker inte så.