Okategoriserade

Morgon stund

Då Bingo jobbade hela natten(fyra var jag uppe och kissade och då satt han fortfarande vid datorn) och kidsen sover som små björnar och inte stiger upp före elva så har jag en fantastisk tid nu. Jag håller på att läsa ut en helt grymt spännande bok som jag verkligen rekommenderar er som heter Tyskungen och sen ser jag även fram emot nya tips på bra böcker. Det jag vill säga är att jag egentligen vill läsa ut boken nu och ska försöka göra det innan de andra vaknar men å andra sidan behövs inte det för Bingo ska vara här på förmiddagen och det är lika med att jag är ledig för barnen vill bara vara med honom ändå – jag är jätteledsen för det – nooooot. Ringo har blivit så pappig nu så äntligen får jag veta innebörden av det där pappig och mammig. Inatt när han vaknade så skrek han ”pappaaa” och när jag kom, då jag visste att Bingo jobbade på nedervåningen, såg han bara upp på mig med en sån där ”stick-och-brinn-du-är-inte-värd-ett-skit-min” så då ställde jag mig med honom i trappen och ropade ”pappaaa”. Så kom Bingo och la sig med honom och så sov han igen på sekunden.

Bingo har för övrigt blivit mycket mer förstående för hans fasoner och utbrott och säger till mig att vi måste låta honom få göra saker själv och ge honom den tid han behöver för han är i en fas där… ha ha ha. Tänk vad lite uppmärksamhet från en treåring kan göra med en vuxen karl. En väldigt gullig treåring men ändå. Ja, ni förstår inte? Jo men Ringos utbrott över att jag kanske råkade sticka ner sugröret i festisen eller råkade spola toaletten eller vad det nu kunde vara började för banalt började för en tid sedan. Bingo kunde inte riktigt hantera de här anfallen och blev arg och matt och uppgiven. Jag försökte förklara att alla har det likadant och att det är en fas och att det kommer att gå över (ja vet ja vet – psykologi) (det har fortfarande inte gått över på mig och jag är 35 å vaj å vaj) men Bingo kunde inte förstå. Han filmade Ringo där han skrek och visade upp för läkare och ett tag  var Bingo övertygad om att det var nåt fel på ungen. Då jag faktiskt umgås med mina vänner som har barn så vet ju jag att det är ganska milt med Ringo men för all del jämför man allt med Nova som aldrig höjt rösten i hela sitt liv så kan jag förstå att man tycker att Ringo är galen och oresonlig.

Nu har Ringo kommit in i värsta pappa-fasen och allt är bara ”pappa pappa pappa” så det gör ju att Bingo känner sig väldigt viktig och stolt. Såklart! Så plötsligt har han en helt annan förståelse för Ringos utbrott. Igår när vi skulle till Andys så hoppade jag in i bilen medan Nova sprang runt för att öppna grinden. Sen körde jag fram bilen (två meter) och sen gick jag ut för att sätta in Ringo som då låg på gräset och gallskrek ”Jaaaaaaaaag vill öppna grinden!”. Oh fuck, tänkte jag för det är inte så lätt att få honom lugn igen och det där skriket är inte något som man gärna utsätter någon för. Bingo kommer rusande upp från båten och lyfter upp Ringo i sin famn. ”Vad hände?”, säger han och Ringo svarar ”Mamma missade mig”. Ha ha ha, jo tjena den möjligheten finns ju verkligen. Och det var då som jag fick talet: Katrin du måste börja se allvarligare på hans behov. Han är inne i en fas som gör att han inte är resonlig. Du måste sluta stressa och låta allt gå i hans takt. Om det är viktigt för honom att öppna grinden så måste han få göra det, det är inte bra för honom att skrika så här. Jag stod som i chock. ”Absolut, du har helt rätt. Jag ska verkligen tänka mig för i framtiden”, sa jag och hajfajvade med mig själv i det osynliga.

Okej jag måste jobba. Vi är i akut behov av en praktikant till LCHFklubben.se. Hon som skulle börja på måndag har hoppat av så nu finns det en fantastisk lucka för dig unga människa som vill komma någonstans i ditt liv. Som praktikant hos oss i några veckor lär man sig lika mycket som på en annan praktik i flera år. Fråga alla praktikanter om ni inte tror mig! Det finns inte en praktikant som varit hos oss som sen går utan jobb. Okej, en finns det. Men de flesta jobbar kvar hos oss (90%) och resten får andra grymma jobb. Mejla mig om du vill börja på måndag: [email protected]
Katrins Snapshots

100 procent pappa @bingorimer

You Might Also Like

 • Jessica
  27 juni, 2013 at 10:52

  Gud jag skrattar så jag gråter! Vad underbart du skriver! Tack!

 • A
  27 juni, 2013 at 11:25

  Jag älskar dina inlägg om Ringos trots, känner så väl igen allt du skriver:) tack för en härlig blogg! High five.

 • Maja
  27 juni, 2013 at 11:27

  Du måste ju skriva om midsommar å visa bilder för tusan! 🙂 Det lät som ni skulle ha det så jäkla härligt å jag är såå nyfiken!! 😉

 • Sessan
  27 juni, 2013 at 12:17

  Herregud ska man få som man vill så fort man skriker? Om bingo tar upp honom och gullar när Ringo är arg på dig kommer han fortsätta vara pappig och du kommer i längden bli heligt förbannad på bingo. Man kan ju inte förekomma sina barn hela tiden. Utbrotten är bra för Ringo, han lär sig att man inte alltid kan få sin vilja fram. IRL tar inte folk alltid hänsyn till ens vilja och behov. HUR skulle du kunna veta att han ville öppna grinden just denna dag. Nä för fan säg till bingo att skärpa sig innan Ringo är em bortskämd gris och du är den elaka häxan i hans ögon!

 • Carrie
  27 juni, 2013 at 12:40

  Ha ha ha.. Vilket jädrans härligt inlägg :D.

 • ...
  27 juni, 2013 at 12:43

  Du har du läst alabamasthlm.se? Hon tycker inte du borde sätta fler barn till världen. Kommentar på det tycker jag!:)

 • sandra
  27 juni, 2013 at 13:19

  Gillar ni tyskungen, kan jag även varmt rekommendera en bok i samma klass som heter Totte badar, men uppföljare some Totte tappar spaden och Totte slår Lisa

 • Smulan
  27 juni, 2013 at 13:26

  Håller fullkomligt med en som skrev att man inte ska låta ungen få som han vill för att han skriker. Det är nu han testar gränser och vad lär han sig hos er. Jo bara jag vrålar utav bara helvete spå kommer jag alltid få det jag vill och pekar på hela livet. Jo men visst du har ju råd.

 • taylor
  27 juni, 2013 at 13:28

  jag undrar vem är nova? bingo skriver och lägger upp bilder på henne hela tiden! skulle vara jätte tacksam för ett svar!

 • Vill bara påpeka
  27 juni, 2013 at 13:29

  Hahahahahaa! Jag var tvungen att läsa om för att se om det verkligen stod vad jag tyckte mig läsa först, och det gjorde det.

  Jag har inte läst en enda av Läckbergs böcker, av den enda anledningen att jag inte tror att man kan ge ut böcker sådär ofta utan att tulla på kvallan. Eller ja, jag gillar inte deckare heller, det har ju lite med det att göra också. Känner inte för att rusa till affären och köpa den nu 😉

  Sen är jag grymt avis på Läckberg, för det imperium hon lyckats bygga upp. Jag hade gärna bytt skor med henne. Rent yrkesmässigt vill säga.

 • Mslyckad
  27 juni, 2013 at 13:41

  hahahaha….

  bingos dotter….

 • Mslyckad
  27 juni, 2013 at 13:43

  förresten så håller jag också med dem som säger att ni inte ska göra allt som ringo vill/tycker…
  han måste lära sig att man inte får allt man vill här i livet och att det faktiskt inte är så farligt om nova öppnar grinden istället för ringo nångång…
  sen hade ni ju kunnat löst det med att: ojdå ville du öppna? ja men då kan du väl stänga denna gången så får du öppna när vi kommer hem?

 • Sonja
  27 juni, 2013 at 13:54

  Men snälla Sandra, Tyskungen och böckerna om Totte är ju inte alls i samma klass! Tyskungen är ju för vuxna och Totte riktar sig mot barn…
  Vet inte riktigt hur du tänkte här?
  ”Vill bara påpeka”, du kanske gillar Totte bättre än böcker för vuxna? Fast du kanske inte läser annat än Hänt i veckan och Katrins blogg?

 • anonym
  27 juni, 2013 at 14:03

  Läs boken ”I kroppen min” av Kristian Gidlund.
  En riktig ”ögonöppnare”.

 • marie
  27 juni, 2013 at 14:36

  omg, vad fruktansvärt kul att inte Sonja förstår ironin i att gemföra Läckbergs böcker , med barnböcker, håller med fullständigt, det är en gåta att hon säljer men måste ju ha en skaplig Pr-apparat, , läs Viveca Steen el Marie Ljungstedt istället, lite simpelt det också men himmelsvid skillnad ändå i kvalitet

 • Linda
  27 juni, 2013 at 14:37

  Sandra, du kanske inte vågar prova på något nytt heller för att du TROR att det kan vara farligt, smaka illa osv osv.
  Du går miste om mycket i ditt liv verkar det som!

 • marie
  27 juni, 2013 at 14:38

  Jämföra ska det naturligtvis vara

 • Josefin
  27 juni, 2013 at 14:38

  Hur lyckas du få Ringo att sova så länge på morgonen? När går han och lägger sig?? Vad är hemligheten;)

 • Sara
  27 juni, 2013 at 14:44

  Jungstedt heter hon…

 • Camilla
  27 juni, 2013 at 14:49

  Det är en fråga jag med ställer mig ofta…

 • Gloria
  27 juni, 2013 at 15:24

  Marie, vad brukar du läsa? Som inte är så simpelt? Dostojevskij?

 • Camilla
  27 juni, 2013 at 15:34

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Frillan
  27 juni, 2013 at 15:37

  Bortskämd unge. Givetvis kan inte gapiga ungar få som de vill hela tiden, man ska heller inte hålla på och gulla med dom när dom gapar – uppmuntra dåligt beteende är aldrig bra.
  Usch, detta är en av många anledningar till att folk vill ha barnfria caféer – blä.

 • Linnea
  27 juni, 2013 at 16:03

  Läs livet efter dig skriven utav Jojo Moyes! En underbar bok, grät mig igenom den. 🙂

 • Maria
  27 juni, 2013 at 16:13

  Ringo vill vara nära sin pappa nu,
  inget konstig med det.

 • Mona
  27 juni, 2013 at 16:37

  Nej tack.

 • Annika Hedenfeldt
  27 juni, 2013 at 16:38

  Nu när du är duktig på att inte stoppa i dig massa skit och e-ämne och annat så kanske det är läge att även tänka på vad du smörjer din kropp med eller tvättar ditt hår med. Läs gärna BADSKUMT.
  Visste du tex att i Danmark så informerar man blivande mödrar om att helst inte använda parfymerande saker pga det kan vara skadligt för fostret. Läs den!

  Kram och tack för en bra bloggis!

 • Linda
  27 juni, 2013 at 16:48

  Ha ha! High 5!

  Vi har det likadant – satans 3 åringar!!

  Haha..

 • anonym
  27 juni, 2013 at 17:48

  Är du Katrins alter ego?

 • Lottis
  27 juni, 2013 at 20:37

  Det var det mest korkade opsykologiska inlägget hittills. Hoppas att DU inte har några barn. Barn är levande individer.

 • Annica
  27 juni, 2013 at 21:44

  Skönt o läsa att jag inte är den enda som får de där ”talen” från sin sambo…den där ändringen av tonen, ska låta så pedagogisk o all-knowing..suck

 • Tess
  28 juni, 2013 at 05:52

  Lovely för dej att han är i pappafasen själv tror jag inte på några faser.. men om ni ska ta in någon som tränat sig frisk så ta Mattias Kontio, han är vd för ett företag och han tränar och senast (som den storasyster man är) så valde han bort kolhydrater…. tror Bingo vet vem han är. Kram och du skit i kommentarer, varför bry sig? det säger mer om dem än om dej.

 • Lolo
  28 juni, 2013 at 14:43

  Japp