Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Vi måste snacka psoriasis. På bilden kan jag förstå att ni tycker att jag ser relativt fri ut men så är inte fallet. På min förra resa försvann alla utslag och redan dag tre i sol och saltvatten var de så gott som borta. Efter att jag varit hemma i kylan i tre dagar var allt tillbaka igen. Nu har jag varit i sol och saltvatten i flera dagar och de har inte ens blivit lite bättre. Skillnaden är att jag skippat kortisonsalva den här gången och hoppades på att de skulle försvinna med enbart aloevera. Igår köpte jag kortisonsalva och jag ser en förbättring på bara ett dygn. Men enbart kortisonsalva hemma i Sverige gjorde heller ingen skillnad så jag funderar på hur jag ska få ordning på den här psoriasisen i min vardag? Kan man sola solarium för att få bort utslagen? Ska jag börja dricka aloevera? Börja på yoga regelbundet igen? Äta rawfood kanske? Jag förstår att utslagen kommer inifrån och har med stress att göra men jag känner mig liksom mindre stressad än på länge och har mått väldigt bra det senaste halvåret så jag har svårt att få ihop det? Dessutom har jag slutat äta kött och dricker mindre alkohol och tränar regelbundet. Vad tror ni? Har ni några smarta tips till mig? Jag kan köpa hem ett solarium om ni tror att det är en bra idé!

You Might Also Like

 • Lotte
  26 januari, 2016 at 06:25

  wow vilken härlig bakgrund 😀 Det ser riktigt härligt ut!!
  http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

 • A
  26 januari, 2016 at 06:51

  Jag fick köra två omgångar penicillin för att utslagen skulle försvinna plus att jag fick en mycket starkare kortinsalva än den första jag fick då mina utslag inte försvann. Så gå till läkaren igen. Mina utslag försvann efter dessa kurer och inte fått dem igen ( över ett halvår sedan de uppstod första gången )

 • Lia
  26 januari, 2016 at 07:08

  Härlig bild, men jag förstår du lider av din psoriasis.
  Jag har en väninna som har svår psoria, hennes har tyvärr nu även gått på lederna.
  Hon går regelbundet på ”sol/ljusterapi” som hon fått på remiss.
  Det är på sjukhuset i Örebro, men denna ljus/solterapi finns på sjukhusen i hela landet.
  Kolla med din hudläkare så får du säkert remiss.
  Det fungerar till 99.8% bra.
  Tyvärr glömde personalen bort tiden och min väninna brände sig.
  Testa, men håll själv koll på tiden du ”solar”.
  Lycka till!!!

 • Ingela
  26 januari, 2016 at 07:14

  Hej!
  Det är på sjukhus du ska gå och sola.

 • Marie
  26 januari, 2016 at 07:27

  Hej katrin, jag har haft psoreasis hela mitt liv, de som har hjälpt mig att få bort mina utslag är att äta mycket rödbetor samt när du badar att du tar en tygpåse häller i havregryn som du knyter ihop, doppa påsen i vattnet och knid den mot stället du har utskaget på de hjälper huden att behålla fukten. Sen om du ska sola solarium så gå till läkaren deras är mycket effektivare och du får samtidigt hjälp med salvor. Lycka till!

 • missmartini
  26 januari, 2016 at 07:46

  prova att äta kosttillskottet msm (svavel) , det är ett grundämne i vår kropp som många människor har brist på då vi odlat bort det t.ex. Det funkar som så att det får igång levern som börjar rensa ut all skit i din kropp. så det kan bli värre innan det vänder. tillsammans med det kan du smörja dig med silversalva som funkar asbra mot exem!!! Alltid värt att prova naturens medicin först.

 • linnea
  26 januari, 2016 at 07:56

  Hjääälp. Vågade badtrosor. Man ser ju liksom yttre blygdläppar. Din kropp kan ingen klaga på iaf!

 • Lia
  26 januari, 2016 at 08:21

  Flera skriver om kost, salvor mm – tyvärr hjälper inte det mot ”riktig” psoriasis.
  Kortison ska man vara mycket försiktig med då den tunnar ut huden och vid psoriasis kan det då lätt uppstå smärtor om huden förtunnas.

  Det finns bra läkemedel, men det är ”tuffa” sådana, min väninna kan inte äta de p gr av att hon har för dåliga levervärden (OBS, hon är INTE alkoholiserad, man kan ha problem med lever utan att vara alkoholist)

  Men testa sol/ljusbehandlingarna som du får göra på speciella avd. på sjukhus.
  Vanliga solarier hjälper INTE.
  Den naturliga solen (som där i Thailand du är nu) ger kortvarig lindring, men tyvärr inget som består.

 • Viktoria
  26 januari, 2016 at 08:36

  Kan absolut rekommendera dig att dricka Aloe Vera, har hört flera som har blivit bättre. Prova och se om det fungar på dig, det är ju en ”enkel” sak om det skulle bli bättre 🙂

 • Linda
  26 januari, 2016 at 08:48

  Att utesluta E330 och övriga E ämnen som är förknippade med citronsyra har jag hört skall vara bra. Citronsyra är väldigt allergiframkallande och det finns ju tyvärr i nästan allt mat, som hudkräm, två osv. Har hört många som blivit kvitt allergier genom detta. Finns en grupp på FB om du vill läsa mer

 • Lia
  26 januari, 2016 at 08:52

  Alltfler ”hemmakurer” kommer upp här.

  Aloe Vera, ja, det är bra, att dricka vet jag inte, men att ta direkt från plantan, pressa ut Aloe Vera (akta dig för taggarna) och smörja på ger lindring, kort lindring, men INTE en bestående lindring, inget som hjälper, botar psoriasis.
  Jag har vistas mycket och ofta i Caribien (Barbados) och ja – Aloe Vera hjälper – mot småsår, klåda av bett från strandloppor etc etc. DÅ är det effektivt. Men att tro att det ska hjälpa/bota psoriasis är dumt att tro.

  Katrin, det är lite dumt av dig att be om hjälp HÄR i bloggen. Låt dig inte luras av alla ”hemmatips” du får!
  Många skriver och det genererar läsare = pengar för dig.
  Gå för Guds skull till läkare och se till att du får hjälp, riktig hjälp, inte massa hemmakurer som iofs ger lite lindring på KORT sikt, men inget som hjälper dig få ordning på din psoriasis.

 • Denise
  26 januari, 2016 at 08:59

  Bra skrivit Lia!

 • Sara - Från 117kg till 59kg
  26 januari, 2016 at 09:07

  Du ser ut att ha det bra 🙂 Skönt!

  – 21,5kg
  Hälsans år har börjat bra!
  Ta gärna en titt hos mig;
  http://hajnal.se

 • Charlotte
  26 januari, 2016 at 09:36

  Hej Katrin,
  Jag tycker du ska söka dig till din närmaste PSO klinik. http://www.psoriasisforbundet.se. Där kan man få hjälp med rätt salvor och du kan få sola i speciella ”solskåp”, högre effekt än solarium, vilket gör att du inte står där speciellt länge. Det finns massor med hjälp och alternativ du kan få om du vänder dig dit.

  Lycka till! Och det är väldigt fint av dig att du är så öppen med detta.

 • Emi
  26 januari, 2016 at 09:50

  Du ska sluta träna, för psoriasis handlar även om leder
  så promenera i rask takt i stället.
  Det finns ett sätt att bota psoriasis men det skickar jag till ditt mejl. Salvor hjälper utvändigt men psoriasis
  kommer inifrån.
  En judisk läkare som forskade på KI botade mina bekantas son från psoriasis.

 • Monika
  26 januari, 2016 at 09:54

  Prova att dricka te på Chaga

 • Maja
  26 januari, 2016 at 09:58

  Jag har haft samma psoriasis som du, guttat psoriasis. För mig utlöstes det av halsfluss så jag opererade bort mina halsmandlar. Sedan har jag testat allt i kosttillskott och krämer osv. Kortison funkar ju men jag vill inte använda det hela tiden. Solbehandling kan du få via sjukvården, det hjälper. För det är UVB-strålningen du vill åt och det funkar inte med vanligt solarium. Sedan har jag ätit mycket tillskott av omega 3 för det har man brist på när man har psoriasis, och likaså D-vitamin och zink. Det har hjälpt mig och jag har inga prickar längre. Lycka till!

 • ann-christin Juka
  26 januari, 2016 at 09:58

  Katrin
  Det jag tror du har är något som heter Vaskulit.. Du berättade förut att du hade fått det i samband med ett halsont,, det drabbade mig för några år sen efter jag hade haft ont i halsen,, det är några i Sverige som får sådant här varje år, du måste nog gå till en läkare och få det bekräftat att det är Psoriasis,, för i mitt fall ( ofta) så drabbas dom inre organen,, jag fick njurinfektion och fick gå på mild cellgift några veckor och cortison.. Jag vill verkligen inte skrämma dig men skynda dig till en läkare och bekräftat Lycka till

 • Linda
  26 januari, 2016 at 10:16

  Du ska överdosera D-vitamin, simple as that.

 • Johanna
  26 januari, 2016 at 10:21

  Prova floating..kanon mot psoriasis.

 • Freddie
  26 januari, 2016 at 10:40

  Hej Katrin!

  Vill först säga att jag älskar din blogg och älskar när du lägger upp roliga kort på dina barn! De verkar så roliga!

  Sen,jag har psoriasis och det allra bästa jag har provat som verkligen fungerar är att jag tar två tabletter på morgonen som endast innehåller propolis, vitamin D och naturliga antioxidanter. De tabletterna gör så att huden slutar producera mer rötter till psoriasisen. Du kan finna deras tabletter och andra natruliga varor här:
  http://www.iooxlabs.com/portfolio-type/ioox-diet/en
  sen använder jag en kräm med Aloe vera och Ringblomma i. Ringblomma gör att huden lugnar sig.
  denna krämen är som en vaselin så att du slipper smörja huden hela tiden. Sen rekommenderar jag dig att sluta använda kortison för det är inte alls bra för huden. Och att du inte epilerar benen för det kom mer psoriasis när jag gjorde det. Nu har jag endast lite kvar på mina armbågar. Och så börja på yoga! Det gör jag och kroppen reagerar bra på det. Så endast naturliga krämer. Du ska se hur det blir bättre då.

 • Malin
  26 januari, 2016 at 10:46

  Hej Katrin,
  Jag kan varmt rekommendera att du börjar dricka ren Aloe Vera. Jag har själv gjort det sedan en tid tillbaka och det är såå bra mot allt, för att inte tala om magen. Kroppen mår så bra av det!
  Jag är själv återförsäljare och förser dig gärna med det, återkom så löser vi det.

  Kram
  Malin

 • Anna
  26 januari, 2016 at 10:59

  Hej Katrin.
  Min pappa har också psoriasis men har under senaste åren blivit betydligt bättre nu. Från att gått med utslag från knäna o neråt till att vara nästan borta.
  Försök att få balans i kroppens fettsyror.
  Balansen mellan Omega 3 och Omega 6 är superviktigt för att förhindra och förebygga inflammation och andra åkommor.
  Med rätt Omega produkter så kan man få kroppen i balans och slippa mycket skit i kroppen. Alla produkter funkar tyvärr inte.
  Googla gärna.

  Kram Anna

 • Oma
  26 januari, 2016 at 11:20

  Förstår inte hu du kan ha blivit sjuk, som lever så hälsosamt. Tränar och äter dina EGNA produkter Clean eating. Plus alla olika sorters kosttillskott,då borde man väl inte bli sjuk?

 • Jessica
  26 januari, 2016 at 11:29

  Min sambo har psoriasis och har haft det sedan han var 4 år. Dom 10 åren vi har varit tillsammans så har jag bara sett ett litet torrt område en gång men han sköter sin kost + att han måste både duscha och smörja sig med cano derm och får han något litet utslag så är de kortison som gäller sen solar han även solarium ca 10 min en gång i veckan/varannan vecka ????

 • Noha
  26 januari, 2016 at 11:33

  Uppsök en hudspecialist, istället för attlyssna på alla dessa KVACKSALVARE !!!

 • Elisabeth
  26 januari, 2016 at 11:42

  Ät det, ät inte det, sola, kortison,antibiotika (?) blä, blä blä…
  Psoriasis är tecken på inre förgiftning! RENSA kroppen från parasiter, svamp,mögel, bakterier och virus. Ja – alla ni har det i kroppen (minst 80% av jordens befolkning har det). Jag hade psoriasi i över 20 år, inget hjälpte (bortsätt från kortvariga stunder) till för några månader sedan – rensade jag kroppen / hade tom dvärg bandmask (har hundar) ändrade kosten, dricker väteproxid 3ggr om dagen, har rensat njurar, lever, lymfor och så klart tarmarna. Äter endast katt klor och har inte ens spår av psoriasis. Har under långt tid smörjt endast med kokosolja , ekologisk sådan och det blev mycket bättre. Så – avmaska er, precis som man gör med djuren, rensa kroppen, drick renat vatten, helst med Coral-Mine. Jag har skrivit till dig i mailet – du gör som du vill. Du kan bli helt frisk från psoriasis och andra hälsoproblem – men sluta lyssna på idiotiska förklaringar som ”obotlig, ärftlig, stressrelaterad mm”. Det är kosten framförallt som du måste se om och rening av det inre – inget annat hjälper. Alla tillskott går genom angripna tarmar utan att det gör någon nytta. Läs mer, skaffa dig kunskap. Du är klok människa, lek inte med ditt liv! http://www.halsosidorna.se/ParasitsjukdomarochCandida.htm

 • jossasn
  26 januari, 2016 at 11:43

  😉

 • Lia
  26 januari, 2016 at 11:46

  Denise

  TACK!

  Det gör mig illa att se alla ”hemmakurer” som rekommenderas här. Jag blir livrädd att Katrin följer någon som verkar ”lätt”.
  Att ha psoriasis är ”tufft”, låter man det bara gå på, med ”hemmakurer” så slutar det inte så bra. Tyvärr.

  Katrin – gå till en ordentlig läkare, specialist på psoria, gå på sol-ljusterapi (EJ) solarium.
  Kolla levervärden och, som jag skrivit tidigare, det finns läkemedel, men de kollar dina levervärden om du kan ta dessa läkemedel.
  Det ÄR tufft – men låt dig för katten INTE förlita dig på dessa ”hemmakurer” som rekommenderas HÄR.

  Vill du bli bättre (går inte bli helt fri) från psoria, så traska iväg till en hudläkare direkt när du kommer hem.
  Nu är du i Thailand … kolla upp om du hittar riktig(växten alltså) Aloe Vera, pressa ut det vita, vet inte vad det heter, men kleta på.
  Det hjälper för stunden, du slipper, klåda, delvis även ev. smärta. OM du har sådan.

  Gå till hud när du kommer hem – men njut av stunden NU! Thai-solen gör sitt, men bara för stunden, ingen långvarig effekt. Tyvärr.

 • Lina
  26 januari, 2016 at 11:52

  Gå på ljusbehandling, du får remiss av en hudläkare. Det finns ett ställe på Kungsholmen, mittemot polishuset på Bergsgatan 35-39. Psoriasismottagning. Gick dit för att behandla mitt atopiska eksem med ljusterapi. De har alla olika tänkbara ”solarier” för att du ska kunna behandlas smidigast möjligt med din psoriasis. Lycka till!

 • siv Jönsson
  26 januari, 2016 at 12:03

  Haft psoriasis i 25 år /nu själv 75/ Går regelbundet på Hudmottagning. Det sista som jag blivit ordinerad är spruta som jag tar var 12:e vecka. Denna heter Stelara.
  Sista utvägen. Den är dyr 33000:-!!! för varje spruta som inte man kan få i alla regioner. Men högkostnadsskydd hjälper mig. Efter att jag tog den första gången så efter 14 dagar var jag helt symtom fri. Det har nu gått 3 år och jag lever ett normalt liv.

 • Maria
  26 januari, 2016 at 12:19

  Att överdosera vitaminer är farligt, speciellt d-vitamin som kan ge njurskador!

 • Emma
  26 januari, 2016 at 12:51

  Har du provat msm? Det är bra mot typ allt 😉 man kan även blanda och spraya på utslagen. Här kan du läsa lite.
  http://skatanosvalan.se/produkter/halsoprodukter/hts-msm.html

 • karin
  26 januari, 2016 at 13:26

  Psoriasis dukarkarta och det är tillfälligt.
  Tror inte du ska sluta äta kött.
  Inte för mycket ,lagom med fisk skaldjur.
  Fiskolja så det läker inifrån.
  För mycket ägg,fisk kan göra att det blir ännu värr och får sen mer eksem.

 • Cissi
  26 januari, 2016 at 13:49

  Men det ALLRA bästa vore nog om du flyttade söderut för gott. Då skulle dina psoriasbekymmer vara ur världen (och våra med 🙂 )

 • Diana
  26 januari, 2016 at 14:41

  Jag har missat detta inlägg, det var precis det här jag saknade, en text skriven av dig, mer personlig. 😀 Fin du är!

 • Carrie
  26 januari, 2016 at 17:06

  Bra Elisabeth! Ditt råd är det enda vettiga som jag läst här. Att angripa problemet inifrån, inte bara lindra symptomen utifrån. Har sett hur du skrivit detta flera gånger till Katrin hoppas hon läser det och rensar kroppen från parasiter. Så viktigt. Finns ingen obotlig psoriasis, alla hudåkommer har en orsak. Jag renar varje ny årstid. Har också husdjur. Sen äter jag Lactiplus varje dag och växtbaserad kost, mycket raw food/ kimchi och kombucha också riktigt bra för att återställa balansen i tarmarna efter rening.

 • Caymanöarna
  26 januari, 2016 at 19:00

  Snygga Kokosnötterna .

 • leki na luszczyce
  26 januari, 2016 at 19:32

  http://www.luszczycalublin.republika.pl/file/publikacje/piech.htm

  Psorisan – (Coal tar, Sylicylic acid, Zinc oxide)
  Dermaticum, antipsoriaticum – maść 5%: tuba 50 g maść 10%: tuba 50 g maść 20%: tuba 50 g

  Cignoderm – (Dithranol, Salicylic acid)
  Dermaticum, antipsoriaticum

  Curatoderm – Tacalcitol monohydrate
  Antipsoriaticum

  Leki recepturowe
  Rp. Cignolini 0,5g / Vaselini flavi ad 100,0g
  Rp. Cignolini 0,25g / Pastae Zinci oxydati ad 100,0
  Rp. Cigantrali 0,5g / Acidi salicylici 5,0g / Vaselini albi ad 100,0
  Rp. Cignolini 1,0g / Acidi salicylici 2,5g / Prodermini 5,0g / Vaselini flavi ad 50,0
  Rp. Cignolini 0,25g / Acidi salicylici 3,0g / Olei Ricini 4,0g / Prodermini 5,0g / Adeps suillus ad 100,0
  Rp. Cigantrali 0,15g / Hydrocortisoni 0,3g / Acidi salicylici 1,0g / Vaselini albi ad 30,0
  Rp. Cignolini 0,1g / Hydrocortisoni 0,25g / Anaesthesini 3,0g / Acidi salicylici 10,0g / Zinci oxydati 50,0g / Vaselini flavi ad 150,0
  Rp. Cignolini 0,5g / Resorcini 1,5g / Acidi salicylici 5,0g / Sulfur ppt. 10,0g / Vaselini albi ad 100,0
  Rp. Cigantrali 0,15g / Pix liq. Pini 10,0g / Vaselini flavi ad 100,0

 • Lisa
  26 januari, 2016 at 20:22

  Du kommer att leva med psoriasis resten sv livet. Jag fick när jag var 21 och hade ett jobbigt skov över hela kroppen under en dramatisk period med flytt och uppbrott när jag skulle fylla 24. Lyckades häva med ljusbehandling och Daivonex, ett D-vitaminderivat på recept som nu tyvärr ersatts av Daivobet som även innehåller kortison. Har varit relativt prickfri sen dess, snart 20 år, bara enstaka utslag samt lite i hårbotten. Numera har jag en nödtub Daivonex för envisa prickar men förlitar mig annars på en otroligt bra saltserie som heter Kimovi och vanlig hydrokortison. Kimovi är dyrt men mycket effektivt, innehåller salt från Döda havet. Receptfritt. Googla!

 • Natalie
  26 januari, 2016 at 22:11

  Det bästa du kan göra är att gå till en hudläkare. Min mamma äter cellgifter för sin psoriasis. Det är så olika för alla. Finns också sprutor som du kan ta för att lindra det, men det bästa är att du rådfrågar läkare.
  Lycka till 🙂

 • Emmy
  26 januari, 2016 at 22:20

  CANDIDA, googla Dr Eric Bakker

 • Hanna
  26 januari, 2016 at 23:14

  ”har slutat äta kött”…vänta nu…du satt ju som en diktator i tv och starta företag med LCHF och nu bytt ut namnet LCHF hahahahahhaha jösses så korkat och pinsamt!

 • Irene
  26 januari, 2016 at 23:54

  vAR ÄR DU?

 • Josefine
  27 januari, 2016 at 01:51

  Gud vilket paradis du ser ut at vara i, får man fråga vart du är någonstans?
  Samma din bikini e så himla grymt snygg på dig!!!
  Vart kommer den ifrån?

  Njut utav paradiset å kram på dig ♡

 • Elisabeth
  27 januari, 2016 at 01:54

  Jag har en fråga till alla er som hade fått behandling av läkare under så många år – blev ni hjälpta? Har sjukdomen gett sig av?
  Om en läkare skriver mediciner under 5,10,15 eller 20 år till samma patient för samma sjukdom då är antingen läkare åt skogen eller medicin fungerar inte!
  Allt det ni skriver (alla salvor, suplument och tillskott inkl. Aloe Vera) kan med mycket godare resultat (uteblir klåda och huden läker fort) med ekologisk cocos olja. Den naturliga med smak och doft, det blir mycket billigare och om ni dessutom äter en matsked varje dag av det samma så kommer en del av skiten i era tarmar dö. Sluta tro blind på alla dessa mediker, det finns ingen läkare som vill bota sjukdomar – det ända som sjukvården gör är lindra symptomen. Börja inifrån, byt kosten, uteslut mögelost, gluten i alla former, socker och all mjöl. Uteslut kolsyrat, öl och söta viner. Sluta helt med mejeriprodukter förutom kvarg och smör. Minska på fetet öka intag av gröna grönsaker. Kolla Ph – värde i en försurat kropp trivs all skit (svamp, mögel, gamla rester av pneumococar, maskar och alla parasiter. Om ni har möjlighet testa hemma med ett glas vatten blandat med 1/4 tesked bikarbonat (bäst är så klart ren soda). Drick upp ocjh kolla tiden, ni borde rapa efter 2-3 minuter, om ni inte rapar efter 5 minuter då kan ni sluta kolla klockan det är signal att eran Ph-värde i magen är dålig (för lite magsyra). PH värde är väldigt viktig för att hela systemt ska fungera, man ska balansera kost så kroppen blir aldrig sur. Alkalisera kroppen så den kommer i balans. Jag är överygad att de flesta av er har även andra problem med hälsan och att psoriasis är i detta sammanhang ett litet problem även om det är den som ni upplever som störst. Psoriasis kan botas, ganska lätt om ni völjer rätt väg så att säga.

 • jossan
  27 januari, 2016 at 01:55

  mhm

 • Teff
  27 januari, 2016 at 05:39

  Kolla med psoriasis förbundet eller be din läkare om en remiss för ljusbehandling.
  Det är som ett solarium bara det att dem har plockat bort UVA ljuset, så ett vanligt solarium fungerar inte likadant.
  Jag jobbar på en hudkliniken och behandlar många patienter med psoriasis med hjälp av ljusbehandling.
  Sen kommer och går besvären.

 • Olivia
  27 januari, 2016 at 06:58

  Tips!!!!
  Be din husläkare skicka remiss till Gudmottagninigen på Södersjukhuset (i särklass bästa hudläkarna).
  Där borde du 1 gång i veckan bada ”kurbad”. De har en mörklila sörja du får ta ett varmt bad i. Klåda samt fläckar avtar på ett effektivt sätt. Det tillsammans med Betnovat Kutan lösning + Canoderm kräm + stark receptbelagd kortisonkräm gjorde susen för mig!!!
  Be om en remiss så fort du kommer hem!
  /Olivia

 • Olivia
  27 januari, 2016 at 06:59

  Haha!
  Observera!!!!
  HUDMOTTAGNINIGEN SKALL DET GIVETVIS STÅ!

 • Carrie
  27 januari, 2016 at 07:09

  Kämpa på Elisabeth!! Du är den enda som förstår problemet. Men folk verkar lita mer på läkemedelsföretag och symptomlindrare istället för alla tusentals människor som faktiskt har botat såkallade obotliga sjukdomar. När ska folkmassan vakna ur sin sömn och förstå hur blåsta de blivit? Sorgligt. Let food be thy medicine and medicine be thy food – Hippocrates

 • Maria
  27 januari, 2016 at 08:27

  Hej Katrin,
  Ta kontakt med PSO riksförbundet för psoriasis patienter de har sten koll på behandlingar och kunniga läkare.
  Sverige ligger i framkant när det gäller både forskning och behandlingar. Behandlingar kan variera från ljusterapi till en spruta i vecka beroende på fall.

  Senaste rönnen visar att psoriasis tillhör gruppen av autoimmunasjukdomar, vilket i sig betyder att immunförsvaret attackerar huden.
  Psoriasis kommer i skov, vintern är alltid jobbig.

 • Jessica
  27 januari, 2016 at 11:19

  Testa akupunktur. Det vet jag kan hjälpa. Jag skulle också ha testat en funktionell medicin doktor som kan ge dig kostråd. När det kommer till autoimmun sjukdomar så har det visat sig att kosten är jätteviktig och att man kan göra sig frisk av just rätt mat. Fick rekommenderat Dr Will Cole https://drwillcole.com/

 • Maria
  27 januari, 2016 at 11:43

  Rökning fördubblar risken för att få psoriasis och förvärrar sjukdomen.

 • annika
  27 januari, 2016 at 13:33

  Nummer 1: Sluta stressa.då det lätt bryter ut.
  Nummer 2: ljusbehandling
  Nummer 3. ät mycket a och d vitamin + mineraler, träning är bra för muskler o leder.
  Nummer 4. salvor och mediciner

 • abby
  27 januari, 2016 at 21:46

  Katrin Love YOU

 • L
  28 januari, 2016 at 10:08

  DAMN!!! Vilken kropp!! Inte en dag över 20!

 • pcb
  28 januari, 2016 at 10:18

  Denna sjukdom är svårt. Min mamma är sjuk … Det viktigaste är att följa läkarens anvisningar och förändring av kost …

 • Caroline
  28 januari, 2016 at 21:22

  För fan Katrin. Lyssna inte på alla som hävdar att rening av kroppen, Aloe Vera. msm, tarmsköljning m.m. botar din psoriasis. Psoriasis går i skov. Den går upp och ner helt enkelt. Att försöka hitta ett enkelt botemedel mot en svår sjukdom leder bara till mer stress och osäkerhet vilket i sin tur kan förvärra sjukdomen för tillfället. Ta kontakt med hudspecialist i första hand och testa alla mirakelkurer sedan. Dessutom kan det vara bra att förändra en sak i taget så att du inser vilken av förändringarna som faktiskt gjorde skillnad. Ser härligt ut i solen! Njut o slappna av nu!

 • Stina
  28 februari, 2016 at 21:14

  Hej! Hoppas du läser detta för jag har ett tips som kan hjälpa dig! Vet väldigt många som fått hjälp med samma problem genom både Nuskin hudvård & kosttillskott. Du bor väl i Sthlm & där finns väldigt många som jobbar med Nuskin 🙂 absolut värt att kolla upp & jag tror det i övrigt skulle intressera dig! Deras produkter är magiska inifrån & ut. Jag har själv hudproblem så jag talar av egen erfarenhet 🙂 kram!