Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Ja men då var vi på plats. Resan gick sjukt bra. Båda gossarna sov tio av elva timmar så det var ju självaste drömmen. Jag sov kanske fyra timmar. Jag hade ont som fan i handflatorna och panikade över det ganska mycket. Fick ispåsar av personalen som jag satt och knådade på. Svullnaden höll i sig hela dagen igår men nu har det lagt sig så det blir nog helt bra imorgon. Det är sjukt varmt här. Trettio grader men lite vind så det är skönt. Okej men då börjar jag "projekt psoriasis" då. Utslagen kliade mer än någonsin på flyget men det är väl luften antar jag för nu kliar det inte alls. Ger er en förebild så vi har något att jämföra med om tio dagar. Tänkte köra solskydd 30 och sola måttligt varje dag känns det som en bra idé?

You Might Also Like

 • Anette
  4 januari, 2016 at 10:03

  coolt.

 • Evelina
  4 januari, 2016 at 10:53

  Vill bara berätta att min syster fått psoriasis. Efter flera månaders utredning visar det sig att det är reumatism. Psoriasis utrycker sig många gånger när man får reumatism. Ledvärken kan komma då, månader eller år efter. Men kommer. Kan ju vara bra att kolla det med tanke på det du skriver om ledvärken.

 • Julia
  4 januari, 2016 at 11:00

  Stakin dig som har fått psoriasis 🙁 Inte så konstigt iofs att det bröt ut efter skilsmässan. Kroppen är en psykofysisk helhet.

 • Ully
  4 januari, 2016 at 11:08

  Såååå coolt !!!

 • Maria
  4 januari, 2016 at 11:32

  Psoriasis är även det autoimmunt och du hade väl även hypotyreos. Kost är en viktig medicin och det är du ju intresserad av, kolla upp autoimmune protocol, att gå över till paleo och inte heller äta mjölkprodukter och nightshades är en första start för att lugna ner kroppen. Efter att jag gått över till glutenfritt och lowcarb blev min kropp både friskare men känsligare, till slut tålde jag inte mjölkprodukter alls, många som gått den resan! Inget ovanligt alls!

 • jag
  4 januari, 2016 at 11:48

  Vore kul att få se lite semesterbilder på Ringo och Rambo, lekandes på stranden/i vattnet och hur ni bor, matbilder, etc. sånt som folk brukar visa när de är ute och reser. Hoppas ni har det varmt och skönt oavsett och att alla i familjen är helnöjda.Njut!

 • Ulla
  4 januari, 2016 at 11:54

  Oj va cool psoriasis du har. Riktigt fräcka, sexiga psoriasis-ben. Du kommer säkert få mycket ragg där. Grattis. Sen efter det kan du önska dig nån annan cool sjukdom. Diabetes? Epilepsi? Hjärtinfarkt? Stroke? Varför inte lixom. Det är ju fett coolt. Tänk va du kommer må bra!

 • Alexandra
  4 januari, 2016 at 12:34

  Åh…. stackars dig 🙁

 • Gammeltjärringen
  4 januari, 2016 at 12:44

  Ulla: HUR kan man önska någon man inte känner en sjukdom? Du kan inte va` helt frisk däruppe du! Katrin går vidare – tar det som det kommer ”OK- nu gör vi nåt åt det här”. Psoriasisartrit finns ju men varför svullnade händerna? Är det nåt i nya barnvagshantaget du inte tål – nån plast?Ser dig framför mig hastandes med vagnen i vild panik. Samma sak hände mig nämligen men då efter att jag tagit i en nyinköpt kvast som förmodligen innehöll diverse hirkumpirkum…..Fasicken va ont det gjorde alltså!Och innan jag förstod vad det var. Oj vilken smärta! Så händer det igen så får du försöka linda en handduk eller nåt runt handtaget..kan ju ha del men…men…

 • laura
  4 januari, 2016 at 13:12

  Det där var ju inte så sexigt direkt. Men eftersom du är med pojkarna så antar jag att det inte är någon raggsemester så man kan ju vända det till något positivt; de där spirorna lockar ju inte till sig några strandragg direkt:). Är du själv med kidsen utan nanny? I såfall kan jag bara säga bravo för det är ett heltidsjobb att ta hand om två ungar i de åldrarna.

 • LiS
  4 januari, 2016 at 13:22

  Stackars du!!! Jag hoppas solen o värmen hjälper lite så du/ni alla kan njuta av ledigheten.

  Kolla upp noga, direkt när du kommer hem, risk för reuma kan vara stor när psoriasis bryter ut i vuxen ålder. Tyvärr kan det också vara reuma som gett dig psoriasisen.
  Jag vill absolut INTE skrämma dig härmed, men jag hoppas du kollar upp detta noga och snabbt.

  Kontakta Reumatiker- och Psoriasisförbunden, den unga tjejen som var med i någon Top model-tävling (jag tror Bingo är kompis med hennes kille) har väl haft psoriasis länge, men hon är iofs så ung och har antagligen en annan variant av psoriasis.
  Passa på att njuta nu, solen gör gott för både psoriasis OCH leder.

  Var rädd om dig!

 • bingolina
  4 januari, 2016 at 13:35

  Ser jävligt coolt ut!!

 • LiS
  4 januari, 2016 at 13:36

  Katrin – strunta i alla knasiga kommentarer.

  Psoriasis är en sjukdom, det borde alla veta, en sjukdom som är svår och jobbig (både fysiskt och psykiskt) så ta och coola ner lite ni som skriver om att strandragga, ragga, fula ben mm mm mm.

  Även de värsta trollen = NI, kan drabbas av sjukdom och då är ni antagligen inte så stora i den sk käften.

  Ha det nu gott Katrin, njut och ge solen en chans att lindra din psoriasis, tyvärr kommer den (antagligen) tillbaka men det finns behandling. Det är tuffa behandlingar, men de kan hjälpa! Psoriasis läker aldrig ut helt men kan ”dämpas”.
  Kolla – ljusbehandling, sol (som solarium men 1000 ggr starkare) samt läkemedel, det är mycket ”tuffa” läkemedel och för att få dessa måste levervärden vara okej.
  Allt detta sker efter samråd med läkare så det är ingen fejk och att gå till ett vanligt solarium är inte värt något, det är inte den ”solen” en person med psoriasis behöver.
  Jag vet detta då en väninna har svår psoriasis och den har nu med högre ålder satt sig på lederna.
  Så snabba på Katrin, du är relativt ung och bör få behandling och (förhoppningsvis) läkemedel/tabletterna.
  Be Bingo fixa tid hos läkare så du kan få kontakt direkt när du kommer hem, dra inte ut på detta!!!

  Lycka till!!!

 • Mitt liv 2.0
  4 januari, 2016 at 14:41

  Hoppas solen lindrar och att ni får en skön semester!

  http://chocochock.se
  ”Gör dina egna träningshandskar”
  🙂

 • kerstin
  4 januari, 2016 at 15:28

  Vad härligt att vara på semester I värmen!

  Det där utslagen går säkert over tror jag! Ge det lite tid bara. Säkert inget att oroa sig over. Kan ju vara lite stress, något du ätit etc. ha en skön semester

 • Theync
  4 januari, 2016 at 16:00

  Har dietpiller Reductil 15mg samt Xenical Beacita 120mg till salu.
  Har även B12 Mekobalamin och Behepan ampuller. Liothyronin mot sköldkörteln/ämnesomsättningen. Hör av er vid intresse till —> [email protected]

 • Pernilla
  4 januari, 2016 at 17:29

  Kolla upp PPP (postulosis palmoplantaris) och psoriasis med anledning av dina händer.

 • Linda
  4 januari, 2016 at 18:40

  Jag hade stora problem med psoriasis i flera år. Det var så illa så det blödde, varade m.m. pga klådan. När jag for till thailand under en månads tid tillsammans med Lchf kost så försvann allt. Sol o kost är nog lösningen. Har en tanke om tarmrening el om tex en glutaminkur kan hjälpa men bara en tanke som sagt…

 • Laila
  4 januari, 2016 at 19:24

  Det kan nog hjälpa dig en hel del med Psoriasisen att vara i solen. Hoppas det iaf.
  jag har kompisar som solat i typ solarium mot just psoriasis.

 • Madde
  4 januari, 2016 at 22:34

  Det är lite som att vara fet. Folk tycker man är äcklig och undrar ”Oh my God what happened to you?!”,
  Hoppas det kliar mindre snart!

 • Danka
  4 januari, 2016 at 23:06

  Katrin!

  Det där ser ut som det min man brukar få när han haft stressiga perioder på jobbet. Han får dessa utslag och det tar lång tid innan de bleknar. Finns ett ställe där han inte får dessa och det är på händerna. Tur att han bär skjorta på jobbet. Jag förstår att detta är jobbigt.

  Styrkekramar

 • C
  4 januari, 2016 at 23:14

  Jag blir lite bekymrad… Psoriasis är en sjukdom, sjukdomar får man av en anledning. Jag tycker att du ska äta ph-kalk . Tycker att det är konstigt att du som är så kostmedveten inte redan förespråkar det med tanke på att allt börjar med en basisk kropp och det får man inte utan att kalka sig,med tanke på hur mycket försurande vi äter, andas in och smörjer oss med. Ph-kalk och en leverstöttningskur skulle jag rekommendera. Ta det här på allvar nu. Din kropp säger ifrån. (Eller har börjat rensa sig genom huden. Kalk och leverstöttning får fart på rensandet så att det blir färdigt och inte sakta pågår resten av livet, som en sjukdom)
  Stor kram och lycka till!

 • Karin
  5 januari, 2016 at 00:58

  Hej Katrin! Jag fick själv psoriasis när jag gick i nian, hade exakt likadana fläckar, ingenting hjälpte fick kortison, andra krämer och ändrad kost. Men det enda som har hjälpt mig är ringblomsalva. Man kan beställa det eller köpa på typ ”ekologiska marknader” 🙂
  Funkar även för min kille som också har psoriasis.

  Du kanske vill ge det ett försök!
  Kram på dig, njut nu på semestern med dina fina pojkar!!

 • ellisabeth
  5 januari, 2016 at 04:40

  Kan, som många skriver vara början till psoriasisartrit, inte kul, kan även vara kalkkristaller som fällts ut i ledvätskan- inte kul det heller.vänl

 • josephine bunnfors
  5 januari, 2016 at 12:07

  undvik klorbassänger.
  bada mycket i saltvatten utan att duscha på några timmar. smörj med kokosolja på kvällen
  skydda fläckarna med solkräm så de inte blir brända.
  lycka till

 • lena
  5 januari, 2016 at 20:20

  Hej! du ser ut som jag gjorde för 10 år sen, mina utslag försvann från kroppen efter en tid men kom istället i hårbotten, handflator o fotsulor, efter många olika beh. Har jag nu biologisk med som faktiskt funkar bäst för mej. Man kan leva med detta fast de ibland känns för j..ligt, viktigast är att man lever hälsosamt då klarar man sej långt. Ett tips till dej ang salvor är att du ska byta ofta, när man smörjer ofta (som man gör vis psori) så är det bra att anv samma salva end 2-3veckor o sen växla till en annan sort . Då undviker du att huden blir ”immun” mot salva. Min hud slutade ta emot de flesta vanliga bassalvor från apoteket för att ingen informerat mej om dett. Allt gott till dej Katrin från ett kallt o vitt finland.

 • Tweesa
  6 januari, 2016 at 00:14

  Har haft de sen jag var 18 år! Blir alltid frisk av solen! Glöm i inte att smörja in din kropp av ex fenuril som är en väldigt fet salva som funkar bra mot psoriasis !

 • Sofia
  6 januari, 2016 at 02:12

  Du tyckte ju det va coolt med psoriasis så varför försöka sola bort det? Det kommer hjälpa av solen men kommer komma tillbaka vid minsta stress , dåligt mående och andra faktorer… Så kommer du ha det hela livet! Lycka till cooling

 • Tea
  9 januari, 2016 at 12:04

  Om dina utslag inte går bort så rekommenderar jag att du tar bort citronsyra från din kost. Den är oftast boven i dramat när det gäller allergier och utslag. Tidningen skrev om detta nyligen igen:

  https://www.gp.se/ekonomi/1.2946348-allt-fler-tror-att-citronsyra-ger-allergi-och-eksem

 • milla
  10 januari, 2016 at 19:54

  Men snälla! Psoriasis är ärftligt, ni som säger att de beror på kosten borde läsa på ordentligt om just psoriasis innan ni ger råd om ”allergier och eksem”.

 • Eva BM Nyblom
  20 september, 2017 at 17:28

  Hej, Intressant blogg du skriver. Jag jobbar med språklig validering och undrar om du kan tänka dig att deltaga då jag söker efter personer med psoriasis. Om du svarar på min email så ger jag dig mer information. MVH Eva