Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Jag har helt glömt bort att berätta för er att jag fått diagnos på mina utslag. Jag har psoriasis och det är helt säkert. Precis som några av er skrev så bryter det ut efter halsont och så även i mitt fall. Jag är glad att jag fått diagnosen så jag vet vad det är och kan behandla det. Känner mig inte alls deppig över det hela utan tycker att det är ganska coolt. Jag gillar defekter. Nu äter jag penicillin och smörjer med kortisonsalva och Propyless. På tisdag ska jag prata med hudspecialisten och är inte utslagen bättre då så ska jag sola mycket på Mauritius. Det kliar inte alls längre så det känns hur lugnt som helst. Psoriasis är ärftligt så det är inget som jag kan påverka. Då vet ni. Fler av er hade rätt med andra ord!

You Might Also Like

 • P
  25 december, 2015 at 15:45

  Detta är en lite märkligt fråga kanske men jag läser om tarmens funktion och sjukdomar. Tydligen så kan man se ett samband mellan läckande tarm och psoriasis. Även om man bär på ngt genetiskt så behöver inte alla som bär på det få generna att ge uttryck för det. Menar inte att skambelägga på ngt sätt utan är mest intresserad. Du som ätit LCHF, har du tänkt på tarmfunktionen och hälsa? Bara nyfiken!

 • Heater
  25 december, 2015 at 16:21

  Jag har också psoriasis.
  Visst är det COOOLT !!!

 • Kicki
  25 december, 2015 at 16:24

  Har samma typ av psoriasis, Solen i komb med saltvatten kommer att ta bort utslagen????

 • Elisabeth
  25 december, 2015 at 16:55

  Jag hade haft psoriasis i över 20 år, provat allt inkl. cellgifter – nada hjälpte men förstörde huden …. tills jag rensade kroppen från parasiter, virus, bakterie och maskar – blev jag helt FRI!!! inga beläggningar på armbågar, knät eller händer. INGA ALLS!!! Jag tror inte på läkarnas snack om ärftlighet, jag tror inte på livslånga sjukdom, jag tror inte på kortison eller styryder – gör dig en chans, avmaska/rensa kroppen från toxiner och allt skit som från tarmar spred sig ut i hela kroppen då kommer kroppen i balans igen/hudproblem försvinner. Vi avmaskar våra djur men vi då??? Vi har ännu mer parasiter än djuren har. Antibiotika, dålig kost,vaccinationer samt luft, insekter och vatten lämnar skiten i våra kroppar. Tro mig! Vill du ha tips om hur du kan bli fri från din psoriasis eller andra hud/kroppsproblem maila: adammariusz34/gmail.com Jag lovar- vägen är lång men livet blir längre och fri från sjukdomar. Jag är ingen läkare och jag behandlar ingen förutom att jag kan hjälpa dig med tips och information /somn förvisso finns överallt för bättre och friskare liv.
  Och P – du gissar rätt, allt börjar i tarmana!!!

 • Hellokittymorsa
  25 december, 2015 at 17:33

  Det finns en jättefin psoriasisklinik mittemot Polishuset där du kan sola några sekunder …
  Min dotter flyttade efter behandling till LA och är av med sitt…hon fick efter en halsfluss

  Lycka till

 • Ina
  25 december, 2015 at 17:44

  God fortsättning på julen ! Det var skittråkigt att du fått psoriasis ! Har du hört talas om psoriasisartrit ? Psoriasis är inte bara en hudsjukdom utanpå skinnet utan kan även sätta sig inne i lederna mm. Googla och kolla eller fråga din doktor, men du vet kanske redan. Jag tycker uppriktigt synd om dig som fått den diagnosen, även om det är väldigt bra att ha fått en diagnos, för då är det lättare att behandla. Stressa inte, det har också samband med försämringar. Kram

 • Margaretha Ullner
  25 december, 2015 at 18:15

  Jag har också psoriasis. Var provat salvor m m. Solning 3gånger i veckan hjälpte lite. Ska vara bra med salta bad och måttligt med solning. Men bröt ut i mitt fall i stället ännu värre. Men det är väldigt inviduellt. Blev trött på alla salvor och smörjningar med feta salvor. Man känner sig aldrig riktigt fräsch och förstör kläderna. Hade även besvär med värk i lederna och handflator och naglar. Sjukdomen är kronisk. Men har nu fått ett nytt liv och är besvärsfri tack vare medicinen Otezla. Tar den 2 ggr/dygn med ca 12 timmars mellanrum. Hoppas att du får bukt med din sjukdom. Läs och ta reda på så mycket du kan om den.

 • Ria
  25 december, 2015 at 18:48

  Har svår psoriasis, som gjort mig socialt invalidiserad. Så håller inte med dig om att detär cooolt !!!

 • Grinig
  25 december, 2015 at 18:52

  Jag är fet
  Fetma är en defekt
  Defekter är COOLT
  Fetma är COOLT

  Bravo KZ, av barn och dårar får man höra sanningen.

 • robyn
  25 december, 2015 at 19:18

  Såååå jävla cooolt med defekter.
  Din hjärna är tydligen också DEFEKT !!!

 • MariaPsoriasis
  25 december, 2015 at 19:30

  Trist då kan man ju inte visa sig i toppar och kjolar för man har kliat sönder huden på hela kroppen…

 • Flipp
  25 december, 2015 at 19:59

  IR-bastu. Finns för hemmabruk. Funkar suveränt utan medicin, salvor och långresor. Grymt skönt och avkopplande med!

 • AR
  25 december, 2015 at 21:04

  Tror mer på naturlig hudvård i längden. Kortisonkrämer torkar ut och gör huden tunn och skör. Propyless är väl som en hel kemikaliefabrik och innehåller säkert mineraloljor. Mitt tips är att du provar Dream cream från Lush, en läkande kräm med endast naturliga ingredienser. Lycka till!

 • fia
  25 december, 2015 at 21:58

  Ett tips; Ta bort ALLA mejeriprodukter som kommer från ko. Alltså allt! Get går bra. Testa även att dricka ett speciellt te som dödar svamp man har i magen/tarmen. Lovar att allt kommer försvinna, utan att du behöver dom hemska kortisonkrämerna. Har själv svår psoriasis, så vet vad jag pratar om….

 • tilde
  25 december, 2015 at 22:30

  Grattis!
  Inte dumt med (ännu) en defekt! LCHF och kliiin iiting kanske har hjälpt dig till detta! Stevia i mängder…..

 • davve
  26 december, 2015 at 00:19

  Många som tar tillfället i akt att kritisera Katrin. Inte oväntat. Då ni är mycket avundsjuka på katrin och hennes framgångar. Tråkigt för er…

 • Elisabeth
  26 december, 2015 at 00:21

  Tilde – läs på lite! Stevia och Ksylitol – är tusen ggr bättre än socker. Dessutom så använder man väldigt lite då stevia är flera hundra ggr sötare än socker. Stevia är NATURLIG.
  Fia – jag har blivit kvitt min psoriasis efter 20 år – rensning av parasiter i hela kroppen, inte bara tarmen och helt ändrat kost – utan mejeri.
  Ni som har utslag – smörj med ekologisk kokosolja och inget annat!

 • Hyrestanten
  26 december, 2015 at 02:10

  Defekter? Coolt? Vilka typer av ”defekter” gillar du? På vilket sätt är psoriasis coolt? Det är en sjukdom som många gånger innebär ett stort lidande, ibland med invalidisering som följd. Inte det minsta coolt, bara väldigt jobbigt.

 • Magdalena
  26 december, 2015 at 07:49

  Bästa behandling mot psoriasis får man vid Döda havet:
  deadseaguide.com

 • Lisa
  26 december, 2015 at 08:39

  Hej!
  Jag har levt med oklara exem
  I många år. Efter en separation accelererade det hela. Jag började behandling med kortisonkräm och solbehandling, tog prov som visade nomulärt exem, dvs exem med oklar grund, de bara finns där. Efter några år med upp och nergångar på exemens utbredning så blev jag sämre igen, tog nytt prov som visade samma, nomulärt exem.
  En kväll för 2år sen så satt jag och surfade runt och hamnade på hälsokostsidor. Började läsa om en tablett som heter ”Stora hårkuren”. Den innehåller allt som gynnar hår, hud och naglar.
  Många som ätit den har blivit av med oklara exem. Klickade hem tabletterna, började äta och blev helt exemfri inom 2mån och har fortsatt vara det i 2år då jag ätit tabletten.
  En vecka innan jag drar på mig jordens halsfluss så tar tabletterna slut och jag hade glömt beställa.
  Sex dagar in på antibiotikakuren så bryter exemen ut De Lux. Hela jag är full i utslag som ser ut som dina.
  En kompis som är distriktsläkare tittade på dem och tror jag har fått psoriasis. För mig ser det ut dom att det nomulära exemet är tillbaka med full kraft.
  Nya tabletter beställs hem och nu 2.5v senare har jag bara lite exem kvar.
  Tabletterna funkar kanon på mig och för den lilla summan det kostar med en burk så är det värt att prova.
  Först av allt så hoppas jag att de tar prov (Px) så du kan vara säker på vad det är du har och kan behandla därefter.
  Lycka till, hoppas du får bukt med dem, det är inte kul att ha/Lisa

 • Lisa
  26 december, 2015 at 08:45

  Glömde däremot säga att enda nackdelen med tabletterna ”Stora hårkuren” är att allt hår växer fortare, inte bara det på huvudet:-)

 • mlf
  26 december, 2015 at 14:09

  Att vara drabbad av en sjukdom är COOOLT enligt Katrin Zytomierska!!!!

 • m
  26 december, 2015 at 14:12

  Ja ett riktigt dumhuvud är hon!

 • Anna
  26 december, 2015 at 15:19

  Hej! Hoppas pengarna du får in på mitt inlägg räcker till den bästa psoarisvården för dig. Davve jag är nog Katrins favorit nu som tjänar så myket pengar åt henne.

 • Eva Segerljung
  26 december, 2015 at 17:37

  Jag har haft psoriasis sedan tonåren som numera har eskalerat till att drabba i stort sett alla leder och senhösten , så jag har svårt att förstå hur man kan tycka att det är coolt som du säger att ha defekter .Det känns mera som ett hån tycker jag.

 • josephine bunnfors
  26 december, 2015 at 19:17

  hej
  jag har precis som din psoriasis.
  fick när jag var 6 år av halsfluss.
  har det ännu, 42år.=)=(
  vill du veta mer eller har frågor så kan jag nog det mesta….=/ vänliga hälsningar Josephine

 • josephine bunnfors
  26 december, 2015 at 19:30

  hej igen1
  glömde en sak.
  smörj dig med kokosolja.!!!

 • Fibbel
  26 december, 2015 at 20:22

  Mycket märkliga människor här inne. Hur kommer det sig att ni blir så arga för att Katrin skriver att hon tycker det är coolt? Hon får ju tycka att det är coolt med vad som helst som handlar om hennes egen kropp.
  Hur orkar ni bli provocerade av precis allting men jag förstår ju att det är just det ni vill bli annars hade ni ju hellre läst en annan blogg

 • Sandra
  26 december, 2015 at 21:10

  Tips är att testa hudosils hudsalva på burk. Finns att köpa på apotea. Den är grym!

 • Tina
  26 december, 2015 at 22:15

  Av erfarenhet vill jag bara tala om att psoriasis går att bota med homeopati. Det kan ta lite tid med det går om du hittar en bra Homeopat som vet vad den sysslar med. Hör dej omkring om det finns någon bra i närheten av där du bor. 🙂

 • Lotta
  27 december, 2015 at 12:18

  Det som läkaren inte berättar är att din sjukdom Katrin är en infektionssjukdom. Man börjar typ att ruttna i huden, får stingande skorpa i huden och konstant klåda…Sexy vad??? Synd bara för den du ligger med. Jag tycker att det är hemsk av du får denna kroniska sjukdomen. kanske dags att äta hälsosam mat och mindre fet. Animaliska fetter och överdriven protein intag gör hudsjukdomar bara värre. Din kropp är ju liksom förgiftat inte bara av det som finns i din lilla hjärna utan av allt skit (psykofarmaka och animalisk fet) du får i dig. Jag säger bara vännen … fuck you right back

 • Lotta
  27 december, 2015 at 12:28

  Stevia och andra kemiska produkter är NATURLIGA som många här rekommenderar. Arsenik är också naturlig men giftigt. Det som är naturlig behöver inte bara bra. Bättre med riktigt socker i små mängder. Inga animaliska produkter och massor av vatten. MEN först behöver man göra sig av med alla toxiner, virus och multiresistenta bakterier efter många år av LCHF diet. Hemsk att du drabbas av detta och det är hemsk att kanske många på grund av dig och dina rekommendationer också drabbas. Tycker dock att det är bra att du berättar. Kim Kardashian har det också, kommer inte ni från samma land ursprungligen? Ju det är dyrt att vara small men hemsk när det börja lukta fosfor i en.

 • peter
  27 december, 2015 at 12:33

  Psoriasis trodde jag att bara prostituerade fick. Det äckligaste någon kan drabbas av.

 • Karin
  27 december, 2015 at 18:14

  jag har vigt mitt liv åt att hjälpa människor åt att bli av med oren hud. Jag tycker att det är fult och oattraktivt. Jag tycker att det handlar om att man är lat och ofräsch…

  Eller vänta… Tycker jag så om tjockisar? kommer inte ihåg båda är lika fult och oattraktivt.

 • P
  27 december, 2015 at 21:11

  Lotta, nu slår du väl på en lite väl hög trumma kan jag tycka. . Vet inte hur mycket du kan om LCHF och ketogen kost men jag kan tala om för dig att om man kommit in i fettdrift och lever ketogent så är DET en utrensande kosthållning! Metabolt fungerar det precis som vid fasta/svält, kroppen rensar ur och lagar utan att behöva svälta. Så jag vet inte var du får din information ifrån om att sluta äta animaliskt, för mig veterligen är det väldigt svårt att äta icke-inflammatoriskt utan animalier! Mjölkprodukter kan man strunta i men bra kött och fisk hör till de livsmedel som innehåller tät näring, innehåller noll kolhydrater och höjer inte blodsockret ett skvatt = bra för en ketogen kosthållning. Jag ville bara säga det!

 • Maria
  27 december, 2015 at 21:34

  Gud vad nu pratar skit om ketogen kosthållning, det finns ingen forskning som stödjer det du kaklar här. Du snackar ren skit . Den kost funkar för fotomodeller som driver sin kropp till extrema höjder. Bara för att se small ut. Det betyder dock inte att man lever hälsosamt. Urtidens människa åt bara denna ( högt bakteriella) kost samtidigt som de hade el livslängd på typ 25 år. Visst var de smala men inte friska. De fick hudsjukdomar som leprasjuka som är en variant av psoriasis. Dags för folk att vakna. Ätt mindre portioner kött Max 10kg per år. Massa med frukt och grönt och ta bort alla meleriprodukter spm också är högbakteriella. Gör det nu innan det är försent. Katrin Z dock har ingen räddning . Hon har en mörk aura över sig av decennier ondska och dåligt självförtroende. En mobbare ät alltid det. Best att hålla dig borta från henne.

 • P
  27 december, 2015 at 22:47

  Nu talar du som en fanatiskt troende person som tror på onda eller goda människor, låter lite läskigt! Och din attityd är under all kritik. Nåväl.

  Jag brukar hålla med Katrin ungefär 1 gång av 1000 så tro inte att jag är ett fan av smal-ideal. Däremot så är jag intresserad av kostutveckling och LCHF, hon har onekligen en intressant plats i den skaran av personer som driver frågan på visst ett plan.

  Ang. ketogen kost så nä det finns inte mycket forskning för att det överhuvudtaget inte finns mycket kostforskning som är oberoende. Och inom forskningsvärlden har man inte varit intresserad av denna kosthållning då paradigmet kring kost gällt att fett är farligt. Men all forskning kommer från nya synsätt och nya upptäckter, vilket gör att det forskas mer på sådant idag, som exempelvis tarmens funktion och vad som gynnar den och inte. Och raffinerade kolhydrater och fruktos i högt intag är inte tarmens bästa vän!

  En annan sak är att det finns ingen motsättning till att äta ketogent och grönsaker samt gröna blad. Och för att smörja kroppen inifrån, både när det gäller hormonproduktion och bakterier i tarmen, så är animaliskt fett optimalt som fettkälla. Don´t be afraid 😉

 • Stackare
  27 december, 2015 at 22:51

  Jag hoppas att vi slipper se bilder på eländet. Jag undrar hur det egentligen känns för Madame elak drabbas av en sjukdom som får en att se så eländig ut så man inte vill visa sig i ute? Om jag behövde välja: Hellre tjock än sönderkliad hud…

 • Sarah
  28 december, 2015 at 00:38

  Kan inte låta blir att bli lite upprörd över de skogstroll här som tror att rätt metod är att hoppa på alla psoratiker genom att kalla dem äckliga. Ska man kasta skit kring sig kan man åtminstone göra det med rätt fakta. Psoriasis är en autoimmun sjukdom och har ingenting med infektioner att göra. Utslagen är ett symptom av ett felprioriterande immunförsvar och inte roten till alla problem.

  Glad för allas skull som har hittat fungerande hjälpmedel till sig, själv knaprar jag cellgifter vid 23 års ålder då man som rödtott inte klarar av det fantastiska naturliga läkemedlet vi kallar solen.

 • Lena
  28 december, 2015 at 12:52

  Fick med psoriasis efter en halsfluss, Efter jag började äta LCHF så gick mina utslag ner ordentligt. Använder koksolja ist för cortisonsalva mm. Funkar bra.
  Hoppas du hittar din väg till att lindra din psoriasis.

 • lovisa
  28 december, 2015 at 15:44

  Min psoriasis började i samband med att jag började med LCHF som man brukar säga att smörja kroppen inifrån. Min hudläkaren avrådde mig från denna diet på grund att den är högbakteriell och viral. Det slutade att jag fick äta massor med antibiotika och idag har jag fått multiresistenta bakterier. Delar av min kropp har dött av Psoriasis och amputerats bort. Jag tar en dag i tagen. Hemsk att Katrin Drabbas av detta. Ätt inte fet, kokos fet är värst.

 • lotta
  28 december, 2015 at 15:53

  Som sjuksköterska avråder jag folk från att äta fett diet om de har problem med huden. Man ska äta strikt vegetarian kost och även där snåla med fettet. Vad är det för billig retorik detta med ”att smörja kroppen inifrån”??? Men vad skall Katrin säga?? man ska komma ihåg att allt handlar om att tjäna pengar

 • Maritza
  28 december, 2015 at 15:56

  Hej Lovisa!
  Vad hemsk det du gått igenom. Min moster gick igenom samma sak. Hon fick Psoriasis och åt grisfett och kokosfett i allt. Hon ligger dessvärre på skogskyrkogården nu sedan tre år tillbaka

 • Johanna
  3 januari, 2016 at 21:12

  Hej, jag har haft psoreasis sen jag var 14. När det bröt ut ville jag inte leva mer. Det var hemskt att få det under tonnåren. När jag läser komentarerna här blir jag så otroligt ledssen, faktum är att jag ligger här och gråter. För ni som inte har denna sjukdom (som för övrigt är väldigt vanlig och klassas som en folksjukdom) kan omöjligt förstå hur ont det gör att bli kallad äcklig och oren för något jag inte kan rå för att just jag fick. Jag är en tuff och självsäker tjej men när jag ser på mina prickiga torra ben brister det.

  Dock har jag en underbar pojkvän som precis som dig katrin tycker det är coolt och unikt. Visst vill jag fortfarande bota min sjukdom. Men det känns ändå lite bättre att för en gångs skull höra att ens hud är något annat än äcklig och oren.

  Tack

 • Osku
  7 januari, 2016 at 03:12

  Hej Katrin!

  Det du har fått är ett klassiskt fall av guttat psoriasis, eller droppformad psoriasis. Guttat psoriasis bryter ofta ut i samband med en halsinfektion och dyker upp väldigt fort. Från första ”pricken” tills dess att största delen av kroppen täcks brukar ske inom 2-4 dagar.

  Denna psoriasis typ är för många början på ett liv med kliande psoriasis. Vid många fall så går nämligen just guttat psoriasis över till den mer vanliga formen plackpsoriasis som är den typen de allra flesta tänker på när man pratar om psoriasis.

  Det är streptokocker som är orsaken till utbrottet. Det är just streptokocker man har vid halsfluss.
  Men jag vill också berätta här att du inte behöver ha halsfluss eller ont i halsen för att ha streptokocker virus. Denna virus kan sitta på utsidan (huden), alltså kan man vara bärare av viruset utan att vara sjuk.
  Därför är det viktigt i dessa lägen att alla i din närhet går till doktorn och ber om en halsodling så att alla i familjen kan bli av med viruset.

  Tidig och rätt behandling, minskar risken för att guttat psoriasis skall utvecklas vidare till plack psoriasis.

  Jag är så himla nyfiken på vad du fått för ”diagnos” och behandling för det där?

  Tyvärr så är det nämligen så att just guttat psoriasis INTE ska behandlas med kortisonsalva!!!
  Detta är något som över 80% av hus-och allmänläkarna inte vet!

  Detta finns att läsa om Daivobet salva i FASS

  ”Det finns ingen erfarenhet från användning av Daivobet vid guttat psoriasis.”

  ”P.g.a. innehållet av kortikosteroid är Daivobet kontraindicerat vid följande tillstånd: Virusinfektioner i huden (t.ex. herpes eller varicella), svamp- eller bakterieinfektioner i huden, infektioner orsakade av parasiter, hudmanifestationer i samband med tuberkulos, perioral dermatit, hudatrofi, atrofisk striae, kapillärskörhet, iktyos, acne vulgaris, acne rosacea, rosacea, sår och skador (se Varningar och försiktighet).”

  Har själv fått mitt liv förstört av okunniga ”läkare” hos husläkaren här! Undvik kortison så länge det bara är möjligt!
  Testa allt annat innan du smörjer dig med dom salvorna som skrivs ut idag! Det finns tusentals produkter och metoder som kan lindra dina psoriasis besvär utan de fyrtielvatusen biverkningar som medföljer vid kortison och steroid behandlingar.

  Du får mer än gärna höra av dig till mig om du har frågor kring psoriasis och olika behandlingsmetoder.
  Jag startade Psoriasishjälpen.se för snart 5 år sedan p g a att min egna psoriasis bara blev värre och värre ju mer ”behandling” jag fick!

  Jag har samlat in produkter från jordens alla hörn som alla rekommenderas av folk med psoriasis. Alla produkter är naturliga och innehåller varken kortison eller steroider.

  Vi kan hjälpa dig, vilket i sin tur gör att du hjälper många andra av de 300 000 personerna i Sverige som lider av psoriasis.

  Du får gärna länka till sidan 🙂

  Vi höres…
  Mvh/ Osku
  EttLivUtanRiv

 • Ulla Nilsson
  15 maj, 2016 at 16:01

  Det är svårt att leva med psoriasis, förr åkte jag alltid till Spanien under 1 månad per år för att få lindring i solen. Av en slump hittade jag en blogg för något år sedan och hittade där även böcker fanns som behandlade ämnet och på ett annat sätt än vad jag tidigare hört talas om.

  Detta har idag gjort att jag fått en enorm lindring utan att behöva använda bråkdel av de salvor och kortisoner jag tidigare använde och jag blir allt bättre för varje dag som går.
  Här är en länk och jag rekommenderar att man tittar dit:
  http://gluten-celiaki.blogspot.com

  Mvh Ulla

 • Jenny
  13 juli, 2016 at 19:35

  Hej!
  Trist att läsa att du också fått denna sjukdom, den har jag med, driver en blogg kring det också kika gärna in där om du har lust!
  Härligt är att du tar upp Psoriasis för det behövs, så tack för det!
  Ha en fin kväll!
  Mvh,
  levamedpsoriasis Jenny

 • Christina
  18 november, 2016 at 10:36

  WHO har fastslagit att ca 80% av alla sjukdomar kommer från en dålig mag- och tarmmiljö. Det är synd att läkarna inte verkar ha snappat upp detta. Bara genom att ändra sin kost, tillföra mer vitaminer och rensa ut gammal skit i tarmarna (som släpper ut gifter i kroppen) kan man göra väldigt mycket. Jag dricker Aloe vera varje morgon o kväll och det har gjort mycket för mig.