Okategoriserade

Livet som egen företagare

Man måste ha väldigt mycket självdisciplin om man ska satsa på ett liv som egen företagare. Verkligen, fördelarna är fantastiska och jag kan vara en hel tisdag på Skansen med min familj och jag kan leka på landet på en måndag om jag känner för det men nu sitter jag här. Jag har så många fakturor att betala, ordrar att mejla iväg, mejl att skriva på engelska, löner att göra, mejl att svara på, men fan va sur jag blir på alla som skickar mig saker att hämta ut på olika ställen. Framför mig har jag fem avier med fem olika avhämtningsställen. En ska hämtas på Sabis, en på ICA Banér, en på Pressbyrån på Sibyllegatan, en Konsum Sibyllegatan. De är dumma i huvudet, skulle jag lägga en hel dag på att åka runt och samla in alla prylarna? Dessutom har de alla haft sista datum att hämtas ut på så inget att hetsa upp sig över egentligen. Sen kallar de oss bloggerskor för nonchalanta men varsegod! Samma med fakturorna – nån är på 14 dagar nån på 10, nån på 20, jävla fan i helvete heller. Jag går inte med på det. Från och med nu slutar vi att handla från tattare som inte klarar av 30 dagar på sina fakturor där med basta. Jag kommer att få en hjärtinfarkt om jag ska jaga förfallodatum varje dag. 30 dagar är dessutom lag.

Jag är trött. Jag har lång väg kvar till sova. Ringo sover så jag måste passa på att jobba undan så att jag kan leka med honom imorgon. Imorgon ska vi leka och städa. Kom igen nu, Katrin. Kämpa.

ps. Jag äter Skagen med sked från den stora förpackningen. Skagen från färskdisken på Esplanad.
Katrins Snapshots

Livet som egen företagare #instacollage

You Might Also Like

 • Penny
  19 juni, 2013 at 00:00

  Som en Déja vu…nån ringer sig sjuk, och det jag skulle ha gjort idag får göras nu alt im bitti… Men det är underbart att vara sin egen 🙂

 • Em i London
  19 juni, 2013 at 01:00

  sköt om dig tjejen!

 • Carrie
  19 juni, 2013 at 02:08

  Grym du är Katrin och vad gott med Skagen.

 • A-S
  19 juni, 2013 at 07:18

  Katrin, det är ingen lag på 30 dagar. Däremot får inte ränta tas ut förrän efter 30 dagar..

 • anonym
  19 juni, 2013 at 07:31

  Rösta på socialdemokraterna, de vill lagstifta om 30 dagar!

 • Lisa
  19 juni, 2013 at 09:44

  Så blir det med moderaternas avregleringar…

 • Marie
  19 juni, 2013 at 10:08

  Men visst har ni betydligt kortare än 30 dagar när man handlar på LCHF klubben…

 • Carrie
  19 juni, 2013 at 10:34

  Företag till företag borde ju vara 30 dagar. Företag till privatperson, inte lika viktigt med 30 dagar.

 • Anna
  19 juni, 2013 at 11:23

  VAD ÄR DET FÖR J-A TATTARE PÅ LCHF-KLUBBEN MED BETALNINGSVILLKOR PÅ 14 DAGAR??!! VILKET PATRASK!

 • Bu
  19 juni, 2013 at 13:36

  Ha ha..

 • Krister
  19 juni, 2013 at 13:45

  Jag tror inte Katrin kan bestämma att det skall vara 30 dagar ensidigt mot sina leverantörer.

 • P
  19 juni, 2013 at 16:29

  http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=789578&filtertype=&sortby=

  HELT NY ÄKTA DKNY VÄSKA TILL KANONPRIS, PASSA PÅ!

 • Petra
  19 juni, 2013 at 16:56

  Du borde se dig om i ditt eget bo!!! Handlar man via LCHF>klubben har man bara 14 dagar innan det ska vara betalt, lite hyckleri att kritisera andra..

  Inte alltid smidigt, man vill ju som heltidsarbetande inte sitta och betala fakturor var och varannan dag!!! Du borde göra något åt det sen kan du klaga..

 • Mia
  19 juni, 2013 at 20:34

  Reagerar över det du skriver om fakturorna då jag själv har varit och är fortfarande irriterad över Svea ekonomi som ni har ett samarbete med via Lchf klubben. De har inte 30 dagar. Dessutom måste de vara de enda som inte har e-faktura så man slipper betala 29 spänn var eviga månad…… Nä jag kommer hå ur klubben pga ert samarbete med dom.

 • Utlandssvenskan
  20 juni, 2013 at 00:20

  Åh, du behöver ju någon som jag! Mitt jobb som PA är just att betala fakturor, fakturera, cashflow-rapporter, planera möten, events och att allmänt hålla koll på min chef och hennes förehavanden, personliga som yrkesmässiga. Du om någon skulle kunna få mig att flytta hem till Sverige så säg till om du behöver min hjälp. Jag måste bara varna att jag är ganska dyr men väldigt effektiv och skittrevlig!

 • Sara
  23 juni, 2013 at 22:22

  Kasta inte sten i glashus. Man för ta ränta från vilken dag man vill bara det är avtalat. Om inget är avtalat får man dock inte ta ut dröjsmålsränta efter 30 dagar…