Okategoriserade

Tjejer kan!

Jag skulle säga att en dag på Skansen i gassande sol tar på krafterna trots att man är i vecka 14. Jävlar i min lilla låda vad vi har gått och ridit, och åkt bilar, och klappat djur och tittat på teater och ätit och kånkat och stånkat och mycket för mig. Sex timmar höll vi på! Så när det var dags för mig och Ringo att åka tillbaka till ön satt jag som en apatisk zombie och körde sakta med båda händerna på ratten och halvöppen mun. Ja! Vi måste prata om en viktigt sak. Förra gången som jag var gravid blev jag beroende av nässpray. Jag är det nu igen. Jag vill inte vara det. Jag kämpar med nässköj och jag försöker att inte spruta in Otrivin (den bästa skulle jag säga) men det går inte. Jag tror att det kan vara en blandning av allergi mot pollen, gräs, träd, kanin i kombination med graviditeten. Men finns det något annat jag kan göra för nässköljen funkar inte. Den funkar annars alltid. Ge mig tips för jag gör vad som helst för att slippa det här beroendet. Jag har ju opererat i min näsa för många år sen när jag var beroende så jag kan nog inte operera igen, va?

Så kom vi till vår båtplats. Det var första gången i år som jag skulle åka ut själv med Ringo. Jag var lite nervös det var jag, men trots det släpade jag med mig rena handdukar, knäckebröd till midsommar, kläder, datorer, fina inköp från Skansen och lite annat. Att komma på båten var enkelt som vanligt och Ringo hjälpte till och fällde ner motorn och virade in tampar. När han har flytväst på mig känner jag min inte det minsta nervös över honom. Så kom vi fram. Det var helt vindstilla och solen lyste ett asstarkt oreanget sken – BEAUTIFUL – så sa jag till Ringo med min allra allvarligaste röst. ”Ringo, mamma ska lägga till med båten själv nu för pappa är inte här så nu vill jag att du ska sitta blickstilla tills jag säger att jag är klar, okej?” Så gjorde han det såklart, när det väl gäller så fattar de ju allvaret de små, så det gick hur bra som helst! Jag skulle säga att det gick bättre än när Bingo är med i båten för jag var så otroligt superkoncentrerad på att haka fast i bak först och sen gliiiiida in mot bryggan för att sätta fast i fram och sen klev Ringo upp själv (!!) och hjälpte mig att langa upp varorna och så på ett par minuter satt vi på bryggan och jag sa ”Tack för hjälpen älskling, du hjälpte verkligen mamma att lägga till båten” och då blev Ringo stolt så då hade man tagit oskulden av den jobbiga för i år, juhuuuu! Nu är jag oberoende igen!
Katrins Snapshots

Tillbaka på ön. #instacollage

You Might Also Like

 • Fialotta
  18 juni, 2013 at 22:13

  Finns en nässpray som heter nasonex den är lite lätt mot gräs och djur allergier och den hjälpte mig och min pojkvän mot nässprays beroendet! 130kr eller nått liknande på Apoteket, verkar inom 1-3 dagar! Funkar skit bra!

 • Bea
  18 juni, 2013 at 22:15

  Du du är inte täppt för att du är allergisk du är det för att du är gravid. Jag blev sån under båda mina graviditeter och det är samma hormoner som luckrar upp fogarna och som kan ge gravida förstoppning. Det finns inget du kan göra åt det så det är bara att gilla läget. Jag använde tigerbalsam på bröstet nån gång men det skall ju inte vara bra det heller. Skit i nässprayen, du är ju en stark kvinna som gått ned 30+ nästäppa är väl ingenting.:-)

 • Carrie
  18 juni, 2013 at 22:33

  Nästäppa är ett rent helvete för den som är drabbad. Min väninna har berättat och jag har sett hur dåligt hon mått. Hon blev hjälpt av rhinocort aqua ett nässpray som innehåller kortison och kan användas av gravida. Tar några dagar innan det har full effekt. Ett nässpraysberoende är något som borde tas på större allvar i samhället än vad det gör. Inget att fnysa åt.

 • c
  18 juni, 2013 at 22:39

  Physiomed ,eller nått, heter ett nytt saltvattensspray. Pröva det 🙂
  Ps. Smakat baconaise???

 • Emma
  18 juni, 2013 at 23:05

  Finns visst saker som funkar, iallafall lite. Jag körde nått saltvattenspray på dagarna och riktigt nässpray på nätterna. Man behöver inte alls gilla läget.

 • emma
  18 juni, 2013 at 23:20

  Kortison är grejen. Man blir inte helt av med beroendet men det räcker med en puff om dagen. Kom inte på det förrän tredje graviditeten och kan gräma mig än. Kör på Rinocorta (trorjag den heter).

 • Linda
  18 juni, 2013 at 23:26

  Nasonex! Tar upp till 2 veckor innan full effekt,:så under tiden får man använda sitt vanliga nässpray parallellt. Sen kanske man inte kan sluta helt med det men troligen kunna dra ner rejält på användningen.

 • fian
  18 juni, 2013 at 23:29

  amfetamin funkar på det mesta

 • Hella
  19 juni, 2013 at 00:33

  http://www.onlineshop-asia.com/Balsam-Oele-Aroma/6x-Poy-Sian-Mark-II-Inhaler-Inhalierstift-Special-Offer::534.html

  Bästa någonsin, har hjälpt många vänner att bli av med sitt nässpray beroende med hjälp av denna+ att det öppnar lyftvägarna bättre.

 • Emma
  19 juni, 2013 at 00:37

  Det finns en grej på apoteket (ser ut som en tampong i plast) som innehåller eukalyptus som man ”luktar in”. Kan inte komma på vad den heter och hittar den inte på apotekets hemsida men kolla på den. Har använt den i flera år vid förkylningar och jag tycker den funkar lika bra som nässpray. Dock så håller det inte i sig lika länge som nässpray gör men eftersom det inte är något dåligt du får i dig så gör det inte mycke att man her i sig de oftare. Den räcker dessutom i en evighet vilket är ett plus!
  Kolla upp det och testa i alla fall!

 • Malin
  19 juni, 2013 at 01:25

  Rhinocort aqua fungerade för mig också, mot allergi. Mot gravidtäppan använde jag nattetid otrivin i ena näsborren max antal dagar för att sedan byta till den andra, och så höll jag på så. Blev inte beroende.

 • Malin
  19 juni, 2013 at 01:28

  Alltså otrivin 10 dagar på ena sidan, 10 på andra, i flera månader. Annars hade jag aldrig fått sova.

 • Lina
  19 juni, 2013 at 02:38

  Vill man förtöja enkelt så dra en kraftig och mjuk lina ifrån öglan på bojen till bryggan. Den ska vara ganska spänd (ett par decimeter ifrån vattenytan) och alltid sitta kvar.

  Kör långsamt (och tänk på ev.avdrift), styr en bit in emot den fasta linan, kroka i bojen och sedan kan man stänga av motorn om man vill. Med hjälp av den fasta linan kan man sedan dra sig in till land.

  Kanske inte snabbaste eller snyggaste sättet att angöra en brygga – men bra om det blåser eller om man har en längre båt (eller om man rör sig långsamt!).

 • Jennifer
  19 juni, 2013 at 09:23

  Du kan ju prova akupunktur. Hos en TCM-akupunktör(traditionell kinesisk akupunktur).

 • Lena med bena
  19 juni, 2013 at 10:01

  Saltvattenspray is the shit, jag är också gravid och skulle inte klara mig utan den. Helt ofarligt också, som en bättre kallsup. 🙂

 • Kristina
  19 juni, 2013 at 11:56

  Hade det under mina tre graviditeter:(

  Jag hatar nässpray och använder det aldrig i vanliga fall, men under sista graviditeten använde jag det några gånger – det är extremt påfrestande att vara täppt hela tiden.

  Der är inte sprayet som du blir beroende av utan känslan av att kunna andas – ett kortare ”beroende” är inte skadligt så länge du verkligen lägger av efter du fött.
  De flesta gravida drabbas tyvärr:(

 • Monika
  19 juni, 2013 at 12:02

  Kollodialt silver, finns på hälsokost. Bra mot mycket, googla på det.

 • Carrie
  19 juni, 2013 at 12:35

  Kollodialt silver är en oerhört spännande, potent produkt och vi får i oss alldeles för lite via kosten. Inte konstigt att läkemedelsindustrin målat upp en djävulsbild av produkten.

 • Marta
  19 juni, 2013 at 13:51

  Jag har astma och får endast använda Rinocort eller Nasonex. Missbrukade nässpray när jag var gravid.
  Men dessa kan du lugnt använda varje dag. Lycka till!

 • LOT
  19 juni, 2013 at 14:36

  Jag använde nässprej under båda mina graviditeter. Slutade på bb. Inget beroende – ett behov. Jag tog bara på natten och om det blev överjävligt eller om jag skulle på fest, eller jobba. Alltså HELA TIDEN!!! 🙂

 • Haderittan
  19 juni, 2013 at 16:01

  Prova Sinova, en tablett som är receptfri och man kan ta när man är gravid. Den tar ner svullnaden.

  http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20090224000126&DocTypeID=7&UserTypeID=2

 • m
  19 juni, 2013 at 20:51

  Verkligen fint, hur du talade till din son.

 • vera
  19 juni, 2013 at 21:19

  Nasonex ska absolut inte användas när man är gravid!

 • Hanna
  19 juni, 2013 at 21:58

  Rinexin! Bästa någonsin. Receptbelagt men ofarligt under graviditet.
  Btw, fick bästa rådet någonsin av en sjuksköterska: andas med munnen…
  Lycka till!:-)

 • Hanne
  19 juni, 2013 at 22:59

  Ja! Be att få rinexin utskrivet, hade aldrig klarat mig utan, eller jo, första graviditeten gjorde jag ju det, men nässprayade mig till kokainist-näsa! Nu andra ggn, Rinexin – lifesaver-piller!

 • Johanna
  20 juni, 2013 at 08:32

  Jag var totalt beroende av nässpray för ca 7 år sedan så jag tog kontakt med en ”öra,näsa, halsklinik”, en privat sådan. De brände bort delar av näsmusslorna (jag hade ingen aning om att sådana fanns :D) och lite annat, men inga knivar inblandade. Rekommenderar verkligen, numera använder jag bara i absolut nödfall!

  Glad midsommar!

 • Linnea
  20 juni, 2013 at 23:45

  Är gravid i vecka 22 och det enda som funkar för mig är riktig nässpray. Försöker dock att inte använda det annat än på natten så att jag kan sova!
  Saltvattenspray osv funkar inte alls på mig händer absolut ingenting, är som vatten!

 • Johannis
  21 juni, 2013 at 11:29

  Skaffa en luftfuktare till sovrummet. Skölj innan med vattensköljen sedan på med fuktaren, funkar bra för mig under pregg…
  Kom bara ihåg att byta vatten ofta och ha rengjort filter!

 • Fialotta
  21 juni, 2013 at 15:02

  Ok!

 • Jane
  23 juni, 2013 at 08:47

  Halloj!
  Jag är också gravid, fast vecka 28 och har också ganska täppt näsa. När min pollenallergi spöka köpte jag Nozoil menthol (nåt sånt heter den) Fungerade kanon på min näsa, sen kör jag med renässans och nezeril om det är riktig kris till natten.

 • Charlotte
  23 juni, 2013 at 09:12

  Testa att göra eget koksalt 🙂
  Jag brukar koka upp 5 dl vatten med 2 msk salt och låt det svalna sen droppar du det i näsan. Funkar lika bra på barn som vuxna 🙂