Okategoriserade

Paulun får ta och kamma sig

Allt blir ju bra till slut. Om man bara ger sig fan på att det ska bli det så blir det det. Jag satte mig med min gode vän imorse och han gjorde ett schema för mig på allt som jag ska göra i tur och ordning och det var ju kul för när vi hade gjort mitt schema så visade det sig att hans liv var minst lika rörigt och hetsigt som mitt så då gjorde jag ett schema för honom och så skrattade vi gott åt det.

För några år sedan satt jag med en så kallad livscoach som berättade för mig hur man ska klara av att ha ett aktiv arbetsliv och han sa att man ska se på sitt liv som en hästbana. Varje dag ska man köra en rad i banan och se på den banan som en häst med skyddslappar. Alltså typ måndag jobbar jag med klubben, tisdag loppet, onsdag administration, torsdag Pure PR, fredag kokboken och så där. Jag ska försöka göra så i fortsättningen. Idag har jag i alla fall struckat så nu ser allt mycket ljusare ut. Jag är ju en ”in the moment” person så antingen är allt väldigt bra eller så tror jag att allt ska falla. Och nu med två butiker är det plötsligt mycket mer och…ja ni fattar. Men det blir bra! Bra bra bra. Hästbana.

Fy fan va vi har krängt semlor idag, otroligt!

Katrins Snapshots

Och kokosolja, det är den nya flugan, ha ha ha tänk att det tar sån tid för folk att fatta. Varenda tidning skriver om hur nyttigt det är med kokosfett och jag läste någonstans att Paulun säger att det går lika bra med det raffinerade kokosfettet i silverförpackning, ha ha ha det är typ det roligaste jag läst på länge. En kostexpert, som man förväntar sig ska kunna saker, säger att det går lika bra med det ”silvriga paketet” för att det är billigare. Det är typ nästan ännu roligare än att Shirley Clamp marknadsför Viktväktarna och bantat ner sig med en annan diet. För er som vill veta hur det ligger till med kokosolja och varför man absolut INTE får äta ”det silvriga paketet” kommer en förklaring här:

Det silvriga kokosfettet består av härdat kokosfett: de naturliga fettsyrorna har omvandlats till mättat fett på konstgjord väg för att få en fastare konsistens och högre smältpunkt.

– Kokosfettet i silverpaket är en onaturlig produkt som är kemiskt framtagen

-Härdat fett är förbjudet i KRAV-märkta produkter jämför med Cocosa:

-Man använder sig alltså av sämre råvaror för att skapa en produkt som liknar en kvalitativ olja jämför igen med Cocosa.

-Framställningen av kokosfett i silverpaket bidrar till att produkten saknar de nyttiga fettsyrorna som en KRAV-märkt kokosolja/kokosfett har.

Såhär sa Fredrik Paulún i Aftonbladets Laga LCHF:
”Jag använder raffinerat kokosfett, det silvriga paketet, det är billigare än kallpressat.”

Ha ha ha! Pauln får ta och kamma sig!

You Might Also Like

 • Maria
  12 februari, 2013 at 18:23

  Det kan iofs vara kokosfettet från Alba Dalby han menar. Det är också ett silverpaket och säljs i vanliga mataffärer, men är inte härdat.

 • Biggan
  12 februari, 2013 at 19:00

  Min fråga är följande: Cocosa innehåller 95 % mättat fett och enligt min kosthållare är det mättade fettet rena döden för blodådrorna. Kallpressad är alltid bra oavsett vilka matfetter man använder så ska man också titta på hur mycket omättade fetter det finns i en produkt. Cocosa är den värsta produkten på marknaden vad det gäller det mättade fettet. Titta på kallpressad olivolja och jämför. Tack för ordet

 • Azin
  12 februari, 2013 at 19:04

  Hahaha, han är lite kul den där godiskrängar’n!
  Det silvriga paketet köpte jag för ett tag se’n för att göra fågelmat… det luktar ju fan motorolja när man smälter det och det tycker han att man ska äta?

  Själv skämdes jag nästan för att inte pippifåglarna också kunde få ekologisk & kallpressad, men vad fan jag är inte gjord av pengar. Men skulle jag själv äta skiten? Nä, skulle hellre svälta än äta den sörjan!

 • Camilla
  12 februari, 2013 at 19:06

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Adam
  12 februari, 2013 at 19:17

  Katrin – vad vet du om kokos olja själv förutom det andra berättade för dig och du läste på förpackningen?
  Vet du att kokosolja kan användas till precis allt? Håret, huden (ju,rynkor, hudbesvär mm) till nästan allt i hemmet plus att dess egenskaper är som en guldgruvan för kroppen. Alla syror och aminosyror finns knappast i oljan som säljs på ICA och som svenska bruka göra icechoklad till Jul på. Kolla lite närmare på Cocosa…

 • Cat
  12 februari, 2013 at 19:28

  Självklart är det så, Paulun kan kost, gedigen utbildning och lång erfarenhet.

 • Cat
  12 februari, 2013 at 19:30

  Skratta bäst som skratta sist, finnsolika silvriga paket. Gå ur ketosen så hjärnan kan tänka…

 • Petra
  12 februari, 2013 at 20:03

  SEMLOR! En del kondis tar nästan 40 kr styck!
  Det är rena rånet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://jagforklarar.blogspot.se/2013/02/jag-visar-internet-for-gammelfarmor-4.html

 • K
  12 februari, 2013 at 21:12

  Men VARFÖR finns inte Cocosa i en vanlig livsmedelsbutik!
  Hoppas att fler och fler butiker tar in nyttigt kokosfett och lchfvaror.

 • Anna
  13 februari, 2013 at 08:25

  Coop har ekologisk kokosolja till bra pris (dryga hundringen) för en burk. Voltaire och hälsokosten tar ca 200 kr. Dyrt, jag vet, men den räcker länge!

  Till Biggan: det är förenklat att titta på mättat/ omättat fett. Fetter tas upp och förbränns olika i kroppen. Jag testade att byta ut allt fett mot kokosolja och ghee under 4 veckor. Kolesterolet förbättrades avsevärt, trots redan bra värden, och triglyceriderna mer än halverades! Svart på vitt.

 • sofie
  13 februari, 2013 at 09:39

  När det kommer till kost är plötsligt alla vetenskapsmän. Ingen borde få uttala sig så självsäkert som du gör, Katrin, utan gedigen utbildning och gärna forskarerfarenhet. Hade du haft det hade du förstått att väldigt få saker är så självklara som du får dem att låta.

 • Mia
  13 februari, 2013 at 09:45

  Rekommenderar att du läser ”Ett sötare blod” Av Ann Fernholm. Slår omkull många myter och påvisar rena faktafel som bla livsmedelverket gått ut med son sanning. Hon visar också att ”båda” sidor av ”fettdebatten” har rätt i, men om OLIKA saker, och framför allt VARFÖR. Mkt bra bok med vetenskapliga referenser där signifikanta resultat kunnat visas upp.

 • Lola
  13 februari, 2013 at 12:21

  Kokosolje er best å kjøpe på iherb: billig!http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Extra-Virgin-Coconut-Oil-16-oz-454-g/2505

 • M
  13 februari, 2013 at 18:39

  Det heter struktat efter ordet struktur, går också bra att säga att man ”lägger en strukt” dvs att man planerar något.. Att strukta är alltså att organisera nåt. Att ha struktat är att man ”krattat i manegen” osv..

 • Azin
  13 februari, 2013 at 21:39

  Eller så kanske du borde etablera ketos och kolla dina fakta innan? 🙂
  http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d714e69b9cb46222d0609d1-kokosfett-fran-alba-dalby

 • Azin
  13 februari, 2013 at 21:50

  Av din stavning att döma är det dock osannolikt att du klarar av att läsa allt under länken, så här får du det kortfattat: Enligt Alba Dalby SJÄLVA har deras kokosfett genomgått allt det här
  Reningen sker i olika steg, det man börjar med är följande:

  – Neutralisering av fria fettsyror
  – Blekning – Med blekjord (lera)
  – Deodorisering
  – Ånga
  – Filtrering
  och det skulle vara bättre än Unilever’s silvriga paket HUR?

 • Emma
  13 februari, 2013 at 23:13

  Ha ha ha du är så extremt rolig och jag kan se dig framför mig när du skrattar Freddan i ansiktet.

 • Birgitta
  18 februari, 2013 at 15:51

  När ska jornalister lära sig att citera korrekt?
  Enl Paulun:
  ”….Kokosfettet jag använder är det vanliga som finns i matvaruaffären eftersom det är billigt och inte smakar kokos. Se dock till att det inte innehåller ”härdat fett” vilket en del sorter gör…”

 • LENA LEVIN
  23 mars, 2019 at 19:09

  Håller med dig om att Fredrik Paulun får ta och kamma sig!! Frågade var kycklingen i hans kycklingsoppa kommer ifrån. Fick till svar att den är uppfödd i Sverige men styckas i Tyskland!! Ok, det transporteras alltså från Sverige till Tyskland för att sedan transporteras tillbaka till Sverige, miljövänligt, eller hur??!! ELLER INTE. Inte nog med det, på min följdfråga var kycklingen slöaktassvarar de att ”De allra flesta slaktas i Sverige för att sedan fraktas till Tyskland. WHAT? Vad innebär det? Att levande kycklingar fraktas till Tyskland för att slaktas och styckas och sedan transporteras tillbaka till Sverige.till Pauluns soppa? Och hur fraktas de? Det vill man inte ens tänka på? Han marknadsför sig som ”hälsoguru” MEN ETIK OCH MORAL VERKAR BETYDA MOINDRE ÄN PENGAR. FY SKÄMS FREDRIK PAULUN!!