Okategoriserade

Bästa tipset till alla tjejer som driver familj AB

Jag har ett sånt jävla hett tips till alla tjejer idag kan jag säga. Ja, kanske till ett par killar också men framför allt tjejerna. Ni vet hur era killar är urusla på att ta hand om hemmet och bara gör saker när de blir tillsagda om ens det?! Min kille är skitbra på att göra saker men bara om han får strikta direktiv från ledningen, dvs mig. Så det här läget gör ju naturligtvis att jag ser till att delegera ut arbetsuppgifterna i familjeliv AB och till största del går det bra men ibland bryter jag ihop och skriker att jag avgår som VD och att jag tar anställning men det är inte ett alternativ. ”Jag kan inte vara chef här det vet du ju. Om jag är chef så kommer det aldrig att städas, tvättas eller plockas undan, så kommer jag att döpa om företaget till flum AB och då skulle du hamna på psyket”. Waaaaaaaaaaaaaaaa!, skriker jag då, kastar mig i sängen, fortsätter en stund till med buhuuuuuuuuuu. Sen rättar jag till håret, nyper mig själv i kinderna, torkar tårarna, rätar på ryggen och kliver tillbaka på min post. Jag gör inköpslista, jag bokar in städerskan, planerar med barnflickan, roddar med dagisschema, matsäckar, regnkläder, gummistövlar, solkräm, planerar in släktträffar, bokar semestrar, bokar tvättstugan. Sen lägger jag ut jobbet på grabben. Han är bra på att göra, dålig på att organisera. Jag får lära mig att leva med det. FÅR JAG INTE JAG VÄGRAR.

Så nu har jag lyckats bocka av, inte bara en arbetsuppgift, från min lista utan även ett ansvarsområde och det mina vänner, det är en konst. Men vem vore väl jag om jag inte lärde ut av min lärdom. Lyssna nu och lär käraste vänner.

Ett av våra värsta bråkområden den senaste tiden har varit tvättkorgen. Jag vill att den ska hållas så gott som tom, Bingo anser att den plus två proppfulla IKEA-kassar skapar en mysig och hemtrevlig atmosfär i vårt sovrum. Jag anser att han är en slusk och slarv, han anser att jag är en galen gestaposoldat men grova psykiska problem. Så vad jag har gjort för att lösa det här? Jag har tjatat. Om din kille älskar dig så kommer han inte att lämna dig bara för att du tjatar och gnatar det kan jag lova så tjata. Tjata, tjata, tjata, tjata, tjata, tjata. ”Åhhhh guuuuuud så dåligt du mår varje gång som du kliver in i det rum som är till för att ge dig lugn och harmoni” ”Åhhhh du kan inte koncentrera dig på något alls när det är så mycket smutstvätt över allt” ”Jaha, nu måste Ringo gå till dagis med jättetajta stuprörsjeans för att alla hans sköna är i tvätten” – Här finns det otroligt mycket svängrum för kreativitet och det enda viktiga är: SLUTA ALDRIG ATT TJATA för vet ni vad som plötsligt hände en dag?

Det kom en tvättbil och hämtade all vår tvätt. Ett dygn senare (igår) fick vi tillbaka all tvätt vikt i små kuber. Till och med underkläderna var vikta i små kuber. Jag vet inte vad det kostar, jag vet inte vad tvättbilen heter, men om jag säger så här. Jag ska ta reda på det.
Katrins Snapshots

Bingo har anställt en tvättbil. Jag är väldigt glad över det. Ja men KOLLA tvätten jag fick hem igår!!!

You Might Also Like

 • Millan
  11 juni, 2013 at 09:54

  Hahaha…smart som attan 😉

 • Sandra
  11 juni, 2013 at 09:55

  Även om man älskar varandra så kan tjatet ta död på kärleken till sist. Var inte så säker på att Bingo orkar med ditt tjat hur länge som helst.

 • Frida
  11 juni, 2013 at 10:04

  Fast aven om man alskar varandra sa kan som sagt tjatet Ta dod pa karleken. Manniskor som Katrin orkar inte tjata langre och inser att det ar enklare att inte behova tjata och lamnar sin oorganiserade man. Det ar faktiskt otroligt tarande att behova tjata hela Tiden for att fa ens partner att gora nat. Bingo sa som manga andra man maste inse att deras partner inte ar deras mamma

 • Anna
  11 juni, 2013 at 10:23

  Jag tror inte på tjat. Mycket bättre att diskutera igenom saker tillsammans, lyssna på varandra och försöka hitta en lösning. Om ni hade gjort det så hade ni kanske kommit fram till att det vore värt att testa en tvättfirma ibland. Det hade varit mycket bättre än att det först hade inneburit massa tjat. Finns ju ofta smarta lösningar som man kan komma fram till.

  Sen gör det också att dela upp sysslorna, olika veckor. Ni tar ansvar för tvätten varannan, eller något längre perioder. Då får ni acceptera hur den andra väljer att ta hand om det. Det enda kravet som då ställs är att tvättkorgen ska vara tom den dagen som den andra tar över ansvaret.

 • Signe
  11 juni, 2013 at 10:24

  Herregud. Jag måste veta vad den heter!

 • Anna
  11 juni, 2013 at 10:26

  En tanke.
  Du har ansvar för tvätten en vecka. Bingo har ansvar veckan därpå. Veckan därefter så anlitar ni tvättfirman. Sen tar du över veckan därefter. Sen Bingo. Sen tvättfirman. Perfekt. Så kommer ni aldrig behöva bråka om tvätten mer.

 • Yohannas vardagskaos
  11 juni, 2013 at 10:27

  Hahahaha, ja min sambo är likadan. Vi bråkade som galet om städning som ingen orkade göra allt själv (läs: JAG JAG JAG) – han gav mig städerska i 30-årspresent (städning varannan vecka i ett halvår). Å sen har vi fortsatt, aldrig jag kommer städa hela huset själv igen!! Å tvätt hade ju inte varit helt fel.. helst skulle jag nog dock vilja ha någon som plockar upp alla saker överallt.. mygod vad man lägger tid på det!!!

 • Louise
  11 juni, 2013 at 10:32

  Som Gwyneth Paltrow sa som recept på ett långvarigt förhållande: ”Ge din man oralsex och bråka inte”.

  Min åsikt är att i så fall skulle det vara en jävligt rik karl annars skiter jag hellre i att fjäska för en gubbjävel.

 • Lisa
  11 juni, 2013 at 10:35

  Hahaha! Go Bingo, vilken bra idé, varför tvätta när någon annan kan göra det åt en?!

 • Jessica
  11 juni, 2013 at 10:40

  http://www.tvattbilen.se/

 • Vill bara påpeka
  11 juni, 2013 at 11:22

  Är det bara jag som blir helt paranoid och tänker att tvättgubbarna står och sniffar i ens gamla använda trosor?

 • fjong
  11 juni, 2013 at 11:25

  en bag upp till 7 kg 399 kronor.. skämtar dom.. jag tvättar en bag om dagen här hemma

 • fian
  11 juni, 2013 at 11:26

  nää vad äckligt.. å runkar samtidigt

 • Vill bara påpeka
  11 juni, 2013 at 12:06

  ..och gnuggar in kleggsatsen i samma trosor efteråt, så att man sen går runt med (o)vetskapen att köttrosen gnider sig mot kroppsvätskor från främlingar.. spelar ingen roll om de är tvättade innan de skickas tillbaka.

  Mums.

 • Linus
  11 juni, 2013 at 12:17

  Vilka odågor till män, tragiskt.

 • Smulan
  11 juni, 2013 at 12:24

  Paleo is da shit sa hon och stoppade en stor apelsin i munnen

 • Elle
  11 juni, 2013 at 12:41

  Men lägg av vad bra!! Ska vi fanemej också anlita, hoppas det finns i Göteborg!

 • Elle
  11 juni, 2013 at 12:42

  Vet du hur många som jobbar på ett sånt ställe? De har typ ingen chans, och sen kan man väl lämna in allt då utan underkläderna om det känns
  bättre. 🙂

 • Mae
  11 juni, 2013 at 12:43

  Katrin, du är för härlig! Gillar dig helskarpt, vilket jag absolut inte gjorde från början när du började blogga, men du är en underbart härlig person som bjuder så på dig själv. Älskar din blogg och få dela din vardag i stort som i smått! Önskar dig allt gott här i livet!

 • Theres
  11 juni, 2013 at 13:55

  Barnflicka, städerska och tvättbil? Ni gör inte mycket i onödan inte 😉

 • .
  11 juni, 2013 at 14:17

  I så fall skulle serveringspersonalen på restauranger ta med din tallrik in på toaletten och runka i såsen innan de kommer ut med den till dig också. Och som någon annan sagt – det är flera som jobbar där och det är rutin som på alla andra platser. Skulle inte oroa mig.
  Men…”köttrosen”? Fy fan vilket äckligt, vidrigt uttryck…

 • Mina
  11 juni, 2013 at 14:52

  Varför tycker alla svenskar att livet SKALL vara jobbigt? Klart man får ha hjälp om man vill! Själv lämnar jag in all tvätt varje vacka, får mina mans skjortor kemtvättade och strykna varje vecka och har städhjälp. Lovar dig att det ändå är nog att göra som housewife och mamma till 3 barn här i NY ändå, nu tar jag bara bort det allra tråkigaste, varför inte? ???

 • Py
  11 juni, 2013 at 18:24

  Saken var väl den att B inte får det gjort?!

 • Py
  11 juni, 2013 at 18:30

  Och hur menar du med ”alla svenskar”???
  Lite fånigt med det där med ”Här i NY”…
  Det är inte direkt bättre där, jag lovar!

 • Johanna
  11 juni, 2013 at 19:02

  Att anlita barnflicka, städerska och tvättbil gör att folk har arbete! Smarta entreprenörer som kommit på dessa hushållsnära tjänster. Jag vill också ha avlastning! Vill vara ledig på fritiden om jag har råd. 🙂

 • lisa
  11 juni, 2013 at 19:44

  det är ju så vi gör.. spermasås gott gott i gott gott

 • Malin
  11 juni, 2013 at 19:45

  Jag har insett efter en skilsmässa och nu, ny partner i familje ab. Att jag är ensam chef och ledamot. Min kille e fin på många sätt och vis. Men han städar inte, tvättar aldrig stoppar inte ens in disken i diskmaskinen. Och visst kan man prata och tjata sig själv till döds. Men jag tror faktiskt aldrig att han kommer ändra sig. Man måste välja sina fights. Så vi har som många redan skrivit, städerska som även tvättar all våran tvätt och barnflicka. Nu är det lugnt och fint hemma inget bråk och mera tid över till andra viktigare saker i livs pusslet som barnen tex.

 • Krister
  11 juni, 2013 at 20:37

  Katrin sprider myter. Män kan sköta hushåll. Kvinnor kan det också. En del av bägge könen kan det inte. Sluta generalisera.

 • M
  11 juni, 2013 at 21:35

  Du har ju skrivit spaltvis med att kvinnor som gnäller och tjatar blir lämnade?????Läs din egen blogg innan du hastar ut dig något bara för att skriva..Dessutom kan du inte generalisera att män inte kan sköta hushållet, har aldrig träffat män som är som din karl, han är 2 barnsfar och kan inte fixa i hemmet…Byt kille och träffa en riktig man, för dom flesta männen är precis lika bra som oss kvinnor på hushållet….

 • 4differentfaces.wordpress.com
  11 juni, 2013 at 21:52

  WIHUUUUUUUU!!!

  Jag vill också ha tvättbilern.
  fy fan va bra!!!!

 • Rebecca
  11 juni, 2013 at 22:18

  Haha stört skön!! Här har vi inga såna problem. Jag sköter hemmet och han betalat. Thats it 😉

 • e.
  12 juni, 2013 at 00:00

  Jag hade nog låtit gubben låta tvätthögen växa tills han inte hade några jeans kvar, sedan hade jag svarat när han fått ta på sig stuprören, gäspat lite och sagt, men lilla vän, har du inte tvättat så får du ju ha dina struprör på dig, och när de också blir smutsiga, tja, inte mitt problem. Jag hade bara tvättat MINA kläder om en karl ständigt slöat och aldrig tagit tvättinitiativ. Man undrar ju, hur har dessa karlar klarat sin tvätt och sina kläder innan de fick in sin VD i huset?

 • e.
  12 juni, 2013 at 00:04

  När man ser bilderna på din förra graviditet, ja jösses var stor du var. Nog bättre att denna gången enbart äta lchf, för det är ju väldigt jobbigt och tar jättelång tid att gå ner 30 kg sedan. Har reagerat på alla dessa ”kändismammor” som är så överdrivet smala, många av dem i alla fall. Tror att de knappt äter någonting av rädsla för att bli feta. Efter deras förlossningar är många av dem pinnsmala, och vid en normal graviditet blir man inte pinnsmal veckor efter en graviditet om man inte hårdbantat under graviditeten. Jag hade nog ätit lchf under hela graviditeten för barnet tar den näring den behöver när den ligger i mammas mage.

 • Sue
  12 juni, 2013 at 00:26

  Hahaha härligt

 • Victoria
  12 juni, 2013 at 07:28

  Ja, det var ju lätt fixat -städerska och barnflicka. Den lösningen tror de flesta hade kommit på själva. Problemet är när man inte har RÅD att anlita hjälp. Det är då det blir problem när partnern inte deltar i hushållssysslorna. Hur gör man då?

 • Alex
  12 juni, 2013 at 20:31

  Beställ ett maxipaket då om du tvättar så mycket;)

 • Alex
  12 juni, 2013 at 20:48

  hahaha jag döör av skratt, kolla Tvättbilens ”reklamfilm”: http://www.youtube.com/watch?v=X_PtKBcXS6U

 • Py
  13 juni, 2013 at 00:42

  Eeeehhhh, Ringo är alltså ett barn….

 • M
  13 juni, 2013 at 06:35

  Du har ett barn och har städ och nu tvätthjälp? Latmask! de finns dom som jobbar hårt varje dag men ändå klarar dom och sköta ett hem…och ta hand om sina barn.

 • Emelie
  13 juni, 2013 at 09:48

  Hahaha, jag skrattade högt så jag grät när jag läste första meningarna. Hemma hos oss är det min ”manlige” sambo som städar, diskar, tvättar, ordnar gardiner, fixar allt. Jag skämdes rätt mkt när jag läste det här för honom (och skrattade). Åh, gud jag är så lat. Bryr mig inte liksom. För honom är det ren skräck när frömjölen blåser in från balkongdörren och landar på golvet, jag ser de inte ens.