Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Först vill jag klargöra en sak för er som läser min instagram. Jag är en turist på semester. Jag har inte åkt till Budapest för att fysiskt jobba på Keleti med att hjälpa flyktingar. Jag är här på en weekend med min mamma och min syster och vi bor på Four Seasons. Vi åker på sightseeing, vi äter på restauranger och vi shoppar lite grann. Jag ber om ursäkt om jag förmedlat den bilden på ett missvisande sätt. Den här resan har vi bokat för sex månader sen. Då situationen uppkommit med flyktingarna kände jag att jag ville göra en insats. Jag samlade in pengar via min instagram och nu har vi spenderat många timmar på att åka till affärer och sen dela ut kläder, skor och flera hundra tågbiljetter till flyktingarna på Keleti. Vi har gjort det här tillsammans med en organisation som heter Remar och där haft mest relation med Joshua. Den finaste människan. Ikväll när vi åt middag på Pomo d'oro får jag plötsligt ett sms från en person som heter Kaveh. Ett oförskämt sms som är både förolämpande och sårande. Han kritiserar mig för att jag förmedlar en felaktig bild av situationen på Keleti. Jag undrar bara en sak. Vem fan tror han att han är? Och vad ger honom rätten att sms:a mig kritik? Han skriver att jag förmedlar en allt för positiv bild av läget och att jag borde se hur stationen ser ut om natten. Då det råder misär.Ja lackar fullkomligt av hans påhopp så istället för att möta upp vänner på en bar, sånt man gör på semester, tar jag och min syster en taxi till stationen. När vi anländer kommer Joshua (på bilden) springande mot oss. Forts nästa inlägg.

You Might Also Like

 • åse
  13 september, 2015 at 02:51

  Kära Katrin, Så här skrev du för några dagar sedan.

  ”På torsdag åker jag till Budapest. Något som skulle bli en lyxig spa-weekend blir istället en weekend att hjälpa utsatta barn och deras familjer.”

  Det tillsammans med ditt engagemang att samla in kläder innan du åkte gav verkligen intrycket att ditt syfte med resan var att hjälpa.

  Ingen ska ta ifrån dig att du faktiskt gjort någonting, men ja, du har varit missvisande. Många har visat tillit till dig när de donerat både pengar och kläder och det känns tråkigt att du nu är så cynisk när du är på plats. Hade du varit tydligare med att du åkte till BP för att turista, hade vi ju kunnat ge pengarna till en annan organisation, eller volontärer som är där i huvudsak för att hjälpa.

 • åse
  13 september, 2015 at 03:22

  Och angående Kaveh. Vem tror han att han är? Tja, han är läkare för det första och eldsjäl för det andra. Han har varit på plats i Ungern sedan den 3 september. Remar som du nämner har varit där sedan den 11:e. Den elfte var i fredags och ikväll när du åkte till stationen var lördag. Hur vet du att Joshua ens har hunnit se hur stationen ser ut nattetid?

  Visst är det fint att människor hjälper, och säkert försöker de flyende visa gott mod och tacksamhet till de som hjälper, men åter igen Remar ”The atmosphere is wonderful” har knappt varit där i ett dygn.

  En annan sak angående Kaveh, som har mage att smsa dig när du sitter på restaurang. Han som faktiskt är där för att hjälpa och inte turista. Den stora skillnaden mellan honom och dig är att han återkommande uppdaterar hur mycket pengar han samlat in, och vad han köper för pengarna. Det enda du har visat oss är några armar i kors och förslutna påsar. Och att Kaveh skulle dramatisera och förmedla hemskheter på ett dåligt sätt….., altså det är bara skitsnack.

 • laura
  13 september, 2015 at 07:47

  Hur kan dina läsare inte missförstå när du på alla sätt givit intryck av att du är i Budapest för att hjälpa flyktingar – du har ju med läsares hjälp samlat in pengar till flyktingar och som ovanstående påpekar har du sj’lv sagt att du istället för en spaweekend skulle hjälpa flyktingar på plats.

  Sen att du tröttnat och valt att turista istället är en annan sak, hade du bara varit ärlig och sagt som det var istället för att låtsas vara moder teresa hade ingen klagat. Du hade kunna ge de insamlade pengar till de organisationer som vet vad som verkligen behöver införskaffas och sen lekt turist istället för att göra en halvhjärtad insats med pengar som dina läsare faktiskt trott skulle nå fram…

 • Ullis
  13 september, 2015 at 08:37

  Men HERREGUD, låt Katrin hjälpa till på precis det sätt som passar henne. Hon kombinerar sin, sedan länge planerade resa, med att samtidigt göra sin insats. Vad spelar det för roll om vi hade vetat om att det var en semesterresa? Hon GÖR ju något iaf!!! Vad gör DU, riktat till allt troll, som sitter bakom skärmen och KRÄNKER?

 • T
  13 september, 2015 at 10:12

  Snygga båda två!;)

 • Stina
  14 september, 2015 at 08:40

  Är man i nöd tror jag att det är totalt oviktigt vaifrån man får hjälp! Det viktigaste i en nödsituation är att man får hjälp! Många har visat medmänskliga sidor dessa dagar! Då känner man att det ÄR hopp för mänskligheten!
  Både Kaveh och Katrin gör något mycket värdefullt för andra! Vad gör alla vi andra som ”bara” läser bloggar och fördömer andras agerande? De gjorde iaf något för andra! Hur mycket eller liten den insatsen är borde vara onödigt att diskutera!