Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Asså ni kan välja att tro på vilka nyheter ni vill men jag är här och jag ser. Stämningen är inte alls dålig. Folk är vid gott mod och alla får hjälp. Människor engagerar sig och det är ingen som går hungrig eller fryser. De som kommer stannar en kort stund och sen får de resa vidare. Vi kommer inte palla släpa hit mer grejer snart utan kommer att ge pengar till volontärerna så de kan köpa tågbiljetter till de som kommer i natt så de kan åka vidare till Wien. Jag kommer inte att få kvitton på det så ni får väl ta det med mig personligen ni som gnäller. Men som sagt. Det är inte någon drama här utan det är mycket kärlek och folk är fina mot varandra. Det känns bra att hjälpa till och att vara här. Att visa att man vill bidra. Med det lilla man kan. Och hela tiden säger folk "God bless you" och då håller jag på att börja lipa. Varje gång. #budapest

You Might Also Like

 • Dina
  12 september, 2015 at 19:54

  Läs här http://www.gynning.ner

  I Röszke, vid gränsen Serbien Ungern behöver folk fortfarande varma och torra kläder och värmande mat och dryck . Det är 3 h bort med tåg och kostar en hundralapp.

  Snälla Katrin, använd våra pengar och hjälp människor i nöd.

 • Emi
  12 september, 2015 at 20:40

  Du är underbar Katrin!!!!!:)
  Du gör det som ingen vågar!

 • anonym
  12 september, 2015 at 20:47

  Stanna tills i natt så ska du få se hur det går till då ! Men då ligger du väl i din hotellsäng.

 • Nina
  12 september, 2015 at 20:52

  http://lt.se/asikter/debatt/1.2965292-invandringen-gar-over-styr

  Tycker otroligt synd om de som flyr men jag instämmer helt i artikeln ovan. Vi kan inte ta emot obegränsat, fler länder måste hjälpa till. Finland tex tar knappt emot några. Vi kommer bli en minoritet i vårt land. Pga anhöriginvandringen kommer det komma enorma mängder. Läs gärna länken ovan.

 • moffet
  12 september, 2015 at 21:43

  Ja Sverige åt svenskarna.Men en liten kvot utlänningar behövs, som kan göra skitjobben som vi svenskar inte vill ha !!

 • Jonna
  12 september, 2015 at 21:52

  Har Katrins farmor jobbat här i Sverige. Eller är hon en anhöriginvandrare,som lever på svenska staten??

 • lucy
  12 september, 2015 at 22:01

  God Bless You Hunny 🙂

 • Tesan
  12 september, 2015 at 22:21

  Du gör ett jätte fint jobb,mer än många andra här gör!Lycka till och fortsätt blogga som du brukar,kul att följa dig från Metall arbetaren i Småland!

 • Krister Rosengren
  12 september, 2015 at 22:39

  Det är märkligt att du/ni inte är lika engagerade för svenskar som är utsatta här hemma. Hemlösa och
  missbrukare, psykiskt sjuka tex. Charty begins at home!

 • L.J
  12 september, 2015 at 23:04

  Så vacker du är på den här bilden!!

 • avhumaniseringen fortsätter..
  12 september, 2015 at 23:09

  @Krister, så du menar att det bara är svenskar som är människor och kan behöva hjälp i Sverige?! Vad i helvete definierar du som ”svensk”?

 • Rambolina
  12 september, 2015 at 23:42

  HerreGud vad mager du är Du ser så skör ut. Äter du överhuvudtaget? Var rädd om dig dig. Du är mamma!!

 • åse
  13 september, 2015 at 00:19

  Krister. Jag kan lova dig att många filantroper inte gör skillnad på människor. Alltså, vi som hjälper flyende människor i nöd, hjälper också svenskar. Varje månad har jag 500 kronor (det är en stor andel av min inkomst) i min ficka för att ge bort. Jag väljer att ge till människor direkt ist för till organisationer, och ger oftast till hemlösa och tiggare, oavsett härkomst.

 • Caroline Alforn
  13 september, 2015 at 00:55

  Förlitar mig på dig Katrin att säga hur det verkligen är. Tidningar har sin ingång, att hjälpen är överdriven/är för lite etc. Känns bra att du rapporterar vad du verkligen ser, utan agenda. Utifrån vad du säger; hjälp men inte bland dem som kommit så långt?

 • de flyr
  13 september, 2015 at 02:11

  Tusentals flyktingar har kommit in till Ungern den senaste tiden men nästa vecka kommer landet att skärpa kontrollerna och tidigare har landets premiärminister hotat med att man kommer att gripa de flyktingar som kommer att ta sig in i landet illegalt. Om ytterligare ett par veckor är det planerat att ett taggtrådsstängsel ska finnas vid gränsen.

  I en intervju som den tyska tidningen Bildt har gjort med premiärministern Viktor Orbán säger han att han anser att den stora majoriteten av flyktingarna kommer från läger i det syriska närområdet, där de undkommit inbördeskriget.

  – Där var de i säkerhet. Dessa människor flyr alltså inte från fara, utan de har redan flytt från den och behöver inte längre frukta för sina liv, säger han till Bild.

  Han berättar vidare att han förstår att de kan ha det svårt i lägren och att de vill få ett bättre liv på en annan plats men att det inte finns någon grundläggande rättighet som säger att man har rätt till ett bättre liv – utan att man har rätt till säkerhet och människovärde.

  I stället vill han att man ska göra en mångmiljardsatsning till grannländerna till Syrien. Han förslår 3 miljarder euro till Turkiet, Jordanien och Libanon som är de länderna som tar emot flest flyktingar.

  Förslaget kommer Viktor Orbán att lägga fram vid nästa möte med EU-ledarna, enligt tyska tidningen Bildt. Han säger också att han man ska skjuta till mer pengar om det inte räcker – fram till dess att flyktingströmmen upphör.
  från Expressen

 • ...
  13 september, 2015 at 10:02

  @Krister sist jag ringde runt tull olika härbärgen, tog de enbart emot svenskar! Och när de kommer till tex socialbidrag,,har varken de som romer som tigger,,eller papperslösa rätt till detta! Däremot kan svenskar ha rätt till det, under vissa förutsättningar! Och de är kanske dessa förutsättningar och orimliga krav på att erhålla bidrag, som gör att fler hamnar på gatan! Sjuka som kanske inte får hjälp och på annat sätt hamnat snett, så det är också illa, och något vi måste göra något åt!- Men att sätta utsatta människor mot varandra på det sätte du gör, enbart baserat på etnicitet, är oacceptabelt! De finns många med invandrarbakgrund som är sjuka och vissa som har psykiska problem, de lider inte mindre, och är också i behov av lika mycket hjälp!! Att 1/3 av de med invandrabakgrund och lågutbildade dör i förtid pgr av rasism i vården, visar med all tydlighet att detta måste prioriteras- Ske en radikal förändring!

 • Krister Rosengren
  13 september, 2015 at 11:41

  @…den

  Din reaktion tyder på ditt dåliga samvete.
  Ni springer benen av er för vissa och ser
  inte ens åt andra. Jo, man kan jämföra
  den ena gruppen med den andra. Det gör
  man hela tiden i det politiska systemet,

 • CAssandra
  23 september, 2015 at 14:23

  Så om det kommer en ”tjock” person, ska du skita i den personen då?

  Du är helt enkelt inte en bra människa även fast du försöker framstå dig själv som bra. Aldrig att du får respekt i mina ögon iallafall, usch.