Okategoriserade

Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Okej, jag kan meddela Sverige att läget på Budapest centralstation är mer än stabilt. Det är helt sjukt mycket volontärer, högar med kläder, mat, tält, filtar etc. Allt finns i stora lass mer än tillräckligt för de flyktingar som kommer hit. Alla är engagerade och flyktingarna matas med pain riche, salamikorvar, bananer allt precis allt. Alla är varmt klädda och när vi frågade migration aid vad vi kan hjälpa till med ryckte de på axlarna och sa "we dont need anything as you can see". Vi gör ett nytt försök imorgon för att se om se om det kommer nya människor som behöver hjälp. Annars är det lägren vi får satsa på. Men situationen här är ganska absurd. Allt i överflöd och det känns som att det enda de här människorna behöver är fred i sitt land eller ett land så de kan starta sitt liv på nytt. #budapest

You Might Also Like

 • laura
  10 september, 2015 at 19:53

  Om du bemödade dig om att läsa kommentarerna på din blogg skulle du redan ha upptäckt att klädlass INTE behövdes på plats- du kunde ha donerat /säljt dessa i Sverige istället. Vad som behövs är cash för att handla de förnödenheter som saknas; medicin, barnmat etc…

 • jagesmalast
  10 september, 2015 at 19:57

  Ja, eller hur, precis vad folk sa till dig innan du åkte, aahh!

  Nee, sanningen är nog att ”flyktingarna” väntar på bidragen i Sverige, kulor in var månad, en lägenhet, möblerad givetvis, iphone, dator, mera kläder, mat, ALLT betalt av den Fiina staten Sverige, sen kan släkten komma, flytta hit, ooh så bra allt blir då…glömde sjuk och tandvården, allt gratis, det enda de behöver göra reklamation på är vädret.

 • Oik
  10 september, 2015 at 20:24

  Varför samlar du inte in saker till alla fattigpensionärer i Sverige istället? Ta hand om våra egna problem först liksom?

 • Lucy
  10 september, 2015 at 20:32

  Hej ! Vet du vad de kommer behöva mest., ni (vi) ger dom vad de behöver under de första dygnen nu, det är bra.., det stora kommer sedan, när de får asyl, du som är intresserad av politik, vad kan vi göra åt den enorma bostadsbristen i Sverige? Vet du att det sitter tusentals familjer i vandrarhem och hotell runt om i Sverige just nu, de får ingen bostad därför det byggs inga hyreslägenheter. Jag har träffat så många familjer, ensamma mammor från länder i Afrika som sitter isolerade på vandrarhem i väntan på bostad, en 21-årig tjej som jag känner från Sudan, först fick hon sitta på ett boende i en barack i Norrland, sedan hörde hon att om man fick barn så får man förtur, hennes dotters hem blev ett vandrarhem i en förort i Sthlm. De har efter 18 månader fortfarande inte fått någon bostad. Hon längtar hem, till hennes folk i hennes by där minst 300 personer är hennes familj, där solen lyser och alla delar allt, nu är hon fast här i Sverige därför att hon var tvungen att fly pga hennes pappas politiska val, han blev fångatagen och familjen blev hotad.
  Hon har blivit sjuk nu därför att ingen här i kommunen bryr sig om hennes öde – hon väntar och får inga svar, hon är rädd på vandrarhemmet, hon har börjat skada sig själv.
  Det är lätt för oss att hjälpa till, att ge bort allt det vi inte vill ha längre, ge en femhundring till mat, men vi får inte tro, att bara därför vi tar emot de flyende med öppna armar och betalar våra skatter, så kommer de nu få ett bra liv – många blir djupt deprimerade av Sverige, på 27kr om dagen i mat på 10kvm i flera år i en förort. Just som du säger så vill dom nog alla bara ha fred i deras hemländer och de vill bo där i fred. Dags att ta reda på vad vi kan göra åt det som land också, sluta sälja vapen, rösta rätt, få en helhetsbild.
  Jag gillar inte vår självgodhet just nu, nästa vecka pratar vi om något annat eller hur :/

 • Tina
  10 september, 2015 at 20:38

  Det ungerska folket är snälla och givmilda. Det är regeringen där är fel på!!
  Du är för sent på det.

 • åse
  10 september, 2015 at 20:56

  ”flyktingarna matas med pain riche”? Är dom djur? Småbarn? Ens språkbruk säger en hel del om en människa och hennes syn på sin omvärld.

 • åse
  10 september, 2015 at 21:00

  Var det du som tog med salamin? Inte på gris hoppas jag :DD

 • My
  10 september, 2015 at 21:10

  Ja matas med ….. De är väl människor som kan äta själv. Så nedvärderande. Vilken människosyn !!!

 • moa
  10 september, 2015 at 21:22

  Du verkar helt inskränkt. Tyvärr!

 • Jävla mobbare!
  10 september, 2015 at 21:56

  Så invandrare som har det svårt i Sverige tillhör inte kategori ”våra EGNA”?!! De är människor också och en del är födda här,,kan man inte se baserat på någons utseende, och detta är deras hem!, ska man frysa ut dom och få dom att känna sig som hemlösa Aliens, inget värt?!

 • maggan
  10 september, 2015 at 21:59

  Snälla katrin, börja läsa på lite innan du följer dina impulser! Vet du vad du kan göra på hemmaplan: Öppna sommarhuset för flyktingar som inte hittar nån bostad.
  Och ha akktid i tankarna att medias bild av flyktingsituationen är manipulerad. Bara 15% av de som tar sig över medelhavet är under 18 år t.ex. och tre fjärdedelar är vuxna män. En och annan är IS-krigare (intygas av flyktingar som träffar sina plågoandar i migrationsverkets lokaler)

 • Om blickar kunde döda
  10 september, 2015 at 22:02

  Nej den mentala biten tycks många svenskar ha problem med, att få invandrare att känna sig välkomna och en del i gruppen, vilket är minst lika viktigt som det basala för att överleva! Ta exempelvis människor som tigger tex, en del pratar om dom som de inte vore människor!! Helt sinnesjukt beteende som för många svenskar uppvisar nu för tiden som är helt ja oacceptabelt och hör hemma på ett zoo, så primitivt att stöta ut och frysa ut andra individer baserat på utseende och lögner, fördomar! Skärpning!

 • jagesmalast(egentligen övergödd)
  10 september, 2015 at 22:13

  Åh det är så synd om mig så måste hitta på lögner om andra! Lägga över min ååångest på alla dessa invandrare! Det är ju deras fel att jag ens finns till och existerar in this fuckin world! Men när jag ser nån söt invandrare brukar jag glooo hatiskt och slänga några otrevliga ord, så känns det genast mycket bättre! Å ju längre upp med näsan i vädret desto bättre! Gammal o ful som jag är är det min förbannade rättighet att få göra illa andra, speciellt de som är i underläge och inte kan försvara sig, egentligen är jag ju sur på svenska vackra tjejer också, men då kommer man ju inte undan lika lätt om man skulle ge sig på dom!

 • livrädd för dåliga beslut
  10 september, 2015 at 23:55

  Hur hjälper Sverige o Tyskland de 8 miljoner syrier som är på flykt i sitt eget land just nu?? Kvinnor o barn flyr för liv från sina hem just nu! Varför pratar inte Merkel o Löfven om dessa människor som akut behöver omvärldens hjälp? Det är 8 miljoner människor som inte har ekonomisk möjlighet att ta sig ut ur Syrien! Är det rätt att lägga alla resurser på en mindre penningstark grupp som lyckades ta sig ut och låta den större gruppen leva i helvetet och våldtas och mördas på flykt i sitt eget land?

 • Nimsa
  11 september, 2015 at 01:22

  Du Pucko. Ja, du här ovan. Du frågar om det är rätt.

  Det är en mänsklig rättighet att lämna ett land (art 13), och det är en mänsklig rättighet att söka asyl i ett annat land (art 14). På samma sätt som det är en mänsklig rättighet för dig att välja bostadsort inom Sveriges gränser. Så, ja. Det är faktiskt rätt.

  Du frågar hur Swe och Ger hjälper de flyktingar som finns kvar inom Syrien och svaret är med största sannolikhet: Nej. Inte för att inte viljan finns utan för att det är svårt.

  De som flyr från Syrien flyr lika mkt från Syriens regering som de flyr från IS. Vad får dig att tro att Syrien skulle släppa in utländska aktörer för att hjälpa och skydda från sina egna bomber?

  För att ”hjälpa” behövs antingen ett FN-mandat eller att värdlandet själv ber om hjälp. Och utöver detta en aktör som är berädd att riskera sina egnas liv och ekonomiska resurser. Att få till detta är svårt, för att inte säga omöjligt.

  Därför är att ”hjälpa på plats” samma som att erkänna att man vet ingenting om hur det internationella samfundet fungerar.

 • kjo
  11 september, 2015 at 07:46

  Så komiskt att de som mest välkomnar alla flyktingar är de som betalar minst för de.

 • Il
  11 september, 2015 at 07:54

  Jag är verkligen inte förvånad över att du som vanligt inte har koll på hur det funkar eller vad som behövs, hade du läst och hållit dig uppdaterad hade du vetat det. Jag är heller inte förvånad över din rasism och tron på att du är överlägsen – ”matas med…” alltså jag blir så illa berörd av dig. Tror att du är någon hjälte som ska komma och sätta sig på höga hästar och prata om flyktingarna som djur. Och se ner på andra länder och städer. Världen behöver färre som du.

 • Fundersam
  11 september, 2015 at 09:28

  Alltså, nu förstår jag inte. Det har ju folk sagt till dig länge! Att till Budapest är det ingen idé att ni åker överhuvudtaget. Ni hade gjort mer nytta på gränsen mellan sverige Danmark eller vid gränsen i Ungern, i norra Grekland där det är kaos.

  Jag undrar bara om ni inte har planerat det här ordentligt, gjort efterforskningar om vart ni skall åka?
  Det är fint att ni vill hjälpa men man måste ju ta reda på fakta. Många av svenskarna verkar fått tuppjuck och ska hjälpa till direkt men man behöver låta saker stilla sig ett par dagar, då får man oftast en bättre överblick över det hela.
  Denna flyktingströmmen är ju inte direkt ny, bara det att sveriges media plockat upp det nu.

 • Liv
  11 september, 2015 at 10:20

  Ja när man är väldigt sjuk och behöver ta sig ut bland folk, bli mer social, blir man mördad till slut via den psykiska terrorn som många nu utsätter en för. Onda hatiska blickar, elakt hånskratt och elaka ord, rädslan att bli överfallen av dessa människor och rasister. En del är födda här och har inget annat land, eller något att ”återvända till” Detta är verkligen för psykiskt påfrestande-klart man kan bli djupt deprimerad och få mer svår ångest. Som det inte vore tillräckligt illa ändå. Plötsligt har det svenska samhället förvandlats till en dålig såpopera där vissa ska acceptera att de blir uttittade och följs som de hade huvudrollen i denna sjuka serie.. Jag undrar hur många som reflekterar över detta, hur de påverkar den som blir utittad?! Som har ett romskt utseende tex? Glor du har förmodligen andra också gjort detta, och andra kommer också göra det! Att inte ha någon plats som man kan känna att man är ifred och känna sig trygg, gör vem som helst sjuk! Samma med att inte känna sig accepterad och tillhörig av gruppen plötsligt, från att ha varit det till att plötsligt bli sedd som en utböling, fast man levt här kanske, hela sitt liv och känner sig som en svensk medborgare. Detta knäcker en människa. Och vissa vill ju just det, skada andra.. Men jag tror många inte reflekterar över sitt beteende, utan är inte medvetna och förstår att det kan skada, det dom gör. Att uppmärksamhet är inte alltid positiv för mottagaren. Det går kanske på automatik. De är ni jag vänder mig till med denna kommentar! Försök tänka på detta.

 • Sheila
  11 september, 2015 at 12:09

  Just nu står det minst 15 ensamkommande barn på Centralstationen i Stockholm som behöver hjälp. Vad gör du i Budapest när det finns de som behöver hjälp här?
  I Budapest verkar de inte vilja ha din hjälp.

 • anonym
  11 september, 2015 at 13:48

  Spa-resan med mor och syster var redan bokad sen en tid tillbaka!

 • Ina
  11 september, 2015 at 17:31

  Gumman, kläder var det SISTA de behöver. Har ni rest förgäves och står där och ser ut som om ni sålt smöret och tappat pengarna. Ta reda på innan vad som gäller och vad folk egentligen behöver. Tanken var ju emellertid väldig god. Det finns väl alltid någon hemlös där också som vill ha lite kläder.

 • Anton
  11 september, 2015 at 20:55

  Eftersom de ”matas med” så undrar jag om det är djur i bur det handlar om. Eller om det är människor som du skriver om Katrin.

 • Moder T
  12 september, 2015 at 10:04

  Va väl kul att få påka till budapest? Gott samvete är bästa huvudkudden. Men som andra skriver här…det finns gott om tiggare här åå gatorna som behöver insamlingar i form av (avlagda?) kläder. Nu har ju också ett stort sommarställe där några kan bo i avvaktan på
  Lägenhet i sthlm