Okategoriserade

Vi kan inte hylla vädret tillräckligt!

Ja men alltså livet kunde vara värre. Guuud så tacksamma vi är för det här fina vädret som vi har nu. Det är liksom så befriande och man får värsta lyckoruset av det. Efter att ha länsat grönsaksståndet i Vaxholm då det visar sig att det inte bara är jag som har cravings efter jordgubbar utan både Ringo och Nova och Bingo är som galna i skiten så har vi nu satt i oss två liter på mindre än en timme kan det vara farligt på nåt sätt? Min vän som jobbar med grön mat sa till mig att jag måste passa mig för färsk spenat för den kan bli giftig om jag äter den i för stora mängder och att jag inte får dricka smoothies med spenat varje dag. Idag gjorde jag gröna smoothies själv för första gången med ett strålande resultat får jag säga! Jag gjorde en till mig och Bingo där jag blandade bladpersilja, färsk spenat, avokado, jordgubbar och hallon. Och så vatten såklart! Och några steviadroppar. Jag ger den 4 av 5 möjliga. Sen gjorde jag en till Nova med äpple, vattenmelon, jordgubbar, hallon och blomkål! Hon klunkade nöjt i sig och frågade vad det var. När jag avslutade med blomkål höll hon på att sätta i halsen men kunde inte ta tillbaka sitt ”Mmmmm!”. Gör ni gröna smoothies?! Tipsa mig gärna om ingredienser som passar ihop. Jag ska köpa mynta och basilika nästa gång tänkte jag. Jo! Har ni sett vår nya läkare på klubben? Kolla in honom annars.
Katrins Snapshots

Jordgubbsland in progress. #instacollage

You Might Also Like

 • Jenny
  7 juni, 2013 at 20:28

  Den här dricker jag varje morgon: Blåbär,hallon,bladspenat,ruccula,selleri, ett ägg, pumpakärnor,linfrön,alfagroddar,färsk ingefära,lite färsk chili, en sked kokosfett och vatten…. Men nu på sommaren har det blivit maskrosblad och brännässlor åxå:). Super gott (efter en veckas invänjning;)!!!

 • Pola Igelski
  7 juni, 2013 at 21:24

  Katrin, INGEN jordgubbar mens du er gravid !!! Kan ikke sige hvorfor, men det har jeg hørt mange gange.
  Knus. Pola

 • Maja
  7 juni, 2013 at 22:28

  http://www.libero.se/Foraldrasnack/Forum/Rum/Amne/?topicId=98881

  En gång i tiden så besprutades svenska jordgubbar med ett anti mögelmedel, då rekomenderade man att man inte skulle äta jordgubbar för att kunde gå över till barnet. Nu är medlet förbjudet så det borde väl inte vara några problem.
  CatPuss
  den 12 mars 2013 21:01

  Under graviditet är det BRA att äta mycket jordgubbar, innehåller massa järn. Däremot kan de ge en reaktion hos barnet om man ammar, alltså inget farligt men dom kan reagera med magknip tror jag det är. Men man ska bara undvika det om man misstänker att det påverkar.

  den 12 mars 2013 20:58
  Jordgubbar är järn rika så det är ju något som rekomenderas av mvc
  Busan

 • Biggan
  7 juni, 2013 at 23:20

  Grönkål, nässlor och målla är super att variera med. Kryddan till är ingefära.

 • Emma
  7 juni, 2013 at 23:40

  Vet inte varför men när jag var liten åt jag vääldigt mycket jordgubbar på en gång och spydde sedan. Är väl som med allt, man ska äta med måtta 🙂

 • Camilla
  8 juni, 2013 at 00:11

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • SweTex
  8 juni, 2013 at 02:37

  Smoothie:
  En halv deciliter finmalda Visakort som använts i Nigeria, en deciliter hybris, två deciliter narcissism, 15 stänk verklighetsfrånvaro och två snapsglas ytlighet, blandas med en halv liter sponsrad solkräm från Beautydeal och ett stort stänk självupptagenhet.

 • Cathrine
  8 juni, 2013 at 06:51

  En halv liter jordgubbar per man kan väl inte vara till skada….
  Tvättar man dem före som allt annat så slafsa i er bara 😉
  Sommaren är ju kort så man passar på att få färska bär samt grönsaker man äter. Mysigt att läsa om att du äntligen är gravid 😉
  var försiktig med stressen nu! Och inte bara på sommaren…..
  Min morgonsmothoie brukar jag göra såhär,gröna sura äppel, (nat. Yoghurt)spenat,apelsinjuice (pressad eller godmorgon 1-2dl) Riven ingefära eller vitlök Varierar jag samt linfrö och gojabär

 • Cathrine
  8 juni, 2013 at 06:53

  Glömde skriva Mandel m

 • Evelina
  8 juni, 2013 at 08:12

  Rabarber och Rosmarin

 • Kristina
  8 juni, 2013 at 11:04

  Jordgubbar är helt ofarligt och 2 liter delat på 4 ät inget…

  2 dl frysta blåbär
  2 dl yougert
  1/2 lime(rivet skal)
  Sötningsmedel
  Mixa och drick, enkelt och gott;)

 • Kristina
  8 juni, 2013 at 11:04

  *är

 • jag
  8 juni, 2013 at 11:42

  hahaha denna ska ja testa!!

 • Elina
  8 juni, 2013 at 14:52

  Har funderat på att göra en liknande smoothie ett bra tag nu men det har inte blivit av. Nu blev jag inspirerad igen! Tack! Ska köpa ingredienser nästa gång jag handlar mat 🙂

 • petra
  8 juni, 2013 at 17:07

  Babyspenat
  Ingefära
  Kiwi
  Vatten
  Banan om man vill ha den krämigare

  Klart! Schweingott!
  Drack detta ofta när jag var gravid. Kombon järn o c-vitamin är ju lyckad.

 • Linda
  8 juni, 2013 at 22:19

  Broccoli, spenat, lime, päron, apelsin! Bäst!

 • Linn
  9 juni, 2013 at 07:23

  Jordgubbar är väldigt bra att äta under graviditet, det innehåller järn som är bra för blodvärdet. Fick rekommendation av min barnmorska att äta det,och jag åt massor.

 • lisen
  9 juni, 2013 at 21:00

  kör
  1 påse ruccola
  1 näve hallon
  1 halvt äpple
  lime
  linfröolja
  chlorella/spirulina/vetegräs
  linfrön
  vatten

  ekologiskt så mycket du kan såklart

  voila!